4mour5
profili

  • 1915 olayları hamdolsun gündeme gelmedi

    kara mizah ustası yemin ediyorum.

  • yeniden piyasaya çıkarılması istenen ürünler

    pokemon tasoları.

  • 15 ekim 2020 recep tayyip erdoğan açıklamaları

    şaka mı bu?

    dönem başladı, kira kontratlarımızı sonlandırdık, ev tutmadık. insanlarla dalga mı geçiyorsunuz siz? bir karar alıyorsanız arkasında durun. deneme tahtası mıyız lan biz?

  • hitler'in türkiye'ye saldırmamasının nedenleri

    adolf hitler türklere silah yardımı yapmayı teklif edip, 1942 yılının yazına kadar kendi saflarına çekmeye çalışmıştır. daha sonra türkiyeyi işgal etme fikri oluşmuş, fakat türklerin turancılık fikrinden ve kendisine oluşabilecek potansiyel tehditten dolayı bu harekatı mantıklı bulmamıştır.
    (bkz: operation gertrude)

    adolf hitler ve ismet inönü’nün bu dönemde çeşitli mektuplaşmaları mevcut. aynı zamanda almanya büyükelçisi de ismet inönü’ye çeşitli teminatlar vererek ikna çabalarına giriyor. lakin hepimizin bildiği üzere ismet inönü, muazzam bir denge politikası güdüyor.

    bu dönemden sonra ise, çabaları sadece türklerin sovyetlerle birleşmesini engellemek üzere olmuştur. hatta türkiye’ye hammadde ticareti karşılığında, (bkz: focke wulf fw 190) model savaş uçakları tahsis etmiştir.

    sovyet işgalinden her daim çekinen türkiye ise, nazilere yakın bir duruş sergilemiş, ancak ittifak olacak kadar ileriye gitmemiştir.

    edit: imla

  • sovyet mühendisliği vs nazi mühendisliği

    ilk jet motorlu uçağı naziler yapmıştır.
    (bkz: messerschmitt me 262)

    aynı zamanda naziler, tiger i-ii gibi savaşın kaderini çoğu yerde değiştiren; mühendislik harikası tanklara sahip olmuşlardır.
    (bkz: pzkpfw vi b tiger ii)

    u-boat'ları da pek tabii unutmamak gerekir.

    sovyet mühendisliği diye bir şey, ikinci dünya savaşı sırasında yoktu. sonrasında meşhur silahları olan ak-47 bile, nazi mühendisliği harikası olan; tarihin ilk modern piyada tüfeği, stg 44 çakmasıdır.
    (bkz: sturmgewehr 44)

    ayrıca çift jet motoruna sahip, dünyanın ilk stealth bombardıman uçağını yapmışlardır.
    (bkz: horten ho 229)

    dünyanın ilk radyo güdümlü bombası, yine kendilerine aittir.
    (bkz: fritz x)

    @erenet isimli sayın yazarın hatırlatması üzerine,

    tüm modern füzelerin atası, aya gönderilen saturn v roketinin öncüsü füzenin yapımcısı:
    (bkz: wernher von braun) (bkz: v2)

    edit: başlıkta yazarın teki t-34 ile bu yazdıklarımı karşılaştırıyor, gülünç. nazilerin savaş teknolojisinin yanında bahsettiğin t-34'ler çekirdek gibi çitleniyordu. franz staudegger kimdir, bir tiger tank ile nasıl elli tane t-34 yamultmuştur, araştır kardeşim.
    (bkz: battle of kursk)

    edit 2: malum arkadaş mesaj kutumda küfürler edip ağlamaya başladı. gerçekten çok yazık, tam bir küçük kızıl sevdalısı.

    son edit: mevzubahis insan yaşının 43 olduğunu, bana kumda oynamam gerektiğini söyleyip, küfürler ve hakaretler ettikten sonra; yaşı kadar savaş günlüğü çevirmiş olduğumu söyleyip, kendisine iyi geceler diledim. küfürlerinin ise ardı arkası kesilmedi ne yazık ki.