kurukafakarafaruk16
profili

  • 23 kasım 2018 galatasaray atiker konyaspor maçı

    biri diyor çok sıkıcı maç oynuyoruz duran top dışında gol atmamız çok zor. öbürü diyor sezonun en iyi topunu oynuyoruz. sizin ben yapacağınız yorumu sikeyim.

  • askerde öğrenilmiş en önemli şey

    yarrak afedersin. ankaralı bir top ile urfa'lı bir top birbirlerini düdüklüyorlardı. karı koca hayatı yaşıyorlardı resmen. 16 kişilik duş alma yerine girince yan taraf boş mu diye baktım titreyerek 31 çeken birini gördüm. başka bir yere gideyim dedim adanalı bir orospu çocuğu çırılçıplak ve sırıtarak dolaşıyordu dal taşak ortada. ulan dedim ben nereye geldim böyle sinirlerim bozuldu yemin ederim. bir kaç gece sonra koğuşta uyurken gece yarısı kalkıp orta yere işeyip uyuyan adamı gördüm.

    sonra hakkari'ye çıktı dağıtım 1 ay daha eğitim aldıktan sonra intikal'e çıktık. üzerimizde yağmurluk, 30 kilo çanta, 1 adet ağır otomatik tüfek ile daha dakika 1 gol 1 çatışma. ulan korkudan altıma sıçıyordum. anne diye bağırıp altına kaçıran adamlar gördüm. kafayı kayalığın içine sokup sağa sola rastgele ateş ediyordum. birkaç operasyon sonra bitlis'li bir çocuk kafaya silahı dayadı ve son an da astsubay silahı elinden çekti ve boşa mermi gitti. kabus desen değil, karabasan desen değil. keşke bunlar olsa. 3 günlük intikal 5 gün'e uzuyordu ve açlıktan bokumuzu kurutup yiyorduk. ya ben askerlik yapmadım benim ki başka birşeydi. platoon (müfreze) filminin benzerini yaşadım yeminle.

    komutanım ben izin kullanmak istiyorum dedim yasak yavrum sezon açıldı dedi. sezondan kasıt bahar ve yaz ayları operasyonları. zaten kalmış 120 günüm bari ölürsek son kez anne babamı göreyim dedim. adam "ahirette çok görürsün" dedi. anne babayla beraber şu an eşim olan sevgilimi son kez, belki son kez göreyim dedim ama aa izin çıkmadı. 2005 yılında 150 tl maaş alıyorduk ama çarşı, market olmadığı için parayı kıvırıp götümüze sokuyorduk.

    bir hafta sonra yine intikaldeyiz malın biri bir tambur mermi kaybetti. kar kış kıyamet bölüğe geldik.

    - tüfek çat soyun! (herkez birbirine bakıyor.)

    - soyun ulan soyun! bir tek donlar kalacak.

    neyse bir tek donlar kaldı ve biz o mal yüzünden kışın ortasında yerde süründük. her yerimiz kıpkırmızı, mosmor kesildi. azer bülbül gibi olduk; ''bu gece revirlik olabilireeeemeeeyyyy.'' tambur'u kaybeden mal yanımıza gelip;

    - ''abiler kardeşler kusura bakmayın.''

    takım ses verdi;

    - ''sus, sus orospu çocuğu sus, sus aklını siktiğim salağı sus''.

    şimdi tezkere gelecek şafak olmuş 3-5. cezalı üst devrenin tezkere günü. adama 4-6 nöbeti yazmışlar son gününde. adı mehmet gonyalıydı kulakları çınlasın. ağlaya ağlaya eve gitti ve ona nöbet kilitleyen astsubayı görmedi. astsubay ''sen nasıl beni görmezsin lan'' diyerek adama tokat attı ve zorla elini öptürdü. askerlik ya işte aslan'ı kedi'ye boğduruyorlar falan.

    neyse abi baktım benim devreler hatıra defterleri almışlar işte "yaz devrem, kalbin kadar temiz, beynin kadar boş bu sayfayı bana armağan ettiğin için falan fişman."

    yazanı sikim. askerlik anılarının amına koyayım. siktirin gidin lan gözümün önünden, hepinizi unutmak istiyorum oğlum. türkiye'nin vietnamı olan ve benim dedelerimin geldiği memleket olan hakkari'ye ve askerliğe dair hiç birşey hatırlamak istemiyorum. ulan 460 gün 31 çekmedim be. 31 çekecek psikoloji ve mantaliteye sahip değildim. sikimi unutmuştum lan yemin ederim. ulan dedim ben ipne mi oluyorum acaba?

    tezkere aldım geldim menderes havalimanına. ulan yeri öpmek bir yana dursun, yalıyorum. senin bokunu yiyim izmir diyerek menderes bornova arası 30 kilometre yaladım. annem dedi oğlum ne istersin sana yapalım.

    en çok melemen özledim anne, sonra zeytinyağlı yaprak sarması, güveçte tavuk ve baklava. sakın hazır baklava almayın sizi anne babalıktan red ederim. ben askere gitmeden önce anamın saçı simsiyahtı. tezkere aldım kadın pamuk tarlasına dönmüş. ne zaman telefon açsam ağlıyordu. ulan evlendim aradan 12 yıl geçti hala ara ara rüyamda görüp havaya sıçrıyorum. "hıiii" diye iç cekip kan ter içinde uyanıyorum. sonra bir bakıyorum evin içindeyim hemen secde'ye kapanıyorum.

    çok şükür bitti. bana deseler ki yeniden askere gideceksin sikimi kesip götüme sokarım. kerimcan durmaz gibi "vur banaağhhh." ama yine yollama. yollama ulan yollama. yollama ananı bacını sikiyim yollama. o garıyın amına ğoyim yollama. (asdasdasfjk)

    https://m.youtube.com/watch?v=px8nztqxucs

  • 16 mayıs 2018 dolar kuru

    dolar'ın bu denli yükselmesinin nedeni tl'nin değer kaybı, doların önlenemez yükselişi falan değil. israftır israf. üretmeyen bir ülke sürekli tüketirse hem ekonomisi, hem siyaseti çöker. öyle kaçaksaray'a falan girmeye gerek yok. en basitinden, trt'den örnek verelim. 2014 yılından bu yana dış yapımlara 3 milyar tl para aktarılmış. sadece diriliş ertuğrul'a ödenen para bölüm başına 1,1 milyon tl.

    yiğit bulut'un 3-4 kurumdan aldığı maaş 200 bin tl'nin üzerinde. mesela 2-3 günde bir yurt dışı gezisi oluyor. belarus'a gitti geçenlerde akp'li bir iki bakan ve korumaları. haliyle lüks otellerde kalacaklar, korumaların ve kendilerinin harcırahları, özel uçakları... bu paraların hepsi bizden çıkıyor. ne için gidiyorlar belarus'a? turistlik gezi ya tamamen turistlik bizim belarus gibi bir ülke ile ne tür bir ilişkimiz, ticaretimiz olabilir ki? yurt içinden küçük bir örnek; sadece akp mitingleri ve dağıtılan döner ayranlar trilyonlar ile ifade ediliyor.

    sen, ben, o, bu... üzülüyoruz ülkenin haline. üzüleceğiz elbette çünkü gidecek başka yerimiz yok. ama işte cahile ne anlatacaksın? onların gözünde bizler vatan haini feto'cuyuz. cehalet hastalıktır. hem de öyle bir hastalıktır ki çaresi olmayan tek hastalıktır.

    yatırım tavsiyesidir değildir bilemiyorum ama içerde para kalmadı onu biliyorum. ingiltere ziyaretleri boş değil. dönüşte belli olur zaten ne tavizler verdikleri. bu artık kıbrıs mı olur, yeni bir açılım kartı mı, suriye mi, bütün ege adaları mı bilemem...suriye derken ne oldu? bir anda bütün operasyon durdu. menbiçi dolan da gel falan.

    baktım dolar kaldırmış yaylalar yaylalar, çıkarmadan 4.5 posta atmış dılo dılo yaylalar.

  • 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı

    --- spoiler ---

    beşiktaş bu sene deplasmanda galatasaray'ın şu anki halinden daha kaliteli ve stad kapasitesi olarak eşit olan porto yu kaliteli bir oyunla 3-1 yenmiştir. yine gs den cok daha kaliteli ve stad kapasitesi olarak gs ye yakın leipzig i deplasmanda oyun olarak ezilse de yedekleriyle 2-1 yenmiştir. yine gs den daha kaliteli olan ama taraftar olarak gs kadar olmayan monaco yu da deplasmanda 2-1 yenmiştir. yani beşiktaş galatasaray'ı yenebilecek kapasiteye sahiptir. deplasman kendi saha fark etmez. yeter ki ligin ilk yarısında fener maçında olduğu gibi hakem katliamı olmasın. hakem oynatmaya yönelik tavır takınırsa bence beşiktaş galip gelir.
    --- spoiler ---

    galatasaray 100 yılda bir karşılaştığın rakip değil. ruhun kadar iyi bildiğin, 100 yıldır hayatını karartan bir takım. beşiktaş bizi yenip şampiyon olursa elbette tebrik ederiz. tudor'lu, riekering'li iken; "winner ehehe" diyerek taşak geçtiğiniz galatasaray değil bu. 50 bin kişiye kumanda edecek maximus decimius terimus bu. bizim için belki kolay olmayacak, ama sizin için hiç kolay olmayacak.

    bu pek çabuk bitmeyecek, ve hoşuna da gitmeyecek.

    "this is spartaaa".

    500 yıldır pers imparatorluğunun karanlık emirlerine uyuyorlardı, gözleri gece kadar karanlıktı. dişleri pençe gibiydi, ruhları tinerdendi. kral tayyibin kişisel muhafızları. torbacıların en etkilileri. tüm asya'daki en ölümcül selülozik gücü. ''tinerciler''...gidip isimlerini sınadık...

    tinerciler kralımızın sınavından geçemediler. ve kendine feylosof denilen ''dikiş tutmaz sabri'', omurgasında aslansı bir korkunun soğukluğunu hissetti.

  • 2018 ekonomik krizi

    yıllardır helal çalışıp kendime değil ev araba, 1 adet play station 4 pro bile alamıyorsam sikerim böyle aşkın ızdırabını. mayıştan mayışa gezmeye götürüyorum çocukları amk. hepi topu 2 bin lira alıyorum yarısı kira fatura vergi. diğer yarısı temel gıda ihtiyaçları ve ev harçlığı. bir de buraya gelip taşak geçiyorlar "bu yıl da olmadı, ekşiciler her sene kriz çıkarıyor" diyorlar.

    alım gücü düşük, millet bankalara borçlanmadan hayatını sürdüremiyor, emeklilik yaşı 65, milyonlarca işsiz var, üretim sıfır, dönen yolsuzluk ihale ve rüşvet gırla, dolar 3.80 ama kriz yok. ülkenin iç/dış borcundan haberi yok kimsenin galiba. imf'yi herşey zannediyorlar. ımf deve de kulak be. bu ülke'de sadece iktidar ve yandaşları zengindir. servetleri ise bizden çaldıklarıdır.

  • ekşi itiraf

    15-23 vardiyasındayım ve rahat bir işimiz var. genellikle 5-6 arası patron, müdür, amir memur kimse kalmaz. biz bize kaldık ve bağıra çağıra frank sinatra'dan strangers in the night şarkısını söylemeye başladım. hızımı alamayıp 2. paragrafa geçtim ve masanın üstüne çıkıp pc mause'nuda mikrofon yaptım. o sırada patron moris bey ve idari müdür kel hasan bey beni görmesin mi? amk kulaklarım ve yüzüm 1 saniye içinde kıpkırmızı kesildi.

    aradan 2-3 dakika geçti ve şef yanıma gelip "hacı seni moris sinatra çağırıyor" dedi. (asdasdasdafjk) patron ve müdür oda da oturmuş gelişime bakıp gülüyor.
    içeri tık tık yapıp girdim ve patron;

    - "frank sinatra çok iyidir ama ben tarz olarak bob dylan'ı daha çok severim" (kel haso nasıl gülüyor ama.)

    -"efendim bence en güzel parçası "things have changed" dedim.

    - "bravo, bravo delikanlı adın ne senin?".

    - "faruk efendim"

    - "nerelisin?"

    - " köken olarak hakkari ama 50 yıldır izmir'deyiz".

    - "bu iş yerinde bu tür şarkılar dinleyen insan sayısı çok azdır, sen burda harcanıyorsun".

    - "efendim keşke hakkari'de, izmir'de oxford olsaydı biz de okuyabilseydik".

    adam bastı kahkahayı elini uzatıp teşekkür etti. ben de işimin başına döndüm. yerli iş veren olsa mikrofonu götüme sokardı amk.

  • fatih terim

    --- spoiler ---

    bir fenerbahçeli olarak galatasaray’ın başına geçmesi beni çok mutlu etmiştir. gelsin şimdi xelçuklar, hakan baltalar yeni yüksek maliyetli futbolcular. bu klüp harbi birilerinin çiftliği olmuş. koskoca milyar dolarlık mecidiyeköy arazisi gitti, riva arazisi gitti, florya gitti. ama yine terim geldi. ünal aysal gelse de voltanı tamamlasalar keşke. tek merak ettiğim kovulduğunda alacağı tazminat miktarı ne kadar acaba. zira terim tazminatlara bayılır. adamın tek geçim kaynağı. bunca şeye rağmen bide fenerliler korkuyor demezler mi şaka gibi.
    --- spoiler ---

    adamların terim yüzünden gün ışığı görmemekten, defalarca kupa ve final kaybetmekten şirazeleri kaymış. birilerinin çiftliği olmuş derken çiftliklerinin sahibi 20 yıldır tek başına yönetiyor bunları. yüksek maliyet xelçuk diyor da alpere 6 ozana 8 veren noel baba sanki amk. birde gelip diyor ki ''gs'nin başına geçmesi beni çok mutlu etmiştir''. bak bunu fenerbahçe'li söylüyor. terim'den en çok muzdarip olan camia'nın taraftarı. ulan sen 32 puan topladın diye bayram eden, galatasaray ise 32 puan'da kaldığı için teknik direktörünü kovan bir camia. allah akıl fikir versin diyorum.

  • galatasaray

    biz aylardır fatih terim derken küfür yiyorduk. yok abi gelmesin bilmem ne. al işte takımın rezil hali ortada. ulan terimi geçtim tudor nedir ya? okan buruk, yılmaz vural ne bileyim ertuğrul sağlam varken geri zekalı bir adamla sezonu geçiriyoruz. şu başakşehir maçındaki rezaleti anlatmak için kelimeler yetmez.. adamlar 6 kez gelip 5 kere gol attılar. yazıklar olsun be.

  • galatasaray

    9. haftadan sonra baş aşağı çakılabilir, şampiyon olamayabilir tamamda beşiktaşlı olmana rağmen sana daha karga bokunu yemeden sabahın köründe bu başlığa entry yazdıran hırs nedir amına koyim ya?

  • galatasaray

    futbol branşı olarak son 20 yılda hayvan gibi sprint atan kulüp. düşünün 90'lı yılların ortasında şampiyonluk olarak fenerbahçe ve beşiktaş'ın gerisinde. 1973/1987 yılları arasında tam 14 yıl boyunca hiç şampiyon olamadı. rakiplerinden fenerbahçe 1960'lı ve 1970'li yılları, beşiktaş ise yine 1960, ve 1990'lı yılların başında lig'i domine ediyor. bu süre zarflarında galatasaray 1 yıldıza sahipken fenerbahçe ve beşiktaş 2 yıldıza sahip. sonra ne oluyorsa içine tazmanya canavarı kaçıyor ve kupa, şampiyonluk, final adına ne varsa ortalığın amına koyuyor. bir sezon bakıyorsun 8,10, sonraki yıllarda ise üst üste şampiyon oluyor. hele finalleri sittin sene kaybetmiyor. fizik kurallarına, bilime, akla ve mantığa uygun değil bu takımın yaptıkları. taşşak mı geçiyorsun avans mı veriyorsun? ya sen nasıl 14 yıl boyunca şampiyon olamayıp 1 yıldız geriden gelip fark atıyorsun? ya sen hayvan mısın amına koyim?

    ''ayyyy yavaş galatasaray ciğerimi söktün '' :((

  • 2017-2018 sezonu gs balonunun patlayacak olması

    --- spoiler ---

    bırakınız sevinsinler.

    geçen sene ilk 7 haftaya 5 galbiyet 2 beraberlikle başlayıp 'şampiyonuzzzzzzzz' diye sevinen takım sene sonu 20 puan fark yemişti. bu sene sneijder de yok. 2 hafta sonra vasat bir anadolu takımına yenilerek orta sıralara doğru ilerlerler.

    galatasaray artık küçük bir orta sıra kulübü. sahne artık gerçek büyüklerin.
    --- spoiler ---

    insan bunu yazmaya utanır. sahne artık gerçek büyüklerinmis. 2009 ile 2016 arası galibiyetin yok. gs, fb şampiyonlukları görmekten renk attın. bu gerçek büyük 100 yıldır neredeydi? jimnastik mi yapıyordu at yarraa?

  • galatasaray

    başka takımlar iyi oynarsa "barcelona gibi oynadı" derler, galatasaray iyi oynarsa "galatasaray gibi oynadı" derler. aramızdaki fark'ı en iyi böyle anlatabiliriz sanırım.

  • fethullah gülen'in depremle tehdit etmesi

    yahu şununla beraber bir uzun daha var. hayatımızı siktiler amına koyim. lan yeter allah belanızı versin sizin. lanet olsun size denk geldiğimiz anlara. öleceğiniz bile bilinçaltımızdan silindi amına koduğum orkları.

  • 19 haziran 2017 kuzey londra terör saldırısı

    --- spoiler ---

    teravih çıkışı cemaatin arasına araba ile dalmışlar. ölüler varmış.

    bunca kamyonla terör saldırısından sonra aynısını müslümanlara yapacak insanların ülkesidir ingiltere. şahsen haklarının da olduğunu düşünüyorum. ayrıca ilerleyen günlerde daha fazla benzer karşılıklar bekliyorum.

    fransa, almanya filan neyse de ingiltere gibi bir ülkeye malum insanları mülteci almak hiç yakışmıyor.
    --- spoiler ---

    sana insan diyenin amına koyim. son 100 yılda ortadoğu başta olmak üzere dünyanın genelinde öldürülen insan sayısı 100 milyonun üzerinde. o çok meth ettiğin ingiltere başbakanı churchill "bir damla petrol bir insanın hayatından daha önemlidir" demiştir. çanakkale harbinde türklere karşı yasaklı gaz kullanıp savaş suçu islemistir. aynı avrupa rwanda katliamı için " biliyorsunuz o coğrafyalarda siyahi insanların birbirlerini öldürmeleri çok da önemli değil" demiştir. bir ırak'lı olabilirdin, ülken işgal edilip evin tarumar olabilirdi, gözünün önünde annene, kız kardeşine tecavüz edip öldürebilirlerdi. haysiyetsiz, uzaktan insana benzeyen yaratık insan ol.

  • kıdem tazminatının kaldırılması

    sizin ben adaletinizi, badem fırça bıyığınızı, bitmeyen mağduriyetinizi, koca göbeğinizi, haramzade kişiliğinizi, emeği yok eden sermayenizi, doymak bilmeyen nefsinizi, yayık ayran gibi çalkalayan ağzınızı, kendinize olan adaletinizi, yandan çarklı bünyenizi sikeyim.

  • 11 şubat 2017 bursaspor fenerbahçe maçı

    kaç yıllık galatasaray'lıyım bildiğim birşey var gergin ortam fener'e yarıyor. adamlar deplasman da kesinlikle etkilenmiyor amına koyim. diyorsun fener bize gelecek şöyle böyle yapıcaz baskı kurucaz ama ters tepiyor. mesela galatasaray, beşiktaş, trabzon felan kadıköy'e gidince korku tüneline girmiş gibi oluyorlar. hiç görmedim adamların baskıdan etkilendiğini. bu bile başlı başına büyük bir başarıdır ki evlerinde ki ezici üstünlüğü söylemiyorum bile.