belash5
profili

  • pfizer biontech covid-19 aşısı

    hele şükür 4. hatırlatması açılmış aşıdır.

    siz bakmayın ilgi manyağı aşı karşıtlarının saçma salak iddialarına. adam mali müşavir, siktiğimin muhasebecisi gidip 3-5 yerden kopyala yapıştır yapıp ilgiyi çekmeye çalışıyor.

    annem coronadan öldü. dayım coronadan öldü. annemin kuzenlerinden 3-4 kişi, dayılarından ikisi coronadan öldü. bir arkadaşımın önce annesi, iki hafta sonra babası, iki ay içinde de hem ablası hem abisi coronadan öldü. aşı olduktan sonra annemin akrabalarından ve kadersiz arkadaşımın ailesinden ölen kişi sayısı; sadece 1! o da 93 yaşındaydı amk.

    bir işi de erbabına bırakın a şerefsizler. virolog değilsiniz, doktor değilsiniz, bu alanda uzman değilsiniz. çocuk doktoru kalkıp kullanmayın demiş, sıçtığımın herifi çocuk doktoru ulan. beri tarafta yıllarını salgın hastalıklara, virüslere, aşklara ayırmış yüzlerce doktor, profesör, bilim insanı var. hepsinin dediği bir çocuk doktorunun lafı etmemeli bu aşı karşıtlarına göre.

    hali hazırda daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu aşılar. allah çıkarandan, getirenden, yapandan bin kere razı olsun.

    12 temmuzda randevusunu ailecek aldığımız aşıdır.

  • fahrettin koca

    bu adam, annemin ölmesinde mesuliyet sahibidir, net.

    annem 70 yaşında, okuma bilmeyen bir kadındı. ama son demlerinde, siz abartıyorsunuz, tüm türkiye’de sadece şu kadar hasta var, bula bula evinden çıkmayan beni mi bulacak derdi. arada fırına pazara gidince de kaptı haliyle. 17 gün yaşatabildik, sözde sağlık sisteminin bedava olduğu ülkemizde, günlüğü 1.250 liradan yatırdığımız hastanede bir başına ölüp gitti. kabahati, her açıklanana inanmasıydı.

    şimdi adım gibi biliyorum; eğer bu fahrettin koca, verileri manipüle etmese, tüm vakaları doğru açıklasa, günde 20-30 bin vakamız var deseydi, bu yaşlı ve saf annemiz korkusundan dışarı çakmaz, virüsü kapmazdı.

    öte dünya varsa yaşlı bir kadının ölümünden sende sorumlusun fahrettin koca. tedbir almayan fırıncı değil, pazarcı değil ya da maskesiz dolaşan diğer vatandaşların değil, kabahatin büyük çoğunluğu sende bilesin.

  • 1992 yılında cizre nevruzu'nda çekilen video

    diyarbakır cezaevi bir, 92 nevruz olayları iki.

    birincisinde pkk meydana çıktı, palazlandı, diğer demokratik tüm kürt örgütlerini egale etti, dağıttı. ddkd, kawav.b gibi..

    ikincisinde 92 nevruzunda göz altına alınan 150 den fazla insan öldürüldü. olaylar pkk' nin şehir baskını ve müteakiben yaşanan çatışmalar sonucu öldürüldü diye kapatıldı. medya ve meclis gerekli araştırmayı yapamadı, yayınlayamadı.

    ama ayan beyan göz altına alınan insanların cesedi karakol bahçesinde ailelerine parçalanmış bir halde teslim edilmişti.

    sonra ne mi oldu? pkk bundan çok süper ve ivedi bir şekilde yararlandı. örgütün 2-3 bin kişi diye lanse edilen dağ kadrosu bir kaç ay içinde 15-16 binlere tırmandı. katılım o kadar yoğun oldu ki, örgüt 18 yaşın altındakileri almayı uygun bulmuyoruz diye adam seçmeye başladı!

    pkk' nin tam istediği şey buydu; abd saddam hükümetine 36. paralelden sınırımız olay kuzey ırak' a kadar olan bölgeye girişi yasaklamıştı. barzani ve talabani arasında sorunlar vardı ve ırak hükümeti onları fena ezmişti. sınırımız da bulunan kandil gibi yerlerde otorite boşluğunu elbette pkk dolduracaktı.

    pkk bu alanı doldurabilmek için gerekli insan kaynağına işte bu 92 nevruz olaylarından kavuştu.

    işin kısası; bu gördüğünüz videodakiler de, videoya benzer olaylarda her halükarda pkk' nın işine inanılmaz yaramıştır. hani deriz ya, parayla arasan bulamazsın. bu da pkk için aynı şey. bu olaylar pkk için allah'ın bir lütfu gibiydi.

  • piyasada az bulunan araba sahibi olma karizması

    (bkz: mazdaspeed3)
    (bkz: mazda 3 mps)

    türkiye' de toplamda 5 tane var. 2 beyaz, 2 gri ve bir kırmızı. tek kırmızı. yegane kırmızı. başka kırmızı yok yani. kırmızı'dan bir tane geldi. başka kırmızı gelmedi.

    benim arabam yani. piyasa da az bulunan değil, nadir bulunan değil, hiç bulunmayan bir araba.

    düşündüm de, daha karizmatik olmam lazım benim. eşi hiç bulunmayan bir araba sahibi olarak diyorum daha karizmatik olmam lazım. en çok beni şukelayacaksınız, en debe'ye benim girmem lazım. ben saksı değilim! tek kırmızı sahibiyim ben!

  • tedavi eden doktora teşekkür etmek

    bir kaç gün içinde yapmam gereken eylem.

    doktorun insanüstü çabası ve neredeyse aileden biriymiş gibi aşırı ilgisi ve ihtimamı yüzünden bu sabah itibariyle baba oldum.

    oğlumun doğumuna yaptığı katkılarından ötürü hademesinden hemşiresine kadar herkese bahşiş verdim ama doktor için ne yapacağımı bilmiyorum.

    bu konuda fikirlere de çok açım açığım.

    tepki editi :
    hemşire ve hademeye bahşiş konusunda takılı kalanlar varmış, izahat şart oldu. hemşire ve görevli arkadaşların ilgisi ve alakası ile doktorunuzun ilgisi arasında fark var. doktoru 4-5 defa gece yarısına yakın, 3 defa da gece yarısından sonra aradık. hiç birinde niye rahatsız ediyorsunuz kardeşim demedi. pazar günü vesvese yaptık, 100 km ötedeki gezintisini bırakıp da geldi. bunun gibi pek çok şey, ki ben olsam bu kadar çekmezdim vallahi de billahi de.

    hastaneye daha önceden defalarca yattım, yatırdığım eş dost akrabam oldu. bıçak parası da vermek zorunda kaldım, doktorlarla tartışmak zorunda da. normal şartlarda riskli olan doğum süresi boyunca insanüstü bir sabırla ve normalin dışı ihtimamla çocuğumuzun doğmasını sağlayan bir insana bahşiş (para) yerine hediye düşünmenin nesi anormal? tutup her şeyi paraya mı bağlamamız gerekiyor, kaç paraysa verelim mi olmalı her şey...

    ya da çok sevindiğimiz ve bu sevincimizde görevleri dahi olsa katkı sunanlara (hemşire ve hademelere) çam sakızı çoban armağanı olsun diye içkili bir akşam yemeği parasını bıraktığımız mı kabahat oldu? bir de merak buyurmasın kimse; bahşişi bankoya bıraktık, tek tek ellere saymadık. tutup hemşire kızlara bluz alsam, etek alsam daha mı şık durur yoksa arkadaşlar bu serviste şu kadar kişiydiniz, ister eğlence tertipleyin ister yemek yiyin, kahrımızı çok çektiniz bu da bizden deyip biraz para bırakmamız mı?

    bir de ak-it trolün teki iç dünyasındaki pisliği sakso esprisiyle dökmüş. küçük oğlan, sen yazma artık, listeye ekledim pisliğini görmeyeceğim.