avendegoras11
profili

  • kürtçenin resmi dil olmasının gerekliliği

    ırak, suriye ve ermenistan’da resmî dil. dileyen arkadaşlar şanslarını oralarda deneyebilirler. hem ne diyorduk?

    (bkz: türkiye’den siktir olup gitmek)

  • 7 çocuk babasının ameliyatla kız çocuğu olması

  • belçika göç bakanı açıklaması

    ırak kaçkını bir bakanın afganları türkiye’ye iteleme açıklamasıdır. anlaşmanın afganları kapsayacak şekilde genişletilmesi yetmez. avrupa’daki ıraklıları da kapsayacak şekilde genişletilsin. hadi bakalım.

  • finlandiya başbakanı'nın instagram paylaşımı

    çok güzel millet ya. allah yaratmamış çizmiş resmen. insanın içi açılıyor bunlara baktıkça.

    bir de bizim birlikte yaşamak zorunda olduğumuz döküntülere bak. alayı müptezel.

  • kadınlar camiye giremez diyen yobaz

    haklı olan ve kaynak gösteren yobazdır. laik devlette dinini soft yaşayan hanımefendinin de tek argümanı “ben marmara ilahiyat mezunuyum”.

  • grup yorum'un erkan oğur'a verdiği ayar

    şu grup yorum ve avanesi kadar boş beleş bir güruh daha yoktur. herkes istediği şey için müzik yapabilir. hayır bu ayarı veren de insanları havaya uçuran canlı bombalar için ağıtlar yakan bir grup.

  • 21 mart 2021 rus tanklarının donetsk'e ilerlemesi

    rusya ne belalı bir ülkedir böyle. son beş yüz yıldır koskoca avrasya’daki tüm halkların, ülkelerin üzerlerine ceberrut gibi çöktü kaldı.

    rusya, dünya karasal alanının neredeyse yarısını kaplayan avrasya için güvenlik sorunudur. dilerim, rusya’nın tıpkı sovyetler birliği gibi parçalandığı, un ufak olduğu yılları da görürüz.

    ukrayna senin neyine? hadi ukrayna neyse de suriye’de ne işin var ayı oğlu ayı?

  • twitter'da tüm öğretmenlere yürüyen evli erkek

    peki zokayı yiyen öğretmen hanımların torna tezgahından çıkmış gibi tek tip olmalarına ne diyorsunuz?

  • binlerce afgan mültecinin türkiye'ye girmesi

    2050 yılında türkiye’yi iğrenç bir demografik manzara bekliyor arkadaşlar.

  • but you don't look turkish

    - you don’t look turkish.

    - oh really?

    - yeah! you look pakistani, syrian, arabic, armenian or kurdish.

    - ??!???!!

  • 2. katerina'nın önünde bekleyen osmanlı torunları

    ekleme: bir detay daha varmış: putin ile erdoğan’ın oturduğu sandalyelerin arkasında bugünkü atatürk havalimanının olduğu yere kadar bütün rumeli’yi kaybettiğimiz 93 harbindeki rus askerlerini simgeleyen biblo var.

    https://twitter.com/…tatus/1235827551034937345?s=20

    bizim milletimizde tarih bilinci olmadığı ve millî şuur da diğer milletlere göre gelişmemiş olduğu için bu tarz simgesel aşağılamalara bürokratlarımızın kafası pek basmıyor. çünkü onlar katerina’dan filan anlamazlar, haberleri bile yoktur öyle bir kadından. katerina ortalama bir türk’ün zihninde nataşa ismidir. fakat en azından yönetici elitleri için konuşmak gerekirse batılı devletlerde bu saydığım kavramlar son derece önemlidir ve yeri ve zamanı geldiğinde topu doksana çakmasını da bilirler. örneğin, türkiye’nin ab macerası döneminde, 2004’te avrupa devletleri dönemin başbakanı recep tayyip erdoğan’ı tam da 29 ekim‘de, yani türkiye cumhuriyeti devletinin ilan edildiği günün yıldönümünde roma’da, türk ve islam düşmanlığı ile nam salmış ve osmanlı’nın üzerine haçlı orduları göndermiş olan papa onuncu innocentius’un devasa heykelinin önüne bir güzel oturtup ab anayasasını imzalatmışlardı. 29 ekim, innocentius, roma (yani vatikan) ve ab anayasası. simgelerle verilen mesaj bence gayet net. hatırlarsanız 2014 yılında abd ile türkiye ayn el arap’ta zaten ışid’i püskürtmüş olan ypg’ye yardım bahanesiyle barzani’den ypg’ye askeri konvoy gönderilmesi kararlaştırıyor, başka gün yokmuş gibi abd 29 ekim gününü seçiyor ve barzani’yle ypg sınırdaş olmasına rağmen peşmerge konvoyu habur’dan bir güzel girip yol üstündeki bütün il ve ilçelerde miting yapa yapa aheste aheste ayn-el arab’a gitmişti. hem de türkiye cumhuriyeti devletinin kuruluşunun yıldönümünde. o gün boşuna seçilmedi yani. seneler önce gazetelerde okuduğum ve hayal meyal hatırladığım bir başka örnek ise, bizim genelkurmay’dan bir heyet yunanistan’a gidiyor ve mevkidaşlarıyla toplantı yapıyorlar. toplantı sonunda yunan heyet hatıra fotoğrafı çektirmek adına türk heyetini inebahtı deniz savaşı bozgununun resmedildiği bir tablonun asılı olduğu duvarın önüne davet eder. ancak, devlet adabı bilen tarih ve ulus bilincine sahip türk heyet bu tuzağa düşmeyip tablonun duvardan indirilmesini ve fotoğrafın öyle çekilmesini istemişlerdi. yani, bizim okuldayken en sevmediğimiz ders her ne kadar tarih olsa da diğerleri tarihi gelecek nesillerine bir güzel aktarıyor.