captain torero20
profili

  • sosyal konut projesi taksitlerinin sabit olmaması

    konuştuğum çoğu başvuranın bu gerçekten haberi yok. milleti resmen tufaya getiriyorlar. başvuranların önemli bir kısmı taksit ödemelerinin sabit olacağını sanıyor. büyük mağduriyetler oluşacaktır. en başından beri halkta taksitlerin sabit olacağı izlenimi oluşturdular. ama kazın ayağı öyle değil, eğer enflasyon bu şekilde devam ederse, taksitlerde yıllık%70-80 artış olacaktır. böyle bir durumda en mantıklı şey, çekilebiliyorsa bankadan kredi çekip borcu kapatmak. kaldı ki kredi çekilebiliyorsa bir çok şehirde (birkaç büyükşehir hariç) 2+1 daireleri daha ucuza bulmak mümkün hem de öyle kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde de değil bu daireler ve hazır. iyi düşünüp, tartmak lazım başvurmadan önce.

  • getir'in yemeksepeti'nin sonunu getirmesi

    ön edit: arkadaşlar bu entry ile ilgili daha fazla mesaj göndermeyin. düşüncelerinizi entry olarak girin lütfen : ön edit bitti

    getir şu geçinemiyorum diye serzenişte bulunur tarzda röportaj verdikten sonra işten çıkarılan kurye olayı ile gündeme gelen firmaydı değil mi? şu durumda karşısında hangi rakip varsa ondan sipariş vermek boynumun borcudur.

  • akp'li betül sayan kaya'nın sildiği tweeti

    akp bir yasa geçirmişti, sosyal medyada yalan haber yayan 5 yıl hapis cezası ile yargılanacaktı. bu hanımefendi şu an milletvekili mi, dokunulmazlığı var mı?

  • tüple adam döven yaşlı adam

    ülkemde güzel şeyler de oluyor dedirten video. keyfim yerine geldi lan. dayı resmen "tüplü eğitim" uygulamış.

    edit: "o yaşlı adam belki tacizci" diye mesaj atıp, o iki gram keyiflenmeyi bana çok gören pezevenk, senin ben amına koyayım.

  • borç para ile tüp bebek yapmak

    bugün sosyal medyada denk geldiğim paylaşım ile haberdar olduğum durum. erkek asgari ücretli, kadın ev hanımı, kirada oturuyorlar. bebek sahibi olmak için çok çabalamışlar ama olmamış, onlar da 11 bin lira borç bularak tüp bebek tedavisine başlamışlar, yazılana göre tutmuş ama şimdi de annenin haftalık 300 liralık bir iğne olması ve çok iyi beslenmesi lazımmış. aldıkları 11 bin lirayı ödemek ve tedaviyi devam ettirebilmek için yardım istiyorlarmış. erkek şu an evin temel ihtiyaçlarını bile karşılamak da zorlanıyormuş. yardımlar illa para şeklinde olmak zorunda değilmiş, isteyen ilaçları ve gıdaları kendisi alabilirmiş falan, filan.

    gerçekten aklım almıyor, mantığını kavrayamıyorum. bu nasıl bir şeydir? tamam evlat sahibi olmak istersin, bu bir güdüdür. ama arkadaş dünyaya getireceğiniz çocuğa bu kötülüğü niye yapıyorsunuz? bu ülkede hayat zaten zorken, siz kendiniz zor geçinirken, borç ile harç ile kendi yaşadığınız zor hayatı bir cana daha yaşatmaya nasıl vicdanınız el veriyor? ne desek boş, hem de bomboş.

    edit: bir altta bana aklınca laf sokan dangalak emin ol o aile yapabilse 10 çocuk yapar, aile urfa'da yaşıyormuş. doğacak çocuğa belli bir yaşam standardı sunamayacak, sağlıklı besleyemecek, kaliteli bir eğitim aldıramayacak kişiler çocuk sahibi olmasın arkadaş. bunu söylediğim için bok kokan ağızları ile sürekli sağa sola hakaret yağdıran, illa gel bana küfret diye çaba gösteren beyinsizlerin farklı düşünüyor olması fikrimi değiştirmez.

    edit2: devleti istediğin kadar suçla kardeşim, eleştir, de ki tüp bebek masraflarını devlet karşılasın ama şu anki durum bu, borç harç ile, kendileri geçinemiyorken, yardım toplayaral o hayata şu an bir bebeği dahil edecek olanlar ülke gerçeklerinin farkında olarak hareket etmeli.

  • galatasaray'ın zorla maaş indirimi yaptırımı

    milyonlarca insanın kısa çalışma ödeneği altında 1170 lira aylık ile hayatta kalmaya çalıştığı bir ülkede maaşları milyon eurolar ile ifade edilen futbolcuların maaşında indirime gidilmesi kalplerimizi derinden yaralamıştır. millet olarak duyarsız kalmayıp tepkimizi göstermeliyiz.

  • erzincan'da para saçan müteahhit

    alın size anadolu insanının feraseti. parayı topladıktan sonra hepsi parayı oraya buraya sokup sakladı. göklere çıkardığımız anadolu insanı ahlakı bu işte. memleket o yüzden bu halde. sürekli başımızdakileri suçlayıp duruyoruz ama süt neyse kaymağı da o olur.

  • vatandaşın bmw ve mercedes'le ne işi var

    bu millet tam olarak bu adamı hakediyor işte. başka bir ülkede olsa halk tepki gösterir ne yapar eder istifa ettirir ama bizim ülkede insanımız neden ben yurtdışı tatiline çıkamıyorum, neden mercedes'e, bmw'ye binmek lüks bir şey diye sorgulamaz. emin olun sokaktan çevireceğin her 3 kişiden ikisi bu açıklamayı destekleyici açıklama yapacaktır. akp'li chp'li mhp'li farketmez. bizim milletimiz sever durumu daha iyi olanı dibe çekmeyi.

  • erkan petekkaya'nın imamoğlu'na terbiyesiz demesi

    sarhoşken yazdığı nasıl belli. bakan diyor, oy vermeme rağmen diyor. bilmesek inanacağız imamoğlu'na oy verdiğine. yapma erkan biz senin kimlere yaranmak için sıraya girdiğini çok iyi biliyoruz. bu adam ağzıyla içmeyi bilmiyor.

    edit: tweetler gerçekten atıldı arkadaşlar. ilgili zat açıklama yapmış hatta; "eski yardımcım yazmış" demiş. ne kadar yaratıcı değil mi? oyunculuğu da çok yaratıcı. oscar ödülünü kesinlikle hakediyor.

  • elektriğe 3 ay zam yok

    oldu bir de zam yapsaydınız aq. ulan elin devlet yöneticileri çıkıp diyor ki evden çıkmayın, sağlığınıza dikkat edin, para konusu bizim işimiz. bizimkiler çıkıp diyor ki 3 ay zam yok. yeminle çıkıp ben bu milletin amına koyayım dese bunun yanında daha hafif kalır.

  • asgari ücret birçok avrupa ülkesini geride bıraktı

    "birçok" ifadesinin anlamını doğru bilmiyor hanımefendi. hadi onu geçtim asgari ücret verilebilecek en düşük maaştır. herhangi bir nitelik gerektirmeyen işler için ödenecek en düşük maaştır. avrupa birliği ülkelerinde ortalama asgari ücretle çalışan oranı %6-7 arasındadır. yani tüm çalışanların çok küçük bir kısmı asgari ücret ile çalışmaktadır. bizim ülkemizde ise bu oran %43'tür. bize en yakın ülke %19 ile slovenya'dır. en yakın ülkeye attığımız farka bakar mısınız?

  • trafik kazasında hayatını kaybeden avukat

    insan şu başlığı açmaya utanır be.

    edit: başlık murat 131'de ölen avukat cemre şeklinde açılmıştı.

    edit2: başlığı açan lanetli editleri döşemiş . yüzlerce entry arasından kendi gibi bozuk zihniyetli iki kişiyi bulmuş onların yazdıklarını kopyalayıp yapıştırmış. eee bok kokusu seven adam kokular arasından gidip gül kokusu seçecek değil ya.

  • kemalistlerin striptiz yaptırdıkları çocuklar

    (bkz: engelle)
    (bkz: başlıklarını engelle)

    şu görüntüyü striptiz olarak yorumluyorsan ciddi sorunların var demektir. hele ki videodaki çocuklara rağmen böyle bir düşünceye kapılıyorsan pedofiliyi de ekle o listeye. şu görüntüyü ensarcıların çocuklara tecavüzü ile bir tutman konusu en büyük ahmaklık zaten. tecavüz hele ki kendini savunamayak çocuklara tecavüz etmek filini çok basit bir şey olarak yorumluyorsun.

    şahsen ben bu videoyu izlediğimde, bunu kadının modernleşmesi olarak yorumladım . kaldı ki videonun devamı yok, devamında kızlar soyunmaya devam etse tamam ulan bunlar işi abartmış insanlar tepki göstermekte haklı diyeceğim ama o da yok. sadece kadının köylü kıyafetlerinden veya ev kadını kimliğinden kurtulup, modernleşmesini ve şehirleşmesini konu alan bir koreografi olarak yorumluyorum bu haliyle. başlığı açan da doğru kişiyi takip ediyor, fatih tezcan ile aynı zihniyette çünkü.

    edit: yavşağın biri hemen zaman kaybetmeden mesaj yollamış. "küçücük çocuk üzerinden nasıl kadın imgesi oluşturulur. pedofili misin?" diye sormuş. bu soruyu soran boktan zihniyetin aklı, "kadın" dendiğinde doğrudan uçkuruna gittiğinden, kadın varlığını birey olarak değil sadece cinsel bir meta olarak kabul ettiğinden böyle boktan çıkarımlar yapmalarına şaşırmıyorum artık. keşke yok olsalar ama olmuyorlar işte.

    edit 2: aşağıda bir arkadaş müziğin hakan peker'in köylü güzeli şarkısına ait olduğunu yazmış. belki de bu minikler sadece o klibi canlandırıyor ama sizin boktan zihinlerinize sadece bu birkaç saniyelik sahneyi alıp sonra da adına striptiz deme fikri geliyor. insanın(!) fikri neyse zikri de o olur misali sizin de entryleriniz, twitleriniz, çıkarımlarınız zihinlerinizdeki pislikleri yansıtıyor.

    edit 3: şu entry'yi yazdım diye aldığım birçok destek mesajının yanında onlarca küfürlü mesaj da aldım. niye? fikrim onların fikirlerine(!), düşüncelerine(!) ters düşüyor diye. onlara göre benim düşüncem ahlaksızlık, küçücük çocukların bu tarz eylemler sergilemesi ahlaksızlık. ama bu namussuz, karaktersiz, şerefsizler kendi anlayışlarına göre ahlak dersini, en ağır küfürler ile, elalemin annesi, karısı, bacısı ile ilgili en hastalıklı fanteziler ile vermeye çalışıyorlar. ne kadar çırpınırsanız çırpının biz sizin ciğerinizi biliyoruz. namussuzsunuz, haysiyetsizsiniz, şerefsizsiniz, sapıksınız, ahlaksızsınız, karaktersizsiniz. sizin hastalıklı beyinlerinizin içindeki en iğrenç düşüncelerinizi biliyoruz. küçücük çocuklardan tahrik olduğunuzu biliyoruz, milletin namusunda gözünüz olduğunu biliyoruz, hatta daha da vahimi kendi öz evlatlarınıza şehvetle baktığınızı biliyoruz. bu yüzden takıntıdığınız o ahlak timsali tavırlar boşuna. kanınızın beş kuruş etmediğini çok iyi biliyoruz.

  • recep ivedik 6'nın gişede çakılması

    aslında çok basit bir açıklaması var. bu durum recep ivedik filmine özel bir durum değil. bilet fiyatları çok yüksek. insanlar bir bilete o kadar para vermek istemiyor. kimileri kabul etmese de ekonomik durum gerçekten kötü. insanlar harcamalarını kısıtladı. artık haftasonları dışarı çıkmayan bir sürü arkadaşım var. alıyor içeceğini, cipsini, çerezini evinde yapıyor yapacağını. para biriktirmek pek mümkün değil ama atabildiği kadar para atıyor kenara. önümüzü görünceye kadar bu böyle devam edecek sanırım.

    edit: buraya o yarak kürek mesaj atan kişilere güzel bir cevap gelecek. şimdi dışardayım.

    evet işte geldim. aslında o mesaj atanların beyinsiz olduğunu güzel sözden, mantıklı açıklamalardan anlamayacaklarını bildiğimden, buraya onların anlayacakları dil olan küfür dolu bir yazı yazma niyetindeydim. ama sağolsun girdiğim edit sonrası bazı iyi yürekli arkadaşlar "boşver hocam, onları ciddiye bile alma" tarzında mesajlar attı. onların hatırına küfür etmiyorum.

    gelen mesajlardan bazı örnekleri buraya yazayım.

    - ne güzel işte bundan sonra islami usullere uygun yaşarsınız. sonrasında da kafir demiş. (bu embesile göre afrikadaki gibi açlıktan kırılsak oruç tutmuş olacağız. pezevenk yolsuzluğa, hırsızlığa ses çıkarmıyor, kötü ekonomi savunuyor. neyse küfür etmemeliyim)

    - diğer bir embesil, ekonomi kötü filan değil, recep ivedik filmine ben gitmiyorum. böyle bir filme insanlar neden gitsin demiş. sonrasında da bir küfür yapıştırmış ( eee be ambaj o serinin filmlerine ben de gitmiyorum ama bu film serisi ülkede gişe rekorları kırdı. sen gitmiyorsun diye insalar gitmiyor değil. dünya senin etrafında dönmüyor. bunu yazan kesin boktan, arkadaşları tarafından sevilmeyen biridir. bu cümlenin devamında çok kaliteli küfürlerim hazırdı ama bugünlük iyi çocuk olacağım.)

    -bir diğer angut ise sigara fiyatlarının da arttığını yazmış dolayısıyla bilet fiyatlarındaki artışın normal olduğunu, ekonomik kriz olmadığını yazmış. (eee ben bunun neresini düzelteyim. bilet fiyatı artmış, sigara fiyatı artmış. bir bakıma her şeyin fiyatının arttığını kabul ediyorsun ama ekonomik kriz yok diyorsun. senin ben içinde beyin olmayan kafatasına sıçayım da bir işe yarasın. her şeyi geçtim sigara fiyatı arttı diye tütün sarmaya başlayan onlarca kişi tanıyorum. hayattan bu kadar mı izole yaşıyorsun da bu gerçeklere bu kadar uzaksın.)

    diğer saçma sapan mesajları buraya taşımaya bile değmez. boş tenekeyi 7 katlı apartmanın çatısından aşağıya atsan yere çarptığında ortaya çıkan sesler bunların mesajlarındaki cümlelerden daha anlamlı cümle kurar.

  • 2 ekim 2019 yaya geçidi denetimi

    yayası da sürücüsü de sike sike bu kurala uyacak. yok öyle bu sistem bu ülkeye göre değil demek. neymiş bazı yayalar suistimal ediyormuş falan filan. bana ne kardeşim bazı orospu çocukları bunu suistimal ediyor diye ceremesini ben mi çekeceğim. namussuzlar yüzünden namuslular dürüstler mağdur olmamalı. yaya geçidi varsa sike sike bekleyeceksin vereceksin o yolu. neymiş bir sürü insan ölürmüş. yaya geçitlerinde arabalar durmadığı için zaten insanlar ölüyor. insanlar ölmesin sürücüler yayaya yol versin diye yapılıyor bu denetimler. beyin yerine ayçekirdeği mi taşıyorsunuz kafanızın içinde.

    edit: yazdıklarım götverenin tekinin zoruna gitmiş. kudur amını feryadını siktiğimin orospu evladı kudur. buradan atıp tutmak kolay tabi, liseli ergenler gibi tehditler savurmuşsun. karşımda olacaktın ki o tehditler savurmak için kullandığın cihazı götüne sokacaktım anlardın o zaman tehdit etmek ne demek. anlama özürlü ortadoğu farelerini eğitebileceğini sanıyor amın evladı. böyle sike sike cezalar ile yol vermeyi de öğrenecek, kavşakta geçiş hakkını da öğrenecek. yoksa ceza yiye yiye hazineye katkı sağlayacak. oldu onlar eğitilmiyor diye bekleyelim duralım kuralları uygulamak için. bu mantığa göre bazı vahşi yaratıklar adam öldürüyor diye adam öldürmeyi de suç olmaktan çıkaralım. tipini siktiğim yazdığı şeylerin mantıklı olduğunu sanıyor. bir de tehditler savurmuş, bayılıyorum böyle pembe götlülerin sanaldan tehditler savurmasına. sanırsın hergün birilerini dövüyor, yüzlerinde filan faça izleri var. höt desen kaçacak delik arayacak pembe götlüler burada aslan kesiliyor.

  • facebook'ta aşırı sayko paylaşım yapan abi

    valla abiyi takdir ettim. kendince eğleniyor ve ince espriler yapmaya çalışıyor. gülmeye üşenen bir millet için fazla lüks bir anlayış abinin yaptığı.

  • kaz dağlarından bahseden çocuğun haksız olması

    (bkz: utku'dan daha düşük zeka yaşına sahip yazarlar başlık açamasın kampanyası)

  • metroya giden insanları pitbulla korkutan çete

    ben bu adamlara kızmıyorum artık. asıl bu soytarıların bu tarz davranışları sergilemesine izin veren düzeninin amına koyayım. şurada üç kişi bir araya gelsek bir hukuksuzluğu, namussuzluğu protesto etmek istesek 45. saniyede bizi paket yapıp gözaltına alırlar ama bu soytarılar istedikleri namussuzluğu yapar sonrasında hiçbir şey olmamış gibi gezmeye devam ederler. bir şey yapılması için sosyal medyada duyulması lazım, onda da tepkileri bastırmak için gözaltına alırlar sonra da serbest bırakırlar.

  • antalya'da engelli müşteriyi kovan iskenderci

    sosyal medyada ifşa olduktan sonra zoraki olarak özür dilemeleri ellerini taşın altına koymak değildir. özür açıklamaları daha fecaat. müşteriler rahatsız oldu diye kovduk demek nasıl bir bahane. kovulacak biri varsa engelli yavrucaktan rahatsız olan müşterilerdir.

  • imamoğlu'nun hangi sıfatla vip kullanmak istemesi

    (bkz: ebru gündeş'in havaalanında vip kullanması)

    bu yüzden sen sus aktroll, gözlerin konuşşsun.