nuri30
profili

  • fırat tanış

    abi şu vitaminsize bir osmanlı dizisinde rol falan ayarlayın artık. vezir olur, ibrikçibaşı olur. hak etti adam. bugün cihangir'de kahve kaç lira biliyomusunuz vicdansızlar.

  • ruh eşin nerede

    su anda bulgaristanda evinde kendisi. bir telefonla tesadufen tanistik. ailesi cok sıkı ve buraya gelecek parasi yok. bankaya kredi basvurusu yaptim. kredi cikinca kendisine gonderecegim, ailesine resti cekip turkiye'ye gelecek ve kavusacagiz bir tanemle.

  • sözlükçülerin en iyi 5 çorba listesi

    1- işkembe
    2- kelle paça
    3- tarhana
    4- mercimek
    5- şehriye

  • zeynep bastık

    yavuz bingöl'ün bir sonraki eşi.

    öykü gürman'dan sonra, böyle oturduğu yerde gereksiz bir neşe içinde şarkı söyleyen kadınlara karşı bir psikoz oluştu bende. hepsinin yolu yavuz bingöl'e gidiyor gibi hissediyorum.

  • 800 bin euro için eşini öldürtmeye çalışan kadın

    skyler white'a orospu diyorduk neler varmış amk.

  • bir erkeğin kalitesiz olduğunu gösteren detaylar

    "saati versene bir gün takayım, gömleği versene bir gün giyeyim" diyen bir arkadaşınız varsa şener şen koşuşu ile kaçın ve sonsuza kadar 10 km yakınına yaklaşmayın.

  • 25 eylül 2018 3. havalimanı yolsuzluk açıklamaları

    halk tv'de canlı yayınlanıp, ekşi sözlük'te 564 sayfa konuşulacak, twitter'da 94850 espri ile türk halkı yine mizahını gösterecektir. ardından kemal kılıçdaroğlu'nun "bu asla kabul edilemez" açıklaması ve kapanış.

  • çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz

    bence bu kabul edilemez.

  • ne olursa dolar 3 liranın altına düşer

    bakın herkes taşak geçmiş, ben kısaca ciddi yanıtlayayım.

    bizim en büyük sorunumuz enerjide dışa bağımlılığımız. biz her yıl, hatta her ay rusya'ya dolar ödeyerek doğalgaz alıyoruz. bizim elektrik üretimimizin yarıdan fazlası rusya'dan aldığımız doğalgaz'a bağlı.

    çünkü bizde doğal kaynak yok, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi falan gibi şeyler için arayış yok. bu bağımlılıkları bitirmek gibi ciddi bir çaba da yok.

    ikinci en büyük sorunumuz da cari açık. cari açık da ürettiğinin tükettiğini karşılayamaması demek. yani biz ülke olarak kendimizi doyuracak, elektronik ithal ettirecek kadar üretmiyoruz.

    dışarıdan aldıklarımız ile dışarıya sattıklarımız orantısız. biz 20 kişinin 1 ay boyunca ürettiği patates karşılığı, 3 kişinin 2 günde ürettiği bir telefonu satın alıyoruz sürekli. (bunlar anlayın diye verdiğim uydurma veriler, ama gerçeğinin de çok farklı olduğunu sanmıyorum, aslında güzel araştırma olur bundan)

    yani biz üretemiyoruz, hep açık veriyoruz ve açık veren herkes gibi de borçlanıyoruz.

    bu borç attıkça, faizi de artıyor ve biz yine borç alıyoruz ve bu borçları en çok da dolar olarak aldığımızı söyleyeyim.

    doların hakim para birimi olması bizimle alakalı değil. abd'nin dünyanın süper gücü olmasıyla alakalı. her yere her şeyi en çok o sattığı için, (silah, elektronik, patent) herkes en çok onunla alışveriş yaptığı için de onun parası her yerde geçiyor.

    onun suni de olsa krizlerle bizim üzerimize bir atak yapması (çünkü adam süper güç ve sen vasat bir güçsün) buradaki yabancıların paniklemesine neden oluyor. çünkü türk lirası uluslararası itibarı olan bir para değil. hemen tl satıp dolar alıyorlar ve piyasa doğası gereği, ülkedeki dolar sınırlı olduğu için, sınırlı mala talep artınca fiyatı yükseliyor.

    bunun için ne yapmak lazım derseniz, bunu anlatmak 9348793579375938475 sayfa sürer. en başta yapılması gereken kore'nin yaptığı gibi bilimsel temellere dayanan bir eğitim sistemi kurmak. çünkü bir değişimi elinizdekilerle yapamazsınız, elinizdekilerle yapacak olsaydınız böyle olmazdınız zaten. yeni ve taze beyinleri bilim ışığında yetiştirmelisiniz ki ilerleyesiniz.

    biz napıyoruz, bunun tam tersini yapıyoruz, fen lisesi açacağımıza imam hatip açıyoruz. bilim diyeceğimize din diyoruz. yeni beyinlere allah, muhammed, din, iman, kader, melek dolduruyoruz. onlar da artık dar bakış açıları kendilerine öğretilmiş, kaderine razı birer prototip olarak hayatlarına devam ediyor. tek dertleri de atanmak ve 1 sene sonra doğurmak olan tipler oluyor bunlar.

    oysa yepyeni, sıra dışı beyinler yetişmesi lazım. eğitim reformu bugün yapılsa, ilk meyvelerinin alınması 35 sene sürer. çünkü o çocuklar 25 yaşında yetişmiş olacak, değişimi başlatmaları 10 yıldan aşağı olmaz.

    biz her şeye çok geç kaldık. biz her şeyin kas gücü ile hallolacağını sanan, geri kalmış bir ortadoğu ülkesiyiz, bir imparatorluk artığıyız. ve yakında ortadan kalkacağız.

    ben 50 yıl sonra türkiye diye bir ülke olmayacağına inanıyorum. daha doğrusu inanmıyorum, gidişata bakıp bunu görüyorum. bunun için birşey yapılamaması beni kahrediyor.

    beni kahrediyor çünkü ben hayal dünyasında yaşamıyorum, kafam çalışıyor.

    keşke cahil bir malın teki olsaydım da ecdadımız ile gurur duyup, bir gün elimizde kılıçla dünyanın lideri olacağımız palavrasına inanabilseydim. belki o zaman mutlu olabilirdim.

    cehalet gerçekten mutluluk aslında.

    tamam ulan siz cahil mutlusunuz ama çocuklarınız ne olacak peki?

    hiç mi umursamıyorsunuz lan çocuklarınızı, çocuklarımızı?

  • akınsoft'un insansı robot üretmesi

    lan avrupanın ilkokul çocuklarının arduino ödev projesi olarak yaptığı şeyleri bizim koca koca şirketler buluş gibi sunuyor şaka gibi amk.

    insan şunu insan içine çıkartmaya utanır ya.

  • devlet bahçeli'nin akp içindeki truva atı olması

    az önce tuvalette duvara bakarak düşünürken aklıma gelen komplo teorisi.

    devlet bahçeli seçime 10 gün kala ittifakı bozarak akp'nin seçimden ağır bir hezimetle çıkmasını sağlayacak bir truva atıymış meğer. iki sene önce meğer muharrem ince, kemal kılıçdaroğlu, meral akşener, temel karamollaoğlu ve devlet bahçeli gizli bir toplantı yaparak bir oyun kurmuşlar.

    devlet bahçeli beyaz tahtanın önünde çizerek anlatmış mesela:

    "önce meral başkaldıracak, sonra ben onu partiden atacağım, meral gidip yeni bir parti kuracak ve ülkücüleri yanına çekecek ve ben yalnız kalıp akp'ye sızacağım... rte ile ittifak kurup, daha sonra bir erken seçim lafı ortaya atacağım. rte'yi tanırım asla buna hayır demez. erken seçim kararından sonra "af çıksın, şu olsun bu olsun" diye sanki patron benmişim gibi inceden rte'yi sinirlendireceğim, çıkıp akp milletvekillerini fırçalayacağım, iyice kıllandıracağım, o da çıkıp çıkıp bana laf yetiştirmeye başlayacak ve ben "rte ne yapmak nereye varmak istemektedir" diye ittifakı bozacağım. böylece akp bir ittifakı bile yürütemeyen parti konumuna düşecek, bu millet son dakikada bozulan ittifaka asla oy vermez. akp seçimde silinip gidecek ve milletimiz bu beladan kurtulacak."

    muharrem ince'nin balkon konuşmasında meral akşener ile devlet bahçeli el ele geliyormuş düşünsenize.

    hepsi el ele tutuşup "diktatörü el birliği ile devirdik sonunda" diyorlarmış. meğer her şey en başından beri oyunmuş.

    vay amk olaya bakın.

    neyse ben yatayım

  • sözlüğün en yakışıklı 50 erkeği

    giremeyeceğimi bildiğim sıralama.

    en yakışıklı 1 milyona bile giremem lan ben bu tiple.

    tipim skyim.

    çirkin zayıfların en azından çükü uzun oluyor bende o da yok amk.

    bana bi ip verin lan.

  • kadınların artık instagram için yaşaması

    hem kendi eşimde hem yakın çevremde bizzat gözlemlediğim tüyler ürpertici durum.

    bu iş artık öyle bir hal aldı ki, instagram olmasa ne bir yere yemeğe gitmekten, ne güzel bir kafede oturmaktan, ne bir yerler gezmekten zevk alacaklar.

    artık giyim kuşam, yeme-içme, gezip tozma gibi şeyler sadece instagram için yapılıyor. bir yere yemeğe gidildiğinde artık o yemeği soğumadan yemek imkansız hale geldi çünkü hatun kişi en az 7638683756 farklı açıdan fotoğrafını çekmeden rahat edemiyor.

    instagram kullanan bir hatun ile bir yere gittiğinizde sizin o gittiğiniz yerden keyif almanız olanaksız çünkü hatunun attığı her adımın videosunu, fotosunu, boomerang'ını çekmek zorunda olan bir fotoğrafçısınız siz.

  • devlet hastanelerinin tek entry'lik özeti

    başımdan geçen olayı kısaca anlatayım ve herkes devlet hastanesi, devlet hastanesinde çalışan doktor nedir ne değildir anlasın.

    15 gün kadar önce geçirdiğim bir grip sonrasında sol koltuk altımda bir şişlik belirdi. dokununca acıyan, pinpon topu gibi bir kitle elime geldi.

    her ay 700 tl bağkur primi yatırdığım devletimin, eyüp devlet hastanesinin genel cerrahi bölümünden 2 gün sonraya randevu alıp gittim.

    doktorun randevu ekranında adım yazınca girdim, diyalog aynen şöyle oldu:

    ben: merhaba iyi çalışmalar.
    doktor: buyrun oturun
    ben: teşekkür ederim
    doktor: şikayetiniz nedir?
    ben: sol koltuk altımda bir şişlik var, elimle yokladığımda da bir kitle elime geliyor
    doktor: acıyor mu?
    ben: evet
    doktur: (bilgisayarla uğraşarak) size antibiyotik yazıyorum, bitince gelin bir daha bakalım.

    şaka gibi ama böyle. neremde ne olduğuna bile bakma gereği duymadan hemen teşhisi koyup ilacı yazdı doktor bey.

    neyse ben hala "herhalde acıyor dediğim için enfeksiyon için antibiyotik yazdı, enfeksiyon geçince muayene edecek, ultrason isteyecek" falan gibi salakça bir iyimserlik içindeyim.

    10 gün antibiyotiği kullandım, sonra yine gittim.

    doktor: şikayetiniz nedir?
    ben: ben 10 gün önce gelmiştim, koltuk altımda bir kitle vardı, antibiyotik vermiştiniz, şu an ağrı kalmadı ama pinpon topu büyüklüğünde bir kitle duruyor hala.
    doktor: onu istersen aldırabilirsin. ama kalabilir hiçbir zararı yok.
    ben: ??? yani rahatsız oluyorum, alınırsa iyi olur tabi
    doktor: o zaman büyük bir merkeze gidip aldırabilirsin.

    adam bir kere bile eliyle muayene etme gereği duymadan (ki koltuk altı temiz ve bakımlı bir adamımdır yani) uzaktan bakarak bana teşhis ve tedavi yaptı. üstüne bir de öneri getirdi.

    bu doktor demeye bile dilimin varmadığı adam beni muayene ettiği için devletten kaç para aldı bilmiyorum ama o aldığı para haram zıkkım olsun.

    "ulan göt oğlanı, daha kitle dediğim şeye bakmadan bana antibiyotik verdin, yine bakmadan zararı yok diyorsun, sen müneccim boku mu yedin" diyerek kafa atabilirdim ama biliyorsunuz doktorlara dayak atınca medeniyetsiz oluyorsunuz.

  • instagram'ı instegram diye telaffuz etmek

    dünyanın en adi, şerefsiz, haysiyetsiz eylemi.

    bunu yapanların allah belasını versin.

    ülke olarak bu itler yüzünden bir milim ileriye gidemiyoruz.

  • organize işler 2'nin kadrosu

    erdal tosun olmadan her daim eksik kalacak kadrodur.

  • kürtcoin

    aslında türkcoin'dir. mining yaparken işlemciden çıkan kart kurt seslerinden dolayı kürtcoin adını almıştır.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

  • ios 11

    şarjı su gibi içiyor, uygulamalar takılıyor, home tuşu artık telefonu açmıyor

  • yayaya sen niye aynaya bakmıyorsun diyen motorcu

    ben sabırlı bir insanım, çok sinirlendiğimde bile kendimi dizginlemeyi bilirim ama son zamanlarda bu motorcu videoları beni öyle sinirlendiriyor ki, eğer bunun gibi bir tanesi bana denk gelirse kendimi kaybedip bijon anahtarı veya yangın tüpüyle allah ne verdiyse girişmekten çok korkmaya başladım. hayır hapise falan girmekten korkum yok, çolucuğum çocuğum perişan olur. gerçekten söylüyorum bunu, her gün trafikteyim ve bir tanesi bana musallat olacak ve başımı belaya sokacak diye tedirginlik içindeyim.

    ciddi ve efendi motorcular bence bu işe el atmalı ve aralarındaki bu atlangoç ergenleri dizginlemenin bir yolunu bulmalılar. bir kampanya falan başlatabilirler, motorcu gruplarında bu konuda uyarıda bulunabilirler, illa birşey yapılır.

    bunlar bütün motorcuların karizmasını çiziyor ve nefretleri üzerine topluyorlar. yakında motorcu cinayetleri furyası falan başlayabilir söyleyeyim. çünkü kafasına kamera takıp kendini yolların sahibi sanan ve olay kovalayan bu adamlar artık iyice azıttı. başlarına bir gelecek var benden söylemesi.