the father who must be killed19
profili

  • arif kocabıyık

    arif’in dalga geçtiği hekimin şu videosunu izledim. gülmek eğlenmek isteyenler izleyebilir. evlendiği eşiyle nasıl tanıştığını anlatıyor. özetle kapalı birini arıyormuş. etrafında bulma umudunu kaybetmiş. en güzeli din hocası olsun demiş. sonra bir gün ameliyata girmiş. normalde kimseye gözü kaymazmış ama o gün karşısında kapalı bir bayan görmüş. öyle kapalıymış ki eli kolu falan hiçbir yerleri gözükmüyormuş :d utancımdan daha fazla izleyemedim. hocamıza buradan psikiatri randevusu almasını öneriyorum.

    edit: sen kimsin ki hocamızla dalga geçiyorsun gibi küçümseme amaçlı dm atanlar var. ctf mezunu ortopedi doçentiyim yarrak kafalı.

  • erdoğan'ın uçaklar boş iniyor sitemi

    rize-artvin havalimanı’nın açılışında konuşan akp’li cumhurbaşkanı erdoğan,

    "uçaklarımız boş gidip geliyor. buradan rizeli ve artvinli hemşerilerime sesleniyorum. bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne rize’ye ne de artvin’e yakışır. bu uçakları doldurun ki bu gidip gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin" dedi.

    link

    edit: açılışa gelen asgari ücretliler de bu adamı alkışlıyor, oy veriyor. müthiş bir düzen.

  • ajda pekkan'ın toplu taşımaya binmek istemesi

    --- spoiler ---

    ajda pekkan: metroya da metrobüse de hiç binmedim, hele marmaray'ı çok merak ediyorum, vapura binmek de çok istiyorum.

    --- spoiler ---

    link

    allah’ım bunlar nasıl mağduriyetler böyle, dostlar başına…

    edit: altan erkekli‘nin ev kredisi borcu ile bu kadının toplu taşımaya binme isteği her yıl gündem oluyor. uzun süredir suskun olan altan’dan da yakın zamanda yeni 1 açıklama gelir.

  • hakim ve savcının oğluna verilen inanılmaz ceza

    (bkz: 2 ekim 2018 bakırköy arabayla ezme olayı)

    --- spoiler ---

    istanbul bakırköy’de bir avm’de 2 kişiyi yaralayan eski hakim ve eski savcının oğlu görkem sertaç göçmen, “bıçak bulundurma”, “yaralama” ve “yaralamaya teşebbüs” suçlarından 5 ay hapis ve 6 bin 580 tl’de para cezasına çarptırıldı.

    ne olmuştu?

    eski cumhuriyet savcısı alpay göçmen ile eski hakim aynur göçmen’in çocukları olan görken sertaç göçmen, istanbul bakırköy’de bir kadını darp ettikten sonra kendisine tepki gösteren vatandaşların üzerine otomobilini sürerek yaralanmalarına sebep olmuştu. eylül 2017’de ataköy’deki hakim savcı lojmanlarının önündeki bahçede tartıştığı 2 kişiye pompalı tüfekle ateş açarak yaralanmalarına sebep olmuştu. adliyeye çıkartılan göçmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

    --- spoiler ---

    link

    olay sonrası burada gaz almak için “18 yıl hapis istemi” denmiş bir de. vatandaşı olmasak bayağı eğlenceli ülke aslında…

    edit: tdk sözlük ekibi uyarıları ile düzeltme yapıldı.

  • jahrein'in aşağılayıcı yardım çağrısı

    bu adam milletvekili olmak istemiyor muydu ya, tam ülkeye yakışan vekil adayı. halkı ile dalga geçme, aşağılama aytımı kazanılmış.

  • hekimliği bırakıp isviçre'de kebapçı olan doktor

    istanbul’daki bir araştırma ve eğitim hastanesinden istifa eden 13 yıllık kadın hastalıkları ve doğum uzmanı m.m.’nin neşter tutan elleri, artık isviçre’de bir kebapçıda soğan soyuyor. 44 yaşındaki m.m., hekimlikle ilgili umudunu yitirince çok sevdiği mesleğini bıraktı. m.m.’nin cilt hastalıkları uzmanı eşi de altı ay önce kamu hastanesindeki görevinden istifa etti.

    m.m.’nin kariyeriyle ilgili son kararı kebapçılık yapmak olmuş. isviçre’de kebapçılık yapan kardeşinin yanına gidip 30-40 gün kalarak çalışıyor, karşılığından ücretini alıp çocukları ve eşinin yanına istanbul’a dönüyor. şimdilik iki ülke arasında mekik dokuyan m.m. “aileme, arkadaşlarıma, yakın çevreme hekimliği neden bıraktığımı anlatamıyorum. kül tablası temizliyorum, masa siliyorum, bulaşık yıkıyorum, soğan soğuyorum ama emin olun çok daha huzurluyum. tek sorunum ailemin istanbul’da kalması” dedi.

    üniversiteye giriş sınavında en yüksek puanları alarak tıp fakültesine giren, altı yıllık zor ve meşakkatli bir eğitimden geçen, arkasından tıpta uzmanlık sınavını (tus) da aşarak yerleştikleri uzmanlık dallarında yine dört-altı yıl eğitim almaya devam eden, bazıları yan dal eğitimlerini de tamamlayan hekimler hiç bu kadar mutsuz ve umutsuz olmamıştı.

    m.m.’yi istifaya iten süreç aslında kişiye özel değil. yaklaşık 20 yıldır uygulanan siyasi tercih ve sağlık politikalarının eseri.

    m.m. bu zor karara zemin hazırlayan koşulları şöyle paylaştı: “ülkedeki koşulları, pandemide yaşadığımız sıkıntılar, halkın gözünde mesleğimizin değersizleşmesi, yok sayılması, gelecek ve maddi kaygılar, sıkıntılara rağmen idari açıdan huzurlu bir ortamdan giderek uzaklaşılması, sağlık sistemindeki sorunlardan hekim, hemşire, sağlık çalışanlarının sorumlu tutulması hekim istifalarına zemin hazırlıyor. hepimiz büyük umutlarla, çabalarla tıp fakültesine girdik, çok zor bir eğitimden sonra bitirdik, tus gibi bir sınavdan geçtik. asistan hekimlik ağır bir süreç, 15 günü nöbet tutarak, nöbet ertesi çalışarak tamamladık. gelecekte her şey daha iyi olacak umuduyla bunların üstesinden geldik. ama gördük ki özellikle son 10 yıldır koşullar iyiye gitmedi, daha kötü oldu. sürekli anksiyeteyle yaşıyoruz. en çok zorlayan faktörler geleceğe dair umudun olmaması, maddi kaygılar ve yaşadığımız psikolojik stres.”

    ‘üretim bandı işçisi gibi çalışıyorduk’

    m.m. poliklinikte, günde en az 50-60 hasta gördüklerini, bazen bu sayının 90’ı bulduğu anlattı: “otomobil fabrikasındaki üretim bandı işçisi gibi çalışıyordum. bir dönem 5 dakika bir hasta görüyorduk. sonra itiraz ettik bu süre 10 dakikada bire çıktı. son altı aydır yine beş dakikada bire indi. hastanın içeri girmesi, kimlik kontrolüyle 2-3 dakika geçiyor. hastayı muayene masasına almak, ultrasonla bakmak, smear testi, gebelik takibi bu kadar kısa sürede yapılamaz. gebelikte bebeğin kalp atışına bakıp ölçümlerini yapıp bitiriyorduk. hastayı dinleyemiyorduk bile. hastayla en fazla iki kelime konuşabiliyorduk, ‘şikayetin ne?’ bitti. bu iyi hekimlik değil. hatta hekimlik bile değil. kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hastalarını yalnız muayene etmez. hemşire isteriz yok, sekreter isteriz yok! çalışma şartları, umutsuzluk, kaygılar istifaya zorluyor.“

    link

    edit: (bkz: ırak'ta bile doktorlar bizden daha mutlu ve saygın)

  • yardimci saglik personelinin doktor maketi yakmasi

    bide cerrah yakmışlar bari dahili bir branşı yaksaydınız…

    edit: birçok msj geldi yanan doktor değil sağlık çalışanıymış. sağlık çalışanları yanıyor alkış bir işe yaramıyor gibi bir şeymiş anlatılmak istenen. bunun için sağlık çalışanı maketi neden yakılır onu tam anlamadım yine de.

  • 26 ekim 2021 kemal kılıçdaroğlu tweet'i

    --- spoiler ---

    selvi hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız. kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp, milletin evlatlarını ateşe atan şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. tezkereye “hayır!” diyeceğiz.

    --- spoiler ---

    link

    ooo ne dedi…

  • kenan sofuoğlu'nun vergisiz yeni ferrari'si

    --- spoiler ---

    sözcü’nün haberine göre ferrari f90 stradale model araç, sofuoğlu’nun eşi looman sofuoğlu üzerine kayıtlı. aracın türkiye satış fiyatı vergiler dahil 16 milyon lira. ancak sofuoğlu’nun eşinin yabancı uyruklu olması nedeniyle araç ‘ma-mz harf grubuna‘ tescil edildi; yani misafir araç statüsünde. bu yüzden sofuoğlu’nun cebinden ötv (özel tüketim vergisi) ve mtv (motorlu taşıtlar vergisi) çıkmayacak.

    2018’de vekil seçilen sofuoğlu, tbmm’de mazbata almaya da lamborghini aventador ile gitmişti. sofuoğlu’nun daha sonra satışa çıkardığı araç da ‘misafir araç’ plakalıydı.

    --- spoiler ---

    link

    bide bu ülkede araba alamıyoruz diye ağlıyorsunuz gençler, az okuyun çalışın biraz.

    edit: araba güzelmiş güle güle kullansın sayın vekilimiz.

    edit 2: şu sözlük yeminle embesil dolu. kenan sofuoğlu ne yapsın diyor. adam milletvekili ve tbmm'nin görevleri arasında kanun yapmak, değiştirmek ve kaldırmak var. senden benden 1-3 araba parası vergi alınıyorken yabancılara tanınan bu hakkı en azından sorgulayıp önerge verebilir ki sen aracı ihtiyaç için alıyorken yabancı tamamiyle zevki için lüks araç alıyor. bu yazılanlar kenan sofuoğlu dahil tüm vekiller için geçerli.

  • erdoğan'ın sarayda yaşamasından memnunum

    1 işsiz kardeşimizin ifadesi.

    --- spoiler ---
    gözlüklü muhabir isimli youtube kanalının kayseri'de gerçekleştirdiği sokak röportajında konuşan ve "işsizim" diyen vatandaş "işsizim erdoğan sarayda yaşasın ben memnunum' diyorsun" diyen muhabire "tabii, o oraya layık ben buraya layığım" yanıtını verdi.
    --- spoiler ---

    video

    edit: rica ediyorum sakın acıyıp da fakir ve eğitimsiz insanlara maddi yardım yapmayın.

  • avrasya tüneli 2020 garantili ödeme açığı

    halka yeni yılda verilen 1 müjde daha.

    --- spoiler ---
    resmi açılışı 31 aralık 2016’da yapılan tünel için verilen geçiş garantisi bugüne kadar hiç tutmadı. tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek olan firmaya her sene aradaki fark kadar ödeme yapılıyor. araç geçiş sayısı her yıl yüzde 0.05 oranında artırılıyor. tünelden bir araç için 4 dolar artı kdv geçiş ücreti alınıyor. garanti döviz bazında verildiği için ödeme de döviz kurlarına göre değişiyor.

    yıllık 25.6 milyon araç geçişi garantisi verilen avrasya tüneli’nden 2020 yılında yaklaşık 12 milyon araç geçti. işletmeci firma, aradaki fark nedeniyle devletten 48 milyon 769 bin 228 dolar karşılığı, 391 milyon 870 bin 500 lira alacak.
    --- spoiler ---

    link

  • 750 milyonluk ankapark'ın hesabını verecek kişi

    hurdaya dönen bu yatırım hesabını verecek kimse yok mu şimdi? kamuda çalışanlar kafasına göre devletin malını harcayabiliyor mu böyle? 750 milyon dolar çöpe gitmiş hesap veren kimse yok, ne güzel ülke lan!

    link

    edit: başlık karakter sınırına takıldığı için dolar olduğu belirtilemedi. isterse sayın modlar makul bir başlığa taşıyabilir.

  • 9.8 tl'lik covid-19 kitini 32 tl'ye alan bakanlık

    üst edit: konuyla ilgili murat emir’in tweet'i

    --- spoiler ---
    test kiti için "9.8 tl'nin üzerinde bir kuruş ödemedik" diyen sağlık bakanı, ushaş'ın bu kiti devlete 32 tl'ye sattığını itiraf etti bize yakalanınca da fiyat farkı faturasıyla durumu kurtarmaya çalışmışlar bu işin peşine düşmeseydik devleti 40 milyon tl zarara uğratacaklardı.
    --- spoiler ---

    vatanı bölmeye çalışan cehape’nin yine iktidarın işine karışması olayı.

    --- spoiler ---
    sağlık bakanı fahrettin koca, test kitlerine verdikleri fiyatı açıklamak zorunda kaldı. koca'nın açıklamasına göre, 9.8 tl'lik test kiti, ushaş tarafından sağlık bakanlığı'na 32 tl'ye satılmış.

    chp'li murat emir’in, bakanlığın zarara uğratıldığı iddiaları üzerine temmuz ayında "9.8 tl'nin üzerinde hiçbir kit alınmamıştır" diyen koca, tbmm plan ve bütçe komisyonu'nda soruları yanıtlarken, 9.8 tl'lik test kitinin ushaş tarafından sağlık bakanlığına 32 tl'ye satıldığını itiraf etti. emir, “bu işin peşine düşmesek, usulsüzlüğün üstüne yatacaklardı” dedi.

    aylardır yürüttükleri ısrarlı takibin ardından bakan koca'nın gerçekleri açıklamak zorunda kaldığını belirten emir ise bakan'ın itirafına yönelik şunları söyledi:

    "ilk soru önergemizi 20 mart günü vermiş ve neden ısrarla sadece bir firma ile anlaşma yapıldığını sormuştuk. bakanlığın zarara uğratıldığına yönelik süreci 4 farklı soru önergesi ve 2 basın toplantısıyla gündeme getirdim. ilk gündeme getirdiğimiz zaman konuşmadınız, üstüne yattınız. tüm bunlar olurken utandığınız için sustunuz. takibimiz sonrasında siz de yolsuzluğu gördünüz. ushaş yönetim kurulu başkanı cevat şengül, türkiye sağlık enstitüleri (tüseb) başkanı adil mardinoğlu istifa ettirildi. türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu başkanı (titck) başkanı hakkı gürsöz’ü görevden aldınız. halk sağlığı genel müdürlüğünde görevden almalar, istifalar yaşandı. bugün bu genel müdürleri niye görevden uzaklaştırdığınızı anlamış oluyoruz. bize sürekli temmuz ayında dmo'nun yaptığı ihale fiyatını söylediniz. oysa, mart ayında ushaş, aynı test kitini bakanlığa 9.8 tl yerine çok daha pahalıya satmıştı. olayın üstünü kapatmaya çalışarak siyasi sorumluluktan kaçtınız, halen kaçıyorsunuz.”

    emir'in iddialarına yanıt veren koca, şu ifadeleri kullandı: "bu kiti yerlileştirmek istedik, bir firma yerlileştirdi. bu firmadan bizim aldığımız rakam 32 lira. bu firmaların sayısı 12’ye çıktı ve bizim 32 liraya aldığımız kiti, hepsini ihaleye soktuk fiyatı 9.8 tl’ye indirdik. 1.7 milyon kiti geriye dönük fatura keserek aldım. kamu mantığında yeri yok, ben onu anlıyorum ama bunu yaptım diyorum.”
    --- spoiler ---

    link

    edit: uyaranlar oldu. yanlış anlamışım. 3 kağıdı yapan yine cehape değilmiş.

  • nadira kadirova'nın odasının görüntüleri

    --- spoiler ---
    akp milletvekili şirin ünal’ın evinde hayatını kaybeden nadira kadirova’nın odasında yapılan olay yeri incelemesine ilişkin yeni görüntülere birgün ulaştı. kadirova ailesinin avukatı ilyas doğan, görüntülerle ilgili olarak "boğuşma yaşandığını düşündürüyor". doğan: üç ayrı bölgede kan birikmesi var ve üçü de birbirine mesafeli alanlarda, dedi.
    --- spoiler ---

    video

  • doktor maaşı

    yukarıda bir kıskanç arkadaş 30 bin aldığımızdan bahsetmiş. arkadaşım ne 30 bin’i 100 bin’in altında kazanan uzman doktor yok. fakirin kazanç hayali de max bu kadar oluyor.

  • başhekimin kadın doktoru bayıltıp istismar etmesi

    bu nasıl haber lan. kadın ilaçların etkisinde ama maşallah her şeyi ayrıntısına kadar hatırlıyor. kusura bakmayın ama bu habere bu şekliyle inanan net salaktır.

  • decathlon

    bak bak çomarlar boykot yapacakmış. ulan sizi tanımasak yiyeceğiz. ucuz/beleş mala ulaşacağınızı bilseniz ilk siz cinsiyet değiştirirsiniz lan. gelmiş buraya homofobi kusuyorlar aq malları.

  • cb erdoğan ile işçiler arasındaki sosyal mesafe

    demek ki neymiş; hepimiz aynı gemide değilmişiz.

  • kerimcan durmaz

    sabahtan beri kadına erkeğe oral başlıklarının altına girdi düzen sözlük yazarlarının interneti çocuklar kullanıyor diyerek 31 çekene duyar kasmaya başladığı başlık.

    edit: msj atanlar olmuş. çocuklarımızı ekşi dahil tüm pornografik içerik içeren sitelerden korumalıyız.