erginmiokim11
profili

  • 20 nisan 2024 nihat genç tweet'i

    bu da iyice deli etti kendini.

  • alevilerin orucu tutmayıp bayramını kutlaması

    babama sordum ekşi'de böyle diyorlar dedim. götüne batacağı şeyleri cebinde taşımasın oradakiler dedi.

    size ne lan?

    edit: baban kim diyenler olmuş, adı naki ulan. 12 imamlardan. bence en çok onun hakkı var ahaha.

  • pişman olmak istemeyenlere tavsiyeler

    arkadaşlar affetmeyin.

    hayatınızda bir kez bile olsa sizi suçlayan, gerçekten haksız olduğu konuda bile suçlamaya devam eden, bunu sizden acı çıkarırcasına yapan birini - birilerini asla affetmeyin.

    affetmemek kendinize değer verdiğinizin bir göstergesidir. affederek o yük ve pişmanlıkla yaşamak zorunda değilsiniz.

    affetmek bir şeyi değiştirmez, hafifletmez. bu nedenle bir gereklilik değildir.

  • 13 ocak 2024 mustafa destici tweet'i

    ne güzel memleket yahu. birisi çıkıp herkese terörist diyebiliyor ve bundan bir suç görmüyor.

    söyleyin efendiler söyleyin, istediğinize terörist deyin, istediğinize fetöcü deyin.

  • işin ilk günü istifa etmek

    15 yaşında yaptığım eylem.

    yazın para kazanmam gerekiyor, bir mantıcıda işe başladım. sanıyorum ki boşları toplayacağım. paket servisi için almışlar beni. günlüğüm 20 tl. ilk gün gittim çatıl kaşık paketledim, iyi iş lan dedim. öğlen abla çağırdı, şurayı biliyor musun dedi. bilmiyorum dedim. tarif etti, götür bunu dedi. bisiklet var mı dedim, ne bisikleti yürüyerek gideceksin dedi. hava sıcak abla dedim, bir şey olmaz dedi. yolda giderken babamı aradım, tarif etti ama yanlış tarif etmiş ahahah.

    sonra birkaç kişiye sordum, paketi götürmem 40 dakika falan sürdü. paketi götürdüğüm abla fırça atmaya çalıştı. yürüyerek geldim çok terledim abla ilk iş günüm, laf etme vallahi dedim. özür dilerim dedim.

    iş yerine geldim patron fırça attı. sen nasıl çocuksun nasıl bu kadar geç götürürsün diye. bende bisiklet verseydiniz madem çocuğunuza motor veriyorsunuz dedim. cevap verme ortalığı topla dedi.

    neyse, akşam çıkacağız işte, halı saha maçım var. 1 saat erken çıkabilir miyim dedim, sen git yarın için haber vereceğim sana dedi. lan salak mıyım ben anlamadım mı, yevmiyemi verin dedim. yarın veririm dedi. şimdi lazım şimdi verin dedim. 20 tl'mi aldım, yarın gelmeyeceğim ben dedim.

    patronlarla ilk mücadelem böyle başladı.

  • msn kullanmış efsane nesil

    sene 2006, liseye yeni başladık. sınıfta bir gün bir kağıt dolanmaya başladı. herkes msn adreslerini yazsın, ekleyelim birbirimizi diye. ne gerek varsa. ben de yazdım tabii, ulan kimse de eklemiyor. (bkz: #160282850) bundan sebeptir diye düşünüyorum şimdi. neyse aradan iki üç geçti biri ekledi, sınıfın en güzel kızlarından. bir heyecan yaptım. bilgisayar başında bekliyorum yazar diye, sayfası da açık.

    aradan bir gün geçti titreşim attı. aman yarabiim, titreşim attı, konuşuyoruz. o gün epey konuştuk, sonra sabah okula selam sabah yok ama. ergen triplerine girdim, okul açılalı bir hafta olmuş, sana mı bakar lan o kız dangalak.

    bir gün sonra niyetini anladım ama. yakışıklı bir çocuk vardı, can. onunla iyi anlaşmıştık. meğer can kendi adıyla msn almamış, nick kullanmış. bana dedi ki can'ın msn adresi vardır, ondan ekledim seni. bana ver ama sakın söyleme senden istediğimi.

    bir günde küsmedik be oğlum.

  • burçlara inanan bir kadınla sevgili olmak

    başlığı okurken tansiyonum 17 oldu.

  • aşk acısı çekenlere tavsiyeler

    yas süreciyle benzer tepkilerin ortaya çıkmasına neden olan durum. tabii ki aşk acısından kastımız bir ayrılık ise.

    ölüm ve ayrılık birbirine benzer. ölen kişiyi istesek dahi göremeyiz ancak ayrıldığımız kişinin yaşadığını biliriz, görmek istesek dahi göremeyiz. görmekten kastım uzaktan görmek değil, oturum sohbet etmek.

    kurduğumuz bağ bir anda sona ermez, özlemeye devam ederiz. ölen kişiyi nasıl özlüyorsak bizden ayrılan kişiyi de özleriz. özlem azalarak sona erer. un-ufak ederek unuturuz. yavaş yavaş. önce sesi gider, sonra yüzü. kör makasla kesilen bağ (ayrılık) can yakar.

    ölen kişi bilerek ve isteyerek ölmez (intihar etmediyse eğer), ancak ayrılan kişi bilerek ve isteyerek vazgeçer. vazgeçilebilir olduğumuzu fark etmek bu nedenle çok acıtır.

    yas süreci büyütür, ayrılık da büyütür. olgunlaştırır. ama can yakar.

    tavsiyem; yas'ınızı yaşayın. üzülün, gerekirse ağlayın. geçecek mi diye sormayın. elbet geçecek. başkasını sevemem artık demeyin, sike sike seveceksiniz. behzat ç değilsiniz siz. o anca dizilerde olur.

  • aldatacak erkeğe tavsiyeler

    mesleki tecrübeme dayanarak söylüyorum ki yerin yedi kat altında bu haltı yeseniz bile eşiniz-sevgiliniz bunu bir şekilde anlar ve sizi itin götüne sokar. o yüzden kanmayın tavsiyelere falan.

    olm çok pişman olursunuz. sizi seven biri varsa kıymayın sevgiye. bir erkeği kolay kolay sevemez kimse. çok ağlarsınız bak sakın yapmayın.

    ebenizin amını tersten görürsünüz bak.

  • hüdapar'ın şeyh said açıklaması

    şeyh sait, vatana ihanet eden ve paşam tarafından asılan bir teröristtir. şeyh sait'i savunan bu ülkeye ihanet eder.

  • majör depresyon yaşayanlara verilecek tavsiyeler

    depresyon yaşayan birine tavsiye verilmez.