haydarlisk4
profili

  • yerli ve milli lityumun testi başarıyla geçmesi

    fizik diplomamı yırtmama sebep olmuş haber. bor atığından lityum nasıl üretiyorsunuz anlatında bilelim siktiğimin yalancı ibneleri.hadi diyelim ki brli2 den lityumu koparıyorsunuz da falan filan. ulan bunun üretimi lityumu çinden almaktan 10 kat pahalıya geliyorsa napıcaz? evde elektroliz yapan da hidrojen üretim tesisis kursun o zaman. size ait yerli ve milli tek şey var o da sizin uydurduğunuz din.

  • eylül 2020'de okulların açılmama ihtimali

    2. dalga de gelse açılır. para insan hayatından çok çok daha değerlidir bu ülkede.

    edit: ticaretle uğraştığını düşündüğüm yazarlardan çokça mesaj aldım. sizleri de anlıyorum, hepimizin evine ekmek götürmek gibi bir derdi var. ben konunun uzmanı değilim uzmanlar, bilim insanları tartışır en doğru kararı verir. fakat bir öğretmen olarak eğitim alanında da bırakın yorum yapabileyim. önerimi soranlar olmuş, okullarla ilgili önerim %100 uzaktan eğitime geçilmesidir. diğer alanları bilemem, ben okulda korona kapıp 2 aylık kızıma veya kalp hastası babama bu virüsü bulaştırmak istemiyorum. şu an en yakınınızdaki kişiye bakın ve sizin yüzünüzden virüs kapıp entübe şekilde yattığını hayal edin ne demek istediğimi anlarsınız.

  • bir kere bile canım oğlum veya kızım dememiş baba

    çok vardır. benim babam da demedi. sayesinde çok zor bi çocukluk geçirdim. kendimi üniversite yıllarında toparlayabildim anca. borca soktu beni, çalıştım onun hacizlik borçlarını ödedim. tam düze çıktık dediğim gün gitti yine borçla araba aldı. tabiki de ödeyemedi ne de olsa kapı gibi oğlu var öder diye düşündü. siktir ettim, kuruş para vermedim. harçlık isteyen çocuklar gibi gelip arada bir para isterdi,yinede dayanamaz verirdim az biraz. şimdiki aklım olsa hayatta vermem. ama ne zaman bu adam benim babam şarkısını duysam duygulanırım. nedenini bilmiyorum bir yerlerde sevdiğim bir baba var galiba.kimin babasıysa haber versin bende seveyim.

  • ekşi itiraf

    bundan 1 yıl önce güneydoğu asya da ülkeden ülkeye pervasızca savrulan ben, şimdi komutan yakalamasın diye telefonumu tuvalette kullanıyorum.
    (bkz: asker olmak)