kjswbdlkjfdlkj20
profili

  • vitor pereira

    sen mart ayından beri şöyle teknik direktör getireceğim böyle hoca getireceğim üç kişiyle anlaştık beş kişiyle el sıkıştık liglerin bitmesini bekliyoruz dünya kupasını bekliyoruz diye diye taraftarı oyalayıp yerine apar topar vitor'u getirdin. eyvallah içimize sindi. lige 4'de 4 başladık muazzam bir ivme yakaladık hadi dedik. sezon başından beri kanat bek isteyen adama kulaklarını tıkadın. 343 mesutla olmaz dedi sen oynatacaksın dedin, her yerde herkesin adamın işine karışmasına müsaade ettin. arkasında durmadın.

    sonunda adam da alın size mesut, alın size dörtlü defans amk cahil piçleri diyerek lige de avrupa'ya da havluyu attı. ver şimdi tazminatını gönder götün yiyorsa. takır takır top oynayan mis gibi takımı rıdvanı alisi mesutu twitçi yavşakları bir olup yiye yiye bitirdiniz. alın hayrını görün.

    iki maç öncesine kadar avrupa'da ve ligde hala umudumuz varken dörtlü defans sevdalısı mesut sevdalısı vitor düşmanları takımın anasını siktiler. alın götünüze sokun dördünü birden.

    kaybeden önce fenerbahçe sonra ali olacak vitor ise parasını alıp sinir stresten uzak çatır çatır yiyecek. medya soytarıları da kendi kankaları gelene kadar her hocanın başını yemeye devam edecek.

  • ferdi kadıoğlu

    adamın yaptığı vücut çalımı yüzünden şu anda pazardayım. bir şey isteyen olursa yeşillendirebilir hazır çıkmışken.

  • moğollar vs vikingler

    at üstünde ok atan, kılıç kuşanan yüzbinlerce psikopattan oluşan düzenli bir ordu vs benim kamp çantamdaki baltanın aynısıyla köy basan çapulcu çetesi.

    kayıklarıyla birlikte gömerler açık konuşayım.

  • 4 mayıs 2020 avrasya araştırma anket sonuçları

    hdp'nin oyu mhp'den daha değerli hale geldiğine göre yakında megri megri demeye başlar akp.
    gerçi terörist başının kardeşinin devlet kanalında çamur ittifakı için oy istemesini içine sindiren mhp'nin de bu birlikteliği midesi kaldırır.

    akp öyle ya da böyle tarihin tozlu sayfalarına karışacak.
    son yerel seçimler bu sürecin başlangıcı oldu, ekonomik başarısızlıklar da bu süreci hızlandırıyor.

    son günlerdeki bayrak, ezan muhabbetleri ise seçmenlerinin gönlü davutoğlu veya babacan'a kaymasın diye bir arada tutma çalışmalarından başka bir şey değil.

    not: hdp'nin daha doğrusu hdp seçmeninin bir daha asla akp ile ortaklığa gireceğine inanmayan, pkk ile arasına mesafe koymuş bir hdp'nin de mecliste yeri olduğuna inanan bir türk.

  • ilber ortaylı'nın tuğrul inançer'in elini öpmesi

    misafire saygı göstermek adettendir eyvallah ama yaşça küçük birisi karşısında eğilip bükülüp zorla el öpmeye çalışmak biraz abartı değil mi sizce de? baban olacak, deden olacak yaşta biri olsa da hadi yaşlıdır saygıdandır dersin. bir de başına gelecekleri bildiği için küçük çocuğun da elini öpmeye çalışıyor arada. soran olursa ben herkesin elini öpüyorum dersin. hey gidinin ilber hocası.

    tanımayanlar için ömer tuğrul inançer, hamile kadınların sokağa çıkmamasını isteyen, ped reklamlarının tahrik ettiği, kadınların çalışmaması gerektiğini düşünen bir varlık. hem de kendi kızı kurumsal bir şirkette çalıştığı halde.

    burada ilber hocanın savunulacak bir tarafı yok. saygı duyuyor olabilirsin, misafirin olabilir, eski ahbabın da olabilir, geç görmüş de olabilirsin, kalkıp elini sıkar, hoşgeldin dersin, çok seviyorsan sarılırsın, öpersin ama sizi örnek alan o kadar genç insanın içinde bir tarikat şeyhi karşısında el etek öpmezsin. göte göt demeyi öğrenmek lazım.

    edit: özelden onlarca mesaj aldım, adam 1 (bir) yaş büyükmüş ilber hocadan, ha o zaman tamam.

    edit2: tasavvufi gelenek filan diye yemleyenler var ama tasavvufla bunun ne alakası var kardeşim, illa kılıf bulmak zorunda değilsiniz işte, adam öpmeye çalışmış, öbürü de saygısından elini vermemiş, o da eğilmiş, saçma sapan bir durum ortaya çıkmış. sonuç itibariyle başlıkta belirtildiği gibi ilber ortaylı bir tarikat şeyhinin elini öpüyor, konumuz da bu.

    https://eksiup.com/p/s861462hya9m
    https://eksiup.com/p/4o614614kz9x

    hani bilmesek bunu tasavvuf diye yutacağız
    https://eksiup.com/p/3c61443ywk56

  • düğün yapmak yerine dünyayı gezelim diyen kız

    maldır.

    düğün yapmak demek sadece eltiler görümceler toplanıp saç yaptırmak, gelinliğe tonlarca para bayılmak, her türlü adeti geleneği yapacağım diye kavga dövüş etmek değildir. kafasında böyle bir profil olan kızla veya erkekle bulgaristan sınırını bile geçmeyin size tavsiyem.

    aile arasında gayet sade ve küçük çapta bir düğün yapmak size dünyayı gezmek için sermaye bırakır. nasılsa takı gelecek diye gelinliğe 10k, düğün salonuna 20k bırakırsanız zaten geri zekalısınız demektir.

    2000 kişilik salonu doldurabilecek kapasitem varken 500 kişilik sade bir kır düğünü yaptım, gelinliğe ve saça gayet makul bir ücret ödedim, damatlık da zaten takım elbiseydi. sadece 195 adet çeyrek altın geldi üşenmezseniz hesap makinesini alabilirsiniz elinize. bilezikleri ve nakitleri saymıyorum bile. borçsuz evlendiğimiz için hepsi de yanımıza kaldı. nakitlerle önce bir hafta roma tatili yaptık, ardından ilk yaz tatilimizde amsterdam ve paris'e gidip birer hafta kaldık.

    evlilik akıl işidir. sadece düğünle bitmez. iktisat bilmiyorsanız zaten hiç evlenmeyin, öyle bir batağa saplanırsınız ki ne olduğunuzu anlamadan bir de bakmışsınız yaş 50 olmuş. görgüsüzlük yapıp 3+1 ev tutayım, tüm odalarını da doldurayım diye yeni gelinlerin tatlı telaşına kapılırsanız hayatınız taksit ödemekle geçer. ama yahu yeni evliyiz 1+1 bizim neyimize yetmiyor diyerek, makul ve az eşya ve minimum masrafla yapacağınız evlilik size dünyayı 3-4 defa tur attırır. evliliğin asıl masrafları düğünden sonra başlar, çocuklarla beraber iki katına çıkar. 3 senede bir mobilya perde değiştirirseniz 20 çift ayakkabınız varsa zaten dünyayı gezmenin sadece hayalini kuabilirsiniz.

    geleneklere kafa tutacağım diye enayi olmayın. kıps.

  • mbaye diagne

    iki maçta balon ilan edilen kara boğa. ben kendisine biraz daha sabredilmesi ve güvenilmesi taraftarıyım çünkü fenerbahçeliyim ve bu adamdan bir bok olmaz bence.

  • netflix türkiye

    lan manyak mısınız anlamıyorum.
    bir platform ülkenize değer vermiş gelmiş, size değer vermiş fiyatını neredeyse kendi standardına göre bedavaya çekmiş, internet servis sağlayıcılarınızla anlaşmış ve özel line almış ki donmadan takılmadan izleyin, ilk ayını ücretsiz yapmış ki beğenmezseniz paranız yanmasın ve siz pamuklara sarmalayacağınıza hala bok atma peşindesiniz. 2 haftadır dsmart’ın sahte evrak düzenleyerek ve alenen dolandırıcılık yaparak bana attığı kazıkları çıkarmaya çalışıyorum (bkz: 30 ocak 2018 d-smart rezaleti) siz bu şeker gibi adamlardan şikayet ediyorsunuz burada. adamlar sizin fakirliğinize bile çözüm bulmuş en büyük paket için 40 lira ödeyemeyebilirsiniz normaldir ama bu parayı 5 kişi paylaşabilirsiniz demişler en full paketi kişi başına 8 liraya geliyor lan. yetmedi bunu televizyonunuzda izlediğiniz gibi, bilgisayarınızda, tabletinizde ve hatta otobüste giderken veya tuvalette sıçarken bile izleyebilesiniz diye telefonunuzda bile izlemenize imkan veriyor. içeriğini bir haftada bitiririm diyen mallar en basit örnek olarak grimm gibi güzel bir dizinin 123 saat ve hatta breaking bad gibi kısacık bir şaheserin bile 60 saat sürdüğü bir platformda bir haftada anca bir paket çekirdeği bitirebilir.

    takılmadan, reklamsız, özetiyle, altyazı ve türkçe seçenekleriyle, tavsiyeleri, kaldığın yerden devam etme, favorine ekleme, sana benzer içerikler sunma ve bunun gibi milyon tane avantajıyla ayda 8 lira ödeyeceğin bir platform için ağlayacaksanız hiç oynamayın kardeşim siz.

    içeriği gayet zengin. tv dünyanın her yerinde artık ölmeye başladığı için her abd'li kanal ve büyük yapımcılar artık kendi platformunu kurma peşinde olduğundan içeriklerini yavaş yavaş çekiyor olsa bile ilk olmanın avantajıyla daha çok büyük işlere imza atacaktır. ama ayda 8 lira verip de iskenderiye kütüphanesi gibi içerik bekleyenleri asla tatmin etmeyecektir. bir zamanla digiturk de inanılmaz zengin bir içeriğe sahip bir tekeldi. ama zamanla platformlar arttıkça içerik yarışı başladı. disney, marvel, hbo derken bunda da aynısı yaşanacaktır ama netflix bu önceliği kaptırmaz.

  • oyun oynamayıp oynayanın videosunu izleyen nesil

    bu benim oğlum lan!

    herif teknolojiyi seviyor diye gittim en afillisinden tablet aldım, oyun seviyor diye para bayılıp minecraft yükledim, bana ait olan ps4'e bile çeşit çeşit minecraft oyunları aldım bir şeyler inşa etsin diye. pezevenk bir iki oynadı sonra oehh diyerek sıkıldı ve şimdi götünü kaşıya kaşıya youtube'da minecraft oynayan ergenlerin videolarını kıkır kıkır izlerken yakalıyorum.

    lan bir de yaşken eğilsin diye robotiktir, kodlamadır allah ne verdiyse önüne sürdük belki büyür de yapay zekaya salar kendini diye...

    biz bir steve jobs, bir bill gates olmasa bile küçük çapta bir zakırbörg çıkarır mıyız diye düşünürken aşkımızın meyvesi aytek'e doğru gidiyoruz hadi hayırlısı.

  • 2018-2019 sezonu süper lig sıralama tahminleri

    çoğu entryde lider tahmini ve ikinci tahminine bakarak taraftarın karakter tahlili yapılabilir.

    -lidere fenerbahçe yazanlar genelde galatasaray'ı ikinciliğe koyuyor,
    -lidere galatasaray yazanlar genelde ikinciliğe fenerbahçe'yi ve bazen de beşiktaş'ı layık görüyor,
    -lidere beşiktaş yazanlar ise genelde tahminlerinde başakşehir'i kendilerine rakip görüyorlar.

  • koç grubunun rte'ye sessiz kalması

    sebebi, koç grubunun bir muhalefet partisi olmamasıdır.

  • 23 eylül 2017 fenerbahçe beşiktaş maçı

    geleneksel troll engelleme başlıklarından biri. maç günü temiz bir sözlük için ben de anahtar kelimeleri veriyorum:

    link, ülker, yeşil,
    tiner, 8taş, sekiztaş, eziktaş, karga,
    kuş, kızkardeşler, esra, ceyda, sarışın, civciv,
    kobra, sokma, boru, yosma, kedicik, bafileme, koyma, ağlak.

    tertemiz bir sözlük için haydi sen de bir troll engelle.

  • game of thrones

    stark çocuklarının hemen hemen hepsinin çocukluk hayallerini gerçekleştirdiği dizi.

    erkek kılıklı arya hep kılıç ustası olmak istiyordu. hatta ned stark bile sonunda dayanamayıp kılıç eğitmeni tutmuştu. kader onu bir şekilde döndürdü dolaştırdı ve bir kılıç ustasına çevirdi.

    sansa hep bir lady olmak istemişti. ulukurdunun adını bile lady koymuştu. çocukluktan beri lady eğitimi almıştı. döndü dolaştı acılar çekti ama sonunda kıştepesinin ladysi oldu.

    jon, bir piç olduğu ve herkesin her fırsatta bunu yüzüne vurduğundan dolayı ezik yetişmiş ve hep insanların saygı duyacağı biri olmak istiyordu. bunun için suçlu serseri psikopatların toplama kampı olan castle black'e bile gitmeye razıydı. o da süründü, ölümlerden döndü, acılar çekti, ama sonunda tüm kuzeyin saygısını soyadı "snow" olmasına rağmen gururla kazandı.

    bran meraklı piçin tekiydi, kalelere, duvarlara, surlara tırmanıp milletin odasını mahremini dikizlerdi. son dikizi zaten yedi krallığı birbirine düşürdüğü yetmiyormuş gibi kendisini kötürüm bıraktı. akıllanan bran ise bu iş böyle olmayacak diyerek acı ve ısdırap dolu bir yolculuğun ardından üç gözlü kuzgun oldu ve milletin yatak odasına kadar free wifi erişir oldu.

    bunlar da olamayanlar:

    rickon ileri çıkan bir özelliği olmayan gayet düz bir karakterdi. zaten son koşusunda 150 metreden atılan oka da sırtını dönüp düz koştuğu için öldü. halbuse zigzag yapsa şu anda yaşıyordu.

    robb babası gibi efsanevi bir savaşçı ve iyi bir kral olmak istiyordu. ama yine babası gibi tahtı kazanmakla yönetmenin aynı şey olmadığını unutuyordu. bir ara dedik dank etti akıllanacak herhalde çünkü i have won every battle yet somehow i'm losing the war cümleleri kuruyordu ama ölülere karşı kendisini uyaran gece nöbetçisinin kafasını kesen babası gibi kendisinin aptallık ettiğini söyleyen karstark'ın kafasını keserek tıpkı babası gibi kafasından olmuştur. yazık etmiştir. çok kafa dedim galiba.

  • katar'dan talep edilen 13 madde

    9 ve 10'ncu maddeler ile; "teröre verdiğin desteği belgeleriyle itiraf et ki üzerine çullanmak için dünyanın geri kalanı için de bir bahanemiz olsun" denilen ölü doğmuş talepler listesi.

  • whatsapp

    hala kullanamayanlar için yeni keşfettiğim bylock programını öneririm. denedim, gayet başarılı.

  • pokemon go

    her gym tepesinde botçu hileci asosyallerin vaporeon, snorlax, dragonite'ini görmekten sıkıldık arkadaşım anlamıyor musunuz?
    bunları devirip yerine 10 cp'lik pidgey, zubat, ratata koymaktan da sıkıldık. yeni şeyler söylemek lazım artık.

    yukardaki arkadaşın söylediğine hak vermemek elde değil. ben de elimdeki pokemonlarla duygusal bağ kurmak istiyorum. ellerimle büyüttüğüm, nice savaşlar kazandığım eevee'den olma 1300lük aşkım vaporeon'um, yolda ansızın karşıma çıkan 500lük evvee'den sonradan everdiğim 1500'lük vaporeon yüzünden şeker olup gitmesin.

    ben de yolda masum küçücük bir pidgey bulup, önce pidgetto, sonra da pigeot olana kadar candylerle besleyip eğitip isim verip savaş kazandıkça güçlendirip seviye atlatıp bağ kurmak, onunla savaşmak istiyorum. ama buluyorsun, 700-800 oluyor günlerce besle büyüt savaş, kas, oldu sana 1000cp, sonra bir bakıyorsun yolda önüne 1200'lük pigeot çıkıyor. bütün hevesin kaçıyor. çünkü savaşlar pokemonuna bir bok kazandırmıyor.

  • muavinin masum olma ihtimali

    metro turizm yönetim kurulu başkanı çiğdem öztürk bile olayı doğrulayıp hukuki işlem başlatılacağını söylerken savunmaya çalışanlara bok yemek düşen ihtimal.
    http://www.hurriyet.com.tr/…kilalmaz-taciz-40108852

  • game of thrones

    --- 6x1 için jon'la ilgili spoiler ---

    yok jon artık öldü, yok jon yaşadı, falan filan zibilyon tane teori üretildi. dikkatli izleyiciler mutlaka farketmiştir ama gelin hep beraber son kez aşalım şunları:

    1- melisandre'nin gerçek hali yaşlı kadın değil saçmalamayın. melisandre hepimizin beğendiği asimetrik de olsa diri göğüslü, taş vücutlu gencecik bir ablamızdır.

    2- kolye kendisini sürekli genç göstermesini sağlayan bir büyü değil, büyü ve zehirlerden onu koruyan bir koruyucudur. 2x1'de üstatların en tontiği cressen'i kaybettiğimiz zehirli şarap sempozyumunda zehri içtiğinde kolyenin parlamasının sebebi şarabın zehrini absorbe edip "bende kanka raad ol" şeklinde selektör yapmasıdır.

    3- jon öldüğünde, ateşler içinde kıştepesinde savaşırken gördüğü jon'u geri getirmek için bir bedel ödemesi gerektiğini bildiği için hüzünlenmiştir.

    4- jon'u geri getirmek için ödeyeceği bedeli bildiği için de perişandır.

    5- buz ve ateşin şarkısını geri getirmek için ödeyeceği bedel de buradadır.

    6- kolyeyi çıkarmış, iksiri içmiş, bedelini ödemiştir.

    lütfen jon dönecek mi, melisandre aslında yaşlı mıymış gibi teorilerinize biraz ara verip dinlenin. sevgiler, davos.

    sorular üzerine benim teorim editi:
    evet jon uyanacak, gece nöbetçileri kapıyı zorlayıp tam içeri girecekken kılıçlar çekildiği anda gözlerini açacak ve bölüm bitecek. sonraki bölümde ise tormund ve şürekası da gelince kan dökülmeden iş çözülecek. jon görevinden azad olacak, aliser thorne ve lord kumandan'ı bıçaklayan hainler cezalandırılacak, hayatta bir amacı kalmayan aklı başında tek insan olan davos yeni lord kumandan olacak, jon ise tormund ve ordusu ile winterfell'i almaya gidecek.

    --- 6x1 için jon'la ilgili spoiler ---

  • 6 ocak 2016 obama'nın erdoğan'ı uyarması

    tayyip erdoğan'ın sıkıntı yok, çekeriz kardeş diyerek cevapladığı uyarıdır.

  • ak parti izmir'i alırsa orayı paris'e dönüştürür

    inanmayanlar 2002 yozgat'ı ile 2015 yozgat'ına bakarak farkı rahatça görebilir.