johnnie w lker4
profili

  • 22 haziran 2023 tcmb faiz kararı

    faiz arttiginda para birimi deger kaybeden bi ülke daha goremezsiniz. adam smith sunu gorse isi gücü birakir köye yerlesir gezen tavuk isine girer.

  • emlak balonu

    ülkede ekonomik kriz yasaniyo ve oteleniyo. durum kabul edilip buhrana dondugunde turk varliklar kuvvetle muhtemel buyuk kayiplar yasayacak. bu konut veya otomobille sinirli kalmayacak yalnizca. o donemi bekleyip birikimini doviz veya altinda tutanlarin cok daha ucuza mal edinecegi dusuncesindeyim.

    kapanin elinde kaliyocu tayfa daha gazlasin piyasayi. 2001 krizi de boyleydi. faizler zorunlu olarak artirildiginda issiz kalan insanlar para bulup elzem ihtiyaclarini giderebilmek icin bobreklerini bile satacak duzeye gelirler ve hepimizin bildigi gibi beton yenilen bisey degil.

    yani kisaca simdi bir balik tutmak icin canla basla yarisip suyun boyunu asmasini bile goze alanlar bu sikintilar baslayip sular cekildiginde baliklari karadan toplayanlara epey imrenebilirler ama o donem senelerini coktan ipotek etmis olanlar icin is isten gecmis olacak tabi.

    gectigimiz aylarda venezuela'da ev ilanlari paylaismisti burada bi yazar arkadas. 10 bin dolara koca malikaneler satiliyodu. ekonomik ve siyasal guvensizlik yasanan bi ulkede fiyat artislarinin reel olmasi mumkun degil. butun dunya turk ekonomisi batti diye calkalanirken turk varliklarinin degerinin artmasi gercekci degil. eger bu dogru bi dusunce olsaydi su siralar borsa dolar bazinda kirdigi rekorunun yari degerinde seyrediyo olmazdi. bi iluzyona kapilip basit bi daireye 30 senesini basanlar bence dogru hareket etmiyolar ama tabi yine de herkesin kendi hayati ve dogrulari.

    kendi adiniza bu durumu minimize ederek dusunun. bi sehire yerleseceksiniz ve sehir ekonomik darbogazda, belediyesi batik, guvenlik sorunu var, gida bile fahis fiyatlara yukselmis ve fabrikalar kapanmaya yuz tutmus. burada ev fiyatlarinin veya diger varliklarin gelecekte artis gosterme ihtimali nedir? benim yazmam anlamsiz. herkes kendince dusunup cevabini verebilir diye dusunuyorum.

    bu da o arkadasin girdigi entry (#131292306)
    eminim bu konutlar da zamaninda 10-20 bin dolara satilmak icin yapilmadi ama ulkedeki guvenlik sorunu ve istikrarsiz ortam degerlerini cope cevirmis.

  • memurluğun zeki insanları karadelik gibi yutması

    ülkenin genç ve gelişmeye açık beyinlerinin garanti maaş ve ömürlük iş düşüncesiyle sabah 9 akşam 5 mesaisi ile harcanmasıdır, özel sektörün denetlenmemesi ve şartların iyileştirilmemesi sebebiyle bütün ülke gençlerinin devlete kapak atmaya çalışması ve belki dünyanın en zeki zihinlerinin devlet dairelerinde köreltilmesi durumudur.

    en absürd olansa ülkenin en zeki ve programlı çalışan beyinleri birbiriyle kpss sınavlarında devlet dairesine kapak atmak için yarışırken bu ülkenin bilim, teknoloji, sanat vb. konularda neden geri kaldığını, milletçe neden üreterek var olamadığımızı devlet büyüklerinin halen çözememesidir.

    kısaca özetlemek gerekirse bermuda şeytan üçgeni dediğimiz şeyin ülkemiz açılımı memurluktur ve devlet farkına varmaksızın kendi geleceğini yutmaktadır.

  • türkiye neden italya'dan çok çok daha modern

    modernizmin tum tarihi dokuyu ve sehirlerin ruhunu calmasi ve yerlerine her kose basina avm iclerine starbuckslar ve buralarda yetisen sacma sapan duygusuz ve hissiz, para manyagi, tuketim delisi, fok gibi konusup kafalarini iphonelarinin ekranina gomen insanlarin yetismesine engel olmak istemelerinden kaynakli olabilir.

    videodan cikartimim bu oldu.