suclu kalem17
profili

  • kilis'te tır dorsesinde donmak üzere olan 60 kişi

    üst edit : arkadaşlar herkesin emeğine, yüreğine sağlık. gayretleriniz, sabaha kadar verdiğiniz destek meyvesini verdi. arkadaşımız ve yanlarındakilere afad çadırları ulaşmış. çadırları kurmuşlar ve bu geceyi içlerinde geçirecekler. henüz ısıtıcı, battaniye ve erzak yardımı gitmemiş ancak onun da bugün yarın iletileceği söylenmiş. aşağıya çadırın ve bu sabaha kadar 3 gecedir kaldıkları yerin fotoğraflarını ekliyorum. destek verenlere gönülden teşekkürler, kötü yakıştırmalar ve farklı anlamlar çıkartanlar için de fotoğraflar açıklayıcı olur umarım.

    kilis'in ceritler köyünde 60-70 kişilik bir depremzede grubu tır dorsesine sığınmış vaziyette hayatta kalmaya çalışıyorlar. aralarından maalesef soğuk kaynaklı vefat edenler olmuş. yaşlıların ayaklarında uyuşma ve uykuya karşı koyamama belirtileri başlamış. iletişim bilgilerini paylaşıyorum, lütfen seslerini duyurabilecek kişiler ilk olarak bölgedeki askeriyeye/jandarmaya ulaşsınlar. en çabuk yardım bu şekilde ulaşacaktır zira. ısıtıcıları dahi olsa hayatta kalmalarına yetecek, çok acil..

    yukarıda tutalım lütfen

    iletişim:

    cuma çepik

    0533 3765279

    edit : başlıktaki hatalar için özür diliyorum, moderasyon düzeltsin lütfen. başlık can havliyle açılmıştır, iletişim bilgilerini paylaştığım kişiyi şahsen tanıyorum. şuana kadar soğuktan donarak hayatını kaybeden kişiler bizzat cuma'nın amcası ve yengesidir. lütfen desteklerinizi esirgemeyin..

    edit 2 : mağdurların yanlarında sadece bir miktar yufka ekmek bulunuyor. ısıtıcıları yok, yapabilecekleri her şeyi yakmışlar. bir tek araç lastiği var etrafta ancak onu da çokça yaktıkları için artık zehirlendiklerini söylüyorlar. iyi niyetli hatırlatmalarınız ve önerileriniz için minnettarım ancak çaresizlik tam olarak böyle bir şeymiş. akla gelen tüm yolların denenmiş olması ve her umut eşiğinde duvara çarpmak.. şuan tek çıkış yolları bir yardım ulaşması. uyumamak için direniyorlar.

    edit 3 : son durumları
    görsel

    edit 4 : çok yaşayın hepiniz, birey birey kimin sesi bilinmez ama sonunda (bkz: bizim sesimiz) duyulmuş. güzel bir haber alırız umarım..
    görsel

    çok önemli edit : bir suser arkadaşımız bölge illerden direkt telefonuna ulaşabileceğiniz yetkili isimleri paylaşmış. herkes için faydası olur umuduyla ekliyorum buraya: (bkz: #148791725)

    yine bir başka suser'in paylaştığı il il özel kalem müdürü iletişim listesi
    görsel

    edit 5 : "his kaybı" ifadesi "uyuşma" olarak düzeltildi. dezenformasyon algısı oluşmaması nedeniyle ilk haber akışında oluşan yanlış ifadeleri düzeltmeye özen gösteriyorum. o anki gerilim ve heyecanla bazı şeyler yanlış ifade edilmişse bile lütfen ana fikirden kopmayalım. görseli mevcut bir durumda yaşam mücadelesi veren insanlar var, tek ihtiyaçları ısınmak. ha gayret birileri ulaşacak gibi görünüyor, çok fazla arama alıyorlarmış.

    edit 6 : arkadaşlar soran, ilgi gösteren, destek olan herkese sonsuz teşekkürler. cuma ile görüştüm bu sabah, afad direkt kendilerine ulaşmış ve bugün çadır, erzak, ısıtıcı desteğinin geleceğini bizzat söylemişler. yardım ulaşır ulaşmaz son bir güncelleme yapacağım. hepinizin güzel yüreklerine sağlık, bir sürü cana umut oldunuz..
    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

  • öğrenciler üzerinden geçinen esnafın isyan etmesi

    (bkz: öğrenciye ev vermiyoruz) diyen orospu çocukları da buna dahil mi peki?

    tanım, 19 yaşında bir öğrenci olan (bkz: ali ismail korkmaz)'ın esnaf tarafından dövülerek öldürüldüğü şehirde, esnaflar tarafından dile getirilen bir tür isyan.

  • memur ve emekli yükü yüzünden ekonomi bitti

    ya bi siktirin gidin allah aşkına. tek bir ihalenin üstelik de ihalesiz verilmesinden doğan yolsuzluk bile ülkedeki yozlaşma ve ekonomik çöküş için daha mantıklı bir açıklama sunuyor.

    kaldı ki burada coşan kamu giderleri memur ve emekli yükünden çok (bkz: passat mı çekeyim yanlarına) diyenlerin milyonluk makam araçları, aynı anda üç hatta beş maaş alan bürokratlar tarafından oluşturuluyor. halen cumhurbaşkanı'nın kaç danışmanı, kaç başdanışmanı var, bunlar aynı zamanda hangi devlet görevlerinde bulunuyor ve kaç yerden maaş alıyor belli değil.

    takmışsınız emeklinin 2.000 tl aylığına. manyak mısınız nesiniz. güreşçinin vakıfbank yönetim kurulundan onbinlerce lira maaş almasına ses etmeyin, rtük başkanının halkbank yönetim kurulunda olup çifte maaş almasına yine ses yok, memura emekliye gelince rererö.

    edit: (bkz: sma tip 1 hastasi metehana destek ol)

  • ölüm tehdidi alan kadının yardım çağrısı

    kadına gönderdiği mesajlarda kendi çocuğunun kanını içeceğini yazan bir adet orospu çocuğu barındıran şiddet döngüsüdür. adamın ismi belli, yeri belli, yurdu belli, ifade alıp bırakmak ne demek arkadaş? illa bu hesabın sahibi (bkz: rüya k) için ölüm haberi geldikten sonra twit atarak mı bir duruş sergileyecek devlet?

  • abdülhamid'in torununun akp'yi tehdit etmesi

    (bkz: tutmayın küçük veliahtı)

    vatanı ingiliz'e satıp ingiliz gemisiyle yurttan kaçanların torunlarına bak hele. nasıl da gür çıkar olmuş şimdi sesleri. bunlar en son anadolu yakasının %80'ini istiyordu, ordan bir şey alamayınca sinirlendiler zahar..

    mesajlardan yıldım editi : herkes (bkz: vatan satma) ifadesine takılmış, bunu biraz açıklayalım o halde. 1878 senesinde sultan abdülhamid'e karşı bir saray darbesi tertip edilir. başarısız olan saray darbesinin ardından (ki bu darbenin bastırılmasında ismine aşina olduğumuz (bkz: yedi sekiz hasan paşa)'nın katkıları büyüktür) hezeyanları iyice artan sultan abdulhamid korkarak ingilizler'den sığınma ve yardım talep etmiştir. bu amaçla dönemin ingiliz büyükelçisiyle görüşmüş, ingiliz kraliçesi kendisine iletilen bu talebi "sadece sultanı ve ailesini değil, tüm anadoluyu korumaya talibiz"!! diye yanıtlamış ve bunun karşılığında da kıbrıs'ı istemiştir. abdülhamit şahsi koruması için kıbrıs'ı derhal ingilizler'e vermiş ancak bir zaman sonra korunmaya neden olan tehlike ortadan kalktığında bundan pişman olmuştur. tüm bunlar yaşanırken de ingilizler'in zırhlı gemisi istanbul açıklarında sultanı her an ingiltere'ye kaçırmak için demirli halde beklemiştir. bunlar bilinen tarihsel gerçekler olup, benim kişisel uydurmalarım değildir.

  • hiç savaşta ölen padişah olmaması

    osmanlı'da savaş anında değilse de savaş meydanında ölen bir hükümdar vardır. (bkz: murat hüdavendigar)

  • ispanya'da boğayı kafasından bıçaklayan matador

    entry'de küfretmekten hiç hiç hoşlanmıyorum ama şunu izledikten sonra tek diyebileceğim geleneğinizi göreneğinizi, yapacağınız sporu, zevkinizi sefanızı sikeyim.

  • z kuşağının diğer kuşaklar gibi koyun olmaması

    bu ülke 68 kuşağı, 78 kuşağı görmüş. sonra bu tayfada biri çıkar, koyun sensin, kuşak da sana girsin der. üzülürüz.

    t: canıyla bedel ödemiş nice insanın anısına saygısızlık içeren başlıktır.

  • lacivert restaurant vale ücreti

    çorbanın 70 tl olduğu mekanda 30 tl'lik vale ücretini dert eden tipleri görmemizi sağlamış başlıktır.

  • türkiye'de joker'ı en iyi canlandırabilecek oyuncu

    (bkz: joker karakterini oynayabilecek türk oyuncu)

    bin kere konuşulan mevzu. bi aramaya inanın artık ya.

    cevabı (bkz: haluk bilginer) olan sorudur.

    edit : başlık (bkz: komunist vaiz) nickli yazar tarafından açılmış, ancak kendisi ayarı yedikten sonra kaçmış ve aşağılara tekrar entry girmiştir. bu vesileyle artık şu "başlıkların ilk mesajı editlenemesin" kuralını getirmesini tekrar yetkililerden reca ediyorum.

  • geceye acı ama gerçek bir cümle bırak

    ya anne babalarımız bizim acımızı görecek ya da biz onların acısını göreceğiz.

  • 29 temmuz 2019 ebru polat'ın instagram paylaşımı

    açacağınız başlığı, paylaştığınız videoyu, yapacağınız işi, iq seviyenizi vedahi derdinizi sikeyim yeter lan.

    amına koydunuz kutsal bilgi kaynağı oldu kutsal meme kaynağı bu nedir ya

    edit : başlığı kırk kez editleyip duyar başlıklara bkz vermekle sıyrılamıyorsun bu leşlikten canım. öncesinde bunların hiçbirine yazmamış, 10 entry'sinden 7si futbolla ilgili olan bir adamsın. yine de kötek işe yaramış demek ki, aferin. doğru yoldasın.

    alt edit : bu başlıktan önce sadece temmuz ayında 40 entry'si olan ve bunların 1 tanesi bile toplumsal duyarlılık içermeyen bir yazar ağlıyor gözleri yaşlı. saymadım ama ortalama 25-30'u futbol entry'si bunların.. nooldu len birden bire filantrop mu kesildin ayarı yiyince?bi yardımseverlik, bir hayırseverlik, bir duyarlılık.. hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyor bir de. hiçbir şey için geç değil, hala dürüst davranıp şu köşede utanma hakkın varken bu tarz ergen çıkışlar yapmanı sana hiç yakıştıramadım. *

  • en kötü kargo şirketini seçiyoruz anketi

    gelip evdeki insanları bulamayan içi (bkz: yurtiçi kargo). eve bile gelme zahmetine girmeyen için (bkz: sürat kargo).

  • hanife'nin başını açması

    (bkz: mutlu musun kanzuk?)

    bugün de kutsal bilgi'ye doyduk çok şükür..

    edit: (bkz: mevsimlik cocuk iscilerin sesi ol)

  • öğretmenin 8 yaşındaki kıza tecavüz etmesi

    oğlum siz manyak mısınız. böyle bakanlık mı olur, sizin vicdanınız, ahlakınız, ağzınızdan düşürmediğiniz allahınız yok mu hiç? siktir edin gönderin bu adamın isminin öğretmenlik mesleğinin hiçbir yerinde anılmaması gerek.

    o yavruya da sahip çıkılmalı, pedagoglar seferber olmalı. böyle saçma sapan devlet işleyişi olmaz gerçekten sıtkı sıyrılıyor insanın artık.

  • öğretmenlerin maaşı nasıl azaltılır sorunsalı

    (bkz: oğvisidi raporlarına göre) .. öyle ağzınızı çemçültünce çok doğru bilgi vermiş oluyorsunuz değil mi?

    aynı (bkz: oecd ülkeleri) arasında türkiye güncel döviz kurlarıyla 32 ülkelik listede öğretmen maaşları açısıdından (bkz: 31.) sıradadır. ne kadar enteresa.

  • mado'nun 14 liraya salep satması

    gezi parkı olaylarında halkın yanında değil, karşısında olduğunu birçok uygulamasıyla kanıtlamış bir firma. bile isteye hala buraya giden insanların uğradığı herhangi bir etik dışı muamele karşısında veryansın etmesi komik oluyor.

    kendileri bana biraz pastane sektörünün metro turizmi gibi geliyor.