novell3510
profili

  • 5.5 milyon memuru 13.5 milyon emeklisi olan ülke

    abi isterse 10 milyon memur, 100 bin millet vekili, 20 milyon emekli olsun. hiç sorun değil. ben de dahil olmak üzere hiçbir şeye ses çıkaramayan mal bir kitle var. mtv'yi yılda 5 ödemeye çıkarır, kdv'yi yüzde 50 yapar, insanların mal varlıklarına gelir vergisi koyar. koyar da koyar. üretmeyen bir devlet batmaya mahkumdur. ekonomist değilim, küçük ölçekli işletme sahibiyim. mühendislik hizmeti veriyoruz. ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bu ülke 10 yıla kalmaz iflas kararı verir, at fava bekle. bu hükümet kendi yarattığı ekonomik krizi tabana yaymaya devam ederse, ki edecek gibi görünüyor; tabandakiler vergilerini, borçlarını ödeyememeye başlayacak ve o zaman göreceğim bunların götünü. tabandan para alamayınca bakalım ne yapacaklar.
    her zaman derim; bu ülkenin en büyük sorunu gelir dağılımındaki dengesizlik. eskiden bir orta kesim vardı, şimdi yok. ya zenginsin ya da fakir.
    ben 17 yıllık mühendis ve kendi işini yapan biri olarak vallahi fakirim. vergilerden başım döndü artık, çarkı nereye kadar çeviririm bilemiyorum.
    ülkeyi bu hale getiren kimin emeği varsa hakkım haramdır. allah belalarını versin ne diyeyim.

    t: tanım manım yok

  • samet akaydın'ın yerde yatan futbolcuya tükürmesi

    inşallah 20 maç ceza verir. emin ol ödül olur.

    not: koyu fenerli

  • rte'ye beddua eden kadının gözaltına alınması

    hırsızların, sapıkların adını gizleyenler; söz konusu kendi lehlerine bir olay olduğu anda şahsın ismini hemen ifşa ederler. işte size siyasal islam örneği. kadının yaptığını doğru bulmuyorum ama halkına hakaret eden cumhurbaşkanı da göz altına alınırsa bu ülke gelişmiş demektir. adalet; herkes için eşit olmalıdır, aksi durumda bir kadın isminden öteye gidemez.

  • 21 yıl önce tesis yoktu futbol topu bulamazdık

    adama sormazlar mı 20 yıl önce alınan uefa ve süper kupaları nasıl alındı toprağam? ulan bunlar oy için 20 yıl önce allah yoktu, bizle beraber geldi dese milyonlarca alkışlayacak mallar var bu ülkede..
    t: zırva
    edit: adettendir jj spor

    edit2: 20 yıl önce dünya üçüncüsü olduk, avrupa'da yarı final. ama şimdi ne hikmetse turnuvalara bile katılamıyoruz.

  • 557.000 euro bulan adam

    ''bizi buraya getirenin adı islamiyet''ten sonrasını okumadım. ama harbiden (bkz: cool story)

  • ihracat gelirinin %40'ına göz diken hükümet

    yurtdışına projeler yapan bir firma sahibi olarak anlatacağım size. diyelim bir proje aldık ve bedeli 100 bin usd. maliyetimiz 90 bin usd. sözleşmeler imzalandı ve yarısını (50 bin usd) önden peşinat aldık. bu 50 bin usd'yi malzeme aldığımız tedarikçilere ön ödeme için dağıttık. 1 ay sonra iş bitti ve diğer 50 bin usd hesaba geçti. hemen kalan 40 bin usd'yi yine tedarikçilere dağıttık. elde kaldı 10 bin usd. ihracatı yaptık, gümrük beyannamelerini hazırladık. banka hemen bir mail attı. 100 bin usd tutarındaki ihracatınız için ibkb düzenlenmesini rica ederiz. yani hesabımda 40 bin usd olması lazım ama bu işten kazandığımız 10 bin usd zaten.
    şimdi anladınız mı arkadaşlar işin vehametini.
    düşünün 1 milyon dolarlık iş yaptığınızı. nasıl 400 bin usd için ibkb düzenleyeceğiz?
    resmen milletin parasına çökmektir bu. devlet kendi ayağına sıkıyor resmen. bakın görün; iddia ediyorum cari açık iyice artacak. çünkü orta ve büyük ölçekli firmalar; bulgaristan, azerbaycan gibi ülkelerde paravan şirketler kurup ihracat bedellerini düşük gösterecekler. resmen akıl tutulması, başka izahı yok..

    edit: küfür eden arkadaşlar için yazıyorum.
    bir bisikletiniz var ama zinciri yok. istediğiniz kadar pedal çevirin, 1 cm ilerleyemezsiniz. bizim ülke olarak ihracat yapmamız lazım arkadaşlar. devletin de bunu desteklemesi lazım. araba satıcısı al-sat yapar ve para kazanır, müteahhit ev yapıp satar ve para kazanır. çok örnek verebiliriz. ama bunlar iç pazar meselesidir, ülkeye katma değeri sıfır olan ticarettir. ama ihracat yapan firmalar ülkeye döviz sokar, başka ülkelerin parasını alıp yurdumuza sokar. yurdumuza çok para sokarsak ne olur: refah seviyen yükselir güzel kardeşim, milli gelirin artar ve buna paralel olarak halk mutlu olur.
    herkese sağlıklı günler dilerim..

  • fatih'teki gasp girişimi

    bunları bu ülkeye sokan herkesin amına koyayım. silivri soğuktur diyenin de amına koyayım. ülkeyi sikip attınız, ne kadar piç, sapık, hırsız varsa ülkeye doldurdunuz. az kaldı; hırsızlarla beraber siktir olup gideceksiniz..

  • 6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçı

    sakatlığın olmadığı, hakemlerin konuşulmadığı ve hak edenin kazandığı bir maç olsun. yeter ya artık. birbirimize düştükçe avrupa'da başarı sıfır. yakında bizi hiç avrupa'ya almayacaklar. hakemler ve siyaset artık karışmasın futbola. eskisi gibi tribünlerin yarı yarıya paylaşıldığı bir lig istiyorum. çok mu şey istiyorum yahu?

    t: iki takıma da başarılar dilediğim dünya derbisi

    not: alikoç spor

  • 12 ekim 2019 hileli ürünlerin açıklanması

    içinde köfteci yusuf, carrefour, selin yağ gibi bilindik firmaların da bulunduğu kara liste. 2-3 kuruş fazladan kar elde etmek için insanların hayatlarıyla oynuyorlar. ve ne yazık ki devlet bu tip firmalara ağır yaptırım uygulayamıyor ve ne yazık ki yine devlet denen oluşum, sokaklarda kağıt toplayan veya kuş yemi satan dedelerimizi dövüyor. lanet olsun böyle adalete de dünyaya da. bu güzelim ülkeyi bu hale getiren herkesin allah belasını versin.

    ekleme: yudum yağ listede var. uyaran arkadaşa tşk ederiz.

    ekleme2: yoğun istek üzerine fer bal markası da listede.

    ekleme3: başyazıcı firması da listede.

  • yeniden yayınlanması istenen çizgi filmler

    (bkz: taş devri)
    (bkz: heidi)
    (bkz: hayalet avcıları)