reanarchy11
profili

  • pakistan'daki dehşet verici video

    iş için çok sık pakistan'a giden birisi olarak bu videoda neyin dehşet verci olduğunu hakikaten anlayamadım. pakistan standartlarının çok ötesinde bir hijyen ve makine kullanımı var bu video. gidip görseniz bu video size çölde bir vaha gibi gelir.

  • bomboş yolda şerit değiştirirken sinyal vermek

    alışkanlığın edinilmesi, hatta sinyal konusunun her defasında kendiliğinden gerçekleşen bir refleks haline gelmesi için gerekli bir şeydir.

    ne oluyor kimse olmayınca sinyal vermezseniz aküden tasarruf mu yapıyorsunuz? kolunuz daha mı az yoruluyor? neyin peşindesiniz hakikaten anlamıyorum.

    edit: evet sinyal kolu eskimiyor bu sayede ama mesela cam açma düğmesi eskiyor diye yorumlar gelmeye başladı muhteşem sözlük rallicilerinden.

  • atatürk sözlükte büyük harflerle yazılsın

    şekilciliğe verdiğimiz önem kadar adamın düşüncelerini anlamaya önem verseydik hiç buralara gelmeyecektik zaten.

    mustafa kemal atatürk siyaset arenasında bir magazin figürüne dönüştürülmeye çalışılıyor ve insanlar da bilerek veya bilmeyerek buna çanak tutuyor.

    oysa atatürk isminden, cisminden, karakterinden, hatırasından, anılarından, maneviyatından çok daha öte bir şey bıraktı; düşünceleri. bırakın adamı bir magazin figürü gibi görmeyi artık da düşüncelerine odaklanın.

    benim söylediklerim bilim ile çelişirse bilimin peşinden gidiniz diyen birini savunmak için zeka yaş ortalaması on yediye düşen sözlükte büyük harfle yazılsın deniliyor.

    edit: yukarıdaki sözün mustafa kemal'e ait olmadığı konusunda birkaç arkadaştan mesaj aldım. dilerseniz sözün doğruluğunu araştırabilirsiniz. ama bu söz söylendiği gibi ona ait olmasa bile onun felsefesini tam anlamıyla yansıttığını düşünüyorum.

  • nasa'nın paylaştığı yeni burçlar ve tarihleri

    nasa'nın işi gücü yok bizim kezban ve kamillerimiz için yeni burç tarihi açıklayacaktı zaten. bir bitmediniz amk ya.

  • artvin'de avcılar tarafından vurulan yavru ayı

    düşünsene daha birkaç ay önce dünyaya gelmiş bir yavru ayısın. tüm hayvanlar içinde en medenisi olduğunu iddia eden birkaç hayvan geliyor ellerinde demir çubuklar.

    belki korkuyorsun,
    belki acıkmışsın yemek verecekler sanıyorsun.
    belki kayboldun anneni arıyorsun.
    belki oyun oynamak istiyorsun.

    ama o birkaç adam, ne olduğunu anlamadığın demir çubukları ve sebebini anlamadığın ve hiç anlamayacağın bir nedenle seni öldürüyor. aslında öldürmüyor zevk alarak ölmeni izliyor.

    ve sen hala bir yavru ayısın. ölmek üzeresin, iki ayağının üzerinde durabilen primatlar seni izliyor.

    daha birkaç ay önce dünyaya geldin. geldin de sen de bizim gibi çok yanlış topraklarda dünyaya geldin ayıcık.

  • 8 temmuz 2020 apartmandan doktorun çıkartılması

    hasta olurlarsa da apartman yöneticisi tedavi etsin bu durumda.

  • türkçe dirty talk yapılamaması

    yapılamaz sanılmasının sebebi başınızın üzerindeki cam tavandır. farkında olmasanız da toplum herkese bir baskı uyguluyor. onu giyme, öyle davranma, böyle konuşma, şunu yeme, bunu içme, şöyle sevişme. sürekli olumsuz tamamlanan emir cümleleri.

    haliyle cinsellik de önemli bir tabu. insanlar cinsellik üzerine konuşamıyor dahi. kaçınıza ailesi net bir cinsellik eğitimi verdi? kaçınız anne-babasını birbirlerini severken gördü? öperken, güzel şeyler söylerken?

    haliyle çocukluğunuzdan beri süre gelen bu baskın toplumsal bakış, kendinizi ifade edememenize sebep oluyor.

    bir kadın ile birlikte olurken kalçalarını sımsıkı avuçlayıp kalçalarına bayılıyorum demek içinizden geldi mi hiç? geldiyse kaç kere diyebildiniz bunu? veya bir erkekle birlikte olurken daha sert, daha derine diye bağırabilen kaç kadın var burada? bakın daha bunlar giriş seviye şeyler.

    yahu 10 dk sonra ilişkiye girecek kadın ve erkek, ben soyunurken arkanı dön sen bakma diyor kadın. ya da refleks olarak kendisi arkasını dönüyor, çırılçıplakken yüzyüze bakmaktan çekiniyor. ışık kapalı olsun diyor bir başkası sevişirken.

    kafanızın üzerindeki cam tavanların farkına varıp onları kırdığınız an, daha mutlu olacaksınız hepiniz.

  • bir kızla nasıl tanışılır

    kızın yanına gidilir, çıktığın var mı diye sorulur.

    gelen cevap hayır olursa;
    -artık var.! (masaya sertçe vurarak)

    eğer gelen cevap evet olursa;
    -artık yok.! (masaya sertçe vurarak)

  • jartiyerin türk kadınına yakışmadığı gerçeği

    hayır anlamadığım nokta bir tekstil ürünü kendisini taşıyan canlının anne ve babasının ırkına göre şekil mi değiştiriyor da rus kadınlarına yakışırken türk kadınlarına yakışmıyor?

    belli bir fiziksel özelliklere sahip kadınlara, örneğin kalın bacak, basen veya kısa bacak boyu gibi, jartiyerin yakışmadığını iddia edebilirsiniz. ama konuyu belirli bir ırka indirgemek çok saçma değil mi?

  • drone için türkçe karşılık önerileri

    (bkz: uçangöz)

    daha iyisi yok, hatta hali hazırda türkçesi de bu.

  • sigara içmek için gereken tek mantıklı neden

    yeterince akıl sahibi olmamak.

    şu an balkonda bu soğukta sigara içiyorum ordan biliyorum.