bode13
profili

  • kredi kartlarında taksitin kaldırılması

    taksit yapmayan, nakit avans vermeyen kredi kartı ne sikime yarayacak peki?

    kapatın gitsin.

  • mehmet şimşek'in yeni memur alınmayacak açıklaması

    çok doğru karar. ayrıca yazar " 657'yi kaldırıp, performans getirsin bari" diye eleştirmiş.. yaparsa bu ülkeye en büyük faydalardan biri olur.. kamuda yatan da aynı parayı alıyor, çalışan da. performans getirmesi kadar faydalı iş olmaz.

  • güldür güldür'ün gazilerle dalga geçmesi

    sevdiğim bir program değildir güldür güldür ama bu skeçte gaziler ile alay edilmiyor, tam tersi gazilere saygısızlık yapan kişiyi yeriyor.. olum okuduğunu anlamıyor millet tamam da izlediğini de anlamıyor amk..

    lanet gelsin bana güldür güldür savundurttunuz yahu.

  • daron acemoğlu'nun chp'ye evet demesi

    sanırım kemal bey ve millet ittifakı seçime sadece cumhurbaşkanı adayı ile gitmeyecek. halkın önüne tüm bir kabineyi sunacak. eğer öyleyse bu ciddi bir strateji olur. ekonomi için de eğer acemoğlu düşünülüyorsa bu çok önemli bir kazanım olur. sonuçta adam mit'te 25 yıldan fazladır öğretim üyesi ve saygın bir iktisatçı..

  • 22 k maaş + 182 cm + mercedes e180 ve yalnız olmak

    bak ağzımı bozuyorum kimse kusura bakmasın. bu tarz başlık açan piç kuruları yüzünden sözlük sözlük olmaktan çıkıp, çöplüğe döndü. atın amk bunları buradan. böyle başlıklara prim yaptırmamak için yazmıyorum ama artık bütün başlıklar bu minvalde.. yeter yahu. valla gına geldi artık.

  • zafer partisi

    oyları bölüyormuş. oyların anasını sikmezse ahım kalır.

    beni de yazın.

  • time'ın turkish drone tweet'ini sabitlemesi

    eskilerin bir sözü var. yiğitsin derler candan ederler, güzelsin derler amdan ederler. fazla gaza gerek yok.

  • tüm öğrencilerin takdir alması

    malum bugün karne günü. evli değilim. çocuğum da yok ama akraba ve arkadaşların paylaşımlarını görüyorum. bebelerin hepsi takdir almış maşallah. bizim dönemimizde bu böyle değildi. bir sınıfta bir bilemedin iki takdir, birkaç da teşekkür ya olurdu ya olmazdı. bu nasıl oluyor? eğitim sistemi çok mu gelişti yani. madem eğitim sistemi çok gelişti üniversite sınavında negatif fizik, kimya netlerini nereye koyacağız. 40 temel matematik sorusunda ortalama nasıl oluyor da 3-5 ancak çıkıyor. (bkz: pisa) verilerinde neden oecd'i ortalamasının çok altında kalıyoruz.

    bu işte bir terslik yok mu?

  • memurun halinin içler acısı olması

    doktor maaşı 750 dolar. mühendis maaşı 650 dolar, öğretmen maaşı 500 dolar. daha da düşüyor. ameliyatta gaz faturasını düşünen bir hekim apandis yerine çükünüzü keserse şaşırmayın. çocuğunuz embesil mi oldu? geçim sıkıntısı çeken öğretmenden ancak bu kadar. köprü mü yıkıldı, elektrikler mi gitti, doğal gaz borusu mu patladı? mühendis maaşına bakınız? insanlık hali, herkes geçim derdinde. kafalar meşgul. kizmayiniz.

    edit: yahu ne yardirdiniz be. burada bir realiteden bahsettim. insanlar geçim sıkıntısı çekiyor bu sebeple işlerine yeterince konsantre olamıyor dedim. allah herkese yardım etsin. zor zamanlardan geçiyoruz. herkes geçiyor.

  • biden beni sevmiyor

    +biden beni sevmiyor
    - neden kanka hâlbuki şeker gibi adamsın
    + kıskanıyor ibne, çekemiyor.

  • 29 mart 2021 dolar kuru

    ekonomiyi falan geçtim artık. sağlığımız tehlikede. psikolojimi z bitti ağa bitti. her gün emeklerimiz boşa gidiyor. keyfi uygulamalar, inatla yapılan işler geleceğimizi çöp ediyor. gelişmiş hiçbir ülkede vatandaş kur takibi yapmıyor, faizler kaç haberi bile yok. bizde gençler, yaşlılar, emekli, memur, işçi, kasap hepimiz mb gösterge faizini ezberden söyleriz. günlük kur takibi yapıyoruz. yazılım okuyor genç, bilgisayar alacak alamıyor. işiyle alakalı en temel donanıma sahip olamıyor. ne yapsın lan bu çocuk bu şartlarda. tıp okuyan genç alanıyla alakalı birkaç dergiye abone olamıyor, kitap alamıyor. fotokopiyle işi çözmeye çalışıyor. elektrik mühendisliği okuyor ölçü aleti yok, basit bir laptop yok. bu kadar imkansızlıklar içinde yine de birşeyler yapmaya uğraş veriyor bir bakıyor kokocu'nun biri bmw'lere binip jakuzide şampanya içiyor. iktisat okuyor. kpss'ye hazırlanıyor çocuk. bir bakıyor kamu bankasının tepesinde güreşçi var. itü bitirmiş mimara 1750 lira öneriyorlar. boğaziçi, odtü mezunu karnını doyurursa şanslı sayıyor kendini.

    bütün bu şartlar altında liyakat ve yetenek sifirlanmişken dolar düşse ne olur, çıksa ne olur. maç bitmiş hakemin son düdüğünü bekliyoruz hepsi o.

    tanım: yükselen kurdur.

  • 5 mart 2021 rusya'nın el bab ve cerablus'u vurması

    1) suriye'den çıkmalıyız.
    2) suriyelilerin tamamını göndermeliyiz.
    3) sınırımızdan adım atanı sikmeliyiz.

    edit: kaynaklarla doğrulandı. amacı ve sonucu henüz belirsiz bir saldırı.

  • lord of the rings'in ergen filmi olması gerçeği

    umut bu sözlüğü terk edeli çok oldu

    tanım: bir iddia.