belki kagit param senin cebine girmistir2
profili

  • cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden

    hiçbir canlıya hiçbir zaman zarar vermek istemem. ve bilerek bilinçli olarak vermemişimdir de. hatta sinekleri bile öldürmek istemem çünkü milyarlarca yıllık evrende bir can bulmuş, bir yaşam hakkına sahip olmuştur. çoğu zaman beni rahatsız etse de şöyle bir sinirle öldüresim gelir fakat hep bu düşünce aklıma gelip affederim.

    fakat son bir haftadır olay çok farklı. odamı her gün havalandırmama rağmen bir tane sivri sinek özellikle saat 4 ile 6 arasında kulağıma vızır vızır bir şeyler söylemek suretiyle beni uykumdan ediyor. uyku sersemliğine verip ilk günler önemsemesem de sabah uyandığımda vücudumun envai yerleri şişmiş halde uyanıyordum; göz kapağım koltuk altım, dudağım... her gün değişik yerlerimi ısırıp tatlı tatlı kaşındıran bu sivri sineği bu sabah(cumartesi) görmek nasip oldu. amına koduğumun sineği bir haftadır kanımı eme eme domuz gibi olmuş öylece duvarda duruyor. o an binlerce yıllık yaşam, evrim, saniyede bilmem kaç kere kanat çırpması hepsi gitti aklımdan. kitaplığımdan aldığım kitapla öldürme girişiminde bulundum fakat karavana. şu an kanlı gözlerimle telefonumun flaşını açmış tavanda sineğin suretinin belirmesini bekliyorum. yoksa yakın zamanda bu sinek yarasa kadar olacak.

    cumartesi sabahı erken uyanan bütün suserlere günaydın diyorum bu vesileyle...

  • 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı

    ülkemizin kurucusu, en büyük önder mustafa kemal atatürk ile beraber; egemenliğin bir zümreden, bir kesimden, bir aileden alınıp halka yani hepimize verilişinin 100. yılı... türkiye büyük millet meclisi’nin açılışının 100. yılı ve geleceğimizin gençleri bugünün çocuklarının 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun!