ffmvain19
profili

  • 5 mart 2023 turhan çömez açıklamaları

    iyi parti genel başkan başdanışmanı turhan çömez'in sözcü tv'de yaptığı açıklamalardır. kaynak veremiyorum, zira canlı yayında izlediğim ve şimdi bittiği için onun ağzından derlediğim önemli satır başlarını verebilirim.

    - bugün meral akşener ile görüşüp programa katıldım. sabahtan itibaren beraberdik.

    - öncelikle hepimizin derdi, isteği ülkeyi şu anki durumdan kurtarmak. bu amaçla hepimize tarihi bir misyon düşüyor. kılı kırk yararak hareket etmeliyiz

    - şuradan başlamak istiyorum; altılı masa ortaya neden çıktı?
    1- ortak aday çıkarıp bu ucube sistemi yıkmak
    2- seçim güvenliği oluşturmak
    3- güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. geçiş dönemini doğru yönetmek için metni yapmak ve türkiye'yi refaha kavuşturmak.

    - çok önemli çalışmalar yaptık, her ay toplandık. anayasa metni ve ortak mutabakat metni altılı masanın en iyi çalışmalarıydı. bütün bunların tamamına bağlıyız. bugüne kadar altına imza attığımız tüm deklarasyonların yanındayız ve arkasındayız ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz.

    - genel başkanımız açıklama yaptı ve aday olmayacağını açıkladı. bu net bir tavırdı. ve mutlaka seçilecek bir aday olsun. ilk turda bu işi bitirelim dedik.

    - bu masa bir çözüm masasıdır. ve bu masada kimse önüne konan kağıdı imzalamak için bu masaya oturmadı. biz, bu masadaki her parti, tasdik makamı değiliz.

    - adaylık sürecinde öne çıkan isimler oldu, bunlar iki büyükşehir belediye başkanı; ve ayrıca kemal bey'in ismi çok konuşuldu. ancak ne chp çevresinden ne kendisinden son ana kadar böyle bir şey gelmedi. kemal kılıçdaroğlu ile meral akşener arasında iki özel görüşme oldu ve kendisinin adaylığı açıkça konuşulmadı. iki liderin böyle bir hassas dönemde bu konuyu konuşması gerekirdi.

    - son güne kadar bizimle hiçbir aday konusunda görüş paylaşılmadı. ne belediye başkanları ile ilgili ne de kemal kılıçdaroğlu ile ilgili. biz de herkesin kendi adayını getireceğini düşündük.

    - nitekim sayın gültekin uysal da saygılı bir şekilde "bizim adayımız kemal kılıçdaroğlu" dedi.

    - bizim kemal kılıçdaroğlu ismiyle hiçbir şekilde sorunumuz bulunmuyor. kendisi, 5 yıl beraber çalıştığım için diyorum, tecrübeli bir siyasetçidir, saygın bir devlet adamıdır. çok da güvenilirdir. kendisiyle ilgili kaygımız ve şüphemiz bulunmamaktadır. kişisel olarak da saygı duyduğum isimdir. fakat burada söylediğim gibi tarihi bir misyon var. biz anketlere bakınca riskli gördük. amacımız ilk turda bitirmekti. yaptığımız anketlerde tabanımızın 40%'sini ikna etmekte zorlandığımızı gördüğümüz için itiraz ettik.

    - biz de tüm partilere ayrı ayrı anket yapmayı önerdik. ve anket yapılırsa ve tüm anketlerde kılıçdaroğlu çıkarsa kesinlikle o an kabul edeceğimizi söyledik. ancak chp dahil tüm partiler anket yapmayı kabul etmedi.

    - bu durumda biz de öne çıkmış olan iki belediye başkanını önerdik. o öneri de reddedildi.

    - daha sonrasında bize söylenen "kemal bey aday olmalı ve siz de bunu imzalamalısınız" oldu.

    - biz süreçte sorun olduğunu ve böyle bir tarihi misyon varken milletin bunun hesabını bize soracağını söyledik. ancak bu sefer "biz bunu imzalarız, imzalamazsınız siz bilirsiniz" dediler.

    - biz de artık kararı milletin vermesini istedik. millet kararı sandıkta verecektir. eğer 2. tura kalırsa desteğimiz sonuna kadar kemal kılıçdaroğlu'nun yanında olacaktır. bunun dışında anket teklifimiz hala geçirlidir. herhangi bir kırgınlığımız bulunmamakta.

    - biz masadan kalkmadık. masada aynen oturuyoruz. ancak diğer partiler "ortak aday" ilkesini ihlal etmişlerdir. biz de bu yüzden onlara bu özgürlüğü tanıdık, ancak ve ancak bu ihlal dışında imza attığımız her kararın arkasında, altılı masa olarak birlikteyiz. güçlendirilmiş parlamenter sistemi tahsis etmek ve ülkeyi demokratik yarınlara taşımak için hala daha diğer partilerle beraberiz.

    - sadece ilkeler değil aynı zamanda seçim güvenliği konusunda da beraberiz.

    - bizim akp'nin yanında olmak gibi bir niyetimiz ne oldu ne de olacaktır. bu duruma herkesten çok iyi parti'nin yöneticileri itiraz edecektir. herkes; özellikle medya ve siyasetçiler arasında bunu yapan var, ayağını denk alsın ve bizimle ilgili böyle spekülasyonlar yapmasın. biz bu ülkede demokrasi istiyoruz.
    "erdoğan rejimi" bizim kırmızı çizgimizdir. 21 yıldır ülkeyi yöneten bu ucube sistem bizim kurtulmamız gereken sistemdir. bu yüzden de iş oralara geldiği noktada itirazımız tabii ki buna olacaktır. dolayısıyla ikinci turda tabii ki diğer adayı destekleyeceğiz.

    - (ersan şen'in adaylığı konuşuluyor, ne düşünüyorsunuz?) ersan şen konusunda adaylık şu an söz konusu değil. kendisi televizyonda heyecanlı şekilde adaylığını savununca genel başkanımız ortamın yumuşaması için davet etmiştir. aday olacağı anlamına gelmemektedir.

    - (muharrem ince'yi aday olarak düşünüyor musunuz?) muharrem ince adayımız olabilir. ancak bunun için de tabii ki anket yapacağız. anket yapmadan herhangi bir aday çıkarma durumumuz yok.

    - recep tayyip erdoğan, anayasının 101. maddesine göre aday olamaz. bu durumda biz itiraz edeceğiz. ysk eğer bizim itirazlarımızı ciddiye almaz ve erdoğan yine de aday olursa; "tarihin karanlık sayfalarına" anayasayı ihlal eden biri olarak gidecektir. çünkü biz onu sandıkta yeneceğiz.

    - ysk ve recep tayyip erdoğan'ın seçimi erteleme yetkisi bulunmuyor. ancak "erdoğan rejimi"nin sebep olduğu felaketi biliyoruz. burada başka sorunlar ortaya çıkıyor. örneğin; deprem bölgesinden başka yerlere giden depremzedelerin hangi il için oy kullanacağı konusu önemlidir. antakya'dan mersin'e giden bir vatandaş hatay için oy kullanamıyorsa bu demokrasi olmadığı anlamına gelir. bunun için yasa değişikliği gerekiyor. biz bu yasa teklifini sunduk ancak akp şu anda kulağının üstüne yatıyor.

    son olarak, "kişisel olarak en geç 2-3 ay önce bu ayrılığın olmasını isterdim" dedi. fakat o zaman bize kemal kılıçdaroğlu'nun aday olacağı söylenmemişti. eğer söylenmiş olsaydı, o zaman itiraz ederdik diye ekledi.

    not : yayını tekrar geriye alıp izleyip atladığımı düşündüğüm yerleri de ekledim. umarım bütünlük bozulmamıştır. aynı zamanda ilgili entry'yi turhan çömez'e de gönderdim. yanlış anladığım yer olup olmadığını sordum, eklemek istediği bir şey var olup olmadığını da sordum. cevap verirse onları da eklerim.

    edit: basına düşmeye başlamış;

    https://www.cumhuriyet.com.tr/…ampaign=slider haber

  • ekrem imamoğlu'nun 818 bin liralık müthiş icraatı

    gene bakanlığın yapması gerekeni yaptığını gösteren icraattir. bir ecdad hatırası, sayesinde memlekete dönmüştür. bakanlık böyle şeylerle ilgilenmediği için vazife olarak görüyor, onu da anlıyorum. kendisine de teşekkür ederim.
    bunun yanında cumhurbaşkanı adaylığını desteklemesem de abdülhamid'in almanya'ya verdiği eserleri alacak tek kişi kendisi gibi duruyor.

  • alkol vergilerinden 1.56 milyar tl ötv kaybı

    laffer eğrisinin gereğidir. arthur laffer, tarihten ve önceki çalışmalardan ilham alarak bu ilişkiyi bulmuştu.
    özetle, 0% vergi olursa devlet, 100% vergi olursa mükellef kalmaz. devletin vergi gelirini maksimize edeceği bir oran vardır, ve devlet bu oranı gözeterek vergilendirme yapmalıdır.
    aksi durumda, görüldüğü gibi mükellef kalmıyor.

    arthur laffer hala hayatta, ve koyduğu bu ilişki 50 yıldır tartışmasız olarak geçerli.
    en son donald trump'ın danışmanlığını yapıyordu. bir şeyler öğrenmek isteyenler, hazır hayattayken, yanına gitsin de geliştirsinler kendilerini.

  • alexander sörloth'un cezasının 1 maça inmesi

    olması gerekendir. ıki maç vermelerine şaşırmak gerekiyordu zaten. sonuçta alt tarafı oyuncuya vurdu. hükümet destekli bir takımın oyuncusu, rakibe vurmasın mı?
    bundan sonra öyle bedavadan kırmızı kart görmesin kimse. sağlamından yumruk indirsinler. sonrasında bir de senaryo yazın.
    nasılsa cezası 1 maç. çift sarı karttan görülen de öyle.
    ha ama arkanızda bakanlar falan yoksa yapmayın. jailson yaptı 8 maç aldı.

  • eljif elmas

    kıskanç eziklerin hakkında artık yalan söylediği oyuncu. eljif as oyuncu falan değil diyorlar şimdi de. ki ilk 11'e oynayıp oynamaması önemli değil de, bu çocuk bu sene 40 resmi maça çıktı kulüp ile. bu sene 2500 dakika süre aldı. kendi milli takımında 9 maç oynadı. yani 49 maç oynadı.
    daha ne oynayacak?

    adam 19 yaş ve altında avrupa'da en fazla oynayan 12. oyuncu.

    https://www.transfermarkt.com.tr/…se=u19&yt0=göster

    napoli başkanının eljif'i yerine aldığı oyuncu olan eljif'ten 4 yaş büyük marko rog 20 milyon euro'ya frankfurt'a gidecek. bakalım marko rog kaç maç oynamış?

    https://www.transfermarkt.com.tr/…lus/0?saison=2018

    keza daha geçen hafta benfica'ya aynı paraya sattıkları 25 yaşındaki vinicius'a bakalım.

    https://www.transfermarkt.com.tr/…lus/0?saison=2018

    yetmedi mi? transfer dönemi başında eljif'ten 2 yaş büyük ve 21 milyon euro'ya sattıkları diawara'ya bakalım.

    https://www.transfermarkt.com.tr/…lus/0?saison=2018

    size göre benfica ve roma da şike peşinde koşuyor. 'oyun büyük ey aptallar' diyebiliriz bu durumda değil mi?
    gördünüz mü büyük resmi? tüm dünya seferber olmuş eljif'e para verip fenerbahçe'ye para kazandırmak için ne transferler yapıyor.

    şu transfer bitse de kurtulsak. bu kadar akılsız gençliğin yetiştiği gerçeği ülke hakkında umutları kırıyor.

  • fatih terim

    galatasaray adına iki şeyin değişmeyeceğini bir defa daha göstermiştir. bunlardan biri, eğer galatasaray'ın şansı bir şekilde varsa, muslera şampiyonluk modunu açar ve her topu kurtarır. diğeri ise aha bu adam. bu adam ile yakın puandaysanız ve son 5 haftaya lider giriyorsa bu adamdan şampiyonluğu saha içinde alamazsınız. ancak ve ancak allah isterse kaybeder şampiyonluğu.
    bunu biz fenerbahçeliler çok kez gördük. bunlar daha yeni gördü.

  • panathinaikos'un euroleague'den çekilmesi

    üzerinden hala euroleague'e laf atmaya çalışan ezikleri gösteren olay. giannis sizinle gurur duyuyor olmalı. öncelikle kapalı lig takımlar için daha avantajlıdır. kapalı lig düzenli bir gelir, ve marka değeri sağlar.
    şu an adil olduğu düşünülen fiba şampiyonlar ligi ilk kurulduğunda euroleague'de oynayan 8 takımın ortağı olduğu bir lig olacaktı. örneğin, fenerbahçe ne durumda olursa olsun bu lige katılacaktı. fakat adam gibi para vermediği için böyle olmadı. para demişken, euroleague 16 takıma 36 milyon euro dağıtıyor, fiba şampiyonlar ligi denilen garabet oluşum ise 32 takima 4 milyon euro dağıtıyor. bu mu adil olan lig?
    uçak parasını karşılamıyor.
    gelelim euroleague'in dağıttığı gelire. uefa şampiyonlar ligi şampiyonu takıma uefa ne kadar dağıtıyor? örneğin real madrid. geçen seneki şampiyon. geçen sene 81 milyon euro kazanmış. bunun 55 milyon eurosu başarı, 26 milyon eurosu market geliri.

    http://www.uefa.com/…/51/12/21/2511221_download.pdf

    euroleague şampiyonu 3 milyon euro alıyorken, market değeri dahil şampiyon takım 81 milyon euro kazanmış. real madrid 81 milyon euro kazanmak için kaç para harcamış? örneğin her sene ne kadar maaş veriyor?
    bulduğum bir kaynak böyle diyor.

    https://sillyseason.com/…id-players-salaries-69080/

    haftalık net 2.5 milyon pound. yani yaklaşık 3 milyon euro. sezonda 52 hafta olduğuna göre bu para, ne ediyor? net 150 milyon euro. ispanya'da vergi oranı 52% olduğuna göre, bu para 300 milyon euro demektir. yani real madrid sadece oyuncu maaşlarına 300 milyon euro harcayıp, market dahil 80 milyon euro para kazanıyor. kaynak doğru veya yanlış. diğer yerlerde de bu paralar yazılıyor. herkesin bildiği ise bale'in ve ronaldo'nun maaşı. zira olay olmuştu o maaşlar. ve sadece bu iki maaş, haftada 1.1 milyon pound yani 1.3 milyon euro'ya yakın para ediyor. yani yıllık 65-70milyon euro net maaş ödeniyor bu adamlara. bu da 130 milyon euro eder.
    https://www.google.com.tr/…madrid-new-contract-2022

    https://www.forbes.com/profile/cristiano-ronaldo/

    euroleague şampiyonu fenerbahçe ise 14 milyon euro maaş dağıtırken aldığı para 3 milyon euro. yani? uefa şampiyonlar ligi inanılmaz bir para mı veriyormuş?
    biz cl için küçük takım taraftarı olduğunuz için paraya muhtaçız, uefa şampiyonlar ligi'nden kazanılan. hatta hayat veren para olarak gözüküyor.
    fakat uefa şampiyonlar ligi büyük takımlar için maddi açıdan çok ağır külfet. bugün şampiyonlar ligi şampiyonu olmak isteyen takım her sene maaş + bonservis olarak en az 250 - 300 milyon euro'yu gözden çıkarmak zorunda.
    zaten öyle olmasaydı takımlar yıllardır ağlamazdı. neden şampiyonlar ligi'nin üzerinde demoklesin kılıcı gibi 'kapalı lig' söylentisi yıllardır sallanıyor. uefa sürekli güncelleme yapıyor turnuva düzeninde. bunu yaparken de tek derdi büyük takımları kaptırmamak. ki bu konu cok da eski mevzu.

    https://www.telegraph.co.uk/…r-league-ambition.html
    https://thebiglead.com/…or-a-european-super-league/
    http://metro.co.uk/…-and-how-would-it-work-5729241/
    hatta en sonunda uefa bunu kendisi organize etmek zorunda kalacak. yani uefa kendisi kapalı lig acıyor. bütün bu cl değişikliğinin sebebi 5 büyük ligin 4 takımının wildcard sahibi olduğu bir kapalı lig acmak.
    (bkz: european super league)
    http://www.goal.com/…ide/1tknnzskezzc21d9mkejsukf9o

    ondan sonra "vay uefa sen ne yaptın?" demeyin. bütün bu değişiklikler 2021 yılında kapalı lige dönüş cabaları. her yaz boşuna mı "invite only" her kıtada özel bir şirket hazırlık turnuvası düzenliyor?

    her neyse...
    real madrid bu durumda ne yapıyor? başarıyı paraya çevirmeye çalışıyor. ama gene de kafa kafaya çıkamadığı için, en azından 2014 hatta 2016 yılında, 600 milyon euro borçlu durumda.
    http://www.goal.com/…adrid-over-600-million-in-debt (2014 haberi)
    https://www.sportskeeda.com/…ir-own-financial-might (2016 haberi)
    şu an bu para azalsa da hala borcları duruyor dağ gibi.
    euroleague şampiyonu fenerbahçe de şampiyon olurken 28 milyon euro toplam gider yapıp bunun 15 milyon eurosunu sponsorlardan almıştı. o da başarıyı paraya çevirdi ve şimdi kafa kafaya geldi.

  • 1 şubat 2018 olympiacos fenerbahçe doğuş maçı

    kaybetmeye çıkıp, kaybettiğimiz maç. tek olumlu yanı, dixon'un dönmesi. bu kadar. zaten bir normal sezon maçı. hazır kalinic ve dixon dönmüşken bundan iyi antrenman maçı olmazdı.
    ayrıca 'her zamanki gibi yunanistan deplasmanında armut toplayan obra' diyen zihinsel eksikliği olanları görüyorum, sanırım onlar pao'ya süpürge sokarken iki defa yunanistan'da koyduğunu unutmuşlar. bu bir önemsiz normal sezon maçı. asıl olay playofflarda.

  • fb doğuş'un milli takıma basketçi göndermemesi

    fiba uleb kapışması sonrası olandır. sadece fenerbahçe değil, herhangi bir euroleague takımının göndermesi pek mümkün değil. hele ki ortak olan bir takımın.
    fiba bunu kendisi zorla istedi resmen. önce euroleague'e dalmaya çalıştı ve saçma sapan gelir paylaşımı önerdi. doğal olarak ciddiye alınmadı. daha sonrasında federasyonları tehdit edip, fiba champions league'e katılamayan ve hatta euroleague'e takım gönderen federasyonların avrupa şampiyonasına almayacağını söyledi. tam 17 federasyonu men etti.
    sonra seve seve(!) geri adım attı. gitti maç takvimini euroleague'e zarar vermek için sezon içine aldı ki, milli takımdan vurma şansı olsun. euroleague takımları da elbette euroleague'i tercih etti. dikkat edilirse fiba hep zorla bir şey yapmaya çalışıyor fakat euroleague takımları diyor ki 'sen bana daha fazla para versen ben euroleague'i bırakırım' ancak fiba bir tek bunu yapmıyor.
    kulüplere adam gibi para verse her kulüp fiba şampiyonlar liginde oynamak isteyecek zaten.
    başındakinin türk olduğu çok belli.
    dolayısıyla ortada bir tercih yok. bu bir zorunluluk. ortada savaş var ve euroleague takımlarının tercihi doğal olarak belli. olacak olan da belli. zaten nba'den oyuncu getiremeyen fiba bu konuda da geri adım atacak.
    zira o turnuvayı kimseye izletemez. maç takvimi tekrar değişecek. fiba bir kez daha kaybedecek.

  • melih mahmutoğlu

    cahillerin üzerinden obradovic'e laf söyleyecek kadar akılsız olduğunu gösteren oyuncu. hiç anlamıyorsunuz değil mi basketboldan?
    kenan sipahi, bogdanovic yüzünden kesilmiş falan. bogdanovic yokken, kenan, değil bebek bogdanovic, o dönem avrupa'da oynayan en iyi amerikalı olan bo mccalebb'in önünde ilk 5 olarak oynuyordu. maç ne zaman sıkışsa oyuna giriyordu. neden? çünkü kenan drive eden, oyun görüşü olan, perimeterde savunma yapan ve daha önemlisi şut attığı zaman sokabilen bir oyuncuydu. kenan, 18 yaşında bu takımın ilk 5 oyuncusu idi.
    sonra ne oldu? kenan'ın bileği kırıldı. o sezonun geri kalanında olmayan kenan ertesi sene gene 1. guard olarak şans buldu. fakat şutu zayıflamış, artık drive edemez olmuştu. nitekim o sene önce yerini hickman'a kaptırdı sonra sloukas gelince takımdan gönderildi. o çok beğenilen ufuk sarıca'nın bile tercihi olmadı. zira basketbolu biraz bilen kişi, sadece savunması var diye bir oyun kurucu oynatmaz. oyun kurucu bir takım en önemli parçasıdır, doğru karar vermesi gerekendir, lazım olduğu zaman skoru tek başına üstlenmesi gereken oyuncudur. zaten adı "point guard" olan birinden bahsediyoruz. görevi sayı üretmek veya sayı üretilmesini sağlamak olan bir oyuncu sadece savunma yapıyor diye kimse tarafından tercih edilmez. ve edilmiyor da. ne doğuş, ne kenan. en ufak hedefi olan hiçbir takımda ana oyuncu olamaz. çünkü bir oyun kurucunun yapması gereken hiçbir şeyi şu an yapamıyorlar.
    ufuk sarıca da o dar beşiktaş kadrosunda oynatmadı. ortalama süresi 10 dakika olan bir oyuncu kenan. playoff'ta önündeki guard sakatken 17 dakika oynamış bir oyuncu. beşiktaş gibi, 3. sınıf oyunculardan kurulu takımda 10 dakika oynayan oyuncu mu, fenerbahçe'de oynayacak?

    http://basketbol.tblstat.net/pd.asp?p=1948

    kimse gerizekalı değil. kenan 18 yaşında vaad ettiklerini şu an vaad edecek olsa, beşiktaş gibi 3. sınıf takımda 10 dakika oynayan oyuncu olmaz, avrupa şampiyonu fenerbahçe'nin ana oyuncusu olurdu. sloukas'a ihtiyaç olmazdı. ha bir gün o seviyeye gelirse, gene 3. sınıf takım olan beşiktaş'ta kalmaz, fenerbahçe'ye gelir. rolünü alır, takımı sürükler. kenan'ın oyun vizyonu en az sloukas kadar var, ve dixon'dan oldukça fazla. fakat geri kalan noktalarda çok eksik.

    melih de fenerbahçe'de ihtiyaç anında oynayan bir oyuncu. sorun şu ki, siz yeteneksiz türkiye kadrosuyla, avrupa şampiyonu fenerbahçe kadrosunu karşılaştıracak kadar akılsızsınız.
    avrupa şampiyonu fenerbahçe takımı, o kadroyla şu turnuvada oynasa, ispanya dışında her takımı rahat rahat yenip finalde ispanya ile oynar.
    melih türkiye kadrosu için en iyi sutorlerden biri olabilir, ana opsiyon olabilir. fakat fenerbahçe'de melih'in yaptığı işi yapacak tonla oyuncu var.
    fenerbahçe her pozisyonda sağlam sutorlerin oynadığı bir takım. antic, datome, bogdanovic, sloukas, dixon ve james dahi melih kadar şut atıyor bu takımda. kalinic dahi atıyor. üstelik bu isimlerin tamamı melih'ten daha farklı işleri de yapıyor.
    melih de buna uygun olarak gerektiğinde süre alıyor. takımın geri kalanı şut sokamadığı zaman oyuna giriyor ve 2 şut ile maçı açıyor.
    gerektiğinde süre alıp, beklenen katkıyı verdiği için de obradovic ondan vazgeçmiyor.
    basketbolu bilmeden aptal aptal yorum yapmak yasaklansın.

  • s-400

    tomahawklara karşı kullanılması manasız sistemdir. bilgisizin yorumu da hiç çekilmiyor. s-400 bir orta/yüksek irtifa hava savunma sistemdir. alçak irtifa hava savunma sistemi farklı bir konudur. kaldı ki tomahawk bir seyir füzesidir. tahrip gücü yüksek değildir. fakat manevra kabiliyeti çok yüksek bir füzedir. eğer danışıklı dövüş yoksa bile s-400 bir tomahawk'ı durdurmak için kullanılması gereken savunma sistemi değildir.

    edit : s-400'ün indirme kapasitesi olmasıyla, kullanılması arasındaki farkı bilmeyenler damlamış hemen. elbetteki s-400'ün irtifası tomahawk'ı da kapsıyor. fakat bunun için kullanılacağı anlamına gelmiyor. s-400'ün kullanım amacı ve etkin olduğu mesafe orta ve yüksek irtifadır ve bunlar da uçaklar veya bu yükseklikten dalış yapan balistik füzelerdir. tomahawk bir seyir füzesidir.
    size saldıran bir küçük hayvanı, sniper tüfekle vurmak ne kadar mantıklıysa s-400 ile tomahawk vurmaya kalkmak o kadar mantıklıdır. üstelik bunun yanında radar sinyalinin yakalanmasından bahsetmiyorum bile.
    dolayısıyla s-400 gibi kıymetli bir sistem tek hedefe yöneltilmiş 59 tane tomahawk için kullanılmaz. çoklu hedeflere yönelmiş 100 tane uçak için kullanılması planlanır. bu da zaten savaş durumu demektir. savaş durumunda olmadığın birine karşı en değerli silahını kullanmak sadece saçmalık olur. normal hayatta maaşı aldığınız gün parayı eziyor musunuz lan yoksa siz?

    kaldı ki dediğim gibi bu füzenin etkin hedefleri alçak irtifadan gelen seyir füzeleri değil, yüksek ve orta irtifadan gelen diğer tehditlerdir.
    bir seyir füzesini, eski bir sistem olan 2k12 kub ve daha yeni olan omuzdan atılan 9k38 igla bile durdurabilir zaten. hatta igla'nın yerine yapılan 9k333 verba zaten tamamen bu hedef gözetilerek geliştirilmiştir.
    eğer aynı hedefe gelen çok sayıda seyir füzesi varsa onları durduracak keza, pantsir-s1 ve kashtan sistemleri de var.

    bu yüzden de zaten irtifa savunmaları ayrılmıştır. yoksa bir tane güdümlü yüksek irtifa füzesi yapıp her hedef vurulabilirdi, öyle değil mi?

    bunun yanında saldırı rusya'ya da yapılan saldırı değil ve rusya ve suriye'nin bu saldırıdan haberi var.
    bu saldırı khmeimim'e olsaydı s-400 gene kullanılmaz fakat diğerleri mutlaka kullanılırdı. ve zaten o zaman savaş durumu gerçekleşmiş olurdu.

    rusya açıklaması sonrası edit: https://tr.sputniknews.com/…yrat-hava-ussu-saldiri/

    "rusya’nın, abd’nin düzenlediği saldırıyı moskova ve washington arasındaki uçuş güvenliği anlaşmasının ciddi bir ihlali olarak gördüğünü kaydeden konaşenkov, bu nedenle suriye hava sahasında kazaların önlenmesi konusunda abd ile yapılan işbirliğini askıya aldıklarını ifade etti."

    "konaşenkov, “suriye’deki hassas altyapı tesislerinin korunması için, suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi ve etkinliğinin artırılmasına yönelik bir dizi eylem en kısa sürede hayata geçirilecek” diye konuştu."

    yani zaten ilgili bölgede hava savunma sistemi olduğu bile şüpheli.

    rusya ikinci açıklaması sonrası edit: https://tr.sputniknews.com/…-sistem-tartus-hmeymim/

    "konaşenkov, “s-400 ve pantsir hava savunma sistemleri, hmeymim üssündeki rus hava grubunu garantili biçimde koruyor. suriye’de konuşlu s-300 sistemi ile pantsir hava savunma sistemi de rus donanmasının tartus’taki tesisini koruyor” dedi.

    konaşenkov, suriye’deki rus hava savunma sistemleri birliklerinin 24 saat boyunca nöbet tuttuğunu da kaydetti.

    ozerov: rus üsleri, kara, hava ve denizden korunuyor

    sputnik’e konuşan rusya federasyon konseyi savunma ve güvenlik komitesi başkanı viktor ozerov da, hmeymim ve tartus üslerinin s-300 ve s-400 sistemleriyle hem karadan, hem havadan, hem de denizden korunduğunu belirtti."

    rusya sadece khmeimim ve tartus'taki üsleri koruyormuş.
    dolayısıyla ilgili bölgede hava savunma sistemi olmadığı artık açıklık kazanmıştır.

    ayrıca, görüldüğü gibi rusya iki hava savunma sistemi ile koruma yapmakta. yani uçana kaçana s-400 kullanmak gibi bir durum yok. demek sözlükteki kafa olsa 400 milyon dolarlık silahı her hedefe kullanacaklar. siz iyi ülke falan yönetmiyorsunuz lan.
    bonba falan da takarsınız siz.

  • booking.com

    müşteri hizmetleri konusunda türkiye'deki her acentadan daha iyi olan firmadır. şimdi ben de booking ile ilgili başıma gelen bir olayı anlatayım. sonrasında türkiye'de bunu yapacak firma var mı, bakalım.
    bundan 2 yıl önce ekim ayında balayı tatili için mayıs ayı gibi maldivlerden tatil satın aldım. türkiye'deki acentalarda maldivler otelleri satılmıyor. ancak özel paket olarak satılıyor ve uçak dahil istenen para kişi başı 3000$'ın üzerindeydi. o zamanlar dolar 2.5 liraydı ve bu para 15.000 lira gibi bir şey oluyordu. ben ise thy'den 2 kişi gidiş-dönüş biletini 4400 liraya aldım ve daha sonra booking'den 5 gecelik tatili 1283$'a aldım, buna entryyi yazarken baktım, bunun üzerine bir de otelin benden kişi başı 366$ daha deniz uçağı parası isteyeceği yazıyordu. ben de bunu onayladım tabii ki.
    yani benden istenen para 1283$ + 732$ uçak parasıydı.
    otel parayı ben oraya gidene kadar çekmedi. evet booking.com'da böyle bir hizmet var. parayı istersen giderken bile ödeyebiliyorsun.
    otele gittiğimde benden 2600$ para istediler. bunun 732$'ı uçak parası, yanılmıyorsam 1900$'u otel parasıydı.
    hakikaten de oteli eğer gittiğim gün alsaydım 1900$ oda parası vardı, otelin kendi sitesinden kontrol ettim.
    ben itiraz etsem de o parayı ödedim, booking.com'dan rezervasyon detayının screenshot'unu aldım ve booking.com'a mail attım. booking'e mail atmam ile beraber, aradan 2 saat geçti veya geçmedi, otel yönetimi bizi odamızdan aldı ve söylediği söz "biz hata yapmışız" oldu. bana oda parası olarak aradaki fark olan 600$ farkı ödediler. ertesi gün bir daha çağrıldım.

    ben aldığım sırada 366$ olan deniz uçağı parası da booking.com'dan aldığım rezervasyon detayında 275$ görünüyordu.
    evet o tarihlerde deniz uçağı 275$, gittiğim günkü fiyat rezervasyon günü alınan fiyattan ucuz, olduğu için fiyat ona gore güncellenmiş ve aldığım screenshota yansımış.
    bunun için de iki kişi için 182$ daha otel bana nakit ödeme yaptı.
    yani booking.com'dan 5 ay önce aldığım otelde, booking.com beni yalnız bırakmadı ve bu sayede değil fazla para vermek, kendi ödemeyi taahhüt ettiğim değerden daha azını ödedim. işte bunu yapabilecek bir türk acentası var mı acaba?

  • i love damascus

    savaşın fitili ateşlenmeden önce dünya huzur indeksinde 75 ile 92. sıra arasında olan ülkenin eski günlerine dönüş sinyalleri verdiğini gösteren etkinlik.
    türkiye küresel huzur indeksinde 110. sıradan yukarı çıkamamış ve şuanda da 163 ülke arasında 145. sırada.
    daha önce de dediğim gibi esad ülkesinin bölünmesi karşılığında ne kadar işe yaramaz tip varsa bize kitleyip kendisi, eğitimli kesim ile şam'da refah içinde yaşamaya devam ediyor.
    bunu istese yapamazdı. ama bir anda en az 3 milyon ise yaramaz adamı ülkeden gönderme fırsatı buldu ve kullandı.
    arkasında da gerçekten dürüst, hesap yaparken bile müttefik devletlerini satmayan rusya'yı aldı. rusya da hakikaten bir defa bile geri adım atmadı ve hep korudu.
    'topraaaaak' gibi bir saplantısı olmadığı için de herşey onun istediği gibi gitti.

  • ben fenerli değilim

    babasının veya anasının zeka seviyesini gösteren video. birileri de 'şu bünyede bile iritasyon bık bık' konuşuyor. çocuk da yetiştirmemiş belli. sen eğer çocuğa kötü bir şey yaptığında ceza olarak bu lafı edersen elbette o onu kötü olarak anlayacaktır. ne bilsin çocuk, ne olduğunu. ona öğretilene göre fenerbahçeli olmak ceza, galatasaraylı olmak ödül. biri iyi, biri kötü.
    peki yetiştiren ne? embesil.

  • 24 ağustos 2016 aziz yıldırım ntv canlı yayını

    kendince doğru olanı açıklamaktan hiçbir zaman çekinmeyen kişinin canlı yayını. açık açık " bunlar eğer 17-25 aralık'tan sonra yaptılarsa amenna ama öncesiyse bana göre eski futbolcuların gözaltı kararı yanlış. eğer onlar da 'kandırıldık' derse ne olacak? bir ayağı havada kalır. ayrıca ihtilal olsaydı kim büyükbaş olacaksa onu almak gerekiyor. memurları falan değil, asıl bu ülkeyi kim yönetecekse onları almak gerekiyor." demistir. görüşleri doğru veya yanlış; ki bana gore futbolcu konusunu bilmiyorum ama memurlar konusunda katilmiyorum, çünkü darbe olsaydı büyükbaş olacak olanlara da işlem yaptılar, şunu söyleyebilecek bir tane spor adamı var mı mevcut konjonktürde, veya kaç tane var?

  • jelko obradoviç

    debe kıskançlığını yalanlarla göstermeye çalışanları gösteren koç. adam linas kleiza demiş. linas kleiza 2 yıl için 3.3 milyon euro'ya anlaştı. dolayısıyla yalanlar burada başlıyor. aldığı para 1.7 milyon euro yani. bugün datome fiyatı. aynı kleiza eurobasket 2013'un en iyi 5'ine seçildi, bojan ile beraber. daha sonra sakatlık yaşadı ve toparlayamadı. keza bo mccalebb başarısız olmadı. size koyduğu zamanı hatırlamıyor olabilirsiniz ama şampiyon yaptı takımı. maaşı çok yüksek olduğu için,2.3 milyon dolar, gönderildi. çünkü, kleiza ve bo ile aynı paraya hickman ve goudelock alındı.
    adam sekulic ve pj i saymış. ikisi de 3 aylığına geldi ve gittiler. takımı kurtarmaları beklenmedi. kadro doldurmaları beklendi.
    hazır goudelock demişken, eurocup oyuncusu olarak geldi ve all euroleague second team'e girecek kadar iyi oynadı. obradovic ile hiçbir şey öğrenemediyse savunma yapmayı öğrendi, double team üzerindeyken oyun kurdu.
    karşıyaka serisinde yaptığı hatalar yüzünden gönderildi.
    semih dediğin adamdan gergin katkı almış he mi? sorma ya. semih dengesiz ve katkı vermeyen bir oyuncuydu hep de öyle oldu. ha katkı arıyorsan, maccabi serisini alanlardan biridir semih. ama zaten istikrarı olmadığı için sürdürülebilir başarı için gönderildi. aynı şekilde emir.
    bunun yanında yıldız yaptıklarını zaten cümle alem biliyor. rotasyon oyuncusunu mvp yapıyor.
    ha bir de udoh fazla kazanıyormus. el insaf.
    udoh'un ezip geçtiği herkes udoh'tan fazla kazanıyor. udoh ilk senesinde, hayatında görmediği yerde tarihe geçti. şimdi değil 900, 1900 versen bir tane udoh alabilir misin? alamazsın. o zaman boş yapmayacaksın.

    euroleague'de olmadığınız için bilmezsiniz, bugün sarıp sarmaladığınız lasme ne kadar kazanıyormuş geçen sene? bu sene ne kadar kazanıyor. lan onu geçtim, arroyo denilen bir eleman vardı ne kazanıyordu bu adam? veya şu sizin muhteşem dahi, herkesten verim alan gerginin kovduğu nolan smith ne kazanıyordu. ben söyleyeyim 1.1 milyon dolar. adamı 2 ayda gönderdiniz.
    geçen sene 11 tane yabancı değiştirip kaç para verdiniz? lan size 20 milyon bütçe verdiler, rezil oldunuz.

    bunun yanında hiçbir oyuncuyu kontratı varken gondermemistir. herkesi kontratı bitince göndermiştir. dolayısıyla öyle bütçe falan yalanları söylemene gerek yok.
    ha oyuncuları kaçıran, kontratı bitmeden gönderen adam arıyorsanız ergin ataman'a bakın. geçen sene galatasaray 11 tane yabancıya ne para vaad etmiş, ne kadar ödemiş ve ne kadar zarar etmiş.
    ondan önce efes'te 3 yabancı varken nasıl 7 tane yabancı almış bir sezonda, efes ne para vermiş.

    bir de not, arkadaşlar çok rica edeceğim debe falan yapmayın. sonra çoluk çocuğun yalanları ile uğraşıyoruz.

  • jelko obradoviç

    her sene elinde mvpler olmayan, ama eline aldığı her oyuncu mvp yaptığı için başarılı olan koç. eline de muazzam bütçe verilmiyor. o elindeki bütçeyi muazzam kullanıyor. daha önce de yazdık, kendisinin kurduğu takım en pahalı 7
    takım. ama kendisi 900.000 euro ile oynayan udoh ile milletin üstünden geçerken, 350.000 euro ile oynayan kalinic ile 40 milyon euroluk real madrid'e süpürge soktu.
    bjelica denilen adam bu takıma geldiğinde kendi takımında 13 dk süre alan bir rotasyon oyuncusuydu. ve o adamı 2 sene de mvp yaptı bu adam. keza jan vesely nba tarafından dışlanmış kimsenin güvenmediği bir oyuncuydu onu da mvp çapına getirdi. olay zaten burada. kendisinin elinde yaş grubunda dahi kendi ülkesinin bırak en iyisi olmasını, havlu sallayan adamı olan diamantidis yıllar yılı avrupa'nın en iyi oyuncusu oldu.
    adamın zaten en iyi bildiği şey, kurduğu takımlardaki oyuncuların en iyi yönlerini kesinleştirip zaaflarını takım olarak kapatmak. bu yüzden avrupa'nın gelmiş geçmiş en başarılı koçu.
    ve işte yosmalar sizi kudurtması yeterli. daha önce de söyledim. obradovic bizdeyken biz hep kazanırken siz hep kaybedip başarılarımıza oykuneceksiniz. bunun başka alternatifi bile yok. hep fenerbahçe'nin başarılarını göreceksiniz. işte bu bile herseye değer.
    seneye obradovic ile biz gene final four oynayacağız. bizim buna güvenimiz var, sizin ise umudunuz ise bir önceki sene gibi paspas olmamak.
    işte, aramızdaki net fark bu.
    not : he ya ekrem memnun'dan daha büyük değil he.
    not 2: kendisinden önce aynı bütçelerle paspas olup euroleague'de puan sıralamasında 20. sırada olan fenerbahçe, kendisiyle beraber 3. sıraya yükseldi 3 senede. seneye de en az ilk 2 de olacak.
    not 3: fenerbahçe bütçe küçültmez. o aziz'in devlete karşı verdiği mesajdır. obradovic sayesinde fenerbahçe bugün 9 tane sponsorun peşinden koştuğu takım. obradovic sayesinde fenerbahçe 10.000 kombine rakamını hedefliyor.

  • jelko obradoviç

    tinercilerin başlığı altında takılmaya devam ettiği avrupa basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi koçu ve efsanesi. elinden şampiyonluk hakemler tarafından çalınmıştır.
    son saniyede çalınmayan 2 adet, tribünden bakan adamın göreceği hatalı yürüme ilkine 5 metre, ikincisine 30 cm yakınlıkta olan hakemler tarafından görülmemiştir(!).
    ve bu kararın devamında maç uzatmaya gitmiştir. burada doğru kararı veren hakem olsaydı, son en fazla 7, en az 5 saniyede top fenerbahçe'nin elinde olacaktı ve maç bitecekti.
    bu tinerciler hayatları boyunca buraları göremeyecekleri için anlamazlar. her maç 40'a yatırır bu tinercileri akıllanmazlar.
    ayrıca, futbolda şampiyon olup, ulaşamayacakları yerlerdeki adamlara laf söylemeye kalkar.
    kardeşim, hadi fikret size 10 yılda bir gördüğünüz şampiyonluk şerefine 65 lira daha sokmadı mı, gidin işte şampiyonluğunuzu kutlayın. ömrünüz boyunca göremeyeceğiniz yerler hakkında yorum yapmayın. kendi çöplüğünüze dönün. euroleague, obradovic ve fenerbahçe sizi aşar. görmediğiniz, bilmediğiniz için anlayamazsınız. çapınız yetmez.
    gidin "şenol güneş oley" diye falan bağırın ne bileyim. zaten görüp göreceğiniz tek nimet 10 yılda bir gelen futbol şampiyonlukları.

  • jelko obradoviç

    avrupa'nın en iyisi olduğunu kanıtlamak için fenerbahçe ile şampiyon olması gerektiğini söyleyen tinercileri gösteren gelmiş geçmiş en büyük koç.
    adamın adı avrupa'da zirvede, kendisinin kazandığı euroleague kadar kazanan başka bir koç yok, dahası kendisinden fazla şampiyon olan tek takım da real madrid.
    adam 25 yıllık koçluk hayatında 60 yıldır oynanan kupa da en fazla kazanan oluyor ama en büyük sayılması için daha bir şeyler kanıtlaması gerekiyor, öyle mi?

    sonra neden 'tinerci' diyoruz. ayık kafa ile su mantığı kim kurar?

    bir de ilk iki sırayı garantilemedi denmiş. adamın takımı lider ve 9 maçta 8 galibiyet almış. ne yapacaktı? kalkıp diğer takımları da yönetip 4-5 yapmasını mi sağlayacaktı? ki bu durumda bile garantilenmiyor. ne yapsın lan adam?