buyuyup buyuk adam olacaktim28
profili

  • murat kurum'un ocağı açmadan menemen yapması

    sahur için gittiği öğrenci evinde başardığı doğaüstü olay. kendi paylaştığı fotoğraflardan görebilirsiniz: https://twitter.com/…us/1767330051434201240/photo/2

    murat kurum evliya olduğu için menemen pişmiştir, size soruyorum ekrem imamoğlu bu öğrenci evini ziyaret etmiş olsa örencilere gaz parasını ödeyecek miydi?

    edit: optik lüzyonmuş, menemen arkadaki ocakta gazdan elden alev kullanarak pişiyormuş. yani murat kurum evliya değilmiş ve menemenin soğuk yapılmayacağını biliyormuş o kadar da değilmiş yani. acaba sosyal medya ekibinde mi var bir alıklık?

    bu defa kurumcular haklı bence. sadece mizansen için kötü fotoğraf seçilmiş ama böyle bir şey yapabileceğini fikri size hiç absürt geliyor mu? adam kılıçdaroğlundan bile daha şey.

  • rusya ukrayna savaşı

    1 sene önce bugün başlayan savaş.

    1 yılın bilançosu şöyle:

    ukrayna'nın görseller ile doğrulanmış kayıpları:

    tank: 468
    zırhlı askeri araç: 266
    piyade muharebe aracı:493
    askeri uçak: 59
    helikopter: 30

    rusya'nın görsellerle doğrulanmış kayıpları:

    tank: 1774
    zırhlı askeri araç: 793
    piyade muharebe aracı: 2117
    askeri uçak: 74
    helikopter: 78

    abd istihbaratı 1 sene önce bugüne kadar rusya'nın her an saldıracağını iddia etti, rusya tarafı bunu sürekli reddetti. sonunda saldırdı.

    rusya kiev'e belarus üzerinden 60km'lik askeri konvoy gönderdi. konvoy imha edildi.

    kırım'ı rusya'ya bağlayan köprü imha edildi(tamiri şu aralar bitmiş olması lazım).

    ukrayna rusya'nın karadeniz donanmasının amiral gemisini batırdı. rusya geminin bir askerin sigara içerken yangın çıkması sonucunda battığını iddia etti.

    rusya seferberlik ilan etti, sokakta kimi bulduysa askere gönderdi, pek çok rus rusyadan kaçtı. türkiye ve çevre ülkelerde kiraların fırlamasına sebep oldular.

    paralı asker ordusu wagner rus hapishanelerinden asker toplamaya başladı. 6 ay ukrayna'da savaştıktan sonra eğer ölmezlerse suçları affediliyor ve isterlerse ücreti karşılığı savaşmaya devam ediyorlar isterlerse sivil hayata özgür bir insan olarak dönüyorlar. iş ortağını ve ailesini katleden bir katilin ukrayna görevini tamamladıktan sonra antalya'ya yerleştiği görüldü.

    birileri(bence abd) rusya'nın avrupaya doğalgaz tedarik ettiği boru hattını patlattı. avrupanın donmasından korkuldu, kış çok yumuşak geçti ve avrupa sıkıntı yaşamadı.

    rusya'nın askeri teknoloji ve lojistik olarak çok zayıf olduğu görüldü, iran'dan kamikaze drone'ları tedarik edilene kadar hızla ukrayna dışına püskürtüldü.

    avrupa birliği endişe etme ve kınama dışında harekete geçti, rus varlıklarına el konuldu ve ukrayna'ya yüklü miktarda yardımlar yapıldı. ab liderleri sık sık kiev'i ziyaret etti.

    rusya hipersonik füze fırlattı. nükleer silahsızlanma anlaşmalarından çekildi nükleer silah kullanırım ha diye ağlamaya başladı.

    türk solcuları rusyayı hala sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği sandığı anlaşıldı.

  • 10 kasım 2021 dolar kuru

    galiba akbank 5.000 tl faizsiz kredi alanlar parayı dolara basıyor.

  • ingiltere

    acil'de uzun süre bekleme olayı urgent care, yani randevu alıp normal saatte gitmek istemiyorum deyip hemen hastaneye gidenlerin yaşadığı bir şey. kalp krizi geçirdim acilde 4 saat beklettiler gibi bir şey yok.

    kolumu üç gün önce böcek ısırmış kafam kadar şişti: 4 saat bekleme
    nefes alamıyorum: bekleme yok

    randevu olayı da yine işin aciliyetine göre çalışıyor. önce gp'ye yani aile hekimine gidip derdinizi anlatırsanız ve gerçekten de çabuk müdahale isteyen bir hastalıkla karşı karşıya iseniz kısa sürede uzman hekime görünürsünüz ve ne gerekiyorsa yapılır.

    son zamanlarda çok kilo aldım acaba bir sorun mu var? : 2 ay sonraya randevu
    sapsarı oldum, güçten kesildim: aynı gün randevu

    edit: bu arada acilde siz seçmiyorsunuz bekleme sürenizi, girdiğinizde ilk bir hemşire sizi görüyor, gerekirse tansiyon, ekg, ateş v.s. ölçüyor ve ona göre karar veriyor bekleyip beklemeyeceğinize. hemen görülmek için ambulansla gelmeniz şart değil .

  • 2. doz biontech aşısından sonra oluşan yan etkiler

    yan etkilerinin içindeki maddelerle çok bir ilgisi yok genelde.

    "içinde ne var bunun bilmiyoruz ki" diyenler için içindekiler listesi şu: https://www.gov.uk/…pfizerbiontech-covid-19-vaccine

    içindekilerininin tamamı aslında virüsün taç proteinlerinin kodunu içeren mrnayı korumak ve hücre içine girene kadar tek parça tutmak için gerekli maddeler. yağ, şeker, tuz, kolesterol v.s.

    amerikalıların geliştirdiği mrna aşısı da buna çok benzer ancak kullandıkları yardımcı maddeler farklı olduğu için aşının saklama koşulları farklı olmuş oluyor.

    bu mrna başarılı bir şekilde hücrelere girince hücre tarafından okunup virüsün taçlarını oluşturuyor ve dışarı bırakıyor. işte o ateş, ağrı, titreme v.b. yan etkiler de bu noktada ortaya çıkıyor.

    sebebi? vücudunuzun savunma mekanizmaları bu virüs parçaları ile karşılaşınca savaş moduna geçiyor, ateş titreme v.s. hep vücudunuzun bordo berelilerinin yaptığı saldırılar.

    madem virüs yemiş gibi kötü yapıyor, peki ya virüsten farkı ne o zaman? farkı şu ki, vücudunuza enjekte edilen mrna ile hücrelerinizde üretilen taç proteinleri bitince savaş da bitmiş oluyor ve her şey normale dönüyor. gerçek virüs ise çoğalmaya devam ediyor, haliyle savaş haftalar hatta aylar sürebiliyor. savaş uzayınca savaşı kaybetme veya ağır hasarla bitirme riski de haliyle çok daha büyük olmuş oluyor.

    gerçek virüs girdiğinde bağışıklık sisteminiz hiç tepki vermese, virüs sizi öldürene kadar çoğalacak. aşırı tepki verse, bu defa kendisine zarar verecek ve hatta sitokin fırtınası ile sizi öldürebilecek.

    aşı yapıldığında bağışıklık sistemi tepki vermese mrna ve üretilen taçlar yok olup gidecek(-80 derecede anca muhafaza edilebilen narin yapılar bunlar, vücudunuz 37 derece). aşırı tepki verirse de aşıyı ve taç proteinlerini yok edene kadar yan etki yapacak.

  • pfizer biontech covid-19 aşısı

    ab aşının geliştirilmesine destek verdiği için dozunu 14.5$'dan alıyor, abd ise $19.5'dan.

    hadi uğur şahin bize de dipten fiyat vermiş olsun, 125 lira eder. bunun lojistiği, uygulaması v.s. fiyat daha da yukarı çıkıyor ama hadi onları da saymayalım.

    6 doz içeren bir flakon aşının fiyatı 750 lira olmuş oluyor. dahası, para bile önemli değil bu noktada. pek çok ülke parasını verse de yeterince alamıyor, resmen uğur şahin ve özlem türecinin torpiliyle aşılanıyoruz.

    aşı karşıtlarına prim vermeyin. hadi aşı olmadınız, bari ziyan olmasına sebep olmayın.

  • venezuela peyniri

    ben de diyorum bu peyniri migros’ta neden bulamadım.

    meğerse daha butik yerlerde satılıyormuş.

    ancak ülkemizde hala çok pahalı, avrupa’da sadece 45,000 euro’ya buluyorsunuz.

    https://t24.com.tr/…zamanda-turkiye-ye-gelir,899193

    peki 2020'nin ağustos ayında "ithalatın altında başka bir neden olmalı" diyen chp milletvekili utanır mı? hiç sanmıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=ksbe7xtyupi

  • mehmet muş'un berat albayrak'a attığı mail

    kaynak wikileaks, berat albayrak'ın mail kutusunu patlatmışlardı. o dönem amazon’dan yaptığı alışverişin onay mailleri çok konuşulmuştu.

    google’a “berat albayrak wikileaks” yazınca çıkan ilk sonuç. tabi ki türkiye’de engelli olduğu için vpn kullanmanız lazım.

    oradan damat beyin maillerinde arama yapabiliyorsunuz ve aynen bu e-mail çıkıyor. tweet’i ben doğruladım, isteyen herkes bu şekilde kontrol edebilir.

  • uludağ'daki covid partisi

    bu işin matematiği şöyle:

    1 > (etkinlik1 bulaş çarpanı x etkinlik1 sayısı) + (etkinlik2 bulaş çarpanı x etkinlik2 sayısı) + ... + (etkinlikn bulaş çarpanı x etkinlikn sayısı)

    insanların bir araya geldiği her türlü etkinlikte virüs bulaşır ve sizin yapabileceğiniz şey r0'u 1'in altında tutmak ve sağlık sisteminin kapasitesini aşmamasını sağlayacak kadar aktiviteye izin vermek. gelecek oy sayısına veya para miktarına göre optimize edebilirsiniz bunu.

    akp burada bu aktiviteleri seçiyor. camiye gidenlerin sebep olduğu yayılmanın sağlık sisteminin üzerinde yarattığı etkileri azaltmak için çocuklar okula gönderilmiyor olabilir.

    uludağ'da tesisler ciro yapabilmesi için orası muaf tutulurken, bu etkinliğin yaratacağı yayılmaya karşılık istanbul'da kafeler kapalı tutuluyor olabilir çünkü ikisini birden açarlarsa yine artış trendine geçilir.

    anlayacağınız, uludağ'dakiler eğlensin ve hastalanırlarsa onlara bakacak hastane olabilsin diye bu haftasonu evde oturdunuz.

  • cüneyt özdemir

    daha sorun olmadan önce chp’ye çakmayı başaran gazeteci.

    malum, ibb şu an istanbul’da büyük bir altyapı çalışması yapıyor, su taşkınları seller tarih oluyor.

    özdemir’in evinin yakınında da çalışma varmış, boruları döşeyen ile kazı sonrası asfaltı döşeyen farklı olduğu öğrenen cüneyt özdemir daha bir şey olmadan ibb’nin yolu senelerce böyle bırakacağına karar vermiş ve şimdiden şikayet ediyor!

    yahu bizim burada da borular değişti, 1-2 hafta yolu kazıyorlar, sonraki 1-2 hafta da asfaltı döküyorlar.

    en büyük sorunu, chp ne yapsa peşinen yanlış yapacağını var sayması, akp ne yapsa “acaba akp’nin yaptığı doğru olabilir mi” diye benefit of doubt vermesi.

    eskiden her yayınını izlerdim ama artık bu tavır çok yorucu olmaya başladı.

    herbokolog oldu ve her konuda yorum yaparken “chp beceremez, yanlış yapar, iyi bile yapsa akp’den farklı değildir netice olarak, akp ise doğru yapar iş bitirir bazen hata yapsa bile kendilerine doğruyu anlatırız ve düzelir” pozisyonundan konuşuyor.

    yayın bittikten sonra hızlıca atlaya atlaya bakıyorum ilginç bir konuk vs var mı diye zira kendisinin chp ile olan kişisel kavgasını artık midem kaldırmıyor.

    ki chp’den de hazzetmem ha, haksızlık yapılması zoruma gidiyor. mahallede tüm altyapı değişti , 1 ayda oldu bitti. bana bunu chp’nin bir başka beceriksizliği diye anlatamazsınız.

    herbokologluk yapmak yerine bir araştırsaydınız bakalım boruyu döşeyen ile asfaltı dökenin farklı kurumlar olmasının sebebi ne ve sorun oluyor mu?

  • apple'dan samsung'a geçmek

    iphone 5s'ten galaxy s20'ye geçerseniz tabi ki muazzam bir iyileşme olacak. iphone 5s çıktığında gezi eylemleri daha yeni yatışmıştı ve 1$ da 1.98 liraydı, devlet bahçeli muhalefetteydi, akp'nin kanalizasyon borularını kendilerine bağladığını söylüyordu ve saatini 17:25'e sabitlemişti, millet her akşam eve gelince fuatavninin sızdırdığı yeni kayıtları dinliyordu, fethullah gülen'e ne istediler de vermedikti, the cemaat henüz fetö olmamıştı bile ve tsk'nın gülenci olmayan yarısı hapisteydi, amerikada da başkan obama vardı, yani bambaşka bir çağ vardı. bir zahmet bu yıl çıkan samsung galaxy s20 iphone 5s'ten iyi olsun, öyle değil mi?

    pil ömrü karşılaştırması genelde hatalı bir yaklaşım çünkü yıllarca kullanıp pilini yıprattığınız ve küçük boyutlu eski iphone'dan ekmek tepsisi gibi ve gıcır gıcır yep yeni bir samsunga geçiş yapıyorsunuz(planlı eskitildiği iddia edilen iphone'ları çoğumuz 4-5 sene kullanıyor, yani iphone 6'dan falan geçiyorsunuzdur muhtemelen. fetö henüz daha darbe yapmamıştı o sene). haliyle yeni telefonda pil çok daha iyi oluyor ama yeni iphone'a geçmiş olsanız da çok daha iyi olacaktı. ayrıca yeni geçtiğinizde henüz telefonda pek bir şey de yüklü olmamış oluyor, o facebooklar whatsapplar şişmeye başlayınca gerçek pil ömrü ortaya çıkıyor.

    dahası, android'te uygulamalar arka planda kafasına göre çalışmaya devam edebildiği için bir süre sonra "telefon durup dururken 2 saatte pili yarıya indi" durumları ortaya çıkmaya başlıyor.

    sonra telefon hademesi gibi uygulama kapatmaya v.s. başlıyorsunuz. bir noktadan sonra o yetmiyor, uygulamaları kapatan, hafıza boşaltan appler yüklüyorsunuz ve bir bakmışsınız ki size hizmet etmesi gereken cihazın hizmetçisi olmuşsunuz.

    yani illa kötü olur demiyorum, bazı kişilere samsung iphone'dan iyidir ama sizin için sonucun ne olduğunu anlamak için bir kaç ay bekleyin. andoid'te özgürlük diye anlatılan şeyin amelelik yapma, sizin her hareketinizi takip etme ve gözünüze reklam sokulma özgürlüğü olduğunu göreceksiniz. ulan telefon menüsünde reklam mı olur be?

  • a haber ve sabah'ın ağlamaklı israf sergisi haberi

    "müdür yardımcılarının evde bakım için kullandığı clio araçları makam aracı gibi gösteriyorlar" dedi ya la :)

    müdür yardımcısı bizzat evlere cliolarla bakım yapmaya gidiyormuş galiba.

  • ekrem imamoğlu

    kendisini 5 ay önce “kılışdar yine yaptı yapacağını, kimsenin bilmediği adamı çıkardı ekmeleddin 2.0” diyen, 31 mart itibariyle geleceğin cumhurbaşkanı 23 haziran itibariyle de ikinci atatürk diyen manyak sürüsünün aklına ihtiyaç duymayan belediye başkanı.

    akıl lazımsa büyükerşen, mansur yavaş v.s. veriyordur zaten. siz nutellaya odaklanın.

    emin olun ki lgbt’den madımak’a, belediye tesisinde biradan havuzlara kadar olan her konudaki tutumu data ile desteklenmiş ve kendisine seçimi kazandıran ekip tarafından gözden geçirilmiş durumdadır.

  • ekrem imamoğlu'nun esnafa beynin uyuşmuş demesi

    "siyasetçi haddini bilecek, imamoğlu da kim" argümanını doğru bulmuyorum.

    ortada bir konu hakkında uzlaşamamış insanların tartışması yok, iftira atılan adam iftiraya cevap vermek ve aksini ispatlamak için videonun tamamını izletmek istiyor, iftiracı kişi çamura yatıyor ve izlemeyi ve yeni doneleri değerlendirmeyi red ediyor. böyle bir insana "beynin uyuşmuş" demek o kişinin hak ettiğinden çok daha azını söylemektir zaten.

    bu olay fikir münakaşası sırasında meydana gelmiyor, birinin başka birisini "hırpalamaya" kalkışıması ile ortaya çıkıyor. video bu sebeple 0:04 saniye

  • a haber'e reklam veren firmaları boykot ediyoruz

    bunun silinmesi çok net ifade özgürlüğüne darbe vurma denemesi.

    google cache'te liste şu şekilde duruyor: https://www.scribd.com/…kot-ediyoruz-eks-i-so-zlu-k
    alternatif: https://www.docdroid.net/…uz-eksi-sozluk.pdf#page=3

    yeni derleme: http://archive.is/0eqtk

    bu arada, sözlükteki sansürlerden haberdar olmak istiyorsanız ekşisözlük kullanıcısını badilere ekleyin.

  • ios 12

    yüklediğinizde fark edeceğiniz şeyler

    1) kamera anında açılıyor, klavye hemen çıkıyor, cihaz genel olarak çok akıcı ve pili çok daha iyi gidiyor. applerin açılış hızı, geçiş animasyonları falan her şeyde ciddi iyileşme var.

    2) bildirimler app'e göre gruplanmış. dokunduğunuzda tümü görünecek, aynı yerden de o app'in bildirimlerini kısabileceksiniz.

    3) fotoğraflar app'inin sağ köşesinde arama tab'ı var, fotoğraflarınızın içeriğine lokasyonuna tarihine ve fotoğraflardaki kişilere göre gruplandığını göreceksiniz ve bunlara göre arama yapabileceksiniz. arayüzde de bazı iyileştirmeler var, hemen alışırsınız.

    4) ayarlarda screen time var(türkçesi nedir bilmiyorum). hangi app ve app kategorisinde ne kadar zaman harcamışsınız, kaç bildirim gelmiş, telefonu kaç defa ele almışsınız hepsinin çetelesi orada tutuluyor. daha da iyisi bunlara limit belirleyebiliyorsunuz.

    5) pil konusunda daha detaylı bilgi var, hangi ara ne yaparken boşalmış görebilirsiniz.

    6) bed time(türkçe ne demişler bilmiyorum da hani uyku saatlerinizi ayarlayan app) artık otomatik olarak "rahatsız etme" moduna alıyor uyku saatiniz gelince. ben bunu iptal ettim.

    7) "ölçüm" app'i ile boy ölçümü yapmak, ekstra animoji, facetime'da iyileştirmeler, mesajla gelen onay kodunu otomatik kopyalama, keychain ile login bilgilerini girme mekaniklerinde iyileşme gibi bir sürü ufak tefek güzellik

  • harvardlı doçentin ilk soruda elenmesi

    yarışmanın albenisi de buradan geliyor zaten, cahil sözlükçü halinizle kendinizi birden harvard'lı adamdan daha zeki çevik ve ahlaklı hissettiniz değil mi?

    işin aslı şu, yarışmacılar yarışmadan önce bir ön eleme testi gibi bir şeye sokuluyor ve bu testte asıl amaç yarışmacıların hangi konularda bilgili hangi konularda bilgisiz olduğunu görmek.

    bu sayede ilk soruda harvard'lı eleyip bu güne dek en büyük başarısı pilavını tane tane yapmak olan ev hanımını finale çıkarmak mümkün olabiliyor.

    (bkz: show business)

    yalnız arkadaş da biraz antipatikmiş, medya yapımcıları vurmuş gol olmuş :)

    herhalde yaptıkları testte 80'lerin çocuk kültürüne uzak çıktı, sözlü mülakatta da profilini "halktan uzak yüksek egolu elit" çıkınca dediler ki biz bunu ilk soruda indirelim. hatta belki sahneye çıkarken kariyerini anlat diye tembihlemişlerdir. harvard'ı da araya sokuştur ki devrilen ağacın sesi daha çok çıksın demişlerdir haha :)

  • bitcoin

    gelmiş geçmiş en güzel bitcoin kaynağını sözlükçülere de aktarayım. princeton üniversitesinden gelsin: http://bitcoinbook.cs.princeton.edu/

    şimdi bu kitabı 13 saatlik video lecture haline getirmişler, redditte biri videolara saniye saniye link vermiş ve muhteşem olmuş. jargonlar arkasındaki temel fikirler de anneye anlatılır gibi anlatıldığından dolayı fazlasıyla approachable bir seri. ama tabi ki ingiliççe :)

    ıntro to crypto and cryptocurrencies
    1.0 welcome - 2 mins
    1.1 cryptographic hash functions - 18 mins
    1.2 hash pointers and data structures - 8 mins
    1.3 digital signatures - 9 mins
    1.4 public keys as ıdentities - 5 mins
    1.5 a simple cryptocurrency - 14 mins

    how bitcoin achieves decentralization
    2.1 centralization vs. decentralization - 4 mins
    2.2 distributed conesensus - 13 mins
    2.3 consensus without ıdentity: the blockchain - 17 mins
    2.4 ıncentives and proof of work - 19 mins
    2.5 putting ıt all together - 18 mins

    mechanics of bitcoin
    3.1 bitcoin transactions - 11 mins
    3.2 bitcoin scripts - 15 mins
    3.3 applications of bitcoin scripts - 14 mins
    3.4 bitcoin blocks - 5 mins
    3.5 the bitcoin network - 18 mins
    3.6 limitations & ımprovements - 11 mins

    how to store and use bitcoin
    4.1 how to store and use bitcoins - 6 mins
    4.2 hot and cold storage - 13 mins
    4.3 splitting and sharing keys - 11 mins
    4.4 online wallets and exchanges - 19 mins
    4.5 payment services - 8 mins
    4.6 transaction fees - 5 mins
    4.7 currency exchange markets - 16 mins

    bitcoin mining
    5.1 the task of bitcoin miners - 10 mins
    5.2 mining hardware - 23 mins
    5.3 energy consumption & ecology - 14 mins
    5.4 mining pools - 14 mins
    5.5 mining ıncentives and strategies - 23 mins

    bitcoin and anonymity
    6.1 anonymity basics - 26 mins
    6.2 how to de-anonymize bitcoin - 18 mins
    6.3 mixing - 21 mins
    6.4 decentralized mixing - 14 mins
    6.5 zerocoin and zerocash - 19 mins
    6.6 tor and the silk road - 11 mins

    community, politics, and regulation
    7.1 consensus in bitcoin - 6 mins
    7.2 bitcoin core software - 10 mins
    7.3 stakeholders: who's in charge - 9 mins
    7.4 roots of bitcoin - 9 mins
    7.5 governments notice bitcoin - 9 mins
    7.6 anti money-laundering - 5 mins
    7.7 regulation - 11 mins
    7.8 new york's bitlicense proposal - 10 mins

    alternative mining puzzles
    8.1 essential puzzle requirements - 5 mins
    8.2 asıc resistant puzzles - 13 mins
    8.3 proof-of-useful-work - 9 mins
    8.4 nonoutsourceable puzzles - 7
    8.5 proof-of-stake "virtual mining" - 8 mins

    bitcoin as a platform
    9.1 bitcoin as an append-only log - 16 mins
    9.2 bitcoin as smart property - 16 mins
    9.3 secure multi-party lotteries in bitcoin - 10 mins
    9.4 bitcoin as randomness source - 18 mins
    9.5 prediction markets & real-world data feeds - 23 mins

    altcoins and the cryptocurrency ecosystem
    10.1 short history of altcoins - 21 mins
    10.2 ınteraction between bitcoin and altcoins - 15 mins
    10.3 lifecycle of an altcoin - 15 mins
    10.4 bitcoin-backed altcoins, "side chains" - 11 mins

    the fututre of bitcoin?
    11.1 the blockchain as a vehicle for decentralization - 14 mins
    11.2 routes to blockchain ıntegration - 28 mins
    11.3 what can we decentralize? - 24 mins
    11.4 when is decentralization a good ıdea? - 16 mins

  • ambulansa yol vermeyip arabadan inen nobran

    bu tipleri biliyorum, adam kendi pislik karakterini herkese yansıtığı için kendi kafasında ambulanslar boşken bile sirenle geziyor ve kendisinin bu ayrıcalıktan istifade edememesinden çok rahatsız oluyor.

    bu tiplere göre her şey komplo ve herkes çok uyanık, o tek namuslu kişi ama hakkı gasp ediliyor. kendi kafasında başarısız biri olmasının sebebi bu ve ara sıra böyle "hakkını arama" girişimleri oluyor.

    ambulansa yol vermeyen, hastanede doktor döven, göçmenden nefret eden kişiler bunlar çünkü kendi kafasında o trafikte beklerken ambulans şöförü keyfine göre geziyor, onun hasta oğlu sıra beklerken doktor başkasına bakıyor, o asgari ücrete çalışırken suriyeli sığınmacılar bedavaya maaş alıyor.

  • ios 11

    control center'a yanlışlıkla hücresel veriyi açıp kapama tuşu koymuşlar. bug report yapayım da genele yayınlanmada kaldırılsın, gün yüzü görmesin bu özellik.

    karşıyım ben control center'da 3g açıp kapamaya falan. illa açıp kapamak isteyen yarlara girecek.