already flew8
profili

  • alman kızları

    birisi önceki entryme gönderme yaparak "beğenmediler mi seni ayy kıyamam" demiş.

    haklı, evet beni beğenmediler. ne yaptıysam türk olmanın üzerime yapıştırdığı bu laneti alman kadınının gözünden atamadım. kime "türküm" desem cüzzamlıymışım gibi baktı yüzüme. 8,5 yıldır almanya'dayım, burada yüksek lisans yaptım ve 6 senedir de mühendis olarak çalışıyorum. önceleri almancam kötü olduğundan bana böyle davranıyorlar sanardım, yanılmışım. mesele almancam değil ırkımmış.

    bugüne kadar farklı milletlerden kız arkadaşlarım oldu. bunlara amerikalı, rus, çek, letonyalı, ispanyol ve ermeni dahil. düşünün bakın, yıllar evvel ermenistan ermenisi bir kız arkadaşım oldu ki ermenilerin türklere karşı nasıl bir algıyla yetiştirildiğini hepiniz bilirsiniz. ilkokuldan itibaren türk düşmanlığı hafif hafif verilmeye başlanır ve soykırım konusu yıldan yıla itinayla işlenir. türklere karşı bu kadar önyargılı, bizzat kendi halkının katili olarak gören bir insan bile zihnindeki tüm tabuları yıkıp, gerekirse ailesini karşısına alıp türk bir çocukla sevgili olmayıgöze alabiliyor. karşısındaki insan eli yüzü düzgün, okumuş, efendi, saygılı ve aydın birisi olduğu zaman (bu konuda mütevazı olmayacagım) yüm önyargılar yıkılabiliyor.

    gel gör ki almanlar için durum farklı. gece klüplerinde, facebook gruplarında, gittiğim çeşitli kurslarda vs.yüzlerce alman kızla tanışmışımdır. şimdiye kadar bir kaçı hariç istisnasız tamamı ben "türküm" dedikten sonra muhabbeti kesme yoluna gitti. benim düşüncelerimin, fikirlerimin, dine olan bakış açımın, politik muhalif görüşümün, hobilerimin, eğitimimin ve işimin onlar için hiçbir önemi yok. önemi olan tek bir husus var: ırk. siz "türküm" diyerek aşağı ırktan birisi olduğunuzu belirtiyorsunuz ve alman kızı da sizi kafasından direkt olarak eliyor. sizin iyi bir insan olmanız, iyi eğitimli, efendi birisi olmanızın bir önemi yok. türksünüz, bitti.

    bir türkle birlikte olmak bir alman kadını için büyük bir prestij kaybı. hani bizdeki sünni yobazlar oğullarını kızlarını alevilerle evlendirmek istemezler ya, almanlarda da benzer bir kafa var. türk demek aşağı millet demek, aşağı ırk demek. arkadaşlarının arasında "o bir türkle cıkıyor" cümlesine mevzu bahis olmak bir alman kadını için büyük bir aşağılama. onun yerine "italyan sevgilim, ispanyol sevgilim, sevgilim mattias" daha sempatik, daha çekici görünüyor.

    hatta bu konuyla ilgini bir anımı anlatayım. bundan 4 sene evvel o zamanki calıştığım şirketteki oda arkadaşım wolfgang evleniyordu ve beni de düğününe çağırdı. iki dirhem bir çekirdek giyindim gittim. beni wolfgangın arkadaşlarının olduğu masaya yerleştirmişler. bir yanımda şirketten arkadaşım marcusun eşi marie ve onların küçük kızları lara sophie, diğer yanımda da wolfgangın cocukluktan arkadası 40 yaşlarındaki thorsten. torsten geldiğinde biz marie ile sohbet ediyorduk ve ben bir yandan da sophie ile oynayıp şakalaşıyordum. thorsten geldi oturdu, meraba dedi ve kendini tanıttı. sonra biz de marie ile kendimizi tanıttık, o esnada marcus etrafta olmadığından torsten marie ile bizi evli, sophie' de benim kucagımda oldugundan onu da bizim kızımız zannetti. adam eşekten düşmüşe dönerek öyle bir tepki verdi ki "nasıl yaaa? şimdi siz evli misiniz yani???" dedi. yani adamın gözünde beni gibi bir türkün genc ve güzel bir alman kadınıyla evlenip cocuk yapmış olma ihtimali o kadar korkunc bir ihtimal ki, gözleri fal taşı gibi açılarak "wieso???" dedi. marie araya girerek "hayır tabii canım, siz yanlış anladınız ben marcusun eşiyim, wolfgang marcusu davet ettiğinden onunla beraber geldim" dedi ve olay tatlıya bağlandı. ben orada ağzımdan tek kelime çıkmadan bu diyaloğu dinledim. marie gibi genç ve güzel bir alman kadın tabili marcus gibi bir alman mühendisin eşi olabilirdi, benim gibi aşağı ırktan sikindirik kara kafalı türkün değil.

    almanyadaki genel ırkcılıgı bir kenara koyarsak, alman kadını özelindeli bu ırkcı tavrın nedenini epey uzun zamandır düşünüp bunu kendimce formülize etmeye çalışıyorum ama içinden çıkamadım. neden böyle davranıyorlar? eskiden almancam iyi değildi ona yoruyordum ama artık o da düzeldi. gencim, tipim düzgün, iyi bir işim var, param var, kendimi gayet iyi ifade edebilecek kapasiteye sahibim ama yinede alman kadınının ukalalığıyla cebelleşmek durumunda kalıyorum. bir allahın kulu da bugüne kadar bana "tek başına bunca şeyi başarmışsın, bu ülkede iyi tutunmuşsun, okumuş iş bulmuşsun, almancanı da iyi geliştirmişsin" demedi. tamamı, özellikle de alman kadını bana hep "türkler zaten almanyayı istila etti, türkleri istemiyoruz, defolsunlar ülkelerine dönsünler" minvaliyle konuştu. ulan ben ayda 2000 € vergi ödüyorum bu ülkeye bre amına koduğumun karısı. maaşımın her ay 40%'ını kesip sonra da "türkleri istemiyoruz siktirip gitsinler" deme cüretini gösterebiliyorlar. bunun nasıl bir terbiyesizlik, nasıl bir kendini bilmezlik olduğunu anlayabiliyor musunuz? tamam o zaman onca yıldır ödediğim vergileri geri versinler ben de siktirip gideyim. yemin ediyorum bir dakika daha durursam en adi orospu çocuğuyum.

    daha geçenlerde uluslararası bir organizaszonun bir toplantısına katıldım. bir kaç kişiyle ayak üstü sohbet ederken 2 alman kızla tanıştık, konu da müzikti. ben türk oldugumu söyleyince alman kızlardan birisi şu tepkiyi verdi.

    - türklerin aptal bir enstrumanı var ya böyle (başparmaklarıyla eşeleme hareketi yaparak) ding ding ding diye ses cıkarıyor, onu mu çalıyorsun yoksa hahah? (kanundan bahsediyor)

    bu ve buna benzer tepkiler o kadar çok oluyor ki hangi birini anlatayım. ben şimdi buna ne cevap vereyim? nasıl muhatap olayım bu insanla? bunlar bir tane iki tane değil ki, babadan kıza nesil bunlar.

    dediğim gibi, yıllarca sorunu kendimde aradım. benim belki bir tavrımdan ya da hareketimden ya da almanca eksikliğimden dolayı bu böyledir diye düşünerek kendimi sorguladım. amacım elbette alman bi hatun bulmak değildi, almanyada asil bir vatandaş olarak saygı görmek istediğim için bunu yapıyordum "siz türkler şöylesiniz böylesiniz, kadınlarınızın kafasını kapatıp onlara kötü davranıyorsunuz, dincisiniz şusunuz busunuz" laflarıni işitmemek için bunu yapıyordum. ama nafile.. son zamanlarda artık algımı değiştirdim. bundan sonra atara atar, gidere gider politikası izliyorum.

    buradan almanyada yaşamaya yeni başlamış arkadaşlara bir çift lafım var: sorun sizde değil arkadaşlar. "bana neden böyle davranıyorlar?" diye düşünerek aşağılık komplekslerine girmeyin. ırkcılık almanlarda bir gelenek kadar köklü bir tutum. insanları ırklarına göre sınıflandırmak ve oradan hareketle tutum belirlemek her zaman yaptıkları birşey. siz almanlar yerine başka milletlerden insanlarla muhatap olmayı deneyin, bu ülkede hatrı sayılır miktarda yabancı da var, gidin kendinize rus ya da doğu avrupalı bir sevgili yapın. almanları siktiredin, asla kafanıza takmayın. uzak durun, hiç başınız ağrımasın. laf gömmeye çalışanına da anında karşılık verin.

    eyyorlamam bu kadar.

    debe editi: mesaj atan herkese cok tesekkürler. hepinize ayri ayri cevap yazacagim. ilgi gösterdiginiz, destek olduğunuz için sağolun.

  • sigara içtiği için yumruklanan lcw çalışanı

    isidi uzaklarda aramayin. isidi besleyen mentaliteyi sorgulayin. hatta iside kadar gitmeye de gerek yok, siradan bir müslüman bile son derece saldirgan ve tahammülsüz tavirlar gösteriyor.

    bu insanlari bu kadar saldirganlastiran sey nedir? neden en siradani bile heran patlamaya hazir bir bomba olarak toplumu rahatsiz ediyor?

    ben bu insanlari islamla iliskilendirince bazi arkadaslar "halkta kin ve nefret uyandiriyorsun. ınsanlari hedef gösteriyorsun" diyorlar. peki bu insanlarda vücut bulan kin ve nefretin kaynagi nedir? bunun cevabini kimse vermek istemiyor.

  • akp seçmeni

    taniyorum bu insanlari. akp iktidara gelmeden önce de taniyorum. bunlar hep varlardi, hep ülkenin en cikarci, icten pazarlikli ve utanmaz kesimiydiler.

    bunlar ahlaksiz, bagnaz, sahtekar insanlardir. köylüsü komsusunun tarlasini sürerek sinirlarini genisletmeye calisir, esnafi müsterisini kaziklamaya, toptancisi da esnafini kaziklamaya calisir. ıstisnasiz tamami devletten vergi kacirma pesindedir. memuru yalakalik yaparak üstlerinin kicini yalayarak terfi etmeye calisir, iscisi sirf mahalleliye göstermek icin karisini kizini türbana sokar.

    haram yiyen asagilik insanlardir bunlar. hakka, hukuka inanmazlar. ketumdurlar. tek dertleri paradir, cikardir. bencildirler, baskalarini düsünmezler. sehrin göbeginde sümküre sümküre yerlere tüküren adamlar akp secmenindendir. bindikleri otobüste, dolmusta kadinlari kizlari taciz eden adamlar da akp secmenidir. mahallesinde yalniz yürüyen kadina laf atan hatta elle taciz eden insanlar da akp secmenidir. onlar heryerdeler. daha önce de hep varlardi ama bu kadar hayasizca yapamiyorlardi eylemlerini.

    akp bu insanlara bir kimlik verdi. bunlara „siz halksiniz, siz büyüksünüz, seiz yücesiniz“ dedi ve oylarini aldi. bunlar da bu yüzden bu kadar sevip benimsediler erdogani. cünkü erdogan onlarin yaptiklari hayvanliklari ayiplamiyor, bilakis destekliyordu. erdogan onlari tenkit etmiyor, aksine „devam edin aslanlarim, siz halksiniz, siz yaparsaniz dogrudur“ diyordu. chp ile bu yüzden bir türlü barisamadilar. chp daha esitlikciydi, kadin haklarini savunuyordu, daha modern, egitimli ve cagdas insanlara hitap eden söylemleri vardi. onlarsa kavgaci, küfürbaz, ahlaksiz, cikarci ve ataerkil bir zihniyeti destekliyorlardi. bu zihniyette kendilerini buluyor ve sonuna kadar benimsiyorlardi. bu sebeple erdoganla gönül bagi kurdular.

    10 yil icinde kadin cinayetlerinin %1400 artmasi bu yüzdendir. gezi olaylarinda elinde palalarla göstericilere saldiran eskiyalarin bu kadar rahat olmasinin nedeni de budur. camina kartopu geldigi icin elinde bicakla cikip gazeteci nuh köklüyü katleden esnafin umarsizliginin nedeni de budur. kadinlara tacizin artmasi, ensar vs. gibi vakiflarda oglan cocuklarina hayasizca tecavüz edilmesinin nedeni de budur. bu adamlar biliyorlar ki tenkit edilmeyecekler, cezalandirilmayacaklar, cünkü arkalarinda onlarin siddetini, hayvanligini ve ahlaksizligini destekleyen, buna sahip cikan bir siyasi zihniyet var.

    erdogan halkin en hastalikli ve saldirgan taraflarini cok iyi okumus bir adam ve iktidara geldiginden beri de buradan yürüyor. “kadin midir kiz midir bilemem” diyor. “kizli erkekli ayni evde kalinmaz” diyor. “türbanli bacilarimin üstüne isediler” diyor “camiye bira sisesiyle girdiler” diyor. her demecinde ya ataerkil zihniyete, ya siddet kültürüne ya da dine bir gönderme var. tüm siyasi mentalitesi bu saldirgan ve cagdisi zihniyetin alici buldugu kesimlerde sekilleniyor. ve bu kesim digerlerini bastirdi, onlari da yozlastirdi. cünkü iktidar onlari destekledikce daha da güclendiler ve digerlerini asimile etmeye basladilar. artik devlet dairesinde rüsvet yemeyenler dislaniyor, karisini zorla türbana sokmayanlara kötü gözle bakiliyor, daha buna benzer bir sürü sova yönelik davranisi ve sahteligi halkin benimsemesi isteniyor.

    ıste akp secmeni budur. bu insanlar hep vardi ama önceden ayiplaniyor, tenkit ediliyor ve kendilerini düzeltmeleri isteniyordu. onlarsa erdoganla beraber kimliklerini buldular. sirtlarini sivazlayan “aferim benim aslanima, sen devam et. vur, kir, parcala arkanda ben varim” diyen bir lider buldular.

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    gitmekte oldugum almanca kursunda gerek türkiyeden gerekse baska ülkelerden siktirip gitmeyi kafaya koymus bir sürü insan var. bunlarin tamaminin hedefi almancayi ögrenip dil sinavini gecerek kendi diplomalarini da tanittiktan sonra almanyada yasamaya baslamak.

    2 yeni mezun türk doktor, 1 tunuslu doktor, 2 ispanyol tip ögrencisi, yani 15 kisilik sinifta 5 tane tipci var, tamaminin hedefi de almanyada kalmak ve calismak. bunun icin de canhiras almanca ögrenmeye calisiyorlar.

    onlarin haricinde cesitli ülkelerden gelmis turizimci, isletmeci, eczaci ve avukat da var. onlar da almanca ögrenerek almanyada is bularak bir hayat kurmanin mücadelesini veriyorlar.

    doktorlarin özelinde, almanya sadece sizden düzgün almanca konusabilmenizi bekliyor. bunun haricinde zaten türkiyedeki bazi fakültelerin diplomalarini direct olarak taniyor, capa tip fakültesi bunlarin arasinda diye biliyorum. yani “almanca ögren gel, kapim sana sonuna kadar acik” diyor. mühendisler icin de durum cok farkli degil. mesleginde kendini gelistirmis, türkiyede iyi bir firmada is tecrübesi edinmis ve sonra almanya’ya is bulup gecis yapmis sayisiz mühendis taniyorum.

    demem o ki, bu hayali gerceklestiren bir sürü insan var. ancak kimse size durdugunuz yerde „gel sana almanyada isvicrede is verelim de calismaya basla“ demeyecek. bunun icin mücadele etmelisiniz. almanya özelinde konusursak, istatistiklere göre bugün almanyada ortalamada tüm meslek gruplarina ait pozisyonlarin 5’te1’ı bos. evet, yani tüm meslek gruplarindan insana ihtiyac var. hele ki doktor, mühendis gibi egitimi zor olan kalifiye pozisyonlarda acik cok daha fazla.

    malesef artik cogumuz icin türkiyede yasamak bir alternative olmaktan cikmis durumda. ınsanlar artik umutlarini yitirdiler. türkiye hizla pakistan gibi bir ülke olma yolunda ilerliyor. eger geleceginizi düsünüyorsaniz, esinize ve cocuklariniza mutlu bir hayat sunabilmek istiyorsaniz, türkiyeyi terk edin. sayisiz insan bugün bunun mücadelesini veriyorken siz de sahip oldugunuz egitimi, kültürü ve tecrübeyi heba etmeyin. ıyi yasamak herkesin hakki, size saygi duymayan, hayat tarziniza müdahale eden ve her gecen gün baskiyi artiran bir anlayisi ömür boyun cekmek zorunda degilsiniz.

    artik harekete gecin.

  • rte'nin aşağılanmasından keyif almak

    türkiye cumhuriyeti kökleri eskiye dayanan bir medeniyetin devami niteliginde, eski tarihi olan bir ülkedir. ülkenin basina hasbelkader kendini dünya lideri sanan bir zatin gecmis olmasi ne ülkeye, ne tarihine ne de kültürüne uzun vadede birsey kaybettirmez. hele ki o insanin asagilanmasi asla millete mal edilemez.

    ona karsi yapilan elestiriler ve asagilamalar yalnizca o insanin sahsini ilgilendiren, kendi egoist karakterinden ve hukuk tanimazligindan ötürü maruz kaldigi durumlardir. bu sahsa takinilan münferit tutumlar asla türk milletinin tamamina mal edilemez

    koskoca alman medeniyetinin basindan hitler gibi soykirimci bir psikopat gecti. bugün 70 milletten ínsan hala hitlere söverken kimse cikipta „ama alman milletini de asagiliyorsunuz. adam almanlarin führeriydi. mekana saygi duyun“ demez. cünkü konu alman milleti degil hitlerin irkci ve totaliter zihniyeti ile tüm dünyaya yasattigi acilardir.

    zaman birlik olma zamanidir. zaman dünyanin geri kalaniyla birleserek rte’ye karsi birlik olma ve güzel ülkemizi bu zulümden kurtarma zamanidir.

    cevap niteliginde edit: führer ne kadar yanlış olursa olsun, döneminde eleştirilmemismis ve alman vatandaşları "asla dış ülkelerle iş birliğine" gitmemismis

    birincisi hitler zaten kendisine muhalefet eden tüm kesimleri baskiyla sindirmistir. ikincisi, aslinda tam üstüne bastin. almanlarin 70 yildir en büyük pismanligi tam olarak budur. “biz nasil olupta böyle bir caniyi secebildik? nasil oldu da onun hastalikli fikirlerine itibar edebildik? neden etkili bir muhalefet yürütüp bu diktatörü deviremedik?” diye 70 yildir kendilerinden utaniyorlar. nazilerin yaptiklarinin yasattigi utancla kendi milletine küsüp ülkesini terk edip ömrünün sonuna kadar almanca konusmayi reddeden almanlar bile var. alman vatandasligina giris sinavinda adamlar sana hitlere suikast düzenleyen claus schenk graf von stauffenberg’in adini sorup ulusal kahraman olarak ezbere bilmeni istiyorlar.

    biz de tüm bunlari görerek diyoruz ki, siz de artik dönün bu diktatörlük sevdasindan. almanlarin düstügü hataya düsmeyin. ilerde geriye dönüp baktiginizda cocuklariniza utanc dolu bir tarih birakmayin. zulme ortak olmayin ve diktatöre diktatör demesini bilin. yoksa yarin cok gec olacak, hatta bugün bile belki yeterince gec oldu. siz ise hala yaptiginiz bu yanlistan dönmüyorsunuz ve utanmadan bu baski rejimini ve zorbaligi destekliyorsunuz. hadi bizi bir kenara birakin, yarin cocuklariniza nasil anlatacaksiniz gecmiste bu adamin zihniyetini ve eylemlerinizi desteklediginizi? bize karsi yüzünüz kizarmiyor da cocuklarinizdan, torunlarinizdan da mi utanmayacaksiniz?

  • hatay'da türk askerinin kafasının kesilmesi

    eskiden askerin kafasina cuval gecirilse ülke ayaga kalkardi simdi kafasini kesip elimize veriyorlar kimsede tik yok. tesekkürler türkiye.

  • 22 aralık 2015 fadıl akgündüz'ün tutuklanması

    en az rte kadar iyi bir kariyeri vardi oysaki. anlasilan cumhurbaskanimiz kendine rakip istemiyor.

  • 2015 ekonomik krizi

    kriz varsa da hükumetin sucu degildir cünkü krizi allah gönderiyor. allahin hikmetinden sual olunmaz, kesin bir bildigi vardir. "o diledigine verir dilediginden alir". anlasilan simdi de sizi kucaginda sektirmek istiyor.

    krize karsi cikan allaha karsi cikiyor demektir. siz halk olarak böyle embesil oldukca sizi hoplatmasinlar da ne yapsinlar.