fndy6
profili

  • 63 yaşındaki bir hatuna alınacak en iyi hediye

    güllü yasin.

  • covid-19 aşısı olmayanlara uygulanacak yaptırımlar

    demokrasi karşıtı ne çok insan varmış. hayır bunlar bir de monarşi ve şeriata hayır der. despot kafalarla aynı ülkede yaşıyor olduğumuzu gösteren, faşizmin bir başka çeşidini tanımlayan basliktir.

  • çin'in uygur türklerine soykırım yapması

    çin'in şu an gücünü yetirebildiği halk olan uygur halkına, sistematik ve aşağılık yöntemlerle zalimane uyguladığı işkenceler ve toplu katliamlardır.

    sessiz kalıp izleyen, çin'in gittikçe daha kuvvetlenen küresel hakimiyetine de bir göz atsın. sıra zamanla diğer inanç, kültür ve ırklara da gelecektir. zira çin, yedikleri ve içtikleriyle insanlıktan, öğretildikleriyle merhamet ve vicdandan soyunmuş, ekseriyeti hissiz ve duygusuz kimselerden oluşmaktadır.

    edit: entry, internet yavaşlığından dolayı mükerrer girildi. sansür geliyor herhalde?

  • sigarayı bırakmak

    18 yıl boyunca içmemiş de adeta yemiş gibi paket paket sigara içen ben, mart başında sigarayı bırakmış olmamın sene-i devriyesini kutlayacağım.

    gelin size neler yaşadığım ile ilgili samimi bir portre çizeyim;

    bırakmaya karar vermek;
    benim için kolay olmadı. son iki sene ciddi düşünmeye fakat hemen akabinde vazgeçmeye başlamıştım. o kadar seviyordum ki onu, her türlü eğlencemin, yalnızlığımın, kalabalığımın, mutluluğumun, hüznümün, bir manzaranın tadını çıkarmanın, beş dakika bir hava almanın, sıkıcı bir sohbetten kurtulmanın bahanesi ve yol arkadaşıydı. efkar dostu, ilham perisi ve bazen de dert arkadaşıydı. çok severdim. sonra bronşite yakalandım. ama öyle böyle değil. sigaramı yine de içmeye devam ettim. baktım nefesim kesiliyor, dedim "olmayacak, ölürsem daha içemem bunu" karar verdim her sigara dalından yalnızca 3 duman çekip atacağım. bakın bu bile çok zordu ama ben sözümü tuttum. asla 4.yü içmedim. 3 duman çekip attım ve bu 7 ay sürdü. sonra bir sabah kalktım ve buna alıştığımı düşündüm. o halde içmemeyi de deneyebilirdim. mart başıydı karar verdim.

    sigarayı bırakmak;
    ilk gün: "nasılsa yarın pes edeceğim, bari bugün içmeyeyim. erken yatarsam aramam." erken yattım.
    ikinci gün: "dur bakayım dün içmedim, bir de bugünü bir zorlayayım, olmadı yarın bir duman çekerim."
    üçüncü gün: "ulan iki gün içmedim, deneyeyim bakayım. olmadı yine erkenden yatarım."

    ilk 10 gün erken yattım, sorun yok gibiydi. 10 günden sonra yoksunluk krizleri başladı.

    ilk krizler başlar: lan elim titriyor. ağlayacağım şimdi. ne gerek vardı ki? hangi dümbük soktu aklıma bunu? sanki herkes sigaradan ölüyor. dedem yetmiş yıl içti, ölmedi. genlerim sağlam? (kriz arası: sabahları nefesim ne kadar açık ama, çok güzel nefes alıyorum.) içeceğim ya... içerim ben. ulan iki haftaya da yaklaştık. bir şeyler yiyeyim bari. (ilk iki ay aralıkla gelir, yoksunluk hissettirir ama dayanılır aslında. atla deve değil)

    ikinci krizler (güdülenme nöbetleri): arkadaş ortamları, mekanlar, sahiller, etkinlik aralarında el herkes gibi önce cebe gider. "ulan buranın tadı da böyle mal gibi dikilerek çıkmaz ki" "sigara mı koktu?" "ulan nasıl da derin çekiyor kitapsız!" "ciğerlerim temizlenmiştir, artık içebilirim aslında" lan iki ay olmuş ama ya, emeğe yazık. üç aya tamamlayıp başlarım ya, yaz geliyor zaten, kumsal sigarasız olmaz. (kriz arası: yalnız tipimde ki serkeş ifade gitti, kokmuyorum da?" en iyisi bir şeyler atıştırayım.

    son krizler (yaz sonu) aralıklı içme isteği ve bunu takip eden anlık öfkeler. "kişi bıraktığına ikna olmuştur ve kendisine karşı öfkelenmektedir" aşaması.

    aldığım 6 kilo dışında dik yokuşlara bile keçi gibi tırmanan birine dönüştüm. sigara kullanan dostlar yokuş ortasında taşikardi ile nefes nefese oturuyorlar. anlam veremiyorum:) yokuşu koşarak bile çıkabilirim. ara ara istek hala yokluyor ama yoksunluk bitti. el alışkanlığı kaldı sanırım. kokusuna tahammül edemiyorum ve içen arkadaşlar gerçekten leş kokusu gibi bir koku geliyormuş. benim bile boğazım yanıyor, nasıl içiyorsunuz?:)

    bırakabilirsiniz. karar vermek ve ara atıştırmalık taşımak, çay içmek, soğuk su içmek yardımcı oluyor. hadi iyi haberler verin bize.

  • bir erkek eğer aldatmıyorsa aldatamadığı içindir

    gayet de ortamlar müsait ablacım, herkesin (kadın&erkek) bir alıcısı var. tercih etmeyen "insan gibi insan" olduğundan dolayı aldatmayı tercih etmiyor.

    beni evde bekleyen biri varken, ben bunu bilirken, beni sevdiğini, bana güvendiğini bilirken aldatamam arkadaş. içim almaz. oldu kazara aşık olduk. gerçek aşk ise zaten aşkta kavuşmak yoktur. şehvet ve tutkunun takip ettiği duygularda bir itlik oluyor. aşk olmuyor o... ille bir başkasıyla yatmak isteyen, usulüne uygun boşansın bir zahmet.

    tanım; uzun bir süredir muhtemelen yalnız kalmış, daha evvel de yüksek ihtimalle hep piç erkek tercihi yapmış abla beyanıdır. 5 - 10 deneyimle ordinaryus olunmuyor ablacım.

  • kombiyi açma eşiği

    son zamlardan sonra ailece rengimizin mavimsi olmasını beklemeye karar verdik. yavaş yavaş uyuklama hali gelirse açacağız, inşaallah tabi.