such a good idea27
profili

  • 2023 airbnb düzenlemesi

    etstur'un sahibinden turizm bakanı yaparsan olacağı da budur. booking.com bile hala kapalı bu ülkede. vatandaşın yararına ne kadar uygulama varsa kapatıyorlar. uber gibi airbnb'nin sonu da kötü olacak belli ki.

    edit: adamlar özelden "ben tanımadığım kişilerin binaya girmesini istemiyorum." yazmışlar. gerçekten çok komiksiniz. ulan özellikle istanbul'da artık millet karşı komşusunu bile tanımıyor. hele büyük sitelerde kimsenin kimseden haberi yok. eski mahalle kültürü mü var da bütün apartmanı tanımak, kontrol etmek istiyorsun? küçük aile apartmanlarında bir nebze anlaşılır bir istek tamam ama gelip de genelleme yapmayın.

    hele benim güneydeki yazlığımı gitmediğim zamanlarda kısa süreli kiraya vermemden sana ne? ister airbnb yaparım ister sahibinden üzerinden kiralarım. gelirimi beyan edip vergisini verdiğim sürece size ne oluyor?

  • herkesin öksürmesi ve geçmeyen hastalık

    eylül başından beri çevremde gözlemlediğim olaydır. niyetim kesinlikle bir komplo teorisi yaratmak değil lakin kendi ailem başta olmak üzere, özel çevremde, iş çevresinde kimi görsem öksürüyor, aksırıyor, haftalardır hasta olduğunu söylüyor.

    dün çalıştığım fotoğrafçı çekim boyunca öksürüp durdu. neyiniz var diye sorunca bir süredir hasta olduğunu henüz tam iyileşemediğini iletti. akşam eve dönerken fırına uğradım adam çatır çutur öksürüyor.

    bir garip durum var ama nedir bilemiyorum.

  • 12 haziran 2022 istanbul'da pkk sloganları

    seçimler yaklaştıkça birileri kötü ekonomiyi arka planda tutup gündem değiştirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. yemin ederim ama ispatlayamam.

    organize bir şeyler var. bu tür olayların son iki üç haftada artması rastlantı olamaz.

    edit: cumhur ittifakı seçmenleri gelen kutumu patlatmış. yüzlerce mesaja dönemem ama buradan bi cevap vereyim. olm terörist savunan kim lan bu entry'de? oecd ülkeleri arasında okuduğunu anlama alanında neden sonuncuyuz belli. ülke resmen öğretim görmüş cahil dolu.

    teröristin her türlüsünün ...

    benim burada söylemek istediğim, sizin ise anlamadığınız ya da anlamak istemediğiniz şey şu. ülkenin ekonomisi yangın yerine dönmüş, dünyada en kötü enflasyona sahip beşinci ülkeyiz ama özellikle her gün ya terörist eylemler ya sokakta sevişen insanlar ya da başka sik sok konular gündem yapılıyor. bu tuzağa düşmesin kimse.

  • 4 nisan 2021 ülke gündeminin değiştirilmesi

    ülkede ekonomik sıkıntıların birinci gündem maddesi olması gerekirken, milyonlarca yoksulumuz, aç vatandaşımız varken, tl'nin değeri her geçen gün eriyorken tüm bu gerçeklerden uzaklaşılarak suni gündemler peşinde koşulması olayıdır.

  • kırklareli'de hırsızın yaşlı çifti öldürmesi

    doğrusu "kırklareli'nde evlerine girdiği yaşlı çifti öldüren ve otuz sabıkası olan hırsız" olan başlıktır.

    bakın yazıyla otuz. sayıyla 30.

    otuz sabıkası olan ve sokaklarda aramızda serbestçe dolaşan bir insan artığı şerefsiz, arkadaşımızın ailesinin canını almıştır.

    bu ülkede adalet bitmiştir. bu ülkede hukuk ve insan hakları ayaklar altındadır. bana hiçbir hukukçu otuz sabıkası olan insanların sokaklarda aramızda dolaşmasını ve masum insanların canını almasını mantıklı bir biçimde anlatamaz.

    o sokaklara bıraktığınız, af çıkardığınız her bir suçlu bugün yakınlarımızın yarın bizlerin canını alacak ya da başımızı belaya sokacak.

    https://www.sondakika.com/…ki-yasli-cifti-13540287/

  • caddebostan sahilini suriyelilerin istila etmesi

    kendi memleketinde kendini yabancı hissetmek isteyen, çocuğuyla sahilde yürürken kendini güvensiz hissetmek isteyen herkes an itibariyle caddebostan sahile inerek durumu görebilirler. her on türk vatandaşına karşılık yüze yakın suriyeli var.

    para isteyenler, yemek isteyenler, vermediğinizde arapça veya anlamadığınız bir dilde bir şeyler söyleyenler.

    bunun adı kesinlikle ırkçılık değil. ırkçılık diyenin kalbini kırarım.

    edit 1: edebiyle yaşayan hiçbir insana ister suriyeli olsun, ister afgan, ıraklı, pakistanlı, papua yeni gineli olsun kimse bir şey demez, demiyor. insanın doğuştan gelen yaşama hakkına herkesten daha çok saygı gösterdiğimizi düşünüyorum. lakin sürü halinde bölgeleri ele geçirip o ülke insanına rahatsızlık verecek boyutta yaşam alanlarını daraltmak, para istemek, taciz etmek dünyanın her yerinde suçtur ve hoş karşılanmaz. denemek isteyen varsa gitsin almanya ya da amerika'ya. ne bileyim central park'ta binlerce kişilik türk grubu oluşturun ve parka dağılıp parkta hafta sonu tatilini geçiren amerikan vatandaşlarına yapışın, herkesin masasına gidip yemek isteyin, para isteyin, vermeyenlere fuck you motherfucker diyin, spor yapan kızlara bakıp sikinizi kaşıyın. bakın o amerikan hükümeti sizi ne yapıyor o parkın içinde?

    edit 2: türk milletinden bir bok olmaz diyenlere bugüne kadar hep karşı çıkmıştım. içimde kalan son ümidi de sikip atmayın rica ediyorum. adamlar sırf başlıkta "caddebostan" yazdım diye kin kusmaya başladılar. neymiş efendim biraz da zenginler suriyelilerle yaşasınmış. biraz da siz anlayınmış diye özelden saldırıyorlar. cidden eğitimsiz, boş, teneke insanlarsınız. caddebostan'dan maltepe'ye kadar nereden baksan sekiz km uzunluğunda bir sahil var. anadolu yakası'nda oturan milyonlarca düzgün insan nerede otururlarsa otursunlar bu sahilden faydalanırlar. hafta içi hafta sonu farketmez. ama siz sırf "caddebostan" isminden rahatsız olup insanları pembegöt sanıyorsunuz ya hani. işte o içinizdeki eziklik hissi ile yaşamanıza hiç mi hiç üzülmüyorum. hep öyle kalın. parayı bulup zengin bile olsanız sizin gibilerde bu eziklik hep baki kalıyor. çünkü kalite parayla alınan bir şey değil. sizde kesim olarak kalite yok.

  • yerli turistin iki kat fazla ödeyip tatil yapması

    ingiltere'den türkiye'de rastgele seçilmiş bir otele tatile gelen ingiliz turist ile aynı otele türkiye'den gitmek isteyen yerli turistin karşılaştırmasını yaptım. öyle görünüyor ki ingiliz turist aynı otelde bir haftalık tatil için 3480 tl öderken yerli turist 8202 tl ödemek zorunda. üstelik ingiliz turistin paketinin içerisinde uçak dahil.

    artık resmen üçüncü sınıf bir dünya ülkesi olduğumuzu kabul etmemiz ve hastalığı tedavi için önce teşhis etmemiz gerekiyor.

    peşin edit: gelip kimse bana tatil ajanslarının oteller ile olan özel anlaşmalarından, turizm sektörü dinamiklerinden falan bahsedip ekonomi dersi vermeye kalkmasın.
    sen amerika ya da avrupa'ya oradaki yerleşik insanların yarı fiyatına tatil yapmaya gidebiliyor musun onu bir hesapla önce?

    düzeltme edit: price per person kısmını gözden kaçırmışım. özür dilerim. iki yetişkin toplam 1032 pound uçak dahil hesaplayınca 7600 tl'ye geliyor. londra - istanbul uçak biletlerinin iki kişi gidiş - dönüş için günümüzde 3500-4000 lira olduğunu düşününce yine iki katı ödüyoruz. değişen pek bir şey olmadı.

    ingiltere'den rezervasyon için tui isimli site kullanılmıştır.
    https://eksiup.com/p/ro24392eqfo3

    türkiye'den rezervasyon için tatil.com kullanılmıştır.
    https://eksiup.com/p/9x243935sr2i

  • yurtdışında yaşayan ikiyüzlü gurbetçiler

    16 nisan 2017 referandum sonuçları bu ikiyüzlülüğü tescil etmiştir. dünyanın en demokratik ülkelerinde yaşamalarına ve hayatlarını orada kazanmalarına rağmen türkiye'deki insanlara tek adam rejimini layık görmüşlerdir.

    o zaman tekrar söylüyoruz.

    buyrun ülkenize dönün madem çok istiyorsanız.

    tabi cesaretiniz varsa.

  • yurtdışında yaşayan ikiyüzlü gurbetçiler

    dışarıdan muhafazakar imajı sergileyen, türkiye'de yaşamadığı halde türkiye'nin çok iyi durumda olduğunu söyleyen, o zaman türkiye'ye gelsene kardeşim dediğinde "yok kalsın, burası iyi" diyerek cevap veren, avrupa'da demokrat partiye oy veren, kendi ülkesindeki demokratlara ise küfür eden ikiyüzlü insanlardır.

    biliyorum çoğunuzun böyle akrabaları var. işte bunlar dünyanın en kaypak ve ikiyüzlü insanlarıdır.

    adamınızı seçin, ona göre davranın efendim.

  • aramız bozuk kanımız değil

    beşiktaş ve bursa arasındaki husumeti bitirmesi gereken duygulandıran olaydır.

    "arkadaşım bursa'dan istanbul'a otobüslerle geliyor beşiktaş maçına gidiyor. maç sonu ablasına gitmek için bursa'ya dönmüyor ve oradan atkısını içine saklayarak ablasına gitmek için çıktığında patlamalar oluyor ve köşeye sığınıyor. korkudan atkısının dışarı sarktığının farkına bile varmıyor. bu gören beşiktaş taraftarları, arkadaşımı alıp karnını doyurup 'yatacak yerin var mı?' diye sorup ablasının evine sağ salim teslim ediyorlar. bundan sonra beşiktaş düşmanlığı benim için bitmiştir. aramız bozuk kanımız değil."

    kaynak

  • 11 aralık 2016 yandaş gazete manşetleri

    başkası adına utanma eylemini iliklerime kadar hissettiren manşetler.

    29 insanımız canını kaybetti. 200'e yakın yaralımız var.

    sizin manşetleriniz ise bunlar.

    başka bir diyeceğim yok hakim bey.

    akşam
    sabah
    güneş
    türkiye
    star
    akit

    edit: baskı saatleri farklı olabilir onu tabii ki biliyoruz ama türkiye'nin en merkezi yerindeki bombalamayı gazetenin sağ tarafında ufacık bir kutucuktan vermek ne demek lan? bi de utanmadan sıkılmadan patlama baskıdan sonra oldu diyorlar. he anam he sabah ve akşam gazeteleri de patlamalar olmadan önce o haberleri koydular gazetenin o küçük köşesine. hadi bunu da savun şimdi.

    edit 2: arkadaşların eklemesi üzerine yazıyorum. cumhuriyet ve ortadoğu gazetelerinin de manşetlerinde patlama ile ilgili bir şey yok. cumhuriyet büyükşehirler için ikinci baskısında durumu düzeltmiş.

  • doların ateşini düşürecek dahiyane fikirler

    evet arkadaşlar. gördük ki aksaraylı kardeşlerimizin düğün dolarlarını yakmaları pek bir işe yaramadı. onlar üstlerine düşeni fazlasıyla yaptılar.

    şimdi ise sıra bizde.

    dolar üzerine benzin dökülmüş gibi yanmaya devam ediyor.

    bize bir çözüm lazım.

    ben diyorum ki doların ateşini düşürecek en dahiyane fikir dolara hiç yokmuş gibi davranmaktır. bugün itibariyle bizim için dolar yok hükmünde olsun. nasıl ki bir kızla ya da bir erkekle ilgilendiğinizi belli eder, üzerine düşer fakat daha sonra kendinizi geride tutarsınız da bu kez o size yanaşmaya başlar ya. hah. biz de dolarda bu taktiği deneyelim.

    daha iyi bir fikri olan varsa söylesin.

  • 700 liraya alınan montun üşütmesi

    700 dur tahmin edeyim. senin 700 lira verdiğin mont amerika'da max 80$ ya da 100$'a satılıyor. hele bir de black friday'de yakalarsan 50$'a bile rahatça alabilirsin.

    yani sen kendini zengin sanan ortadoğulu bir fakirsin.

  • 4 kasım 2016 hepimizin yaşadığı çaresizlik duygusu

    hiçbir şeye yorum yapamamak, başlıkların hepsini okumaya yetişememek, ne olacak bizim halimiz diyerek çaresizce kara kara düşünmek, içimizin kararması, hayata dair bütün yaşama sevincimizin kaybolması, bir boşluk hissi ve baş ağrısı.

    neler oluyor be sözlük?

    edit: bu yazdığımdan terör örgütüne üzüldüğümüz anlamını nasıl çıkardınız çok merak ediyorum. hiç biriniz merak edip şu adamın entrylerine bakalım da mı demiyorsunuz anlamıyorum ki. her gün şehit haberleri geliyor. daha bu sabah 8 şehidimiz 100 yaralımız var. doların olsun olmasın farketmez. dolar 3.15 oldu ve bu durum hepimizi kara günlerin beklediğini gösteriyor. halk hiç olmadığı kadar kutuplaştı. bu durumda gerçekten nasıl içinizde bir mutsuzluk, çaresizlik olmuyor? olan bitenlere nasıl sevinebiliyorsunuz?

  • küçücük yoğurt için 10 tl alan meyhane

    esnaflık diye bir şey kalmadı ve artık herkes birbirini daha fazla sikerek daha çok kazanmanın derdinde. mahalle meyhaneleri bile böyle artık. evinde, balkonunda, deniz kenarında, arkadaşlarınla kendi sofranı kuracaksın. vermeyeceksin bu orospu çocuklarına para. paran olmadığı için değil bir kültürü yok ettikleri için, insanlığa olan inancı yok ettikleri için, insanları enayi yerine koydukları için.

    özellikle beyoğlu'ndaki yavşaklara.

    türkiye'de esnaflık bitti kardeşim.

  • sabah ezanı okunurken hissedilenler

    sabah ezanının değişik bir etkisi, hissettirdiği değişik bir duygu var. özellikle evde yalnız yaşayan biriyseniz.

  • haritadan yer beğen benim sevgilim savcı

    özetle genç bir kızın polisleri "haritadan yer beğenin, benim sevgilim savcı" diye tehdit etmesinin ardından kelepçelenerek karakola götürülmesi olayıdır. yalnız bu tip durumlarda polisi, askeri, memuru tehdit eden sadece genç kızlara değil her godamana aynı muameleyi bekliyoruz.

    http://www.hurriyet.com.tr/…r-begen-davasi-40224440

  • atatürk'ün değerinin anlaşılmaya başlaması

    15 temmuz darbe girişiminin ardından herkes yavaş yavaş atatürk'ün değerini anlamaya başlamış, yönünü tekrar ona çevirmiştir.

    bir dönem tarikatlerin, sahte hocaların boşuna cezalandırılmadığını anlamışsınızdır umarım.

    atatürk din düşmanı değil, dini kendine maske yapan sahtekarların düşmanıdır.

  • anadolu çomarını şıp diye deşifre eden hareketler

    klimadan etkilenmekle çomar olmak arasında nasıl bir bağlantı var cidden çok merak ettim. ben de arabada çok fazla klima açamıyorum. klimalı kapalı ortamlarda fazla durunca boğazım inanılmaz kuruyor ve nefes almakta zorlanıyorum. doktor önerisiyle de klimayı çok fazla kullanmamaya çalışıyorum.

    ben de size bir çomarlık örneği söyleyeyim. insanları genellemeler yaparak küçümsemek, daha dün ne olduğunu, nereden geldiğini unutup başkalarıyla taşak geçmeye çalışmak en büyük çomarlıklardan biridir. bu tipler kaliteli insanlar değildir.

  • 18 mart 2016 çarşı açıklaması

    fenerbahçe'nin kendisini ülkede tek otorite görmesine, kendisi gibi düşünmeyenleri de hain diye yaftalamasına karşın taşı gediğine sokan açıklamadır.

    hakkınızın yenmesinin ne demek olduğunu tattınız ve türkiye'de bizim neler yaşadığımızı anladınız umarım.

    çarşı sizde olmayan vicdandır.