yola hafriyat doken kamyoncu9
profili

  • saati 300 dolar olan kucağa almalı meditasyon

    alakasız bir video görüntüsü. üzerine yaz birkaç şey yapıştır gitsin. sorgulanmaz nasılsa.

  • köleliğin kaldırılmasının nedeni

    köleliğin verimsiz olmasıdır. tek görevi ömrü boyunca sahibinin isteklerini yerine getirmek olan bir insana iş yaptırdığınızda asgari verim elde edebilirsiniz. işi hızlandırmak, iyileştirmek gibi şeyler bekleyemezsiniz. çünkü adamın hiçbir kazancı olmaz.

    fakat yapılan işten ona da pay verirseniz, bir şekilde ücretli çalışana dönüştürürseniz kişi işini daha iyi yapacak, bir şey üretiyorsa daha fazla üretecektir. çünkü sadece işi yaptıran değil, kendisinin de payı oranında kazancı artacaktır.

    örnekle açıklamak gerekirse, bir köleyi ağaçtan meyve toplamaya gönderdiğinizde günlük toplanan meyve miktarı onun umrunda değildir. mecburen oradadır ve bir emri yerine getiriyordur. fakat toplanan meyve miktarına göre prim/ücret vermeyi taahhüt ederseniz, kişiyi daha çok meyve toplamak için çeşitli yöntemler üretmeye teşvik edersiniz. mesela uzanamadığı dallar için bir sopa kullanmaya başlar, belki ağaçların veriminin artması için yabancı otları söker. bir nevi topluma değer katmaya başlar.

  • 27 ocak 2022 amazon.com.tr memnuniyeti

    hep rezalet başlığı mı açacağız. iyi işler yapan firmalar için memnuniyet başlıkları açılması gerektiğini düşünenlerdenim. buradan 3-4 ay önce numaratör almıştım. arabaların önüne konulanlardan. bu gece şöyle bir mail aldım.

    --- spoiler ---

    amazon’da birinci önceliğimiz müşterilerimizin bize olan güvenidir, sizlere en geniş ve özgün ürün çeşitlerini, hızlı teslimat seçeneklerini ve en düşük fiyatları sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. amazon mağazlarında güvenle alışveriş yapmaya devam etmeniz için gösterdiğimiz hassasiyet kapsamında belirtmek isteriz ki üçüncü taraf bir satıcıdan satın aldığınız ürünün orijinal bir sticker master ürünü olmayabileceğini öğrendik. bu durumun neden olabileceği rahatsızlıklar için sizden özür dileriz.

    bu ürüne hala sahipseniz, ürünü kullanmayı bırakmanızı ve atmanızı öneririz. ürünü iade etmeniz gerekmez. orijinal ödeme yönteminize 24.78 tl tutarında iade gerçekleştirdik. iadeler sipariş sırasında kullanılan ödeme yöntemine yapılır ve tamamlanması genellikle 3-5 iş günü kadar sürer.

    bu ürünü bir başkası için satın aldıysanız lütfen bu kişiyi bilgilendirin ve ürünü atmaları gerektiğini bildirin.

    amazon sahte ürünlere tolerans göstermez. bu yaşanan durum sonucunda, ürünün tedarikçisine karşı harekete geçtik ve amazon mağazalarında ürün satışı yapma olanağını elinden aldık. ürünün yenisini satın almak isterseniz mağazamızdaki orijinal ürünlere göz atabilirsiniz.

    sabrınız ve anlayışınız için teşekkürler. en yakın zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.

    amazon müşterisi olduğunuz için teşekkür ederiz
    --- spoiler ---

    yani adamlar bunu takip etmiş. ürünün orijinal olmadığına kanaat getirmiş. ürün dediğim de 20 liralık numaratör şeysi. sonra bunu alan herkese parasını iade edip özür dileyelim demişler. bu bambaşka bir seviye gerçekten.

    ben motor yağı, filtre falan bile alırken kılı kırk yarıp orijinal almaya çalışan insanım. bir filtre için taa gittim bayiden kendim aldım. yerli alışveriş sitelerinde satılanların çoğu sahte. ve buna çanak tutuluyor. hal böyleyken bu adamların bu davranışı inanılmaz memnun edici.

    edit: entry amazon tarafından linkedin ve instagram'da paylaşılmış. sosyal medya kullanmadığım için birçok yazarın mesajıyla farkettim sağolsunlar. entry'nin reklam, pr çalışması olduğunu düşünen arkadaşlar olduğunu gördüm. isteyen istediği gibi düşünebilir, tüm düşüncelere saygılıyım. ben sadece deneyimimi paylaştım.

  • 19 ocak 2022 benzin zammı

    dizel ve benzine ayrı günlerde zam yapıyorlar ki insanlar birbirleriyle didişip zamma ses çıkarmaya vakit bulamasın.

    dün benzinli aracı olanlar dizele gelen zammı acıyarak izliyor hatta dalga geçiyordu.

    bugün dizelciler "ooh şimdi sıra sizde" diye benzincilere laf atacak. birbirimize kırdırıyorlar bizi.

  • jahrein'in 2023'te mv adayı olacağını açıklaması

    bilmem haberiniz var mı ancak 18 yaşını doldurmuş her bireyin seçilme hakkı vardır. ne sıfatla aday olacak diye soran olmuş. adam vekilin olmak istiyor başka sıfata gerek var mı. illa işadamı, mafya vs. olmasına alışmışsınız. normal insanların da milletvekili olabileceği gerçeği çok uzak gelmiş belli ki.

  • 5 kasım 2021 istanbul'a giren sis

    çekmeköy'de olmayan sistir. amk ilçesinde hiçbir ilginç şey olmuyor.

  • 18 mart 2020 işe gidenler

    kendimi çernobil faciasında yangına müdahaleye giden ilk itfaiyeciler gibi hissediyorum. onlara da bişe olmaz kimyasal yangın sadece demişlerdi. baretleri eldivenleri vardı, onları koruyacak sanıyorlardı. bizim ne farkımız var. manyak gibi dezenfektan sıkıp girerken asite basıyoruz. güya bizi koruyacak. yersen.

  • 9 mart 2020 brent petrol fiyatı

    bu işlerden çok anlamam, ama dünyada bir olay oluyorsa yine gelir bizim götümüzde patlar bunu biliyorum. jameikaya göktaşı düşse bizim alım gücümüz düşer.

  • 35 fransızın thy marsilya uçağından indirilmesi

    sonuna kadar okudum fakat fransızlara mi gömdün bize mi gömdün hiçbir şey anlamadım.

    tanım: vandal fransızların hak ettiğini bulması.