viski raki sarap bira17
profili

  • barış pınarı harekatına destek veren sözlükçüler

    askere düşmanlık düşmana askerliktir.

  • 2 ekim 2019 fiat fiyat listesi

    türk halkının balık hafızalı olduğunu kanıtlayan fiyat listesidir. efendiler biz ekonomide 1990'lı yıllara döndük kimse farkında değil. o dönemlerde de aynen böyleydi. sıfır fiat tempra evden pahalıydı. yıllarca yüksek enflasyonda yaşamış bir halk nasıl oldu da mazisini bu kadar çabuk unuttu?

  • düğünde pompalıyla kafa dağıtan maganda

    köy düğünlerinin hepsi bu şekilde olur. bu nedenle köy düğünlerine gitmem. zorunlu olmadıkça bir köye de gitmem, köy ürünleri yemem, köy kahvaltısı yazan yere dahi girmem. türkiye'nin bu halinin nedeni köylü zihniyetidir. bu zihniyetin büyükşehirlerimize hakim olmasıdır.

  • cumhuriyet gazetesi'nin ahmet altan paylaşımı

    ulan şerefsizler ilhan selçuk'tan utanmıyor musunuz?
    ahmet altangiller sabaha karşı tutuklatmamış mıydı ilhan abi'yi?
    ilhan selçuk tutuklandı diye zil takıp oynamıyor muydu fetö'yle beraber?
    taraf gazetesi'nden veya o zihniyetten kim varsa cumhuriyet'e doldurarak ne yapmaya çalışıyorsunuz.
    ilhan selçuk olsa gazeteyi kendi eliyle kapatırdı yine bu duruma düşürtmezdi.
    not: ahmet altan sadece bir yazar veya fetö operasyonlarını destekleyen bir isim değildir bizzat yöneten ve yönlendiren kişidir.

  • rahibi abd'ye gönderince hükümetin bulacağı kılıf

    şaka değil değil akit manşeti
    --- spoiler ---

    haydut devlet geri adım atıyor. türkiye'nin yaptırım restinin ardından abd ile ön mutabakat sağlandı! twitter
    --- spoiler ---

  • 26 mayıs 2018 mv adayına saldırı

    mhp tam olarak 1970'lerdeki rolüne büründü.

  • muharrem ince

    güya yeterli imza sayısına ulaşamadı diye diktatör kılıçdaroğlu bir lütuf olarak aday olabilir tiyatrosu oynadı.
    sonuç; 127 imza bulamadı denilen kişiye 447 oy çıktı.
    işte chp bu kadar adi bir yönetimin kontrolünde.

  • cumhuriyet (gazete)

    siviller ölmesin diye pkklı teröristlere kol kanat açanlar, pkk'nın attığı roket yüzünden hayatını kaybeden kızcağız için "uykusunda öldü" manşeti atarak adeta dalga geçiyorlar. ölen bu ülkenin insanıysa zerre kadar değeri yok, ölen pkklıysa siviller ölmesin.
    allah belanızı versin. bu gazeteyi ne hale getirdiniz.
    attila ilhan, uğur mumcu, ilhan selçuk sizin yüzünüze tükürürdü.

  • zeytin dalı harekatı

    ilk şehidimiz musa özalkan'ın bir twitter paylaşımı.

    --- spoiler ---

    bizim maviye olan sevdamız, selanik'te açılan bir çift gözle başladı.
    --- spoiler ---

    ruhun şad olsun güzel kardeşim. şehitler tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor.

  • 18 ocak 2018 yılmaz özdil köşe yazısı

    cumhuriyet halk partisi'ne oy veren seçmenlerin %90'ı bu görüştedir.

    --- spoiler ---

    ümit

    kefere kemal” diyen, yetmez ama evet referandumunda yetmez ama evet diyen, fetocuların kumpas davalarını savunan, ergenekon sanıkları akıl hastasıdır diyen, bıyıklı olmasına rağmen kadın kontenjanından parti yönetimine sokuşturulan, ailesinin chp'li olmadığını söyleyen, chp'ye katıldığı için kızının hüngür hüngür ağladığını söyleyen, chp'ye geçerek partimi değiştirdim ama çizgimi değiştirmedim diyen, delegeler tarafından kapının önüne konmasın diye önseçime sokulmayan, rizeli olmasına rağmen, siyasal islamcıyken rize milletvekili olmasına rağmen, chp rize'de sıfır çektiği için aman mutlaka milletvekili seçilsin diye istanbul'dan aday gösterilen, ulus devletin miadı doldu diyen, ulusalcılar partiden giderse parti güçlenir diyen, anıtkabir müzesi'nin kime bağlı olduğunu bile bilmediği için, profesör aziz sancar'ın nobel ödülünü genelkurmay'a götürmesine anlam veremeyen, “oraya götürmesine şaşırdık” diyen, chp'li değilken kılıçdaroğlu'na “çakma gandi” diyen, sonra bu kılıçdaroğlu tarafından genel başkan yardımcısı yapılan, chp genel merkezine yürüme mesafesinde dört cami varken, dinci şov yapmak için genel merkeze mescit açtıran, büyük ihtiyaçtı diyen, chp milletvekillerine mektup gönderip “altı ok”un sorunlu olduğunu söyleyen, özerklik modeli öneren, türk milleti yerine türkiyeli denmesi gerektiğini söyleyen mehmet bekaroğlu mu? ümit kocasakal mı?

    *
    cıa'in örtülü kuruluşuna tr 705 kod numarasıyla bilgi sızdırdığı iddia edilen, anayasa'daki vatandaşlık tanımının değiştirilmesini isteyen, pkk avukatı sezgin tanrıkulu mu? ümit kocasakal mı?

    *
    chp'den milletvekili seçilip, milletvekili odasındaki atatürk posterine tahammül edemeyen, tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasını öneren, risale-i nur okumamızı tavsiye eden, feto'ya saygılar sunmamızı isteyen, hdp'nin güçlenmesini arzu ederiz diyen, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren, chp milletvekiliyim ama chp'li değilim diyen, ikinci cumhuriyetçi tipler mi… ümit kocasakal mı?

    *
    melih gökçek'ten kardeşinin şirketiyle ihale kapan, ak saray'ın taşeronu olduğu öne sürülen tekin bingöl mü? ümit kocasakal mı?

    *
    chp milletvekillerinin haberi bile yokken, vatandaşların yüzde 78'i adını bile duymamışken, memlekette adam kalmamış gibi teee mısır'dan getirilen, 27 yaşına gelene kadar türkiye'ye ayak basmayan, arap kültürüyle yetişen, cumhurbaşkanı adayı yapılan, tıpış tıpış oy vereceksiniz diye dayatılan, açık açık chp'li değilim diyen, tayyip erdoğan için “aile dostum” diyen, sanki o gelene kadar chp budistmiş gibi seçim bildirgesini okumaya fatiha suresiyle başlayan, yurt gezilerinde en önce türbelere giden, vatandaşları “ehlen ve sehlen” diye arapça selamlayan, seçimi göz göre göre kaybettikten sonra, chp'ye oy veren vatandaşlar saçını başını yolarken gevrek gevrek gülerek “çok mutluyum” diyen, kılıçdaroğlu tarafından “siyasetimiz çok önemli bir aktör kazandı, bugün seçim olsa yine sayın ihsanoğlu'nu aday gösteririm” denilen, chp'den milletvekili olmayı kabul etmeyip mhp'den milletvekili olan, halkın egemenliğini saray'a devreden yeni anayasaya “evet” oyu veren, tayyip erdoğan'ın tek adamlığına açık destek veren mhp'de kalmaya devam eden, osmanlı hanedanı mensuplarına maaş bağlanması, hanedanın çocuklarına burs verilmesi için yasa teklifi sunan ekmeleddin ihsanoğlu mu? ümit kocasakal mı?

    *
    chp seçmenleri meydanlarda caddelerde televizyon programlarında bangır bangır “mustafa kemal'in askerleriyiz” diye haykırırken, bu slogandan onur duyarken, “mustafa kemal'in askerleriyiz” diyemeyen il başkanları mı… ümit kocasakal mı?

    *
    karşı karşıya bulunduğumuz tercih, bu kadar açıktır, bu kadar nettir.

    *
    2009'da kaybeden, 2010'da kaybeden, 2011'de kaybeden, 2014'te iki defa kaybeden, 2015'te iki defa kaybeden, 2017'de kaybeden
    kemal kalıçdaroğlu mu? kazanabilme ümit'i mi?

    *
    ve, yürekten söylüyorum…
    ümit, umut, muharrem, metin meselesi değildir bu.

    *
    seçimlerde oylarımızın çalınmasından dert yanıyoruz ama, aslında… chp kendi seçmenlerinden çalınmış bir partidir.

    *
    işgal altında bir partidir.

    *
    akp'yi iktidarda tutmak için organize edilmiş bir partidir.

    *
    alt kadrolardaki insanlar atatürk türkiyesi ve devrimlerini korumak için çırpınırken, partinin tepesine paraşütle indirilenlerin amacı, partiyi partisizleştirmektir, kimliksizleştirmektir.
    ne yaparsak yapalım kazanamıyoruz duygusunu, yenilgiyi kanıksama duygusunu, atatürkçü seçmenin zihninde kökleştirmektir.

    *
    `chp'yi geri almadan türkiye'yi geri alabilmek mümkün değildir`.
    *
    belki yarın, belki yarından da yakın, bu tabloyu mutlaka değiştireceğiz.
    *
    gençliğe hitabe'den aldığım yetkiyle yazıyorum.
    her kemal'in değil…
    mustafa kemal'in askerleriyiz. sözcü

    --- spoiler ---

  • 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçı

    maç değil gündem değiştirme operasyonu olacak. hakem beşiktaşlı ve galatasaraylıları birbirine kırdırmak için çok fahiş hatalar yapacak, rıdvan acayip yorumlar yapacak hatta federasyonu istifaya davet edecek , bir yandan erman toroğlu bir yandan ahmet çakar tv şovları yapacak, haberlerde ilk sırada bu maç olacak. bu arada herkes kendinden geçmiş bir şekilde orospu renkliler, tinerciler diye hakaret yağdırarak bu işim gönüllü taşeronu olacak. buna itiraz edene bir maçımız var yaa diyerek sövecekler.

    artık aklınızı başınıza alın.

  • viceroy'un okunuşu sorunsalı

    bizim bakkal vikori diyor.

  • aziz yıldırım'ın 2018 kongresine hazırlanması

    seçilmesi garantidir.
    kongre üyelerinin en büyük derdi havuz imkanlarından faydalanmak, yürüyüş yolu yapılması ve ucuz yiyip içmek olduğu için fenerbahçe beşinci olmuş, on yıl şampiyonlar ligine gidememiş, küme düşmüş zerre kadar önemi yok. kulübün imkanlarından faydalanmak herşeyin önüne geçmiş.

  • müslüm gürses

    şarkılarıyla isyanın, ezilenlerin, tutunamayanların, hep yanlış anlaşılanların, bastırılanların sesi olan müslüm babanın bugün ölüm yıldönümü mekanı cennet olsun.

    güzel adamdı müslüm gürses. onun giyim kuşamında, tavırlarında her daim babamı gördüğüm için sanki hep yakından tanıdığım biriydi benim için.

    esasında müslüm gürses'in duruşu bir dönemin, bir kuşağın efendiliğinin simgesiydi. sokaktan gelmiş parayı bulmuşsundur ama mütevazılığı asla bırakmazsın. şimdi ki gibi dar paça slim fit takım elbise, kirli sakalla dolaşan, sürekli ağzında küfürle sanki kendisine sokakların efendisi havası veren, trafikte bile tahmammülü olmayan, elinde işlemeli tespih ağzında sigara caka satmaya çalışan, güce tapan, fakiri fukarayı sallamayan tiplere karşı bir dönemin beyefendiliğini müslüm gürses'te görürüz.

    ağır başlı, çok lafı sevmeyen ama kalpten konuşan, belki moda olmayan ama her daim ütülü takım elbise, sinek kaydı traş olan, elinde tespihi bir büyüğünü görünce hemen avucunun içine saklayan, parayı bulsa dahi sürekli garibana kıyak çeken onları ezmeden gerekeni yapan, güçlüye karşı ezilenin yanında gururla duran, insancıl bir neslin vücut bulmuş haliydi.

    şarkılarındaki isyan diğer insanlara öfke kusma şeklinde değil kendi kaderine, alın yazısınaydı. onun olsun bizden kalan biz babadan böyle gördük diyerek diyerek yaşam felsefesini çizmiş, dürüst ol insacıl ol evlat diyerek gelecek kuşaklara yol göstemiş, saldır moruk saldır parayı bulacaksın diyerek hem makarasını yapmış hem umut vermiştir.

  • rusya'nın türkiye'ye hava savunma sistemi kurması

    uçağı vurduk bunu rus götü yalayan, putin sevici hain ekşiciler anlayaoroashjgahgas
    yok lan yanlış oldu. bu üç ay önce söylenen laftı.
    putin iyi adam, rusya ile ittifak yaparak abd'ye karşı denge oluşturuyoruz. rus malı sistemler bize lazım.

  • fatih terim gitsin kim gelsin

    aykut kocaman.
    eleştirin, dalga geçin, yerin dibine sokun ama en azından futbol felsefesi çıkın oynayın, kendinizi gösterin değil. savunmacı, seti çeker bir tane de atarsak kreması olur zihniyetinde, tam turnuva taktiği. ayrıca; kendini bilen, şov yapmayan, mütevazi bir insan.
    not: ersun yanal olmaz. idmana kadın falan getirir, yerli ve milli ahlakımızı bozar

  • 6 mayıs 2016 can dündar'a silahlı saldırı

    adliye çıkışında 3 el ateş açılmış.
    çok şükür can dündar'a birşey olmamış.

    saldıran kişi "vatan haini" diye bağırmış.

    ntv muhabiri yağız şenkal yaralanmış.

    can dündar'ın açıklaması:cumhuriyet
    "gayet iyiyim. türkiye burası. saldırganın kim olduğunu bilmiyoruz. sadece kimlerin bizi hedef haliine getirdiğini biliyoruz"

    yazarın notu:geçmiş olsun can dündar.herkes biliyor ki; susturamayacaklar!!