20 yıllık ankaralı olarak ilk seçildiğinde umut ederek ankara'da değişeceğini umut ettiğim ama asla değişmeyen şeyler:
1.görüntü kirliliğini önlemeye yönelik hiçbir girişimde bulunulmaması (iğrenç tabelalar, hele ki o kızılay, bir başkent nasıl o iğrenç karman çorman binlerce parti bayrağının sallanmasına izin verebilir aklım almıyor.)
2. yeşillik ve park, meydan planlaması ( güzelim kızılay meydanı 10 yıl öncesiyle hala aynı, dikimevi aynı, tandoğan ,ulus ve sayamadığım ankaranın onlarca önemli meydanı aynı. bu meydanların planlanmasına dair ilerleme 0.heykel, ağaç, çiçekler vs yok arkadaşım yok. parklar ve yeşillik keza öyle. ekrem imamoğlunun en basitinde beşiktaş meydanı yenilenmesi gibi bir yenilenme 0. başka bir ülke başkentini bu kadar savsaklar mı sanmıyorum. parklara değinmiyorum bile zaten. ankapark davadan sonra aynı duruyor 0 ilerleme yine.bisiklet yolu zaten yalan oldu.
3. trafik. ankaraya geldiğinizde en ufak bir üst geçit alt geçit vs 0 yol planlanması görürsünüz. koca şehirin nüfusu 3 4e katlandı fakat gözle görülür bir biçimde belli ki kimse trafik nasıl rahatlatılır kafasını yormak istemiyor.
4. toplu taşıma. bir başkentin sahip olduğu en kötü toplu taşımaya sahip olduğunu düşünüyorum. her şekilde yetersiz. otobüsler yetersiz, duraklar az, rotalar saçma, metro girişimi planı bile ortada yok. çoğu metro eski. minibüs kurbanı bir şehir.
5. ankara çevresindeki çiftçiye destekler bolca reklam olarak kullanılırken başkent markette çoğu ürünün normal marketten pahalı olması.
şimdilik aklıma gelen bunlar. insanlar çalıp çırpmıyor diyor da tek kriter bu mudur bir başkentte? bir belediye çalışıp o şehri kültür sanat çevre teknolojik her daim ilerletmek zorunda. değişim, gelişim üzerine düşünmeye mecali kalmamış, tek belediyecilik kriteri şeffalık (ki zaten olması gereken) olan biri bir başkenti ne kadar geliştirebilir.ben bir ankaralı olarak çok hayal kırıklığına uğradım ve mansurun asla iyi bir aday olduğunu düşünmüyorum.ekrem'in istanbulda yaptığının yüzde onu yapılmadı. ankara bir memur bir şehridir.şuan bu ekonomik krizde memurların da refah seviyesi iyi olmadığına göre kimse kimseye popülerist sosyal belediyecilikle bakmak zorunda değil.insanlar artık gündelik hayatında bir değişim görmek istiyor ve göremiyor.ha iyi tek bir şey oldu. gençler için konser vb etkinlikler arttı ama onun dışında maalesef büyük hayal kırıklığı. bakalım yaz geliyor. ankaralılar için bir başka büyük ihtiyaç havuz.olanlar gayet uzak.ona dair de bir gelişme olmadı bildiğim kadarıyla. belki sosyal yardım alanların hayatlarında bir şey değişti ama klasik bir vergi veren orta gelirli aile olarak benim gündelik hayatımda hiçbir şey değişmedi.melih gökçek zamanında ankara neye sahipse, hangi görüntüdeyse şuan da aynı 5yıldır.ben buna bakıyorum. vergim de mansur olsa da olmasa da her türlü istenmeyen yerlere gidiyor.
flyinnn1 profili
-
mansur yavaş'ın 5 yılda ne yaptığı sorunsalı