damien rice sarkilarinin hayrani10
profili

  • gibi (dizi)

    3.sezon 4.bölümü olan sınıfsal veda beni askerlik anılarıma daldıran dizi.

    dizinin bu bölümünün son anlarında; bir hafta önce kendine oğlak ısmarlayan zengin adam, bizim elemanların, arkadaşlarını kaburga yemeye davet edip hesabı üstlendikleri masaya davetsiz oturuyor, oğlağı gömüp sonra maliyetini masanın hesabına ortak ediyor. hesabı ödemeye yemin eden, bunun için de kanını bile satan elemanları da zor durumda bırakıyor.

    askerde çarşı iznine çıkmıştık. normalde çarşı izinlerinde tek başıma gezer, parkta oturur, gazete okur, çamaşır varsa çamaşırcıda çamaşır yıkatır, sonra tek başıma sinemaya gider, akşamı eder birliğe dönerdim. ancak kapıda karşılaştığım arkadaş bu sefer birlikte gidelim diye ısrar etti. hemen askeriyenin önündeki bir çorbacıya götürdü. mercimek çorbalarını içtik. arkadaş hesabı ödemekte ısrar etti. iyi dedim, dönüşte de yemeğin parasını ben öderim. bir tas çorbanın hesabını ödedi. ardından da otobüse binip şehre indik.

    sonra şehri gezdik, sinemaya gittik. akşam dönüş vakti, otobüse binmeden önce dürümcüye girdik, hadi bana bir dürüm, bir de arkadaşa... başladım "bırak bu sefer de hesabı ben ödeyeyim." arkadaş yok diyor. ısrar ediyorum. ya çorbayı sen ödemiştin, dürümü ben ödeyeyim diyorum... iki dakika ısrar ettim. sonunda "peki" dedi.

    sonra bir baktım, dürümleri hazırlayan eleman arkadaşın eline bir torba veriyor, içinde 7-8 tane dürüm var. arkadaşın ruh hali bir anda değişti, kibirli biçimde "yalnız birlikten arkadaşlar da dönüşte onlara dürüm almamı sipariş etmişti" dedi, dükkandan çıktı. şak, ben kasiyerle karşı karşıya kaldım, o dürümlerin de parasını ben ödedim. sonuçta bütün birliğin dürümlerini ben ödemiş oldum.

    üzerinden onca yıl geçti. o gün bugün o torbanın içindeki 7-8 dürümü gördüğüm ve arkadaşımın pislik yaptığı anı hiç unutmam, hep hatırlarım; lan ben bir tek senin kendine aldığın dürümün parasını ödemekte ısrar etmişim, sen bana, birlikteki elemanların, parasını sana verdiği dürümlerin parasını da ödettin.

    "yok lan ödemiyorum." diyemedim de. o da, "ya bir tek benim dürümün parasını öde o zaman" demedi. aldı torbayı çıktı, beni kasiyerle baş başa bıraktı.

    zaten evden, ayda bir zor bela para geliyordu. adam benim askerde bir ay harcayacağım parayı bir anda bitirtmişti. dönüş yolunda otobüste dayadım kafayı cama, birliğe öyle bir garibanlık ve kızgınlık duygusuyla, hiç konuşmadan döndüm.

    o gün insanlara olan güvenimi daha bir fazla kaybettiğim. o gün, bu dünyada arkadaş edinmenin ne kadar gereksiz olduğunu anladığım gündür.

    üçüncü sezon dördüncü bölümüyle, bana o günlerimi hatırlatan dizidir.

  • 19 ağustos 2021 fenerbahçe hjk helsinki maçı

    beceriksiz, öngörüsüz, iş bilmez bir adam yüzünden forvetsiz çıkacağımız maç.

    1. valencia: sakat.
    2. serdar dursun: sakat.
    3. sinan gümüş: kadro dışı.
    4. thiam: kadro dışı.
    5. samatta: 6.5 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonundan dolayı bonservisi bu sene alındığı için uefa finansal fair-play kapsamında, 2021-2022 sezonuna ait al/sat dengesi sağlanamadığı için, 6.5 milyon euroluk satış yapılmadığı sürece uefa listesine yazılamıyor. (ki yazsan da ne yazar)

    sonuç; ali koç'un iş bilmezliği, öngörüsüzlüğü, beceriksizliği yüzünden forvetsiz çıkacağımız maç.

    2 yıl avrupa'ya gidememiş, en az 20-30 milyon euro arası bir gelirden olmuşsun, üç yıl aradan sonra uefa'nın daha kolaylaştırdığı bir sistemde uefa avrupa kupasına katılma şansı elde etmişsin, iki galibiyet alsan ve gruplara kalsan, kasana daha ilk elden 5 milyon eurodan fazla katılım payı, en az bir 5 milyon euro da yayın geliri girecek, yani kasaya "başarı" dolayısıyla 10 milyon eurodan fazla para girecek, tribün gelirleri ve maç günü mağaza satış gelirlerini saymıyorum bile... ama sen maça forvetsiz çıkıyorsun.

    pantolonumu senin gibi yukarı çekiyorum ali efendi; büyük başkaaan!

  • ali koç

    serdar ali çelikler'in sözünden çıkmayarak, dediği her şeyi yaparak, hiçbir şey kazanamayan fenerbahçe başkanı.

    - serdar ali çelikler "obradoviç'in zamanı doldu, ergin'e yeniliyor, basketbola bu kadar para verilmez, sağ bek al, basketbolda küçük" dedi, kendisi obradoviç'i sezon sonuna kadar oyaladı, anlaşmak için türkiye'ye gelen obradoviç'le önce yardımcı yöneticileri görüştürdü, kendisi burnu havalarda en son 5 dakikasını ayırdı. obradoviç de yapılmak isteneni anladı, kendisine değer verilmediğini gördü, gitti. ali koç takımın bütçesini kıstı, sözleşmesi devam eden adamlar bir yere kadar getirdi, ancak 5 yıldır gelen final four bu sene gerçekleşmedi ve serdar ali çelikler'in kuklası gibi her dediğini yapan ali koç fenerbahçelilerin son yıllardaki tek mutluluk kaynağını da bitirdi. düşün barcelona'larla, real madrid'lerle birebir kapışan, ezeli rakip olan kulüp, sürekli 30'a yatırılan hale getirildi. futbolda da sivas'la, yeni malatya'yla mücadele etti, onu da beceremedi.

    ali koç kötü yönetici olduğu için, bir tane büyük sponsor bulamayıp, kendi şirketinin adını fenerbahçe'nin ardına yazarak sponsor oldu, sonra da sanki babasının malına yardım ediyormuş gibi, artık bu paralar verilemez dedi. verilir! bulursun sponsor, o paraları sponsor verir. sen dışarıdan sponsor bulamayacak kadar beceriksizsen bu, bu kulübün ve taraftarının suçu değil.

    - serdar ali çelikler, "cocu ve koeman sonrası, taraftar sosyal medyada ersun yanal'ı istiyor, ersun yanal taraftarın yarım kalmış aşkı, ama bazen bu aşkları bitirmek için bir kez daha birlikte olursun, başarısız olduğunda da bir daha onu anmazsın, ersun'u getir bu aşk bitsin" dedi. ali koç tarihin en kötü transfer sezonunu yaşatarak, hatta alenen komplo kurarmışçasına bir transfer sezonu geçirterek ersun yanal ile ikinci sezonunda takımı rezil etti.

    sezon ortasında ersun yanal geldi, küme düşme korkusu yaşatan ali koç'u kurtardı, ancak ikinci sezon başında sağ ve sol bek isterken, adama ön liberolar alıp durdu, devre arasında bir sol bek alacaktı, transfer yasağı gibi limite takıldı, ancak transfer yapamayacağı durumda, defanstaki adil rami'yi, zanka'yı gönderdi, ersun yanal ligin ikinci yarısı jailson'u, ozan'ı stoper oynatmak zorunda kaldı. adeta adama komplo kurarmışçasına bir beceriksizlik sergilendi. ve serdar ali çelikler'in dediği gibi, "taraftarın ersun yanal yarım kalan aşkı" "planlı başarısızlıkla" sonlandı.

    oysa ligin ilk yarısının sonunda fenerbahçe 31 puanda, sezonu şampiyon olarak tamamlayacak olan başakşehir ise sadece 33 puandaydı. yani şampiyon olacak takımla arada sadece 2 puan fark vardı. * bırak limit yüzünden transfer yapamamayı, ali efendi eldeki tüm defans elemanlarını göndermeseydi, ersun yanal defansta jailson ile ozan'ı oynatmak zorunda kalmasaydı, belki de şampiyon olacaktık. ancak ali efendi serdar ali çelikler'in kayığında kulübü rezil etmeye devam etti.

    - 2019-2020 sezonunun sonuna doğru ersun yanal gittikten sonra serdar ali çelikler, "ben olsam, avrupa kupalarına katılmam, gelecek sezon sezonu erken açarsın, katılma ki, seneye sadece lige konsantre olursun" dedi.

    ali efendi, ersun yanal istifa ettikten sonra takımı teknik direktörsüz bırakıp, en kötü ilk dört yapacak takımın ligi yedinci sırada bitirmesini sağladı. zaten bir önceki sezonda da avrupa yoktu, bu sezon da avrupa olmadı ve bu sezon da, avrupa'ya gitmeden sadece lige konsantre olan fenerbahçe üçüncü oldu. taraftar avrupa kupalarında maça çıkmaya hasret kaldı. neymiş, serdar ali gibiler kendileri olsa avrupa'ya gitmezmiş. lan...

    - serdar ali çelikler, "daum'un süresi doldu, teknik direktörlük kariyeri bitti, lucescu yaşlandı, onu alma, bunu alma" diye diye adamı yabancı teknik direktöre yönlendirip duruyor. son 15 sezonda türkiye'de bir tane bile yabancı teknik direktör şampiyon olamamış. bu ülkede futbol sadece futbol değil, sistemi aşan, sistemi yenen son adamlar daum ve zico. bu ülkenin futbol iklimini bilen adam başarılı olabiliyor.

    şimdi ali efendi, emre'yi harcayacak ve serdar ali'nin "yabancı teknik direktör getir" tavsiyesine uyup cocu zamanına geri dönerek, fenerbahçe'ye 3 yıl daha ıstırap yaşatacak.

    serdar ali çelikler, şu videoda ali koç ile birebir görüşerek rapor verdiğini, kendisine akıl verdiğini söylüyor, burada da teknik direktör tayin ediyor, şu gelsin bu gelmesin sakın diye.

    kim oğlum bu adam, fenerbahçe başkanını yönlendiriyor? fenerbahçe'nin kaderini belirliyor?

    serdar ali çelikler'in whatsapp'tan yönlendirdiği ali efendiye soruyorum, senin dışında biri fenerbahçe başkanı olsaydı, mesela aziz yıldırım fenerbahçe başkanı kalsaydı, serdar ali çelikler gibiler fenerbahçe'yi yönetip, yönlendirebilir miydi?

    ilk sezonunda sosyal medya trollerinden sonra, şimdi de serdar ali çelikler'in dediklerini yapıyorsun? senin kendi aklın, bilgin yok mu?

    sen nasıl fenerbahçe başkanısın ki, ekonomi yazarı olarak işe başlayan, açtığı dürümcüyü batırdığını ballandıra ballandıra anlatan, tek işi belli bir süreyi doldurmak için spor yorumu yaparak para kazanmak olan adam, nasıl fenerbahçe'nin kaderini belirliyor?

    hayırdır?

    bu kulüp iki üç kişinin kukla gibi yöneteceği, yönlendireceği bir yer mi?

    yeter! aday filan olma. futbolu bilen, kendi aklıyla bir yol çizecek olan, whatsapptan yönlendirilemeyecek bir başkan gelsin.

    bizi de kendini de rezil ettin kardeşim. serdar ali çelikler kim ki, seni yönlendiriyor, koskoca kulübü küçültüyor?

    obradoviç ergin'e yeniliyormuş, basketbola o kadar para verilmezmiş, o teknik direktör olmasınmış, bu olsunmuş, ali koç'a kompakt bir rapor sunmuşmuş... yetti be kardeşim. bu tip adamların küçük fikirleriyle birlikte kulübü küçülttün.

  • çağdaş atan

    7 ocak 2021 fenerbahçe aytemiz alanyaspor maçından sonra "fenerbahçe'nin bize karşı galatasaray'ın, beşiktaş'ın, başakşehir'in oynadığı gibi, kafa kafaya oynamasını beklerdim" diyen eleman. bu maçların hepsini de kazanmış, onlar gibi oynamayan fenerbahçe'ye ise kaybetmiş.

    adam maç sonunda açık açık "rakibim neden benim kazanabileceğim futbolu oynamadı da beni yenecek futbolu oynadı?" diye ağladı.

  • 2 ekim 2017 fenerbahçe'nin kap bildirimi

    ziraat bankası'ndan 60 milyon dolar kredi çekilirken, buna karşılık 89,2 milyon dolar + 400 milyon lira (bugünkü kurla 112 milyon dolar) değerinde gayrimenkul ipoteği olmak üzere, toplamda 200 milyon dolarlık ipotek verildiğine dair yapılan açıklamadır. 60 milyon dolarlık krediye karşılık bildiğin kulübü vermişler... yeni gelecek yönetim yayın geliri ve loca geliri kullanamayacak, ayrıca fenerbahçe üzerinden kredi kartı alanlardan gelen gelirler de yok. bir de 400 milyon liralık gayrimenkul ipotek edilmiş. bunlara hangileri dahil belli değil. stadın haklarını, salonu, dereağzı'nın haklarını satsalar kimse bilmeyecek.

    --- spoiler ---

    https://www.kap.org.tr/tr/bildirim/631969

    t.c. ziraat bankası a.ş. ile yapılan 60 milyon abd dolarındaki kredinin teminatları olarak; toplam 71,7 milyon abd doları tutarında yayın geliri ve loca geliri temliği, fenerbahçe spor ürünleri sanayi ve ticaret a.ş.'nin iki bankadan pos tahsilatları rehni (kredi vade sonu olan 2023 haziran ayına kadar toplam 17,5 milyon abd doları olması öngörülmektedir.) ve fenerbahçe spor kulübü tarafından 400 milyon türk lirası tutarında gayrimenkul ipoteği verilmiştir.

    yatırımcılarımızın bilgisine sunarız

    --- spoiler ---

    6-7 ay sonra, mayıs 2018'de seçim yapılacakken, bu süreçte 60 milyon dolar kredi çekilmesi ve buna karşılık neredeyse kulübün tamamının ipotek olarak verilmesi... olay leş gibi kokuyor, leş.

  • 17.25.15 paralel darbe

    http://www.paraleldarbe.com/ isimli domain ismi 26 nisan 2016 tarihinde, yani 18 mayıs 2016'da alınan kurtlarvadisidarbe.com alan adından bile önce alınmış. doman bilgileri de, kimin aldığı belli olmasın diye whoisprotection.biz hizmetiyle gizlenmiş.

    http://imgur.com/a/9b2b5

    http://i.hizliresim.com/dp836o.jpg

    "gönderirim iki üç yönetmeni, attırırım 4-5 film, plan dahilinde anayasa değişikliği öncesi..."

    yine birileri bizi yiyor.

  • ersin düzen

    o kadar deneyimli, sesi kaliteli, maça heyecan katan, eğitimli, yılların emekçisi trt spikeri varken, sırf yandaş olduğu için euro 2016 finalini anlatan vasat altı eleman.

  • onedio'daki the lord of the rings montajı

    "yüzüklerin efendisi karakterlerinin yerli karşılığı olan 13 türk" başlığıyla yayınlanmış videodur.

    https://onedio.com/…i-karsiligi-olan-13-turk-704606

    sonuyla kahkaha attırmış montajdır.

  • iphone se

    yurt dışı fiyatı 399 dolar, yani bugünkü kurla * 1141 lira olan aleti, türklere 1999 liradan satıyorlar. * 858 lira fark var arada.

    kusura bakmayın ama bunu yapmak, türk insanına bunu reva görmek açıkça ve çok net orospu çocukluğudur.

  • 0545 979 65 30

    evi arayıp, evdeki yaşlı insana, "polis olduğunu, ilçede kuyumcu soyulduğunu, kuyumcuyu soyan çarşaflı kadının kimlik düşürdüğünü, kimliğin aradığı kişiye ait olduğunu, eve polis geleceğini ve evdeki altınları arayıp, el koyacağını" söylemiş olan dolandırıcının telefonu.

    bu iti, emniyet binasına gidip polise şikayet ettim, ancak sizin de başınıza gelebilir diye buraya yazıyorum. bu dolandırıcı itin telefon numarası internet'te kayıtlı olsun. geri arandığında ulaşılamıyor diyor. emniyetteki polis de zaten, "bu tiplere siz değil, onlar size ulaşabilir" dedi.

    bu it, polisim diyerek yaşlı insanları dolandırmaya çalışıyor. nasılsa artık, aradığı kişinin kimlik ve adres bilgilerine de sahip. senin, benim gibi adamlar yemez, ancak siz evde yokken annenizi, anneannenizi, halanızı, teyzenizi, dedenizi, vb. dolandırabilirler.

    ilçe emniyeti bir şey yapamam diyor. buradan türkiye cumhuriyeti savcılarına ve bu telefona servis hizmeti veren şirkete sesleniyorum; bu telefonun sahibinin peşine düşün, insanları dolandırmadan yakalayın. telefonun sinyal verdiği yeri tespit etmek, şahsa ulaşmak zor olmamalı.