console writeline6
profili

  • kasko haramdır diyen hoca

    hristiyanlar ile müslümanlar arasındaki en belirgin farklar nedir diye sorsalar kesin bu videoyu gösterirdim.

    mesela tapınak şövalyeleri, aslında dünyanın ilk bankacılık sistemidir. kudüs'e hacı olmaya giden hristiyanlar yollarda sürekli soyulup soğana çevrilince bunlar da bu yöntemi bulmuşlar. gittiğin yerde sana lazım olacak parayı roma'daki tapınak şövalyelerinin ofisine teslim ediyorsun. o ofis de senin yatırdığın tutarı mühürlü bir kağıda yazıp sana eşlik edecek şövalyelere veriyor. yolda başınıza bir şey gelirse de sorun değil çünkü üzerinizde değerli hiçbir şey yok…

    sonra kudüs'e vardığınızda bu mühürlü kağıt açılıyor ve roma'da yatırdığınız tutarı kudüs'teki vezneden alıyorsunuz. tabi tapınakçılar da aradan kendi sakallarını alıyorlar ve bu aldıkları komisyonlardan o kadar zengin oluyorlar ki dönemin fransa kralına bile borç veriyorlar ve tüm bu hadiseler 1100'lerde falan yaşanıyor.

    1000 yıl önce koskoca şövalyeleri bile eft olarak kullanan bir din ile 2022 yılında hala kasko tartışan bir din arasındaki bu makas öyle kolay kolay kapanmaz.

    edit: imla

    edit2: dünyanın ilk bankacılık sistemi değilmiş, @sehrinazizi bilgilendirdi. ilk bankacılık sistemi çin'de uygulanmış

  • ben bir ismail miyim

    ülkeye bak, 7 yaşındaki çocuğu bile varoluşsal krize soktuk amk.

  • 11 mayıs 2021 filistinin tel avivi bombalaması

    hamas bu roketleri kimden temin etmişse israil ilk ona çökecektir.

    yalnız şu savaş muhtemelen dünyanın görüp göreceği en kirli savaş olabilir, her iki taraf da sivil bölgeleri bombalıyor.

    artık ortadoğu'da kartlar falan da dağıtılmaz bu saatten sonra, direkt masayı devirmişler. bu mevzuya suriye, iran, lübnan hizbullahı ve mısır'ın ihvancıları kayıtsız kalmaz. yeni göç dalgaları hayırlı olsun şimdiden.

  • bulgar dendiğinde zihinde oluşan ilk imge

    (bkz: azis)

  • düşün ki öz kardeşin bunu okuyor

    o kızdan hemen ayrıl. eğer evlenirseniz düğün fotoğraflarınızın hepsinde asık suratlı bir abi göreceksin ve hayatımızın geri kalan kısmını da sadece diplomatik temaslarla geçireceğiz haberin olsun.

    hayatı boyunca şu işlerin kıyısından kenarından geçmemiş biri olarak beni bile erkek halimle görümceye çevirdi bu şerefsizler, sırf gaza gelip yanlışlıkla yeğenlerimin halası olmayayım diye susuyorum.

  • yazarların en sevdiği türk sanat müziği şarkısı

    gamzedeyim, deva bulmam

    ruhu şad olsun tatyos efendi 'nin.