tremjg3
profili

  • kpss birincisi öğretmenin atamasının yapılmaması

    2020 kpss'de alanında 1. olan fransızca öğretmeninin atanamaması durumu. öğretmenimiz genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri ve yds sınavlarından 89 puan alarak alanında 1. olmuş fakat ataması yapılmıyor. hem de açık varken. kendisi durumu anlatmış:

    "kpss sürecinde her yıl düzenli ilk 3'te yer aldım ancak puanlar çift yıla çıkarılınca, sıralamaya bakılmaksızın bir önceki yılın puanıyla az olan kontenjanımıza diğer arkadaş atandı. 1. olmak dışında atanamayacağımı anladığım için sabah 7'den gece 2'lere kadar ders çalışmak için eve kapattım kendimi. 4 buçuk yıllık evliyim ama ev kpss evi oldu bu süreçte. ankara'ya yetkililerle görüşmeye giderken 8 aylık bebeğimin içinde bulunduğu araçla kaza yaptık, hastanelerde aldık soluğu. 2020 kpss'de 1.oldum, bilinen 56 açık varken normlar doludur denildi. o yüzden kontenjan vermemişizdir dediler(!) soruyorum norm sadece bizim branş için mi dolu? 1 kişi almak bu kadar zor olmamalı. ben görevimin başına geçemiyorken öğretmenlik ile ilgisi olmayan insanlar ücretli öğretmenlik adı altında çalıştırılıyor. sadece urfa'da 11 açık var benim bölümümden. okulları tek tek aradım, bu durumun bakanlıktan olduğu söylendi. galatasaray lisesi fransızca ve 2 açık var. durumu sizlerin insafına bırakmak gibi niyetimiz olamaz. hakkımız olan 1 kontenjan; kızımın kaybolan 2 yılı, bizim emeklerimiz ve kızımın geleceği..."

    görsel

    432 bin öğretmen kpss'ye girdi bu yıl. ülkede 150 bin öğretmen açığı var. bunun dışında sadece bu yıl 35-40 bin öğretmen emekli oluyor. 80 bin ücretli öğretmen var ve 40 bini eğitim fakültesi mezunu değil, öğretmen değil. ve öğretmen atama sayısı: 20 bin. 1. olan öğretmen bile atanamıyor...

    https://onedio.com/…0-bin-ogretmen-acigi-var-967498

    https://twitter.com/…tatus/1368477958881611796?s=09

  • çaldıran'daki ücretli öğretmenlik skandalı

    sadece çaldıran'da değil, ülkenin dört bir yanında sürüyor bu skandal. başlıktaki belgeyi incelerseniz bu ülkenin eğitiminin, çocuklarının kaderinin hangi meslek gruplarının görsel eline bırakıldığını görürsünüz. amaç eğitim sistemini uçurmaksa böyle uçmayacağını garanti edebilirim.

    sözlükte eleştirdiklerimizin birçoğu öğretmen bile değil. son dönemlerde sayısı 90 binleri bulan ücretli öğretmenlerin yaklaşık yarısı öğretmen. şaka gibi ama değil.

    https://twitter.com/…tatus/1376440238306963456?s=19

  • 28-30 ocak'ta erkek yazarları mesaja boğuyoruz

    (bkz: bir erkeğe dört erkek düşen başlıklar)