oldcoyote11
profili

  • ismailağanın kapalı kızlara çarşaf giyin demesi

    çarşaflıların da evine gidip "evden çıkmayın" derler. bunun sonu yok mk.

    düşünce özgürlüğü filan değildir. senin düşüncen bir başkasının hayatını kısıtlıyorsa bu düşünce değil zorbalıktır aq. herkes kendisini düşünsün, gitsin kendi çarşaf giysin düşüncesini özgürce yaşamak istiyorsa. bir de düşünce özgürlüğü demiş!

    düşünmekten aciz dallamalar ya!

  • fenerbahçe'ye karşı olympiakos'u desteklemek

    galatasaray'a karşı bayern münih'i ya da avrupa maçlarında rakipleri destekleyenler gelmiş "vatan hainliğidir" demiş.
    ulan tamam ben de fenerbahçe'yi destekleyeceğim bu akşam bir galatasaraylı olarak ama senin utanmazlığını ve iki yüzlülüğünü belirtmek için yazma gereği hissettim buraya.

    bu destek fenerbahçe yenilirse dalga geçmeyeceğim anlamına da gelmiyor. bir zahmet senin üzüntüne de ortak olmamı bekleme!

  • fenerbahçeli futbolcuların alacağı ceza

    biz bu adamların sahasında kupa kaldırdık. yaptıkları tek şey ışıkları kapatmaktı. onun da goygoy'unu çevirdik. kapa ışıkları ya da en kötü aç çimleri sulama sistemini vs. vs...

    sahaya girip, futbolculara saldırmak nedir? kendini savunmaya çalışınca da ceza vermek nedir? aksine trabzonspor'a güvenlik zaafiyetinden ceza yağmalı ve içeri giren taraftarlar da alabilecekleri en ağır cezayı almalı. soğuttunuz futboldan, mahvettiniz futbolu ulan!

    edit: "kadıköy sokaklarında polis arabası yakıldı" vs diye mesaj atmaya gerek yok. "saha içi" ve "saha dışı" olayların farkını iyi idrak etmeli. kaldı ki böyle bir olumlama söylemi de olamaz. saha içinde karanlıkta efendi efendi kaldırdık kupamızı ve yapılan protesto da uzun yıllar sürdürdüğümüz geyiğe dönüştü.

    ayrıca baydı artık özellikle trabzonspor ve beşiktaş taraftarının, sonra da diğerlerinin "biz deliyiz, her şeyi yaparız, öyleyiz, böyleyiz" böbürlenme adı altında sergiledikleri serserilik ve şuursuzluklar, deliyseniz gidin tedavi olun. 4 büyük takımdan ikisini temsil eden insanlarsınız siz, aklınızı başınıza toplayın mk.

  • tesla cybertruck'ın 60.999 dolar olması

    yavrucuğum alım gücünün birim para birimi ile alakası yok. yani asgari ücret 1 milyar lira olsun, ama 61bin dolar da 500 milyon liraya denk gelsin ben okeyim. şunu öğrenin artık. birim değil alım gücü önemli.

    edit: bir kaç mesaj aldım da o nedenle edit girme ihtiyacı hissettim. bak birim-kur muhabbeti finansal okur yazarlıkta doğru adlandırılıp da tanımlanmalı. "birim ya da kura mı?" takıldın söylemlerini olumlamak için doğruyu çiğneyemem. fakat doğrularla olumlayacak olursak durumu;

    abi bu adamların vergisi ile bizimki aynı değil. adamların ülkesi araç üretiyor ve halkının alım gücüne göre oldukça makul fiyata satılıyor. bizim ülkemizde togg üretiliyor ama vergileri yurtdışı vergileri ile aynı. bak bu konuda eleştirim olur. kendi ülkende ürettiğin aracı yabancı üretim ile aynı fiyata pazarlamak hak değildir. adil hiç değildir. en çok kendi vatandaşının yaralanıp, değerlendirmesi gereken araçtaki vergileri minimuma indirip, halkını ve vatandaşını biraz olsun imkanları çerçevesinde rahatlatman gerekir.

    şu togg'un gerçekten vergilerden arındırılıp da milletin alım gücüne göre uygun hale gelmesi gerekir. hiçbir ülke yoktur ki kendi ürettiği bir ürünü halkına bu kadar ulaşılmaz kılsın. ayrıca ayıptır ya!

    edit2: adam edit girmiş bize troll demiş, üstüne hala birim hesabı yapmış ve hakaret etmiş. abi bak yemin ediyorum çok cahilsiniz ve o kitleden farkınız yok. doğruyu öğrenmek için çabanız yok, doğruyu öğretene saygınız yok, doğrulara karşı bir tutam mantığınız yok. gerçekten çok fazla cahilsiniz. aklınca troll deyip bir kitlenin fav'ını almaya çalışmışsın yanlışını savunma uğruna. ne garipsiniz ya. tamam milyonlarca fav beğeni al da mantığın ve argümanın hala yanlış. doğruyu da reddetme.

  • dominik livakovic

    tehlikeli ataklarda topu çok çabuk şekilde orta sahaya kadar gönderebiliyor. tek sorunu bunu gol yiyerek yapması.

  • dominik livakovic

    görsel

    sözün bittiği yer... garip ikilem arasında kalan fbli taraftarlar tarafından savunulan kaleci.

  • rte'nin özgür özel'e bulacağı lakap

    bay esir.

    "ne özgürü be, esir bunlaarr esir. bunlar batının esiri, bunlar terörün esiri, bunlar anarşinin esiri. ama rabbime şükranlar olsun bizler asıl özgürleriz."

  • köpekle otobüse binen adama tepki gösterilmesi

    "orta boy ve büyük köpekler,
    refakatçi ve küçük boy olarak tanımlananlar dışındaki köpekler, 50 cm. uzunluğu geçmeyen tasması ve ağızlığı yolculuk boyunca kesinlikle çıkartılmamak şartı ile 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışındaki saatlerde seyahat edebilirler."

    kural ortada. haklı gerekçe ile gösterilen tepkidir.

    https://iett.istanbul/…rde%20seyahat%20edebilirler.

    edit: bir kesim var ki toplumda, "ben istedim olmalı, ay nolcak sanki görmezden gelinsin, benim dediğim olacak" diye diye toplumun ve kuralların anasını belleyen. işte bu kişiler toplumun asıl kanserli hücreleridir. taksicilerde de, hayvan severlerde de, lgbt savunucularında da, ticaret yapıyorum ayağına milleti düdükleyenlerde de ve hatta siyasilerde de aynı azınlık kitle mevcut. kural ve kanun ne derse odur...

    edit2: "50 cm" tasmanın boyu için kriter arkadaşlar. "köpek 50 cm'den kısa" diye argüman üretmeyin.

  • 1 bardak çay fiyatının kimseyi çıldırtmaması

    ya hu!

    istanbul'da, ince belli bardaktaki 1 adet çayın fiyatı;

    dolar 3 tl iken, 1 bardak çay 1.5 tl - 2 tl idi,
    dolar 7 tl iken, 1 bardak çay 5 tl idi,
    dolar 16 tl iken, 1 bardak çay 10 tl idi...

    e be vicdansızlar, ne oldu da dolar 27 tl iken, 1 bardak çayın fiyatı 30 tl - 45 tl arasına geldi? her zaman tl/dolar kurunun altında olan 1 bardak çay fiyatınız, neden kur değerinin üstüne çıktı? 1 dolardan fazlaya 1 bardak çay mı satılır vicdan yoksunları? bu fiyat da yeni olmadı, eminim tekrar zam yapacaklar dolar arttı diye. ulan millet 1 dolara biralar, içkileri içiyor elin memleketinde...

    bu çay yemeklerden sonra bedava verilen bir içecekti ya hu!
    memlekette en çok üretilen bitki lan bu! o kadar bol ki hasat döneminde artık yorulup bu kadar yeter denilip toplanmıyor bile karadeniz'de.

    siz gerizekalı mısınız? tüm dükkan kirasını en çok tercih edilen, memlekette bol bol bulunan içecekten mi çıkarmaya çalışıyorsunuz fiyatları arttırıp? ulan indirin şu çay fiyatlarını millet çıkıp sosyalleşssin en azından. ben bile varlıklı halimle seviglimle dışarıda çaya günde 500 tl verecek olunca içime oturuyor.

    edit: bir kesim var sözlükte ve toplumda her şeyi normalleştirmek için çaba sarf ediyor. ulan çay bu çay! çayın toplumdaki yerini normalliğini mi tartışalım? birileri rasyonel olmak ve determinist bir şekilde analiz kasmak için küreseldeki enflasyondan filan bahsetmiş ki gıda fiyatlarının son 20 yılda dünyadaki en düşük seviyede olduğunu ve kürseldeki enflasyonun gıda kaynaklı olmadığını bilmiyor bile...
    olm çay bu, hani her hangi bir evin evin kapısını çalsan evidne hazır olan ve bedavaya verilecek şey. altın değil, et değil. emlakçıya girsen canım çekti desen bedavaya verir. cafe'de poponu yıkayıp sifonu çektiğin sudan daha az günlük çeşme suyu gideri olan, bardak başına 1 gram bile düşmeyen ve dışarıdan dolar bazlı satın alınmayan ülkende en çok yetişen ve yetişirken de öyle uğraş bakım gerektirmeyen bitki!! bunu da normalleştirmesin anasını satayım ya! bariz belli ki bir çakallık ve kurnazlık var. hele ki şu köyde kırathaanede 5 10 trl diyenler var ki, napalım kalkıp oraya mı gelelim? liseli aşıklar, üniversiteli sevgililer buluşmak için oraya mı gelsin uçak bileti alıp?

    maliyetinin 10 katına satılan bir şeyi normalleştiriyorsan sende bir sorun vardır bilesin. hani bu herhangi bir marka değil, bildiğin sikko çay! nike marka çay, sadomazo marka çay, dötkokusu dünyası çayı gibi marka değil. bildiğin standart ot olan çay lan! bunu normalleştirme zorla! insanların bir yerde oturup de en ucuza sosyalleştikleri bir ürün bu! edit yaparken bile yoruyorlar ya! "serbest piyasa işine geliyorsa" diyeni de gerçekten öperim, zira serbest piyasa denilen şey fiyatını kafana göre belirlediğin piyasa değil, senin de halk olarak serbestce ticaret yaptığın ama devlet tarafından denetlendiğin piyasa. denetlenmesi ve önlem alınması gerekir yani. ulan her safsataya cevap verecem diye asıl entry^'den daha uzun edit girdim. pühh size!

  • ne kadar parası olan insan zengindir sorunsalı

    ortalama düzgün bir sitede 3+1 ev = 300bin usd
    ortalama bir araç = 100 bin usd
    aylık ortalama 2bin usd'den 30 yıllık nakit = 720bin usd
    kötü günler için sabit gelir oluşturacak bir ev yatırımı = 150bin usd

    toplam = 1.27 milyon usd ile finansal özgürlük elde edilebilir.

    bunun üstüne ne koyarsan lüks olur.

  • erdoğan'ın elon musk'a karın nerde demesi

    reis bizim tadımızı kaçırmakla yetinmeyip, dünyanın en zengininin de tadını kaçırmaya çalışması ile gönlümü fethetmiştir.