varyete19
profili

  • erzurum belediye başkanı'nın izinli altın önerisi

    erzurum belediye başkanı mehmet sekmen’in yaptığı beyin yakan öneri. aşağıya linki koydum; ama üşenenler için özet geçeyim: ona göre sahip olduğumuz küpeler, bilezikler bile devletin kontrolünde özel kasaya konulmalıymış. devlette bunlarla yatırım yapmalıymış. eğer düğünde filan lazım olursa o altınlar izinli sayılacakmış alıp takabilecekmişiz; ama sonra izin dönüşü yerine koyacakmışız kendi altınlarımızı. neyse kendisi ekonomistmiş zaten ve tarihi kur korumalı faiz önerisi ondan gelmiş. adama demezler mi “lan sen kimin altınıyla kime hava atıyorsun?” diye. ha bir de aldığımızı geri verecekmişiz. heralde evlenenlerden balayı dönüşü taktıklarımızı geri isteyeceğiz. sonuçta izinden düşüyor. linki de aşağıda

    link

    video linki de geldi

    2+2 işlemini yapamayan adam kendini ekonomist ilan etmesine mi yanayım, bu adamın koskoca bir ülke yönetiminde pay sahibi olmasına mı yanayım bilemedim. hakikatten cumhuriyet tarihimizde bu kadar düşük iq’lu ve cahil yönetimle karşılaşmamıştık. akp her dönemde bu konuda çıtayı daha yükseğe koyuyor.

  • taylan antalyalı

    her maç en az bir kere yaptığı topu kontrol edeyim derken rakibe kaptırma alışkanlığı sonucunda yine golü yedirdi. tıngır mıngır gelen topları bile kontrol edemiyor bazen. top kendi sahamızda bu adama gelince bir sakrlık yapacak diye inanılmaz geriliyorum. oysa temel futbol bilgileri bunlar, galatasaray 11’inde oynayan bir oyuncunun sürekli bu hataları yapma lüksü yok.

  • bira bardakta mı yoksa kutudan mi içilir sorunsalı

    bira zorunluluk yoksa bardaktan ve hafif köpüklü bir şekilde içilmelidir. zira köpürmezse midenizde köpürecek ve şişkinlik yaratacaktır. dolayısı ile bardaktan içilmeyen bira sizi çabuk tıkar ve gaz yapar. ayrıca ale tipi biraların kokuları da önemlidir. içerken onu da içe çekmek alınacak keyfi arttırır. siz yine keyif alıyorsanız şişe veya kutudan için tabi, o size kalmış.

  • muslera'nın ayağının kırılmasına sevinen doktor

    göt korkusundan yazdığı özür kesinlikle samimi değildir. bunu iki kuruşluk aklıyla o gs’yi küçük harfle yazmasından anlayabilirsiniz. yanlış anlamayın imla takıntım yok; ama özellikle yapılan bir durum olduğu belli. zira türkiye yazarken ilk harfi büyük yazmış ve gs’nin g’si noktadan sonra geldiği için kullandığı cihazda otomatik olarak büyük olması gerekirken bu dallama özellikle küçük harf ile yazmış. böyle de yavşak bir doktordur anlayacağınız.

  • şanlıurfa'da beyin yakan koronavirüs röportajı

    dikkatli bakarsanız beyaz takkeli çocuğun kılık değiştirmiş corona virüsü olduğunu anlarsınız. muhtemelen çıplak gözle görülmediği için kimse farkında değil; ama bu kafadaki cemaati bulunca boş durmamış her yere yayılmış. dikkat ederseniz suratında çakalca bir gülüş de var.

  • corona varken gym'e gitmek

    umreden gelip dışarıda dolaşanlardan farkı olmayan andavalların yaptığı eylem. bir çoğu bana bir şey olmaz mantığında. sanıyorlar ki onlar için endişeleniyoruz. bizim endişemiz siz değilsiniz de yayacağınız hastalık ile başkalarını yakacaksınız.

    en son 2001 yılında grip olan ve 8 senedir haftada ortalama 4,5 gün gym’e giden biri olarak ilk defa kaydımı dondurdum. olmazsa asıl bana bir şey olmaz; ama başkasına zarar vermeye hakkım yok. evde vücut ağırlığı ile veya ormanda koşarak spordan uzak kalmamaya çalışacağım. yapılması gereken de budur.

  • mbaye diagne

    sanki ligin ilk yarısı bu adamı bize kilitlemek için düzenlenmiş bir tiyatro gibime geliyor. başka türlü bu adamın 17 maçta 20 gol atmasını açıklayamıyorum.

  • lionel messi

    sanırım yüklü alışveriş yaptıracak. yoksa neden durup dururken iki kişiyi pazara göndersin?

  • 10 şubat 2019 galatasaray lehine verilen penaltı

    fenerbahçe maçında muslera’nın hareketi ne kadar penaltıysa bu da o kadar penaltıdır.

  • lionel messi

    arkasında xavi,iniesta olduğundan frikik atabilen adam. barcelona dışında aut bile attırmazlar.

    edit: bu kadar açık bir ironiye ciddiye alıp xavi futbolu bıraktı diyen var. hadi ya, cidden bıraktı mı? bari başlıkta yazdığım yaklaşık 30 entryden birine baksaydın.

    (bkz: thank you captain obvious)

  • avcılık bir spor değildir

    bunun ile uğraşan her kim varsa cani ruhludur. av kazasında kurban gitseler zerre üzülmem; hatta umarım avlanırken başlarına her türlü bela gelir. orman da uyumakmış... git nerede uyuyorsan uyu ulan ayı; ama bunu yaparken masum hayvanları sırf ezik egonu tatmin etmek için öldürmene gerek yok. madem yapıyorsun, bunu burda matah bir şeymiş gibi anlatma. “ben katil ruhlu bir götüm” de, geç; çünkü insanlar seni öyle görüyor.

    not: bu devirde kaldı mı bilmiyorum; ama açlık gibi zaruri nedenler ile avlananları ayrı tutuyorum.

  • cristiano ronaldo

    sözlükte manipulatif, yalan söylemekten çekinmeyen ve futboldan hiç anlamayan bir iki tane fanı var.

    adam ne demiş ki; messi uruguay’ın 3 gömlek altında savunma yapan izlanda’ya karşı bir şey yapamadı, üstüne penaltı kaçırdı . peki adama sorarlar 2 sene önce aynı izlanda’ya karşı ronaldo ne yaptı? benim hatırladığım sahada hayalet gibi geziniyordu. yine aynı ronaldo o kupadaki avusturya maçında da penaltıyı atamadı. galibiyet alamayan takım turnuva tarihinde ilk defa üçüncü olanların da gruptan çıkmasına izin verildiği için galibiyetsiz bir şekilde gruptan çıkabildi. ayrıca ronaldo’nun varlık gösteremediği ve penaltı kaçırdığı iran izlanda’dan kaç gömlek üstündü kardeş? ronaldo o golü kaçırdığı için neredeyse tur gidiyordu. son dakikada kaçan golle ilk turu geçtiler; ama o penaltı sebebiyle rakipleri rusya yerine uruguay oldu. hatta yarı finale kadar daha zor olan gruba düştüler.

    sadece bu da değil, izlanda maçında sahada olan arjantin’in yıldızlarını sayarken o maçta hiç oynamayan, turnuvada ise sadece 23 dakika oynayan dybala, her turnuvada takıma tecavüz eden ve yine o maçın son dakikalarında oyuna giren higuain ve hırvatistan maçından sonra kenardaki malın kestiği aguero’yu saymış. aynen , messi aguero’ya, dybala’ya kulubedeyken gol attırmalıydı. madem onları sayıyorsun caballero’yu, enzo perez’i, meza’yı, fazio’yu, tagliafico’yu, acuna’yı da saysana. kenardaki şaklabandan da bahsetsene. portekiz taraftarı acaba rakip orta sahayı her geçtiğinde “defanstaki öküzler şimdi ne hata yapacak” diye tedirgin olmuş mudur? o yıldızlar karması takım messi yokken 8 maçta 1 galibiyet alabilmiş. yani o işler öyle değil kardeş.

    adam futbola o kadar uzak ki; kante, pogba ve matuidi gibi canavar orta sahası, arkasında sağlam bir defansı olan fransa ile, iniesta, busquest gibi daha yumuşak orta sahalar ile oynayan ispanya’yı bir tutuyor. ispanya gol atması çok daha kolay bir takım. zaten fas bile rahatlıkla iki gol buldu. bunu ronaldo’nun yaptığını küçümsemek için söylemiyorum. bence o maç onun kariyerindeki en iyi performanslarından biriydi. attığı goller dışında da çok etkiliydi. bu ne tip adamların yorum yaptığımı gösteren bir örnek sadece. adam 10 forvetten 9 tanesinin rahatlıkla atacağı fas maçındaki gole efsane demiş zaten. gel de bu adamla futbol konuş.

  • fernando muslera

    bu maçta 4 net kurtarışı var. son ikisi gerçekten çok önemliydi. konsantrasyon diyoruz da, sadece iç saha için demiyoruz. deplasmanda da bu adam dışında konsantre olan kimse yok gibi. gerçi bir de serdar aziz var; ama o götünden anlamış.

  • fernando muslera

    yediği golde hiçbir hatası yoktur. hatası var diyen ya futbolu bilmeyen; ama yorum yapan öküzler ya da trollerdir.

    hiç bir kaleci rakip orta sahada iken kale çizgisinde durmaz. defansın arkasına atılan toplar her maçta bir iki defa olurken, bu tip vuruşlar binde bir yapılabileceğinden bu riski alır. şu maçta bile muslera’nın erken sezip çıktığı iki pozisyon var. faul yapılır yapılmaz top bir anda durdu ve kuca çok hızlı ve inanılmaz bir şekilde kullandı. muslera’nın kaleye dönecek, yerini alacak vakti yoktu.

    özetle sığır sığır konuşmayın.

  • 11 şubat 2018 medipol başakşehir fenerbahçe maçı

    kariyerindeki en iyi maçları fenerbahçe’ye karşı oynayan volkan babacan’ın maç satmakla itham edildiği maç. ulan adamın kurtarışlarından klip yapsalar sadece fenerbahçe maçlarından 10 pozisyon çıkar.

  • sözlükçülerin bugüne kadar kullandığı telefonlar

    (bkz: hayırlı forumlar)

  • fc barcelona

    premier lige geçerlerse yıllardır süren “messi kendini premier ligde ispatlasın” geyiği de sonunda biter. sırf bu yüzden bu iş olsun istiyorum.

  • fabricio agosto ramirez

    bugün penaltı çıkaramadı diye bu adama bok atan olursa galatasaraylı halimle skerim belasını.

  • rüzgar çetin

    oldukca mutevazi bir aileden gelen ve ailesine yakisir bir sekilde tevazu sahibi oldugunu dusundugum guzel insan. parada pulda gozu de yok. hakki oldugu halde olen kisinin ailesinden bir kurus tazminat istememis, yetmez, bir de kendileri ile helallesmeyi israrla talep etmistir. sonucta kendisi alti ustu alkollu bir sekilde yuksek hizda araba kullanmis, ancak karsi taraf emniyet kemeri takmayarak bu guzel kardesimizin katil yaftasi yemesine sebep olmustur.boyle guzel insanlari hapishane koselerinde curutmek insan haklarina aykiridir. varsin alkollu araba kullanip cocuklari yetim biraksin, varsin kavgada etrafa bir sarjor bosaltisin... mutavzi oldugunu soylemis miydim...