sancar7
profili

  • tıkır tıkır çalışırken birden bozulan şey

    arabanın aküsü değildir.
    en azından birden bozulmaz. önce akünün üzerindeki minik gösterge deliğinin rengi yeşilden siyaha döner, bi kaç hafta sonra gece gaza bastığında farların her zamankinden fazla parladığını farkedersin, sonra marş motoru biraz yorgun basmaya başlar, soğuk bir sabah da iflas eder. özetle belirtileri fark edemeyen beceriksizler vardır.

    diğer mekanik aksam da öyledir. hiç belirti vermeden bozulan parça bi vw’nin dsg şanzımanlarıdır. aslında o da belirti verir, bayiden cıkarırken.

  • türk malı olup kaliteli olan ürün

    - cam eşyalar. paşabahçe, şişecam ...vs farketmez. cidden camda ileri bizimkiler. arabada yuvarlanınca dağılan komşinin meşrubat şişelerini görünce daha iyi anladım.
    - izeltaş. herkes yazmış malum. rahmetli dedemin anahtar takımı bile yepyeni duruyor daha.
    - kale. bu adamların malları iyi.
    - demir porselen farketmez tabak çanak tencere üreticileri.
    - seramik, çelik, kumaş farketmez yapı malzemeleri.
    - arçelik. eleştiren, sevmeyen var ama ben kaliteli buluyorum.
    - tekstil, tuhafiye ürünleri. öyle ki italyan bir markanın bursa merdiven altı çakması, orjinalininden daha kaliteli olabiliyor.
    - ayakkabı vs deri ürünleri.

    özet: hisse paylarını bilmemekle birlikte, türkiye çapında bir ülke için oldukça dolu dolu olan ve makul şartlarla aslında çok daha fazlası olabilecek listedir. üç dört imalat sektöründe iyiysen ve siyasetin engel çıkarmazsa ortalama üzeri bir sanayi ülkesi oluyorsun(otomativ+gemi inşa+elektronik+ağır makina=g. kore, tarım+bilişim+savunma sanayi+değerli taş işleme=israil) "yok ki:p" diyenler muhtemelen ya kekodur ya da keko yalaması.

  • köpeksiz sokaklar istiyoruz

    sokak köpekleri zavallı kadının yüzünü yemiş, ekşiciler burada "bir şey yapılmalı" diyenlere ana avrat küfür etmekle meşgul. gariplerim okkalı travesti küfürü okumamak için, en masum öneriyi dile getirirken yarım saat ne kadar hayvan sever olduğunu anlatıyor. bu kadar korkmayın la, omuz atsan pardon diyecek tırsaklar bunlar.

    hiç bir gelişmiş hatta gelişmekte olan ülkede bu sorunun olmadığını, neredeyse her gün masum insanların feci şekilde ısırılıp bazıları ölümcül çeşitli parazitlere maruz kaldığını, milyonlarcasının da sabah erken ya da gece sokakta bildiğin parçalanma korkusuyla yürüdüğünü, saldırgan insanların değil savunmasız çocukların/yaşlıların/sapa yerlere tek gitmek zorunda kalan emekçi erkeklerin en sık saldırıya uğrayan kurbanlar olduğu; bu terörü savunanların da, hevesle hayvan alıp sokağa atarak ya da 5-10 tanesi bir araya gelip üresin diye çöpün yanına mama dökerek bizzat sorunun kaynağı ortadoğulu, bencil ve ahlaksız kekolar olduğunu ve ayrıca kötü koktuklarını da söyleyin.

  • kanser hastasına yardım kampanyası

    geçmiş olsun kardeş

  • kadın yönetici ile çalışmak

    dedikleri kadar lanet bir şeymiş.
    daha bir ay oldu ama şimdiden bıktırdı. allahtan geçici.

    edit: rabbim itiraz eden kadın/erkek herkese torpille tepeden inmiş bir kadın yönetici nasip etsin.
    dinimiz amin.

  • kekonun en az olduğu tatil bölgeleri veritabanı

    ulu orta yazmayın lan.
    sonra çıkıp gelecekler.

  • 8 temmuz 2017 pkk'nın işçi konvoyuna saldırısı

    sanıyorum bu ayki 8. işçi cinayetlerini işlediler. kürdofaşistlerin yeni taktikleri bu.
    2 ölü 5 yarali
    2 ölü 4 yaralı
    2 yaralı
    1 ölü
    bunun üç katı da zaiyatsiz saldırılar ile yemek konvoyu saldırıları var sanırım.

    -karakolların tahkim edilmesi (sağlam duvarlar, korunaklı mevziler, hassas kamera ve uzun menzilli, uzaktan kumandalı silahlar...) yüzünden karakol basamıyorlar. en son beytüşşebapda denediler, bir sürü leş bırakıp dağıldılar.

    - yarısı silahlı 30-40 iha sayesinde arazideki kalabalık seyehatleri eskisi kadar kolay değil. eskiden pkk'lılar aralarında konuştukça sabit rölelerce telsiz kestirmesi yapılır, 2-3 bin asker operasyona çıkar, biri ilk ateşte şehit, ikisi mayına basar gazi olur... lakin artık hassas telsiz kestirmesini iha kendi üzerindeki sensörlerle yapabiliyor, aynı iha şüphelenilen güzergah üzerinde de 24 saat aralıksız devriye atabiliyor. yani taşın altından çıktıkları anda illa farkediliyorlar, farkedilince de kafaya roketi yiyorlar. silahlı iha ilk çıktığı iki ayda tek başına 74 kelle almış, ki şimdi sayısı çok daha fazla ve artmakta. twitter parçalanmış yanık ceset dolu. öşek kebabı diye arayın yeter.

    -anaların hiç ağlamadığı; baris, kardeşlik ve demoqrasi çılgınlığı döneminde zulaladıklari patlayıcılar da azaldığı için eskisi gibi her gün eyp patlatamiyorlar.

    - abileri abd, "yaramazlık yapma ayıp" dediği için türk şehirlerinde intihar saldırılarını suriye mevzusu yoluna girene kadar azaltırlar.

    - büyük umutlarla bi kaç kez denedikleri ama fayda/maliyet/risk formülü sonucu hayal kırıklığına uğradıklari güdümlü füze saldırılarından verim alamadılar(bu füzeler elde etmesi zor, çok zaiyat verdiremiyor. üstelik güvenlik birimlerinin ciddi algıda seçici olduğu bir sistem, attiklarinda peşlerine 5 iha, 20 f-16, 2 bin jöh filan takılıyor. ayrıca silahı veren stratejik müttefikleri dariliyor)

    - yerel sempatizanlarını hendekte küstürdükleri(biraz da sopayı yiyince terbiye oldular) için şehir içinde saldırı yoğunluğu olusturamiyorlar.

    kısaca yeni taktikleri bu piçlerin, şantiye, konvoy basmak.
    tabi olan düz kürtlere oluyor. ne kürtçü ne türkçülerin gözünde değerleri var. tetiği çeken türk olmadıkça, yabancı insan hakları savunucuların gözündeki değerleri de normal bir türk kadar, yani sıfırın biraz üzeri.