nedemekulan16
profili

  • düzce sakarya kocaeli yobaz üçgeni

    kayseri konya sivas üçgeni bunları görünce diz çöker tövbe ister. öyle bir üçgendir.

  • kürtler

    seküler denildiği zaman beni güldüren gruptur. kendilerinin en şehirlisi bile o feodal geçmişini atamaz, o ataerkil orta çağ kültürlerini gittiklere yere de götürürler. ben hayatında doğu'da büyümemiş türkiye'nin en batısında büyümüş bir kürtte bile bunu gördüm. adam hala o feodal aga kafasında takılıyor. hele şafi bir kürde denk gelirseniz daha da fena. adamlar kadınların elini bile sıkmıyor. *

    edit: bir kaç "şehirli kürtten" mesaj aldım. neymiş efendim onlar gayet modernmiş, ailesi sosyal medyaya bikiniyle fotoğraf atmasına bile izin veriyormuş. ya arkadaş 3-5 tane "modern" kürt var diye geri kalan kürtleri, doğudaki zibilyon tane şeyhi ve tarikatı es mi geçeceğiz? bu kürtler hayatlarında hiç şafi kürtlerle tanıstı mı? adamların dini inancında bile bu var bırak ırkı vs. feodal olarak yaşayan da kürtler, aşiret olarak yaşayan da kürtler, 2022 yılında hala berdel, başlık parası, kan parası , kan davası tarzı gelenekler hala kimde var? kürtlerde var. evet ben bir türk olarak türklerin de en az kürtler kadar yobaz olduğunu söyleyebilirim, benim yada ailemin yobaz olmaması bunu değiştirmez.

    edit 2: arkadaşlar sizin ve ailenizin "modern" olması türkiye'de hala 1400'lü yıllarda yaşayan kürtlerin olduğu gerçeğini değiştirmez. bakın ben doğu'ya da gittim batı'ya da iran coğrafyasına da gittim. gördüğüm en kapalı ve muhafazakar millet kürtlerdi. neden?
    1- izole yaşamaları.
    2- yaşadıkları yerlerin genelde şehirleşmeden uzak olmaları.
    3- yaşadıkları coğrafyaların pek de iyi olmaması.

    buna en büyük örnek almanya ve diğer avrupa ülkelerinde yaşayan kürtler işte. hadi türkiye'yi falan geçtim burada yaşayan kürtlerde ve dahi türklerde de kendini 1 gram geliştirme huyu yok. adamın dedesi batman'dan gelmiş, yozgat'tan gelmiş hala dedeleri gibi yaşıyorlar. ne yaşadıkları yere uyum sağlıyorlar ne de geldikleri yerdeki gibi yaşıyorlar. ne oralı ne buralı olabiliyorlar kısaca. yozgatlı türkün ve batmanlı kürdün ortak noktası nedir? ikisinin de kırsalda ve izole halde yaşaması, şehirden uzak olması. biz yozgatlı türke ne kadar yobaz diyorsak batmanlı kürde de deriz. hepsinin durumu aynı. gelmiş burda bana ailenizde 2-3 kişi geleneksel kişi yok diye "kürtler öyle değil yeaa" demeyin. bal gibi de öyleler.*

  • y kuşağı mizahı

    x kuşağından da z kuşağından da daha iyi durumdadır kalite olarak.

  • ankara'yı sadece ankaralıların sevmesi

    özellikle son zamanlarda istanbul'un halini görünce daha da bi sevdim ankara'yı. orası artık türkiye'ye ait değil gibi duruyor. ankara'ya baktığımda ise cumhuriyet'i görüyorum.

  • 21 ağustos 2021 karga bar'da kavga rezaleti

    (bkz: deniz yurtdaş kim amk)

  • gta 6

    gta serisini anlamayanların bok attığı oyun. arkadaşlar gta dünyası diye bir olay var biliyorsunuz değil mi? liberty city, san fierro, san andreas, vice city, las venturas falan. bugüne kadar yapılan tüm oyunlar bu şehirlerde geçti. adamlar bu dünya üzerine 20 yıldır çalışma yapıyor, modelleme yapıyor ve siz kalkıp " aynı şehirlerde geçiyor ya hep " diyorsunuz. aynı şehirlerde geçiyor çünkü adamlar hikayeyi bunun üzerine kurmuş. assasins creed gibi haritayı değiştirip konuyu ve mekanikleri aynı yapmıyorlar yıllardır.

  • erzurum (bilgisayar oyunu)

    far cry türklerin yaptığı ama yabancı bir ülkede çıkan oyundu. biz bu oyunu sahiplendik, neden? yapanlar türktü ve oyun dünyasında devrim yapan bir yapımdı. bugün 2021 yılında bile bu oyunun grafikleri dudak ısırtır. ardından crysis geldi, sene 2007. bu firma sırf far cry türkiye'de ilgi gördü diye ilk defa seslendirmeli ve türkçe altyazısı beraber olan bir oyun sürdüler, o döneme göre de fiyatı biraz tuzluydu * ama millet kapış kapış aldı. neden? adamlar profesyonel şekilde bir oyun yaptılar, oyunu ea games dağıttı bizde aldık. bakın o zamanın gazetelerinde ne yazıyor "türkiye için gönderilen ilk 3 bin kopyası 5 günde tükenince, oyunun dağıtıcısı ea, bundan sonraki oyunlarında da türkçe seslendirme ve mönü kullanmaya karar verdi. crysis’ın beklenenin üzerinde yoğun bir taleple karşılaştığını belirten faruk demir şunları söyledi: "bu talebi fiyat faktörü de çok tetikledi. avrupa’da yaklaşık 84 ytl’ye satılan crysis, türkiye’de 49.99 ytl’den satışa sunuldu. oyun sektöründe bir ilk yaşanıyor. yerli kardeşler ve oyunseverler arasında pozitif bir etkileşim oldu. yerli kardeşlerin jesti oyunseverler tarafından çok iyi algılandı. orijinal oyuna tahmin edilemeyecek kadar iyi bir destek verdiler. çünkü diğer oyunlarla karşılaştırıldığında şu ana kadar hiçbir oyunun siparişlerini bırakın 3 ay öncesine almayı birkaç hafta bile erken getirilen oyun sayısı son derece azdır."

    şimdi crytek'in yaptığı ve ea games'in dağıttığı bi oyunla ben bu oyunu kıyaslamam ama ne demek istediğimi anladınız, milli ve yerli olmak budur. özgün olmaktır, yapılmayanı yapmaktır. erzurum'u almak için, denemek için hiçbir neden yok bağlama dinlemeyi çok sevmiyorsanız zira oyunun her sahnesinde avrupa yakası'ndaki bağlamacı gibi çıkan bir bağlamacı var. oyun yapımcısını cevabına bakarsak zaten ne kadar haklı olduğumuzu anlıyoruz.

  • kürt sorunu oldukça 3.dünya ülkesi olmaya mahkumuz

    bu ülkede kürt sorunu değil pkk sorunu vardır. eğer bu ülkede kürt sorunu olsaydı kuşadası'nda, marmaris'te, bodrum'da bir tane kürt barınabilir miydi? çok geriye değil 50 sene öncesine gidin. amerika'da siyahiler otobüsün ön tarafına binemiyordu. evet doğuda istenmeyen olaylar oldu zamanında ama insanların şunu da bilmesi lazım, ne zaman birisi mağdur edebiyatı yapıp ağlıyorsa suçlu odur. adam diyor ki köyüm yakıldı. köyün neden yakıldı? acaba pkk'ya erzak desteği sağlayıp köyden gençleri örgüte gönderdiğin için olabilir mi?

    edit : bir çok pkk'lıdan gelen mesajlara ithafen güncelleme gereği duydum.

    bu ülkede kürt sorunu ülkenin tamamına yayılacak derece olmadı hiçbir zaman. bir grup kürt'ün bağımsızlık istemesi 25 milyon kürdü alakadar ediyor mu? bağımsızlık isteyen kürtlere şunu sorun " aldın doğuyu ve kürdistan'ı, istanbul'u, kuşadası'nı, marmaris'i bırakıp hakkari'ye , batman'a dönmeye nasıl ikna edeceksin kürtleri?" sadece istanbul ve kıyı şeridinde en az 10 milyon kürt yaşıyordur. sen bağımsızlık isterken bunları da düşüneceksin. bugün kuşadası'nda en az yerli kadar elin ayağın uzunsa bu insanların artık sizi benimsemesi yüzündendir. yarın bir gün kalkıp sözde kürdistan'ı elde edersen sana ilk taşı komşun atacak ve burada barınamayacaksın. neden barınasın ki? insanların gözünde bu ülkeyi bölen birisi olarak görüneceksin. şuan böyle bir şey yok, insanlar sorun etmiyor ağrı'dan gelmiş birisinin ilçenin en güzel yerde dükkan açmasını. o dükkanı kiralayan kişi de para kazanıyor çünkü.

    bu ülkede kürt türk ile türk kürt ile evlenebiliyor mu? evet. kürt üniversiteye gidip istediği eğitimi alabiliyor mu? evet. kürt milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı , polis, olabiliyor mu? evet. eğer sıradan bir vatandaş gibi kurallara uyarsan, yaşadığın ülkeyi seversen kimse sana " aha bu kürtmüş, hadi ezelim" demiyor. ne zaman pkk gibi kan emici emperyalist bir oluşumu desteklersin o zaman insanlar sana tepkisini koyar. bana ana dil muhabbeti yapmayın. ben ana dili tatarca olan biri olarak önemsemiyorum ana dil olayını. tatarca bilmem bana ne kazandıracak? çalıştığım yerde konuşlan dil türkçe, ekmek aldığım yerde konuşulan dil türkçe. sosyal medyada atıştığın kişinin konuştuğu dil türtçe. çok kürtçe mi öğrenmek istiyorsun? seni tutan yok. eh eskisi gibi "kürtçe ıslık çalıyor mu lan o?" da denilmiyor. öğrenmek isteyen gider öğrenir. bu ülkenin ana dili ve eğitim dili türkçe'dir. yok arapça, ingilizce tabela varmış da neden kürtçe tabela yokmuş. acaba bazıları kürtçeyi politik bir malzeme olarak kullandığı için olabilir mi pek sevgili einstein? 2020 yılında bile insanlar bunu kullanıyor. sizden kimse bir şey istemiyor. siz kafa tasçı türk milliyetçilerinden hiç "kürtler bu ülkeden gitsin, doğuyu bize verin" diye bir slogan yada davranış gördünüz mü? o insanlar bir kısım ayrılmasın diyor, beraber olalım diyor. pkk'lılar ise siz bizden değilsiniz bizde sizden değiliz diyor. aradaki fark budur.

    edit : binlerce yıldır burada yaşıyoruzcuları şuraya alalım

  • kızını bırakıp pitbull'dan kaçan baba

    aynen bu sözlükteki herkes dövülen kadını kurtarmak için döveni döver, mermiye kafa atar, yolsuzlukların karşısında durur, pittbull'dan da kızını korur. sorsan hepsini bunu yapar ama gerçekte bunların yarısına şahit olsa altına işeyip bayılırlar. bu kadar iki yüzlü olmayın. eyyorumlamam bu kadar.

  • 8 eylül 2020 kadıköy starbucks sapığı

    adamın şeyine ellediğine dair bir kanıt yok. sadece bir tarafın "bu adam herkese bakıp şeyine elledi" diye bir argümanı var. eğer böyle bir şey varsa starbucks'ın kamera kayıtları istenir ve suçluysa suç duyurusunda bulunulur. şu durumda sadece birini "itham" etmekle kalıyor durum.

    edit: hayır sapığı savunmuyorum. sadece adaletsiz bir yaklaşım var. bu benim de başıma gelebilir, babanızın da erkek kardeşinizin de. hayal etsenize babanızın metroda böyle bir iftiraya uğrayıp sosyal medyada linç yediğini? varsa eğer gerçekten bir mastürbasyon videosu, starbucks veya sizden başka görgü tanıkları, gelsinler yazsınlar.

  • fetö bittikten sonra kim kaç kere şampiyon oldu

    galatasaray:
    - 2 süper lig
    - 3 türkiye kupası
    - 2 süper kupa

    fenerbahçe:
    - 0 süper lig
    - 0 türkiye kupası
    - 0 süper kupa
    - 1 veteranlar kupası

    düzeletme ; bazı fenerli arkadaşlar mesaj yağmuruna tuttu nasıl bizim şampiyonluğumuz yok diye. arkadaşlar fetonün bitişi olarak verilen tarihler 15 temmuz 2016 yılını kapsıyor. 2016 yılından itibaren 2 kere galatasaray 2 kere de beşiktaş şampiyon olmuş.

    ha diyorsunuz ki 2010'lu yıllardan başlayalım peki ;

    2018-2019 galatasaray
    2017-2018 galatasaray
    2016-2017 beşiktaş
    2015-2016 beşiktaş
    2014-2015 galatasaray
    2013-2014 fenerbahçe
    2012-2013 galatasaray
    2011-2012 galatasaray
    2010-2011 fenerbahçe
    2009-2010 bursaspor

    gördüğünüz üzere en az şampiyon olan takım yine fenerbahçe 10 yıl içerisinde toplam 2 şampiyonluğu var. hadi diyeceksiniz ulan 2010'da mı başladı feto bitişi tamam 2014 diyelim ee yine sizin en az şampiyonluğunuz var. *

    düzeltme 2 : feto'nun en güçlü olduğu zaman dilimi olan 2003-2011 arası en çok şampiyon olan takımlar ;

    4 kez fenerbahçe
    2 kezbeşiktaş
    2 kez galatasaray
    1 kez bursaspor

  • sibel ünli tweeti yüzünden işten kovulmak

    atılan tweet yüzünden çıkarılması yapılabilecek en hafif şeydir. hiç çaresiz kalmamış gibi insanları sırf ideolojisi yüzünden yaftalar veya suçlarsanız insanlar da tepkisi koyar. bitaksi'yi bu eylemi için kutlarım.

  • hülagu han

    kendisine moğol diyenler tarih bilmiyordur. tıpkı cengiz han'a "ya ağbi bu adam türk olamaz çünkü türk öldürdü" diyorlar. türk olması türk öldürmesine engel mi? bir yerde yanlış yapan, laftan anlamayan birileri varsa öldürür tabii. isyan edenleri, sınırlarını geçip köylerine saldırınları bastırmaya gidince " aa pardon türk müsünüz o zaman size saldırmıyorum" mu diyecekti? bu nasıl bir mantık anasını satıyım.

    hülagü han bir türk-moğol imparatoruydu. hayalinde bir dünya imparatorluğu kurmak vardı. bilime, sanata değer verirdi. o yüzdendir ki meraga rasathanesini kurdurtmuştur ve başına dönemin en iyi alimlerinden biri olan nasîrüddin tûsîgetirilmiştir.

    bilime sanata verdiği değer kadar gizemli şeyler de ilgisi vardı hülagü'nün. ömrünün büyük kısmını yada taşını bulmakla ve aramakla geçirdi.

    kendisi tengriciliğe inanan son hükümdardır. ondan sonra gelenler bu inancı bırakıp diğer dinlere yönelmiştir. o yüzdendir ki bizim islamcı tayfa onu pek sevmez. alamut kalesini yıkıp haşhaşileri yok etmiş ardından da abbasi devletini tarih sahnesinden kazımıştır. yıllar önce büyük bir türk katliamı yapan abbasilerin o dönemki liderini dansöz kıyafeti giydirip oynatmış ardından atlara çiğnetmiştir.

    kendisinin sonunu da iç karışıklıklar ve din kavgaları getirmiştir. kuzeni olan berke han müslüman olmuş, hülagü'nün müslüman şehirleri yakıp yıkmasından ve filistin'e yürüyecek olmasından rahatsız olmuştur. 1265 yılında berke han ile yaptığı savaş sonucunda yenilmiş ağır yaralar almış , atı ve cariyeleriyle beraber tengricilik inancına göre gömülmüştür. bu inanca göre gömülen son hükümdar olmuştur. son sözü "sonun da sonuna geldik, sonunda" olmuştur.

    bana göre gelmiş geçmiş en iyi 5 türk hükümdar listesine girer bu adam. gaddarlığı kadar ileri görüşlülüğü olan bir hükümdardı. sorunun doğuda yani müslümanlarda olduğunu anlamış, çok geç olmadan müdahele etmek istemiş ama başarılı olamamıştır. onun ölümünden sonra orta asya timur yönetimine kadar toparlanamamıştır.

  • celal şengör türk biliminin utancıdır

    "tkp türkiye'nin teşhisleri en doğru partisidir" diyen adamdan ne bekliyorsunuz la? tipik mal işte. he diyip geçin.

  • wtf kısaltması için türkçe öneriler

    (bkz: bu ne sikim) olması gereken çeviridir.

  • deep turkish web

    reynmen reklam olarak şarkı yapınca bir şey yok, diğerleri sponsor bulunca bir şey yok, elemanlar reklam yapınca auv. ne auv amk.