mesglsn sanirm bn yatiyrm84
profili

  • fenerbahçe'nin simgesi boğa olsun

    daha guclu bir simge gormek isteyen gidip baska takimi tutabilir arkadaslar, mesela bursaspor. timsah, disleri falan var. siz seversiniz.

    fenerbahce'nin simgesi kanaryadir. kanarya kalmaya da devam edecek. boga da kadikoy'un saglam gecmisi olan bir simgesidir ama fenerbahce esit degildir kadikoy. illa bir simge degisecekse kadikoy'un simgesi kanarya olabilir.

    sonuc olarak sacma onerme.

  • dusan tadic

    abimin açıklamasına bak hazır ola geçiyorsunuz okurken:

    https://www.sporx.com/…zden-aldilar-sxhbq1028709sxq

    "ilk yarı özelinde konuşacak olursak; agresiftik ve iyi işler yaptık, 2 gol attık. sonrasında takım olarak birazcık rahatladık. pozitif şeylerden bahsedeceğiz ama eksik yanlarımızı da konuşacağız ki mükemmel olabilelim. yanlışları düzeltmeliyiz. rakip bazı anlarda kontratak fırsatları buldu. o anlarda çok daha iyi pozisyon almalıydık bana göre. çok daha iyi iletişimle bunu yapabiliriz. bu akşam en önemli şey fizik olarak iyiydik. birbirimizin oyun stilini hissetmek açısından da önemliydi. ilk resmi maçımızda kalitemizi gösterdik. maç maç daha iyi noktalara geleceğiz."

    "ben hayatım boyunca oynadığım kulüplerde lider ruhlu bir oyuncuydum, kariyerimin birçok noktasında kaptandım. pazubandım olmasa da takıma liderlik yapmaya çalışıyorum. bu yüzden fenerbahçe'ye getirdiler. başkanımız bu yüzden beni aldı. ben de bu özelliklerimi sergilemek istiyorum. ben buraya şakalaşmak için değil şampiyonluk için geldim. eksik noktaları düzeltmek gerekiyor. fenerbahçe'nin harika taraftarı önünde oynamak çok büyük mutluluktu. bize ekstra enerji ve ilham verdiler. bu anlamda da mutluyum. onların önünde oynamak özeldi."

  • macaristan'ın diktatörlük ilanı

    diktatörlük değil, kararların hızlı alınması için çift başlılıktan kurtulma. hani biz de yaptık ya, son 2 senedir jakuziden çıkmıyoruz sayesinde. mükemmel bir sistem bu.

  • ekrem imamoğlu

    benim baba tarafım komple akp'lidir ve erkeklerin de çoğu asfalt işindedir. tabi akp döneminde hepsi iyice semirdi.

    geçen gün baba tarafımdan bir kuzenle bir araya geldim. zorunlu bir bir araya gelişti açıkçası, mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum baba tarafımdan artık. nasılsın, ıvır zıvır derken, olay maddi durum, işler güçler noktasına geldiğinde bizimkinin suratı iyice düştü. asfalt işinde kim var kim yok hemen hepsi batmış. çoğu işten çıkarılmış. kamyon alarak geleceğe yatırım yapan(sonsuza kadar asfalt dökeceğini düşünüyordu) babamın kuzeni sürünüyormuş, köye dönme planı varmış. benim konuştuğum kuzenim de krizde belli.

    ekrem geldi de ondan dolayı böyle oldu diyor. ekrem imamoğlu'ndan dolayı böyle olmadı diye savunmadım ekrem başkanı. aynen öyle, ekrem imamoğlu geldiği için böyle oldu dedim. hatta, ekrem imamoğlu'nu da iki kere bu yüzden seçtik dedim. aynı yola 40 kere asfalt dökülüyordu, kaldırım taşları 40 kere sökülüp 40 kere yeniden yapılıyordu. ibb'de veya ibb için çalışmanın yolu akp gençlik kollarından geçiyordu. bu durum normalleştirilmeye çalışılmıştı. şimdi yavaş yavaş herkes normalin ne olduğunu görecek.

  • ekrem imamoğlu

    adam çıkıyor bir konuşma yapıyor, öfkeden patlama noktasına gelen seçmen kitlesi 23 haziran'ı iple çekme noktasına geliyor. bir cümle kuruyor, senelerdir korkudan ağızlarını açamayan sanatçılar birer birer ortaya çıkıp o sözü tekrarlıyorlar ve bunu ekrem imamoğlu, bir konuma sahip değilken başarıyor. yani bir menfaat beklentisi yok.

    resmen bir lider doğdu.

  • hamile kadınlara otobüste yer vermemek

    3-5 tane troll'ün yazısına bakıp, saçma sapan atarlanmayın rica ederim. ben bugüne kadar yaşlılara ve hamilelere yer verilmediğini görmedim. özellikle hamilelere illaki yer veriliyor. bu yeri verenler de genellikle erkekler oluyor. bu noktada erkeklere hamilelikte kadın vücudundaki değişimleri anlatmak mantıklı değil.

    yer vermeyle alakalı bir şey tartışılacaksa, kadınların neden yer vermedikleri tartışılabilir. ben uzun zamandır bir yaşlıya ya da hamileye yer veren bir kadın görmedim. bunu da erkeklerin bir görevi haline getiriyorlar.

  • 26 temmuz 2018 trump'ın türkiye'yi tehdit etmesi

    abd hep böyleydi. geçmişte demirel olsun, ecevit-erbakan ikilisi olsun, haşhaş konusunda abd tarafından çok büyük baskılarla karşılaştılar. demirel'i abd büyükelçisi darbeyle tehdit etti. düşünebiliyor musunuz? ülke benim ülkem, adamlar okyanus ötesinden kalkıp benim ekeceğim şeye karışıyorlar. nitekim 12 mart'tan 3 ay evvel demirel'e gidip "bunun faturası ağır olacak" demiş büyükelçi ve 12 mart'ta demirel'i indirmişler. yeni gelen hükümetin yaptığı ilk şey ne peki? haşhaş üretimini bitirmek.

    sonra 1974 yılında ecevit-erbakan ikilisi haşhaş üretimini tekrardan başlatıyorlar. abd yine kuduruyor. haşhaş üretimini engelleyin yoksa ambargo uygulayacağız diyorlar. türkiye dik duruyor, abd ambargosu geliyor. tam da kıbrıs harekatına denk geliyor bu olay. türkiye yine de eğilip bükülmüyor, abd'nin türkiye'deki üslerini kapatıyor. incirlik'i de abd'ye kapatıyor, nato uçuşlarını serbest bırakıyor. abd 1978 yılında ambargoyu kaldırıyor, türkiye yine de üsleri açmıyor, ta ki 80 darbesine kadar. bir başka darbe yine abd'nin çıkarlarını koruyor.

    ve 2000'li yıllarda bir parti ortaya çıkıyor, abd'nin bu ambargoları sonrası oluşan ortamı "x kuyruğu, y kuyruğu vardı. biz geldik her şeyi süper yaptık" diyerek kullanıyor, siyasi propaganda yapıyor bu konu üstünden. bakalım bugün bu partiden çıkan yöneticiler, o küçümsedikleri eski türkiye'nin yöneticileri kadar dik durabilecekler mi.

  • 8 nisan 2018 fenerbahçe'nin attığı gol

    ben böyle mal bir kitle görmedim. fizik kurallarına aykırıymış ilk golün çizgiyi tamamen geçmesi.

    https://twitter.com/…an03/status/983074279481847808

    bunların hepsini toptan engellemek lazım ama mal kotam var. bunların da sözlükte görünür olması gerekiyor ki, cevap verebilelim. yoksa meydanı boş bulup, at oynatıyorlar. öyle mercimek beyniyle kimseye algı operasyonu yaptırtmayız burada.

    ben size bir öneride bulunuyorum. ilk gol çizgiyi geçmedi mi diyorsunuz. buyrun beyler, kanıtlayın, deli gibi para alırsınız lan. mahkemeye verin, halkı yanıltıyorlar diyerek. ama o göt yok sizde. biliyoruz. işiniz gücünüz, millete çamur atmak, suyu bulandırmak ve siktir olup gitmek. yok kardeşim, meydanı boş bulmayın.

    malatya başakşehir'e yattı, demba ba bilerek gol atmadı, fb'nin golü çizgiyi geçmedi ama çizgiyi geçti dediler. sadece bu haftaki mal mal komplo teorilerine bak ya. çok afedersiniz izlediğiniz futbolun amına koyayım. götlerinden komplo teorileri uydurup, "herkesle savaşıyoruz" goygoyu yapıyorlar. cidden mal ya bu kitle. gece gece şunu yazmamam lazımdı ama bu mallığa katlanamıyorum.

  • ricardo quaresma'nın alacağı ceza

    ekici'nin lisansı yırtılırsa artı 3 maç. ekici ceza almayacağına göre -2 maçtır. sahada 2 kişiye yumruk sallayıp, yerdeki oyuncuya saldırmaya çalışan q7 çok naiftir. ekici niye ceza alıyor onu bilmiyorum ama ben bir beşiktaşlıyım ve kafam biraz farklı çalışıyor. ayrıca aykut kocaman çok sinsi, fenerbahçe çok çirkef, beşiktaş süper bir takım.

    birazdan aykut kocaman başlığına geçip, başlığa sıçacağım.

  • aykut kocaman

    şimdi her şey bitti, fenerbahçeli'liğimizi yarıştıracağız galiba. ben sizin elinize veririm? nasıl veriyorsun? aykut'un sırtından forma aldım. bravo. adam kıdemli abicim, yapacak bir şey yok. ezildik.

    ben de fenerbahçe ile alakalı yaşadığım, yaptığım şeyleri anlatırım da niye anlatayım? oldum olası kıdemciliği, böbürlenmeyi sevmem.

    ben fenerbahçe'yi aykut kocaman yüzünden sevmedim. alex yüzünden de sevmedim. aklınıza kim geliyorsa. başarısı için de sevmedim. skor taraftarı olsam vardar maçından sonra gelip asıl problem aykut kocaman değil demezdim. şimdi eklemiyorum girime, açıp okuyabilirsiniz.

    sene başından beri fb taraftarı arasında, fb'nin yoluna taş koymak için kırk takla atan bir oluşum var. kırk takla atıyorlar. yemin ediyorum, gs'den, bjk'den daha çok istiyorlar fb'nin kaybetmesini. çünkü nefret ediyorlar aykut kocaman'dan. sıkıntı oynattığı futbol da değil. 35 yaşındaki alex'in aykut kocaman döneminde gitmesi. çoğu için durum bu. fb kaybedince aykut kocaman ve aziz yıldırım'ın zarar göreceğini, bu sayede fb'nin önünün açılacağını düşünüyorlar. ali koç'un aykut kocaman'ı anında kovacağını sanıyorlar mesela. bir hayal dünyasında yaşıyorlar. eminim ali koç da başkan olursa aykut kocaman'la devam edecek ancak yaşayıp görmek lazım.

    bugün sahaya çıkardığı takımın, geçen seneden tek tük farklılıkları var. geçen sene stoperde kjaer-skrtel vardı. sol bek hak, sağ bek şener. orta saha yine josef-topal, sağ açık lens, sol açık alper potuk/volkan şen, ileri uçta sow vs. geçen sene bu takıma advocaat, adeta bir anadolu takımı gibi kontratak futbolu oynatıyordu. her maç fb 150-200 pas yapardı, lens'e topu atardık, o da gol yapabilirse yapardı. sonra patladı tabi bu taktik. advocaat her maç çıkıp oyuncuları ezdi. oyuncular şöyle kötü, böyle kötü, berbat, rezalet. takımın zaten az olan özgüveninin bi' tarafına koymuştu kendisi. o her maç tıklım tıklım olan saraçoğlu'na birkaç bin taraftar gitmeye başlamıştı. fb 2 maç üst üste kazanırsa şaşırır hâle gelmiştik.

    bugün geldiğimiz noktada, kazanma alışkanlığı kazanmış, rakibin açığını kovalamak yerine kendi oyununu oynamaya çalışan, rakibin çıkmasına fazla müsade etmeyen bir fenerbahçe var. bu oyunu beğenmiyor olabilirsin ama bugün fb kendi oyununu oynamaya çalışıyor. ben geçen sezon kahroluyordum, özellikle saraçoğlu'ndaki maçlarda. 17 maçta 8 galibiyet almıştı fb saraçoğlu'nda ve dediğim gibi aykut kocaman'ın kadrosuyla, advocaat'ın kadrosu arasında ahım şahım bir fark yok. bunun sebebi aykut kocaman da değil. sakatlıklar, cezalar, hiç eksik olmuyor. daha birkaç hafta önce alper'i ileri uçta oynatmak zorunda kaldı. önümüzdeki hafta için elinde 1 tane stoper var. mehmet ekici diye bir adam transfer ettik en sıkıntılı mevki dediğimiz orta sahaya, herif 16 maçta toplam 195 dakika oynayabildi. hep sakat. ozan'ı ortada oynattı, takım hücumda harikalar yaratmadı, savunmada sıçtı. takımın sol beki ismail. bütün bunlar yetmezmiş gibi sezon başında berbat bir volkan demirel performansı ve bir o kadar kötü bir kameni performansıyla, saçma sapan mağlubiyetler, puan kayıpları geldi.

    bu takımı aykut kocaman'dan başka kimse kolay kolay toparlayamazdı. para olsaydı, her mevkiye transfer yapabilseydik, bir tane yabancı teknik direktör bulurdun, al yönet derdin ama topal'ı, ismail'i, şener'i, aatif'ı falan verdin yani aykut kocaman'a. adamın da sihirli değneği yok. zamana ihtiyacımız var dedi. sezon başındaki sıkıntılı başlangıcı bekliyordu zaten. hep böyle gitmeyecek dedi, sonuçta yukarıya tırmanmaya başladı fb. her şey anında olsun istiyorsunuz.

    ersun yanal dönemi futbolunu özlüyorsunuz belki ama bakın aynı ersun yanal da ts'de dikiş tutturamadı. rıza çalımbay geçti takımın başına, ts yukarı tırmandı. rıza hoca ts'yi nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynatıyor. savunma disiplininden kopmuyor takımı. süper oynatmıyor ts'yi ama kazandırıyor. aykut kocaman da öyle.

    öyle bir eleştiriliyor ki aykut kocaman, sanki kendisi fb'nin başına geçmeden önce fb yaldır yaldır top oynuyordu. ölmüştük ağlayanımız yoktu. son 3 sezonda tam bir çöpe dönüştürdüler fb futbol takımını. biraz biraz kendine gelmeye başladı takım ama yetmiyor bazılarına. tabi geçmişten de kinliler, salla babam salla. sanki aykut kocaman yerine başka birisi olsaydı, fb çok süper durumda olacaktı. son 3 sezonda 3 tane teknik direktör geldi, hangisiyle fb çok süper şeyler başardı? advocaat'la avrupa'da ilerledi diyorsan, aykut hoca seni avrupa'nın zirvesine yaklaştırdı. kupa diyorsan, son 3 sezonda 1 tane kupa alamadı fb. seni şampiyon da yaptı bu adam, senelerce alamadığın tr kupasını da aldırdı. oyun kalitesini hiç konuşmayalım. geride kalan 3 sezon çöptü. saçma sapan eleştirmeyi, geçmişe takılıp kalmayı bi' bırakın da, şu adam sezonu tamamlasın. tudor'a yapıldığı gibi biz de aykut hocanın tepesinde kılıç mı sallayalım sürekli?

    benim çevremde fb taraftarı olup aykut kocaman'a ölümüne sallayan, fb kaybetsin de aykut gitsin diyen hiç kimse yok. çevrem geniştir fb konusunda. sözlüğe bir giriyorum, bunlardan kaynıyor. neyse ki azınlıklar.

  • cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden

    o.ç bir sivrisinek.

  • akraba evliliği oranının yüzde 25 olduğu ülke

    çok normal. yengem kuzenimi bana kitlemeye çalışmıştı da "ne evlenmesi ulan manyak mısın" demiştim. başka bir kuzenimi de başka bir kuzenime kitlemeye çalışmışlardı. bizim nesil(80'lerin ortası-90'lar) akraba evliliği yapmadı hiç. daha bilinçli bir nesil var ortada.

    sadece benim ailemde akraba evliliği yapmış 6 çift var ve hepsi bizim üst nesil. bir tanesinin engelli bir kızı var. benimle yaşıt o kız da. hani her fırsatta "yeni nesil niye böyle yaaa" diye laf ediyorlar ya, o laf ettikleri nesil kadar beyinlerini kullanamamışlar o dönem. hâlâ kullanamıyorlar ki, bana kuzenimi teklif ediyor yengem.

  • bir kızla bir erkeğin iyi arkadaş olması

    dün böyle bir şey olamayacağını anladım yine.

    kızı birkaç günlüğüne misafir ediyorum evde(ev arkadaşıyla bozustugu için. talep ondan geldi). dün oturduk film izledik. ben geçtim odama biraz çalıştım. sonra kızın yerini hazırladım, ben de odama gittim yattim.

    gece 2 gibi sanırım, kanepenin yastıklariyla yastık savaşı yapmak için geldi kız benim odaya. gece 2. iki. ben uuyuyorum. yastiklarla uyandim. ulan uykuluyum, yastığı atıyor. normalde çok sinir olurum bu tarz hareketlere ama kırmak istemiyorum. yapma yav falan diyorum derken, atarsam ne olacak dedi ve geldi yatağıma oturdu. gözümün içine bakıyor. hadi yumulsana diyor o gozler resmen. ulan ne oluyor ya rüya mı görüyorum acaba derken gerisini anlatmaya lüzum görmüyorum.

    kız sayikliyor arada, yapmamaliyim bunu yapmamaliyim diyor. yapmamaliysan niye geliyorsun kardeşim gecenin 2'sinde? yapmamaliyim dedikçe libido falan kalmadı zaten bende. gönlünü eglendirip odasına ugurladim.

    kızı eve de odaya da ben cagirmadigim için vicdan azabı yok ama garip geldi. tüm gün ne yaptık lan biz diye düşündüm durdum. kızın sevgilisi yok, benim de yok şu anda. bugün de kalıyor bende. yatıyor içeride.

    hep diyorum, arkadaşlik tamam ama kanka moduna girmemeli kadın ve erkek. bir süre sonra biri sapıtıyor. neyse hayırlısı olsun. memeler güzeldi asdfghjk... (•) (•)

  • 6 nisan 2017 yazar ve sanatçılar ortak bildirisi

    edip akbayram, selda bağcan, onur akın, sabahat akkiraz , rutkay aziz, ataol behramoğlu, cahit berkay, haldun dormen, genco erkal ve erkan oğur'un bulunduğu grubun karşısında yer alan çarpılır. bence bu dünyanızı da öteki dünyanızı da tehlikeye atmayın kardeşlerim.

    ek: bir arkadaş ferhan şensoy dedi. görmemiştim.

    yav tamam ben de pelin batu'yu sevmiyorum da şu listeye bakın ya. karşı tarafta gökhan töre, arda turan falan var. tartın.

  • kemal kılıçdaroğlu

    15 temmuz'un kontrollü darbe girişimi olması konusunda:

    "onla ilgili özel bir dosya hazırladım. daha sonra bu özel dosyaları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. bugünün konusu bu değil. biz ayrıntılı olarak referandum konuşalım"

    1) "toplantı yapabilirim" (yapmayabilirim de)
    2) "bugünün konusu bu değil" (hangi günün konusu bu?)

    15 temmuz ile ilgili böyle önemli belgelerin varsa, vakit kaybetmeden açıklaman gerekir. bu sana referandumda da artı puan kazandırır. bi' de toplantı yapabilirim diyor. yapmayabilir de, kemal bey'in keyfine kalmış.

    elinde belge varsa çık açıkla, yoksa sonsuza kadar sus. deli ettin beni kılışdar.

  • fesih yetkisinin neresi yanlış

    bugün başbakanın meclisi feshedebilmesi ne kadar doğrudur? binali yıldırım bugün akşam yattı, gece bir rüya gördü, canı sıkıldı seçimi yenilemeye karar verdi, doğru olur mu?

    böyle şey olmaz diyemezsin işte, olabilir çünkü sen bu açığı bırakıyorsun anayasada. eklenen madde bir kere fail. istikrardan bahsedip, bir cumhurbaşkanına istediği her an, her dakika meclisi feshetme yetkisi veriyorsun ve bu yetkiyi verirken, kısıt koymuyorsun. şu şu durumlarda seçim yenilenebilir denilmez mi lan? cb isterse seçimi yeniler yazmışlar, olay bitti, ne güzel.

    mesela bugün cb genel seçimi nasıl yeniler? hükümet kurulamamış olabilir, 7 haziran'da yaşadık. cb şu anda seçimi yenileyebilir mi? hayır. çünkü hükümet kurulmuş durumda. eğer bakanlar kurulu istifa etmezse veya gensoru vs. olmazsa, cb seçimi yenileyemez. çünkü katı kısıtlar var bu konuda ve bu yetki cb'ye, hükümet kurulamazsa, ülke hükümetsiz kalmasın diye verilmiştir.

    ama sen hem yeni sistemde hükümet kurulmama gibi bir şey olmayacak diyorsun, hem de cb'ye istediği her an mecliis feshetme yetkisi veriyorsun. yetmiyor o cb'yi parti genel başkanı yapıyorsun. bugün 16 nisan'da oylayacağımız bu hiçbir şeye benzemeyen sistemi meclisten geçiren mv'ler, cb 3. dönem aday olsun diye meclisi bir çırpıda feshedecekler. çünkü cb partinin genel başkanı olacak, mv listelerini o hazırlayacak. sıkıysa karşı gel.

    ayrıca az evvel de yazdığım gibi, cb artık bir partinin genel başkanı olabilecek. bugün akp genel başkanı gelip meclisi feshetse, gayet normal mi diyeceksiniz?

    daha evvel de yazılmış, hiçbir cb, meclisteki kadar temsil edilemeyecek yeni sistemde. 2014 cb seçiminde %74 katılım oranıyla %51 oy almış cb var mesela. hemen 10 ay sonraki genel seçimde ise, mecliste temsil oranı %95'ti yanılmıyorsam. milli iradeden bahsediyorsan, cb'nin meclisi feshetmesi milli irade gaspıdır.

    sonuç olarak toparlarsak:

    *) cb artık bir partinin genel başkanı olabileceği için, bir parti genel başkanının meclisi feshetmesi, fecaattır.
    *) cb meclisten daha az temsil edildiği için, daha az temsil edilenin meclisi feshetmesi felakettir.
    *) yeni sistemde her halükarda hükümet kurulacak deyip, fesih yetkisini desteklemek saçmalıktır.
    *) istikrardan bahsedip, cb'ye meclisi feshetme yetkisi vermek, mantıksızdır.

    sonuç olarak getirilmek istenen sistemin oldukça büyük açıkları olduğu ortadadır. madde madde baksan, pek çok maddede çok büyük açıklar var. suistimale açık pek çok madde var ve eğer 16 nisan'da evet çıkarsa, maddeler gözümüzün içine bakıla bakıla suistimal edilecekler. anayasaya aykırı bu abi de diyemeyeceksin.

    ayrıca şu maddeyi bir gündeme getirin artık yav: (bkz: milli güvenlik politikalarını belirler)

  • david rockefeller

    gezi parkı tatsızlığında bana 10 bin amerikan mark'ı göndermişti, hiç unutmam. tayyib'in türküye'si çok büyüdü, acilen onu indirmemiz lazım demişti. toprağı bol olsun.

    yazamamışım bile elim ayağım titriyor ya, çok üzgünüm....

    ek bilgi: mesaj atan arkadaşlar oldu ve 15 bin amerikan yen'i gönderdikleri de varmış. huzur içinde uyusun. çok iyi bir insandır. yumuşacık bir kalbi vardı. sertleştirmek için 6 kere kalb ameliyatı geçirdi ama her seferinde yumuşadı eklenen kalb.

  • ali ismail korkmaz

    doğum günü kutlu olsun:

    https://pbs.twimg.com/…ia/c7jyrvbw4aipte_.jpg:large

  • 8 mart 2017 ümit özdağ'ın toplantısına saldırı

    şu ülkede iç savaş çıkmıyorsa hayirci kesimin sağduyusu sayesindedir. eğer hayirci kesim de evetciler gibi zehirli bir dil kullanıyor olsaydi, bugün ülke yangın yeriydi. bu saldırıya rağmen ümit özdağ ve yusuf hoca sükunetlerini koruyacaklardir.

    yazıklar olsun koltuk merakları yüzünden ülkeyi yangın yerine çevirmeye çalışanlara.

  • erkeklerin cildinin makyaj yapmadan iyi görünmesi