corpus dei9
profili

  • muhalefetin bir sınırı var aşamazsın

    yandaşlığın sınırı olup olmadığını merak ettirmiş açıklama.

  • masterchef türkiye

    çocuk sahibi olamamış ailelere "kısır" yapmak kimin aklına gelmiş acaba? skandal.

  • survivor 2020 ünlüler-gönüllüler

    survivor extra'da sema'nın kadın düşmanlığı yine görülüyor. kendi yarıştığı dönemlerde de erkek gruplarının üyesi olur hemcinslerini gönderirdi. aynı kafa. bu kadın kadar antipatiğini görmedim. ikizi de aynıydı.

    not: burada da kadın düşmanı, kadınları tutanlara meriç diyen bazı tipler var. sanki bunları bir kadın doğurmamış sıçmış.

    not 2: kadınlara az yemek veren mert "ben gitseydim falan" diyor. keşke gitseydin. umarım da gidersin.

  • 28 mart 2020 ulaştırma bakanının görevden alınması

    ulaştırma bakanı kimdi haberim bile yok, bütün her şeye rte bakmıyor mu?

    tanım: kim olduğunu bilmediğim adamın görevden alınması.

  • osmanlı'yı yıkan yavuz sultan selim'dir

    delilleriyle ortaya koyacağım durum:

    not 4: şu konu önemli unutmuşum: (bkz: #97659569) yavuz'un dulkadiroğlu beyliğine saldırması osmanlı tarihindeki en büyük nankörlüklerden biridir. zira mehmet çelebi fetret devri sırasında osmanlı'yı tekrar kurmasını dulkadiroğlu beyliğinden gelen desteğe borçluydu. ama yavuz alaüddevle bozkurt bey'i iftira atarak öldürtmüştür. üstelik alaüddevle bozkurt bey dedesiydi.

    1- yavuz öncelikle anadolu'da türk kıyımı yaptı. bugün kürtleşmiş türkmen aşiretleriyle ilgili araştırmaları okursanız hepsinin kıyımdan kurtulmanın tek çaresi olarak kürtleştiklerini görürsünüz. yani osmanlı'nın aşiretten imparatorluk olmasını sağlayan kökü baltaladı.

    ondan sonra türklere karşı düşmanlık osmanlı'nın politikası oldu, kanuni ve devamında anadolu'da türk nüfusunun yüzde 50 azalmasına neden olan katliamlarla sürdü. kuyucu murat paşa adlı hırvat dönmesi 300.000'den fazla türk'ü öldürmekle övünmüştür. isyan için gittiği bölgelerde ne kadar türk varsa katletmiştir.

    2- bütün savaşlarını türklerin yönettiği devletlere karşı yaptı.

    3- mısır'dan büyük hazine getirdi ama yanında osmanlı'nın gelişmesini durduracak arap din adamlarını ve halifeliği de getirdi. osmanlı o zamana kadar özellikle askeri teknoloji ve diğer gelişmeleri takip eden bir imparatorluk iken arap uyuşukluğuna girdi.

    4- mısır ile birlikte arap topraklarının yönetimi de aldı. buralardan vergi alınmadığı gibi osmanlı buralara hep harcama yaptı ve başına dert aldı.

    5- yavuz'un doldurduğu hazine kanuni sultan süleyman'ın balkan seferlerinde bitti, geriye yavuz'un osmanlı'yı çöküşe götürecek icraatları kaldı.

    not: bir bana şia demiş hahaha... ben gök tengri'ye inanıyorum; sünni-şii benim için fark etmez hepsi aynı.

    not 2: birisi kürtleşmiş türkmen aşiretlerini ilk kez duymuş... google'da "kürtleşen türkmen aşiretleri" yazarsanız bu konudaki araştırma ve kitaplara ulaşırsınız.

    https://www.kitapyurdu.com/…-asiretleri/298495.html

    ekşi linki isterseniz buyrun: (bkz: kürtleşen türkler)

    not 3: birisi "mısır'dan vergi alınıyordu" yazmış. ben zaten mısır'dan vergi alınmadı yazmadım. mısır ile arap toprakları da alındı, vergi alınmadı, para harcandı başa bela oldu" yazdım. osmanlı hacca gidenlere saldırılmaması için bedevi kabilelere para veriyordu. biraz osmanlı tarihi okumuş olan bilir zaten bunları.

  • 10 ekim 2019 erdoğan'ın tarafına geçmem

    "beni bilen bilir" evet bu yazarı bilirim: aktroll'dü, 360 derece dönüp yine aktroll olmuş.

  • burhan altıntop filmi istiyoruz kampanyası

    ekşi sözlük yazarları olarak başlattığımız kampanyadır. gülse birsel 'in isteksiz olacağını sanmıyorum, engin günaydın'ı ikna etmemiz lazım.

  • tanrıya inanma nedenleri

    bununla ilgili bir deney vardı. kısa geçeyim:

    iki deney grubu var. ilkine kolay bir sınav ve yeterli süre veriliyor, hepsi başarıyor.
    sonra bu gruba noktalardan oluşan dört resim gösteriliyor. ilk üç resimde noktalarından ardından bir şekil var. mesela yelkenli gibi. dördüncü resimde ise noktalarından ardından hiçbir şey yok. bu grup ilk üç resmin arkasındaki şekli söylüyor. dördüncü resimde ise şekil yok diyor.

    ikinci gruba zor bir sınav ve yetersiz süre veriliyor. sınavda başarısız oluyorlar. bu gruba da dört resim gösteriliyor. onlar da ilk üç resimde olan şekli söylüyor. ama dördüncü resimde şekil yokken her biri bir şekil görüyor ve onu söylüyor.

    yani bu deneye göre kendimizi güvensiz, zayıf, başarısız hissettiğimiz anlarda olmayan şeyleri görmeye ve inanmaya eğilimliyiz.

    eh insanlığın büyük kısmının da az veya çok böyle olduğunu söyleyebiliriz.

    ---

    edit: çok mesaj aldım.

    bu deneyi national geographic'de bilim belgesellerinden birinde seyretmiştim. programın ismini hatırlamıyorum. üç-dört yıl oldu herhalde. deneyin bir parçası daha vardı. bir grup çocuğu bir odaya koyup, odanın bir bölümüyle arasına çizgi çekiyorlar. çizgiyi geçmeyin diyorlar. o çocuklar yalnız kaldıklarında geçiyor. sonra başka bir grubu aynı yere koyuyorlar. yine çizgiyi geçmeyin diyorlar ama orada boş bir sandalyede görünmeyen birinin oturduğunu söylüyorlar. çocuklar geçmiyor çizgiyi.

    bir arkadaş ikinci deneyle ilgili "princess alice is watching you" olduğunu söyledi.

    ilk deneyle ilgili de şu yazı olabilir: https://sci-hub.tw/…oi.org/10.1177/0963721418754491

    not: bir arkadaş da izlemiş mind games (veya brain games de olabilir) o programdaydı.

    https://www.nationalgeographic.com/tv/brain-games/

    jason silva sunuyordu.

  • bu mükemmel sistem kendiliğinden olmuş olabilir mi

    - bu mükemmel sistem kendiliğinden oluşmuş olamaz.

    - allah mükemmel ve kusursuz değil mi?

    - evet.

    - o zaman onun da kendi kendine oluşmuş olamayacağını, yaratıldığını mı söylüyorsun?

    dincilerin mavi ekran verdiği yer burasıdır.