protospher32
profili

  • ekrem imamoğlu

    bu adama sadece muhalif diye, sadece lider kumaşı var diye sahip çıkmayın. bu adama sahip çıkın, çünkü bu adam size kimsenin vermediği kadar değer veriyor. bunu da aslında yapmasa kimsenin umursamayacağı alanlarda öyle hizmetler sunarak ortaya koyuyor ki, samimi olmaması imkansız.

    sosyal hizmetler işin bir tarafı. öğrenci yurdu yapması, süt dağıtması önemli. ya da onun açtığı kreşler olmasa tarikat ve cemaatlerin öğleden sonra kurslarına mahkun kalacak, binlerce dar gelirli ailenin çocuğuna aydınlık bir eğitim verdiği kreşler hayati değerde.

    fakat bunlar gözle görünen, bir belediye başkanının "hizmetler" hanesine yazdığında pozitif algı oluşturan icraatler.

    ya bu adamın nitelikli kültür sanatı bedavaya sunması. bakın ucuz demiyorum, bedavaya sunması.

    istanbul'da ortalama maaşlar belli. o maaşlarla işveren size üretecek kadar hayatta kalmasına yetecek para verdiği makine muamelesi yapıyor. nefes alabilecek kadar kazanıyor bu ülkede insanların çoğu. o maaştan kesip nitelikli sanata ulaşmaları mümkün değil.

    normal şartlarda belediye başkanlarının da umurunda olmazdı. çünkü hem önemsemezlerdi, hem de bu etkinlikleri ücretsiz sunmanın halkta pek bir karşılığı olmazdı oy anlamında.

    imamoğlu ise bambaşka bir vizyona sahip. önce istanbul'da nerede metruk, tinerci yatağı tarihi yer varsa hepsini restore edip sanatın hizmetine sundu. gazhanelerden baruthanelere, tarihi binalardan sur diplerine kadar bulduğu her alanı elde geçirip sanat merkezine, kültür merkezine çevirdi.

    ve bu alanları öyle doğru kullanıyor ki, istanbul'da yaşayan birinin sinema, tiyatro ya da konser için cebinden tek kuruş çıkmasına gerek kalmıyor. sinema, tiyatro, konser dediysem, partili şarkıcılar, oyunlar, filmler değil. bu ülkede üstünde kimsenin tek bir itirazını duyamayacağınız çapta işler belediye merkezlerinde ücretsiz sahneleniyor. tartışmaya mahal bırakmayacak kadar nitelikli isimler, nitelikli oyunlar, nitelikli eserler...

    konser mi? zuhal olcaylar, yeni türküler, feridun düzağaçlar, kerem görsevler, büyük ev ablukadalar, moğollar, mazhar alansonlar, ilhan şeşenler, vedat sakmanlar, bülent ortaçgiller, gündoğarkenler, kurtalan ekspresler, fuat günerler, melis sökmenler, bulutsuzluk özlemi... daha onlarca örnek sayarım ama kalite bu. hem öyle halk konseri falan da değil, kapalı alanlarda, oturarak, medeni bir biçimde izleyeceğiniz konserler bunlar.

    ya da mesela nuri bilge ceylan'ın kuru otlar üstünde filmi daha vizyondayken, ibb de o filmin gösterimlerini kendi kültür merkezlerinde ücretsiz yaptı.

    tiyatro desen; etrafta billboardlarda gördüğünüz, kapalı gişe oynayıp, 400 lira bilet fiyatı olan oyunlar ücretsiz sahneleniyor. sevgili arsız ölüm dirmit, cem gibi ya da erkek aklı oksimoron sadece son 10 günde ibb merkezlerinde ücretsiz sahnelendi.

    şimdi ne imamoğlu bunu size seçim kampanyasında icraat olarak anlatır, ne de siz bunları bir yerlerde duyarsınız. çünkü bunlar averaj halkta karşılığı olan işler değil. ama bu hayat pahalılılığında sizi sadece hayatta kalacak kadar beslenip üreten makinelerden farklılaştıran vizyoner işler.

    diyeceğim o ki, imamoğlu'na sahip çıkın, çünkü o size değer veriyor.

  • inci taneleri

    yılmaz erdoğan'ın dizide, her karaktere mobbing uygulayan, dünyanın en saygısız insanını canlandırdığı yapım.

    bütün dizi yılmaz erdoğan'ın canlandırdığı karakterin, sosyo-ekonomik statüsü ve eğitimi fark etmeksizin, zengininden fakirine, eğitimlisinden cahiline, kadınından erkeğine, hatta köpeğe, etrafında kim varsa laf sokması üzerine kurulu. laf sokmadığında da küçümseyici bir biçimde bıyık altından gülüyor onlara.

    adam bir tek emniyet müdürü eski öğrencisine nefes almadan yaltaklandı. ona da işi düştüğü için.

  • imamoğlu kutsalı olmayan bir siyasetçidir

    unutmayın ki, asıl kutsalı olan siyasetçiden korkacaksınız.

    nasıl ki sizler oy vermek için siyasetini bir "kutsal"ın üzerine inşa eden birini arıyorsanız,
    bu biz atatürkçüler için o siyasi çizgiden köşe bucak kaçma sebebi.

    çünkü dünyayı, ülkesini bilen, tarihe hakim herhangi aydın bir birey bilir ki, hangi siyasetçi ya da siyasi çizgi kendince bir "kutsal" tanımlıyorsa, o siyasetçi/siyasi çizgi radikalleşmiştir. artık makulün, aydının o siyasetle işi olmaz.

    bu "kutsal"ın ne olduğu da önemli değil. ister dini olsun, ister etnik kökeni, ister kült lideri, ister askeri varlığı, ister şeyhi, ister ekonomi tasavvuru, isterse bir futbol takımı... hepsi birbirinin aynıdır, hepsi radikaldir.

    bizler atatürkçüler, ki en saygı duyduğumuz şey mustafa kemal atatürk'tür, o bile kendisinin kutsallaştırılmasına karşı çıkmıştır. "eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin" diyen bir liderin izinde giden bizler, ümit özdağ'ın o hakir gördüğü "kutsalsızlığı" öper başımıza koyarız.

    kutsallar, insanların kendi özel hayatlarında kalmalıdır.

  • meral akşener

    birileri sahiden meral akşener'in iyip'in istanbul ve ankara büyükşehir belediyelerini kazanacağına inandığı için aday çıkardığını düşünecek kadar ahmak olmamızı bekliyor. bu gerçekten gücüme gidiyor.

    meral akşener neyin ne olduğunu pekala biliyor. aday çıkarmasının bu illerin akp'ye geçmesi anlamına geldiğini bilecek kadar matematiğe vakıf. ayrıca iyip teşkilatları ve tabanı ona bu konuda adeta yalvardı. yani hem biliyor, hem de bu konuda çevresi tarafından bilgilendirildi.

    akşener ne yapıyorsa bilerek, hesaplayarak, planlayarak, kasıtlı olarak yapıyor.

    ama biz de bunu her gün söylemekten geri durmayacağız.

  • hüseyin nihal atsız

    bu ülkenin atası büyük önder mustafa kemal atatürk ve cumhuriyetin kurucu kadroları hakkında şunları yazmış kişi:

    "türkiye cumhuriyeti mayıs 1950'de kuruldu. ondan önceki 1923-1950 çağı gayrimeşru ve müstebit bir diktatörlük zamanıdır. diktatörlüğü yapan halk partisi ve bilhassa onun ileri gelenleridir...... bir haydut çetesinin diktaları kanun yerine geçerse, onu kanun diye yürüten topluluktan hayır gelmez."

    nitekim mustafa kemal atatürk'ün idealize ettiği cumhuriyet aydınlanmasına nihal atsız kadar zarar vermiş başka tek bir kişi yoktur. bre adam her şeyi geçtim, köy enstitülerinden ne istedin? o gencecikleri çocukların aldığı üst düzey eğitim nerede dokundu?

    diyeceğim o ki, 2022 yılında atsızcıların sanki atatürkçüymüş gibi rol kesmelerini aldanmayın. hem atsıza saygı duyup hem atatürkçü olunmaz.

    atsız, bu cumhuriyetin bütün kurucu değerlerine karşıdır.

    not: mesaj atıp "atsız'ın atatürk'ü övdüğü dönemler de var" diyenler oluyor. ona bakarsanız fettuşi'nin de atatürk'ü övdüğü dönemler var. bu sağcılarda takiyye geleneksel sporlardan. atatürk'e şaklaban diyen, ona haydut diyen, ona çeteci diyen atsız'ın o dönemlerini yerim ben.

  • 25 kasım 2022 ingiltere abd maçı

    bize 90 dakika eurovision'da türkiye-azerbaycan yunanistan-güney kıbrıs puanlaşması izlettiren maç.

  • abdülhamit'in torununun akşener'i tehdit etmesi

    bu ülke osmanoğlu hanedanı, ingiltere ve yunanistan'dan oluşan üçlü ittifak ile savaşıp onları tepeleyerek kurdu cumhuriyeti.

    yani öyle tek dönmeleri yetmez. çekip gittikleri ingiliz zırhlıları ile dönerlerse sanırım ufak bir sıkıntı yaratırlar. ama belki bu sefer british airways ile kaçarlar. daha pratik olur.

    türkiye cumhuriyeti kurulurken ülkenin batısı'nı yunan'dan, istanbul'u ingiliz'den, orta anadolu'yu osmanoğlu hanedanından kurtarıp da kurduğumuz unutuluyor hep.

  • ümit özdağ'ın iyi parti ile ittifak açıklaması

    yanlışım varsa düzeltin; nasıl yani daha önce istanbul il başkanını fetöcü ilan ettiği, genel başkanını terör işbirlikçisi olarak nitelendirdiği, ilk 4 maddeyi değiştirmeye çalışmakla itham ettiği, üniter devleti parçalamaya teşebbüsle suçladığı iyi parti'yle mi ittifak yapacakmış sayın özdağ?

    hani şu video çekip parmak sallayarak suçladığı meral akşener'den işbirliği mi bekler olmuş? hani şu sarı muhalefet dediği.

    işte omurga, işte türk sağı...

    %0,5 oy oranını seyreltmeden mi kullanıyorlar acaba? seçim yolunda belki kazanamayacaklar ama mustafa sarıgül ile ümit özdağ'ın bu sürece ve hayatımıza neşe kattıkları tartışılmaz.

    o değil de, akp millet ittifakı'nı parçalama hevesinden vazgeçmeyecek, orası belli oldu. çok dikkat etmek gerek.

  • 20 şubat 2022 tekirdağ depremi

    yukarıdaki felaket tellalı dangalaklara aldırılmaması gereken deprem.

    okan tüysüz'e göre 1912'de kırılmış ve başka bir yeri tetiklemeyecek tali bir fay hattında gerçekleşmiştir.

  • miralem pjanic

    bu adamın dün akşamki performansının beğenilmediği ülkede futbol yasaklanmalı. o ülke taraftarına değmez.

  • ekrem imamoğlu

    https://twitter.com/…eri/status/1369752954056622084

    haydarpaşa mücadelesini kazanmıştır.

    bakanlık ihaleden vazgeçip, bölgenin bir arkeopark olarak değerlendirilmesine mecbur kaldı. haydarpaşa özel sektöre verilmeyecek, otel olmayacak. gar işlevini de sürdürecek.

    https://twitter.com/…glu/status/1369694258802925568

  • 7 aralık 2020 ahmet hakan'ın kk'ya yalvarması

    ne kadar samimiyetsiz olduğunu anlamak için yayının sonraki 15 dakikasını izlemenin bile yeterli olduğu çağrı.

    ambargonun kalkması için ricacı olan ahmet hakan, bütün türkiye şu anda kemal kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmaya övgüler düzerken, bu akşam programında konuklarını o konuşmanın içinde yer alan fakat bugünün gündeminde zerre değeri olmayan tek mevzuyla ilgili, "kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması" üzerine konuşturdu saatlerce.

    yani bu akşam o yayına çıkarken tek derdi, kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı konuşmayı gargaraya getirmekti.

    cnn türk ambargosu sadece chp'nin değil, chp seçmeninin onurudur. chp başkanını aşar o ambargoyu kaldırmak.

  • muharrem ince

    az başarılı siyasetçilerin, sonradan görme rapçilerin ve cahil nba oyuncularının ortak bir noktası vardır: çevrelerinde sürekli kendilerini gaza getiren bir insan grubuyla yaşamayı severler.

    bu arkadaş(!) grubu, bu kişilerin egolarına oynayarak onlara almamaları gereken kararları aldırır ya da harcamamalarını gereken paraları harcatır. neticede siyasetçi olanları siyaset sahnesinden silinir, rapçi ve sporcu olanları ise parasal sefalete düşer.

    muharrem ince'nin sorununun da bu çevresi olduğunu düşünüyorum. bugün türkiye'de siyaseti takip eden herkes, muharrem ince'nin kendi hayal ettiği gibi bir siyasi kariyere sahip olamayacağını görür. ince'nin bir şansı vardı, kullanamadı ve şimdi onun rolünü başkaları dolduruyor. şimdi sıra başkalarında.

    ince türkiye'de bunun ilk örneği değil. sadece yakın tarihte emine ülker tarhan, ahmet davutoğlu, abdüllatif şener, öztürk yılmaz gibi isimler aynı şeyi yaşadılar.

    eminim muharrem ince sürekli etrafındaki insanlardan şunları duyuyordur:

    "başkanım siz bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeylerden birisiniz. siz umudumuzsunuz."
    "başkanım bütün muhalefet seçmeni arkanızda. siz bir adım atın, onlar arkanızdan koşacak."
    "başkanıım bu ülkeye sizin gibi bir lider gerek. siz kurtuluşumuzsunuz."
    "başkanım gençler ağzınızdan çıkacak tek bir sözle arkanızda kenetlenmeye hazır."
    "başkanım chp mi kaldı allasen. siz bir parti kurun ilk seçimde ceketinizi koysanız %30 garanti."

    muharrem ince'nin şu anda muhalif seçmende bir karşılığı yok. çünkü muhalif seçmen kazanmak istiyor. kazanan formülü de buldu muhalefet. ve bu formülün hiçbir yerinde ince'nin adı geçmiyor.

  • hazal kaya

    türkiye'de dizilerde artık lgbt karakter göremememizin sebebinin dizi yapımcıları olduğunu sananları ortaya koyan oyuncu.

    insanın hak ettiği gibi yönetilmesi tam da böyle bir şey.

    bir sır vereyim öyleyse; onur yürüyüşünü de yerli dizi yapımcıları derneği engellemiş.

  • 11 haziran 2020 beşiktaş bağış kampanyası tanıtımı

    beşiktaşlıyım ama benden kuruş işlemez.

    bağış kampanyası düzenleyecek adam artık kulüplere başkan olmasın. dolar milyoneri adamlar prestijim artsın diye büyük kulüplerin başına geliyorlar, sonra da taraftardan nakit yardımı istiyorlar.

    yapmasınlar. kimse onları zorla başkan yapmıyor. para lazım olduğunda servetlerini son kuruşuna kadar beşiktaş'a hibe etmeye hazır olarak gelsinler. gelmeyen de, gelmesin.

    neden bir taraftar değil de sanayici başkan oluyor o zaman. ben de yaparım böyle başkanlık.

    üstelik şu sıralar bir bağış kampanyası düzenlenir mi allasen. ülke ekonomik krizde, belediyeler yardım kolileri ile halkın açlığını gidermeye çalışıyor, her kurum elinden geldiğince ve durumu olanları da işin içine katarak genel sefaleti gidermeye çalışıyor.

    böyle bir dönemde "haydi pamuk eller cebe, futbolcu ve menajerlerin milyon euroluk kontralarını ödeyeceğiz" demek nasıl bir akıl tutulması.

    parası olan, yardım edecek olan askıda fatura kampanyasına destek olsun. hiç değilse verdiğiniz para bir ihtiyacı giderir.

  • imamoğlu cumhurbaşkanı olunca yapacağı ilk icraat

    parlamenter sistemi geri getirmek asla olmamalıdır. ülkenin bu halini bırak ileri götürmeyi, 18 yıl önceki haline döndürmek bile parlamenter sistem ile 50 sene sürer.

    önce bütün devlet kadroları doğru insanlarla doldurulmalı. yargı doğru atamalarla tarafsızlaştırılmalı vs.

    bu da ancak cumhurbaşkanının mevcut yetkileri ile hızlıca yapılabilir.

    parlamenter sistem geri gelecekse bu en aşağı 3-4 yıl sonra olmalı. saflığın lüzumu yok. eğer ülkeye faydalı olacak ise, bu yetkiler en doğru şekilde kullanılmalı.

    muhalefete düştüğü ilk gün "parlamenter sistem geri gelsin" diye kampanya başlatacak olan akp'nin kendisinden başkası olmayacak.

  • tcdd'nin bastırdığı 15 temmuz zaferi afişi

    türkiye'deki memuriyet kavramını harika özetleyen afiş.

    şu adamların işlettiği trene biniyor olmamız da aslında büyük cesaret.

  • istanbul'da toplu taşımanın 24 saate çıkması

    iett'nin yayınladığı listeye göre, yeni eklemelerle şehrin büyük kısmını kapsayacak şekilde gerçekleşmiş gibi görünen durum.

    kaynak

    "iett, gece seferleriyle ilgili resmi twitter hesabından açıklamada bulundu. açıklamada, 'yolcuların isteği üzerine 24 saat ulaşım sağlanabilmesi için hizmet veren gece hatlarının listesi' yayınlandı.

    listeye göre gece saatlerinde 15'i istanbul havalimanı'na olmak üzere toplam 28 hatta sefer düzenleniyor.

    istanbul'da metro sabah 06.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 24 saat hizmet veren metrobüs seferleri ise 01.00 ile 05:30 saatleri arasında 30 dakika veya 1 saat aralıklarla yapılıyor."

    genel olarak bakıldığında maksimum düzeyde kapsayıcılık yakalanmış gibi duruyor. yenikapı-hacıosman ve kadıköy-tavşantepe metro hatları kapsama alınmamışsa da, o hat boyunca ulaşım sağlayan otobüsler gece de çalışacak listeye göre.

    edit: toplu taşıma 24 saate çıkacağı vaadinden, her hattın 24 saate çıkacağını beklentisine girenler olmuş sanırım. öyle bir şeyin dünyada zaten örneği yok. burada yapılan düzenleme ile hedeflenen amaç; zaten çalışan havalimanı hatlarına ek olarak, istanbul'un merkez noktalarına giden uzun mesafeli hatların aktive edilerek, gece istediğiniz saatte istanbul'un sarıyer, pendik, sultanbeyli, bahçeşehir vs. gibi metrobüs hattı dışında kalan yerlerine ulaşılabilmeniz. zaten bu bu kadar yapılır. bütün ara hatların çalışmasını beklemek abes.

    edit 2: hala neden metro 24 saat değil diyenler var. bilhassa şehrin 2 temel metro hattı olan yenikapı\hacıosman ve kadıköy\pendik metro hatları için; metro hatları boyunda giden ve daha fazla durakta duran otobüsler var. keza anadolu yakasında gece de seferlere başlayan 17, marmaray boyunda gidiyor ve yine daha çok durakta duruyor. yani metroya gerek yok. gece metro güzergahında ulaşım mümkün.

  • ekrem imamoğlu

    bakın bu adamın kefili aslında bizzat akp iktidarıdır.

    geçmişinde tek bir falsosu olsa, şu anda siz bunu çarşaf çarşaf okurdunuz. ülkedeki bütün istihbarat servislerinin aylardır bu adamın geçmişinde bir çizik aradığını düşünmemek için saf olmanız gerek.

    öyleyse şundan rahatlıkla emin olabiliriz:

    imamoğlu bugüne dek tek bir kuruş eksik vergi vermemiştir.
    iş hayatında tek bir kuruş rüşvet vererek kendine çıkar sağlamamıştır.
    belediyeciliği döneminde tek bir usulsüzlük yapmamıştır.
    tek bir yakınını kayırmamış, tek bir tanıdığına haksız kazanç sağlamamıştır.

    bırakın belediye başkanı olarak seçmeyi, pamuklara sarıp koruma altına almalısınız.

    not: en büyük talihsizliği de herhalde, bu niteliklere sahip olup da "ekşisözlük'te sevenleri çok rerörö. o yüzden ben oy vermeyeceğim" diyecek kadar cahil bir kesime dert anlatmaya, onlara rağmen onlara yardım etmeye çabalaması olsa gerek.

  • anketlerde akp'nin oyu yüzde 38'in üstüne çıkmıyor

    ahmet takan'ın gazetecilik hayatı boyunca tek bir kulis bilgisinin bile doğru çıkmadığı gerçeği ile birlikte değerlendirilmesi gereken durum. adamın ankara'da siyasetin içinden tanıdıklarının olduğundan bile şüpheliyim ben.