aymetta4
profili

  • sokak hayvanlarını uyutacaksanız benden başlayın

    ünlü olmak ne güzel, her konuda en hassas, en vicdanlı sen olabiliyorsun. ne de olsa hayatın sokak köpekleriyle dolu yollarla kesişmiyor, bir yerde uyuz hasta köpek gördün mü en fazla "vah vah" deyip geçiyorsun, sonra konuşması ne kolay. benim yakın arkadaşımın annesi anadolu'da sokak köpekleri yüzünden vefat etti, etiler'de osmanbey'de yaşasaydı eminim o da hiç tanımadığı sokak köpekleri için seferber olurdu, istanbul'un ormanlarına gidip sokak köpeklerine aracın camından mama döküp sosyal medyada etkileşim alırdı, ne bileyim sabahın 6'sında otobüse yetişmek için sokak köpekleriyle dolu yerlerden geçmek zorunda kalan insanları görmezden gelirdi vs...

    pandemi döneminde full+full havuzlu golf sahalı at binmeli macro'lu evlerde oturup dört duvar arasında oturan insanlara "ya arkadaşlar alt tarafı sokağa çıkmayacaksınız, markete gitmeyeceksiniz, bunun neresi zor? neden anlamıyorsunuz? lütfen evlerimizden çıkıp toplumu riske atmayalım siz ne laf anlamaz bir güruhsunuz!" diyen ünlüler aklıma geldi bu haberi görünce.

    (bkz: woke culture)

    bu yüzden geçiniz.

    edith piaf: hayatında saldırmaya aç sokak köpeği sürüsü görmemiş insanlar mümkünse yazdığım entâri üzerinden bana olumlama yapmasın. ben de her sokak köpeği gördüğümde seviyorum, bir şeyler veriyorum ama bir aradayken ne kadar tehlikeli olabileceklerini biliyorum. olayla alakalı olmasa da, ben istanbul'un şehir merkezine çok uzak bir kasabasında yaşıyorum. lüks jiplerin, zengin insanların oturduğum kasabaya bagajdan sokak köpeği/kedisi bırakıp gittiğine onlarca kez şahit oldum. bu insanların sokak köpekleri için sosyal medyada vicdan kastığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam, ben bu ikiyüzlülüğe de çok kızıyorum. bir köpekle bir çocuk aynı şey değildir bu arada. herkese güvenli sokaklar ve refah seviyesi yüksek semtler dilerim.

  • 5 şubat 2023 istanbul kar fırtınası

    yeni havalimanının yanında, istanbul'un en kuzey tarafındaki karaburun lokasyonunda çektim bu videoyu. nadir rastlanacak türden bir fırtına ve dev dalgalar. manzaram bu şekilde.

    rüzgar hızı 72 km/s şu anda.

    görsel

    https://www.veed.io/…sharingwidget=true&panel=share

    https://www.veed.io/…panel=share&sharingwidget=true

    https://www.veed.io/…sharingwidget=true&panel=share

  • disney amblemini disnep diye okumak

    çocukluğumdan beri beni ciddi ciddi rahatsız eden durum. her gördüğümde sinir krizi geçiriyorum. disney derken bile bilinçaltımda bir ses disnep disnep deyip duruyor.

    disnepik kaygı bozukluğuna sebep olan logo;

    görsel

    edit: bu entâriye rastlayıp disney logosunda disnep yazdığını gördükten sonra durduk yere dert sahibi olan, bu güzel günde durduk yere kafayı yiyip manyak olan yazarlardan özür diliyorum. tüm bunların sorumlusu walt disney ya da walt disnep ikilisinden biri. hep birlikte haberleşip disnep sorunu için grup terapisine başvurabiliriz.

  • the batman

    bakalım klarnet çalan batman videosu kadar keyif verebilecek mi...
    akşamı bekliyorum.