thirstsnake7
profili

  • muharrem ince neden sevilmiyor sorunsalı

    1-çelişkili davranış ve söylemleri:
    -kılıçdaroğlu'na kaç seçim kaybettin deyip kendisinin kılıçdar'a daha fazla seçim kaybetmesi.
    -aday olduğu seçimde 50.000 avukat yığacağım deyip seçim sonucunu ilk ilan eden kişi olması.
    -seçimi kaybettikten sonraki gün basın toplantısında özetle "elimizdeki verilere göre kaybetmişsek kaybetmişizdir" deyip aradan zaman geçince "chp bana veri sağlamadı" demesi.
    -kendisi adayken hdp ve akp'ye bakanlık vereceğini söyleyip kılıçdaroğlu'nun bunlarla masaya oturmasına bile tahammül edememesi.

    2-erdoğanvari tavırları:
    -eleştirilere yanıt vermek yerine bağırıp hakaret ederek karşısındakini sindirmeye çalışması.
    -ortaya bir plan koymak yerine söylemini başkalarını karalamak üzerine kurması.
    -vaat ve projeler yerine kimlikler ve ideolojiler üzerinden siyaset yapması.

    3-perinçekvari psikolojisi:
    -%3 alamayacağını bildiği halde %30ları vaat etmesi.
    -sürekli yüksek oy oranları iddia edip bunlarla ilgili somut bir çalışma sorulduğunda geçiştirmesi.
    -kendi %3'ü dışında herkesin hain ya da kandırılmış olduğunu iddia etmesi.
    -iktidara gelemeyeceğini bildiğinden söylemlerinde uçtukça uçması.
    -me against the world psikolojisi.

    4-baykal ve bahçelivari söylemleri:
    -%5 oyu olmayan ata ittifakı'nda bile hizip çıkarması
    -"en milliyetçi benim, en atatürkçü benim" diyerek siyasi partiden çok stk lideri gibi takılması.
    -neyin erdoğan'ın işine yaradığına bakarak sürekli pozisyon değiştirmesi.

    5-söylemlerinin altını dolduramaması:
    -sadece bilim ve eğitim alanında vaatleri olduğu halde bunları nasıl gerçekleştireceğini anlatmak yerine pazarcı gibi "füzyooon nanoteknolojiiii" diye bağırmayı tercih etmesi.
    -dershane işletmeciliği dışında söylemlerini gerçekleştirecek bir donanımı olmaması.
    -ülkeyi yönetecek proje ve kadrosunun olmaması.
    -meclise vekil sokamadan nasıl devlet başkanlığı yapacağını açıklayamaması.

  • kemal kılıçdaroğlu

    din üzerinden saldırılmaya devam edecek 13. cumhurbaşkanı.

    yaygın ezberin aksine kimse dini kullanarak iktidara gelemez ve iktidarda kalamaz. sonu gelen iktidarlar dine sığınırlar, ama bu onlara sadece zaman kazandırır. akp koyu islamcı kimliğiyle değil, bu kimliği reformist bir ambalajla pazarlayarak iktidara geldi. bırakın islamcı söylemlerine geri dönüp kemik kitlelerine doğru küçülsünler.

    bu saatten sonra din ve milliyetçilik üzerinden yapacağı her çıkış akp'ye eksi yazar. bunlar anlatacak hikayesi kalmayan iktidarın son çırpınışları. siz çıkın projelerinizi anlatın, bırakın akp sabahtan akşama "gılıştar seccadeye bastı, gılıştar kuran yaktı" diye kendini paralasın.

    kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanma şansı bu yüzden yüksek, 13 senedir chp'nin başında olduğu halde siyasi veya bürokratik kariyerine ilişkin tek ahlaksızlığı bulunamadı. kendisine atılan iftiralar bile üzerine yapışmıyor, çünkü bu adamın nasıl biri olduğunu 13 yıldır herkes gördü. bu yüzden ancak "gılıştar seccadeye bastı" diyebiliyorlar.

  • muharrem ince

    trollere laf anlatmak zaten vakit kaybı. beni asıl çıldırtan chplilerin yorumları.

    ciddi ciddi "milli eğitim bakanlığını verin çekilsin" diyenler var. kafayı mı yediniz lan siz?

    neden milli eğitim bakanlığı? çünkü bu herif dershane işletmecisi. o zaman akpli bakanları ne sikime eleştiriyorsunuz?

    her şeyi geçtim, milli eğitim bakanlığı dediğiniz chp'nin almak için gerekirse diğer bütün bakanlıkları feda etmesi gereken bakanlık, hiçbir pazarlığın konusu olamaz.

    ben imza toplama sürecine kadar ince'nin %3-4 aralığında bir oyu olduğunu düşünüyordum. cumhurbaşkanlığı seçiminden çok meclis çoğunluğu için beni endişelendiriyordu. ama akp desteği olmadan imza toplayamaması gösterdi ki bu adam için %1 bile fazla iyimser. partisinin oyunun kendisi kadar bile olmayacağı ortada.

    siz burada sürekli bu adam çekilsin diye laf anlatarak görünürlük kazandırıp egosunu okşuyorsunuz. ince kendisi de seçilemeyeceğini biliyor. tek derdi kılıçdar'dan intikam almak.

    siz sanıyor musunuz bu adam çekilince konu kapanacak? nasıl birkaç ay öncesinde özdağ vardı, simdi de başka biri çıkacak. bugün bu adama bakanlık verirseniz yarın bunun gibi 10 tanesi çıkar. ne yapacağız, her hizipçiye ayrı bir bakanlık mı vereceğiz?

    bu saatten sonra ince'yle yapılacak tek pazarlık var; adaylıktan çekil ve karşılığında seçimden sonra insan içine çıkacak yüzün olsun.

  • kemal kılıçdaroğlu

    2014'te mhp'nin ekmeleddin dayatmasına ses etmeyen, 2015'te bahçeli'ye başbakanlık teklif eden, 2018'de ince'nin adaylığına onay verip önünü tıkamamak için miting bile yapmayan adama aday olarak kendini dayatıyor diyen trolleri ağlatan 13. cumhurbaşkanı. bir de utanmadan bu seçimleri kılıçdar kaybetti diyorlar.

    sizin ben algınızı sikeyim.

  • 8 ocak 2023 kemal kılıçdaroğlu tweeti

    alkol ve sigaraya yapılan zamlar sadece yaşam tarzına müdahale değil. bu zamların ülke üzerinden dönen uyuşturucu trafiğiyle bağlantısı olduğunu düşünüyorum. bu zamlarla bilerek veya bilmeyerek insanlar uyuşturucu kullanmaya teşvik ediliyor. bu bakımdan alkol ve sigaraya yapılan fahiş zamlar beka meselesidir.

  • 9 haziran 2018 erdoğan mitingi

    aynı yere bir minibüs çekip tepesine çıkıp bağırarak konuşsam ne diyor lan bu deli diye merak edip gelen daha fazla insan olur. öyle de coşkulu bir miting.

    (bkz: reis bitmiş)

    edit: ntv yayından çıkarken giderek daha geniş açıyla aldığı için kitleyi görebildim. abartmadan söyleyebilirim ki istanbul'da bu saatte önünde daha büyük kalabalık olan köfte ekmekçilere denk gelebilirsiniz.

    reis bir ara kalabalığa soru sorup zayıf bir cevap alınca "zeytinburnu'na yakışmıyor, daha güçlü" diye tekrarlattı. yine istediği reaksiyonu alamayınca tamam mamam bir şeyler geveleyip "yapacağınız işi sikeyim" bakışı eşliğinde kalabalığa satranç takımı atarak mitingi noktaladı.

    edit 2: mesajlar üzerine bahsettiğim görüntüyü aradım. en düzgün aşağıdaki linkte bulabildim.
    https://twitter.com/…ro5/status/1005580694712651776

  • hayatı film olsa obradoviç'i canlandıracak oyuncu

    (bkz: johnny sins)