trajedi12
profili

  • erdoğan'a oy verdik pişman değilim

    kutsal kitaplardan anlatılan kavimlerin nasıl sonlarına koşa koşa gittiklerini anlatan bir vecize.

  • trt'nin uefa maçlarını yayınlaması

    malum, önümüzdeki 3 sene herhalde türk halkı en son 2. dünya savaşı döneminde yaşadığı bir yokluk dönemi yaşayacak. en azından bedavadan maç seyreder. helal olsun reis, oyumuz gene ak partiye.

  • araplar bizi arkadan vurdu yalanı

    malesef, islami kesimin kendini iyi hissetmek için yalan kabul ettiği olay. ben birinci elden duyduğumu size aktarayım:
    osmanlı döneminde filistinin bir parçası olan salt şehrinde (günümüzde ürdündedir) bulunan osmanlı kalesini ve şehitliğini amerikalı 2 arkadaşla 2005 te ziyaret ettim. o zaman tsk güzel bir çevre düzenlemesi yapmıştı, şehitliğin mısırlı kökenli bekçisi bizi karşıladı.
    bekçi, bizi kalenin içinde bulunan 7-8 metre derinliğinde bir mağraya indirdi. mağranın içinde bir tabut mozele mevcuttu. bekçinin anlattığına göre 1918 de kaleyi savunan osmanlı askerleri 6 ay boyunca ingilizlere geçit vermemiştir. ingilizlerin ilerleyemediğini gören çevre halkı ingilizlere kalenin su kuyusunun olduğunu, aynı yeraltı kaynağının kalenin bulunduğu köydede olduğunu göstermişler ve zehirlemelerini istemişler.
    içme suyu da kalmayan osmanlı askerileri mağra içinde son askerine kadar çarpışıp şehit olmuş.
    mağaradan çıktık, büyük bir duvara 300 şehit ismi yazmışlar, ben onu gördüm, bir ağlama başladı, durduramıyorum. amerikalılar da anlam veremiyor ne oldu diye.. dedim, bana hep bu yalan diye anlatıldı. oysa gerçekmiş.
    şimdi diyeceksiniz farklı bir durum vardır belki. belki ingilizler akıl etmiştir zehirlemeyi.
    mağara içinde bulunan 300 şehidin naaşları 1973 yılına kadar defnedilmemiştir.
    biliyorsunuz, bizde defin çok önemli bir konudur. düşman da olsa ölen askerler gömülür defnedilir. oranın halkı, mağarada çürümeye bırakmıştır. toplu mezardır bu bildiğiniz.
    dahası, il merkezi olan salt'da osmanlıdan kalan valilik binası, adliye binası gibi binalar dümdüz eldilmiş, meydan yapılmıştır. ben böyle bir osmanlı nefretini sırbistan'da gördüm. belgradda kale'nin içi dümdüz edilmişti.
    şehitlerimizin ruhu şad olsun.

  • hükümete isyan etmek günahtır

    "bunu osman gazi'ye sorsana delikanlı" demek istediğim beyan. selçukluya isyan ederek kurulan osmanlı devletini dinsiz mi addediyor bilemedim.

  • ağustos 2018 otomotiv satışlarının dip yapması

    çok enteresan olay.
    ülkemiz çok profesyonel yönetiliyor biliyorsunuz, ceo ve ekibi tam istikrar sağlıyor.
    hazineye para mı lazım: hemen (bkz: 21 mart 2018 otv artisi) ötv'ye zam yapıldı, zaten halkımız araba sevdalısı problem olmaz diye düşündüler.
    dolar mı artıyor: dolar'ın artışını dış mihraklara bağlayıp, herhangi bir ekonomik politikası değiştirmeyip inşaat sektörüne tam desteğe devam ettiler.
    sonuçta 80 milyonluk ülkenin otomotiv satış dağıtım sektörü çökmüş vaziyete.
    normalde böyle bir şirket yönetiminde ceo'yu yönetim kurulunun değiştirmesi gerekir, ama yönetim kurulu başkanı ile ceo aynı olup, muhasebe direktörü de damat olunca şirketin kaderini değiştirmek pek zor.

  • 2017 turizm krizi

    olmayan krizdir. kriz olmasi icin turizm in once var olmasi gerekir. ırak in turizm krizindn soz edebilir misiniz? . bundan sonra turistsiz hayata alisalim.

  • şaka maka ekonominin baya sağlam olması

    hangi ekonomik verilere baktığınız ile ilgili değişebilecek görüş.
    http://www.ft.com/…54ac-11e6-befd-2fc0c26b3c60.html
    türkiye'nin 2. büyük yatırım firması olan ak yatırım'ın başındaki mert ulker, müşterisi olan yatırımcılarına özel yayınladığı raporda olumsuz görüş belirttiği için lisansı elinden alındı.
    böyle bir ortamda türk ekonomisi için herhangi bir türk ekonomistinin objektif bir biçimde olumsuz görüş bildirmesi, işten atılma, hapse girme gibi sonuçları olabileceğinden mümkün değil.
    o yüzden şaka maka, herkes titanik batarken keman çalan müzisyenlere dönmüş vaziyette.

  • kırgızistan'ın türkiye'ye ayar vermesi

    romanya'nın verdiği ayardan sonra kırgızistan cumhurbaşkanı'nın da ülkemiz hakkında ağır konuşmasıdır:
    "kırgızistan cumhurbaşkanı almazbek atambayev , bir gazetecinin mevlüt çavuşoğlu'nun iddialarını sorması üzerine, "bu, absürt bir iddiadır. şayet kendileri bu kadar akıllıysa, o zaman neden kendi ülkelerindeki darbeyi zamanında fark edemediler? biz, tabii ki, bütün tavsiyeleri dikkate alacağız ve bu konuyla ilgili bilgileri inceleyeceğiz. fakat bizi korkutmaya ve bize bir şey öğretmeye gerek yok" diye konuştu."

    http://www.hurriyet.com.tr/…rbe-aciklamasi-40177733

    artık sırada kim gelecek merak ediyorum, izlanda mı, monaco mu yoksa kuzey sudan mı? kimse bizim sabrımızı test etmesin!

  • 12 nisan 2016 marmaray'ın raydan çıkması

    marmaray'ın aslında tam olarak marmaray olmamasından kaynaklanan hadise.

    marmaray niye aslında tam olarak marmaray değil? çünkü marmaray'ı seçim öncesi açabilmek için projenin geri kalanının(marmaray cr3) ismini (istanbul banliyö hattı) değiştirerek, sanki şu 4 duraklı sisteme marmaraymış gibi açılış yaptılar.
    filmlerde görürsünüz, her raylı sistemler projesinde ana kontrol merkezi vardır, uzay istasyonu gibi donatılmıştır, otomasyon işlemleri buradan gerçekleşir. işte bu sistem marmaray cr3'i ile beraber yapılacaktı.
    işte 4 istasyonlu haliyle açabilmek için geçici bir çözüm yaptı dhl, gecici kontrol merkezi kurdu. her gecici iş gibi, bu kontrol merkezi de 6 ay-2 sene için kurulmuştu. fakat anlaşılan kullanımı kalıcı oldu.
    benim şahsi kanaatim, bu kontrol merkezinde problem var. fakat haber alma hürriyetimizin kısıtlandığı ülkemizde kimsenin bunu araştıracağını zannetmiyorum.
    zaten 2-3 saate yayın yasağı getirirler.

  • abd'li savcının rte'ye dokunabileceğine inanmak

    (bkz: dokunamadı, mal varlığına el koydu o da olumlu)

    gg not:burada mal varlığına el koyulabilir şekilde bahsedilen, reza zarrab'tır, herkesce malum olduğu şekilde sayın cumhurbaşkanımızın mal beyanına göre amerika'da mal varlığı yoktur. yatırım tavsiyesi değildir..

  • erdoğan olsa montreux sözleşmesini imzalamazdı

    ingiliz bandralı gemide seyahatte olacağından, imzalamazdı diye düzeltilmesi gereken tanım.

  • saray'ı gören yabancılar burası büyük devlet diyor

    allah başımızdan eksik etmesin, büyük türk lideri erdoğan'ın türkiye'yi almanya, ingiltere, fransa, çin'den çok daha büyük devlet haline getirdiğinin ispat eden cümlesi.

    berlin'de o kıcı kırık cumhurbaşkanlığı köşkünü gören göçmen türkler,"burası ufak devlet" diyip hemen bahcesinde mangal yapmaya başlarlar. aksaray'ın bahsesinde mümkün mü, büyük devlet sonuçta..
    washinton'a giden yabancılar beyaz sarayı gördükten sonra oturup başlarını öne eğdikleri, gerçek amerika bu değil dedikleri herkes tarafından bilinir.
    fransa halkı ise vefasız, yediği kaba tüküren milletin ülkesidir, eskiden büyük olan devletin başını afedersiniz giyotinlerde kesip, üzerine eşitlik, adalet, kardeşlik ve özgürlük gibi islama uymayan ilkeler getirmişlerdir.
    dünyevi hayata iman etmiş yabancilara referans verilmiş sözdür, ancak onlar böyle büyük bina görünce basit sonuçlar çıkartırlar.