imam i muazzam5
profili

  • kılıçdaroğlu adaylığını ilan ederse yapılacaklar

    bok oy veririz.

    reddedeceğiz. tınlamazlarsa tıpış tıpış başka partiye gideceğiz. mesela zafer partisi.

    iyi alıştınız seçmeni mal yerine koymaya. chp'nin kendi tabanına verdiği zarar çok büyük ve bunu 2023 seçimlerinde görecekler ama iş işten geçmiş olacak.

    eleştirdiğiniz biatçı kesimden bir farkınız olsun be. koşulsuz şartsız biat edeceğinize yol yakınken eleştiri yapın da doğru yolu bulsunlar.

    ekleme:

    tanım: oy vermemek ve protesto etmek. aceleyle tanımsız yollamışım entryi.

    ekleme 2:

    mesaj atan chp'li arkadaşlar mandalina kabuğu, tuvalet terliği, çöl eşeği ve bilimum obje ve canlı örneği sunarak akp'nin karşısına kim çıkarılırsa çıkarılsın ona oy vermemiz gerektiğini söylüyorlar. atmayın, kalbinizi kırarım!

    20 yıldır akp'ye biat edenlerden hiçbir farkınız yok! sayamadığım kadar çok seçim kaybetmiş olan kemal kılıçdaroğlu partiden gitmesi için elinizden geleni yapacağınıza gidip hâlâ arkasına geçiyorsunuz! işte bu sebeple bundan sonrası tufan diyor ve chp'ye oy atmaktan vazgeçiyorum!

    yeter artık! oylarımız zimmetli veya satılık değil!

    ben atatürkçü bir gencim ve çözüm üretemeyen 70'lik dedeler ve nineler istemiyorum artık! anladınız mı? eleştirin, gitsinler!

    korkmayın! saruman'ın da dediği gibi, “zaferimiz yakındır!”

  • nutella vs sarelle

    net bir şekilde sarelle.

    ekleme: sarelle klasikleşmiş bir kelime. insanların aklına plastik kırmızı kaplı kötü çikolatalar geliyor hemen. cam kavanoz, orijinal sarelle marka alın da görün. üst üste birer kaşık yiyerek farkı görün. ben senelerdir kimseye anlatamadım bunu.

    nutella abartılmış bir balondur. sosyal medyanın bok yemezliği anlayacağınız.

  • cem yılmaz'ın kadro takıntısı

    tarantino ve nolan yapınca oooouuvvv, cem yılmaz yapınca aaauuuu.

  • ursula k. le guin

    buna hazırlıklı değildim işte. tam uyumaya hazırlanırken bu haber yıktı beni. lanet olsun. bir gün gideceğini biliyordum ama erken oldu sanki.

    edebiyat dünyası öksüz kaldı. :(

    ekleme: bilimkurgu dünyasının hala hayatta olan en büyük kalesiydi le guin. çok büyük yazardı. neler yazacağımı bilemiyorum şu an, elim ayağıma dolaştı.

    ekleme 2: ölümünden kısa bir süre önce türk bilimkurgu okurlarına mesaj göndermişti kendisi. bilimkurgu kulübü'nün katkılarıyla, ithaki yayınları'ndan çıkan yeryüzü müzesi isimli öykü derlemesinin arka kapağında yer alan metin:

    “bilimkurgu kulübü’nün, türkiyeli yazarların bilimkurgu öykülerinden oluşan bir antoloji hazırlıyor olmasına çok sevindim. bu zor zamanlarda tüm yazarlar, yaratıcılık ilkesine bağlı yaşayan diğer yazarlardan ve bu yazarlara, finansal beklentilerin zincirlerinden kurtulmaları konusunda destek veren yayınevlerinden güç alırlar.

    her birimiz, dünyanın dört bir yanında, büyük bir karanlıkta yolumuzu bulmaya çalışıyoruz diyebilirim. böyle eserler en ihtiyaç duyduğumuz vakitlerde yakılan, etrafımızdakileri ve gitmemiz gereken yolu aydınlatan lambalardır. bu lambaların yakıtı da hayal gücüdür. türkiyeli okurlarım, dostlarım ve yoldaş yazarlar, bu ışığın yanmasına vesile olduğunuz için size teşekkürü borç bilirim.”

    ekleme 3: bu gece omelas'ı bırakıp gidenler'i (bkz: the ones who walk away from omelas) tekrar okumak gerek... o da okurlarını bırakıp gitti. sevdiğim yazarların %90'ı zaten ölmüş olduğundan, ilk defa bir yazarın ölümünden bu kadar etkilendim diyebilirim.

  • sevgilinin yanında 50 kuruş yere düşse alır mısın

    sevgilimin yanında yerde 5 kuruş görsem alırım.

    normal bir zamanda yerde 5 kuruş görsem yine alırım.

    para üstünde 5 kuruş verileceği zaman onu da alırım.

    binaenaleyh, 5 kuruşu her zaman, her yerde alırım ve cebime koyarım.