jonathan safran foer25
profili

  • fal bakmayı bilen yazar

    falınız fallanmış götünüz kıllanmış.

    tanım: falcı yazardır.

    edit: falcı değilim be amk. götünüz kıllanmış diyorum mesaj yağdı bana da bakar mısınız diye?

    mesaj atanlara ya da atacaklara toplu bakıyorum arkadaşlar. sizden bir bok olmaz. aldatılmaya, ezilmeye, terk edilmeye ve kaybetmeye mahkumsunuz. acı ama gerçek. iyi geceler.

  • ilişkilerde yapılan en büyük hatalar

    herkesin görünmez bir kantara sahip olması gerekir. alacaksın karşındaki insanı oturtacaksın o kantara, hemen ağırlığını hesaplayacaksın ve ederinden çok değer vermeyeceksin.

    en büyük hata, haddinden fazla değer vermektir.

  • bir şampuana 10 liradan fazla veren insan

    ben pril’le yıkanıyorum. 4 kiloluk bidonu 16 lira. limonlu genelde. elmalısı da güzel.

  • seat leon ile site kapısını söken adam

    leon'un da, bahçe kapısının da; sondakika.com'un da...

    1 dk'lık reklam mı kaldı be amk internetinde? sanki bana dünyanın sırrını açıklayacak amk sitesi. siktir git izlemiyorum.

    edit: reklamı geç olmadığı gibi, başka sayfada takılayım süre geçsin diye de bir şey yok. sayfaya döndüğünde saniye kaldığı yerden devam ediyor. bak bak bak. amklarım.

    edit: vpn güvenlidir belki ama bütün komutlar başka bir sunucuya gönderildikten sonra yeniden iletiliyor. o yüzden vpn’e karşı biraz önyargılıyım.

  • setenay cankat'ın a spor'dan kovulması

    “bir kadın olarak” ifadesini nasıl da işinize geldiğiniz gibi kullanıyorsunuz. söz konusu video’da adam sustukça “bir kadın olarak” koskoca adamı aşağılarken iyi, kovulduktan sonra aslı astarı olmamasına rağmen “bir kadın olarak” tehdit edildin öyle mi?

    geçeceksin bu işleri. geçirtmişler zaten bu işlerden.

    not: metin oktay

  • varoş dövmesi

    fakirler için:

    kral tacı, only god judge me, canım anam...

    zenginler için:

    less is more

  • 11 ekim 2019 yılmaz özdil yazısı

    artık yazmaması gereken yazardır. çünkü yazılarından ders alması gereken kitle gün içinde 50'den fazla kelime okumayan (o da şen kasap - barış kuaför - istanbul 10 km gibi tabela içerikleri) insanlardan oluşuyor. öyle ki bu insanlar; tıpta şizofreni olarak nitelendirilecek; gerçekleri inkar etme ve bir yalana inanma bağlamında sıkıntılı bir süreç yaşıyorlar farkında olmadan. bu insanlar; avuç avuç toprağı yabancılara satarsın kılı kpırdamaz, türk bayrağı'nın asılı olduğu direğe balta vurursun kafanı koparır.

    bu insanlar; ülkenin akciğeri ormanlarının hektar hektar yanmasına müsaade ederler, devlete yapılan en ufak eylemlerde yedi cihanı yakarlar.

    gerçi bu da değişti zamanla. işte adam diyor ki 'kafalarına çuval geçirilen askerler', tık yok. birkaç sene önce ışıd tarafından cayır cayır yakılan askerler? hiçbir yerde haber yok.

    her neyse. sayın özdil. bu tip insanlara söylediklerinizi dinletebilmek için; en başta ve en sonda küfretmeniz lazım.

    ananızı s. ********** o. ç.

    böyle. işe yarar mı pek emin değilim ama en azından pür dikkat sizi dinlemiş olurlar.

    edit: ne yazık ki küfür de işe yaramıyormuş.

    'aq um embesili millete durduk yere anasına küfrediyorsun'

    bu mesajı atan kişi durduk yere küfrettiğimi düşünüyor. yani yazılan o kadar içeriğin içinden küfrü almış, gerisi bünyeye girmemiş. çok üzgünüm özdil. anlatabilmenin bir yolu yok.

    edit: ha şunu da ekleyeyim. milletimizin başını öne eğecek, milli değerlerimize saygısızlık yapacak / aşağılayacak, milli çıkarlarımıza ters düşecek her türlü eylemin ve durumun karşısındayım. şu an sınırlarımızı korumaya yönelik hassasiyetlerinizi, biz t.c. ibaresi kaldırıldığında, “ne mutlu türküm diyene” silinmeye çalışıldığında, “brunson” serbest bırakıldığında, kaşıkçı katledildiğinde, kozmik odaya girildiğinde, ergenekon davasında, vatandaşlık bilgilerimiz ortaya saçıldığında vd. aynı hassasiyetle gösterdik. işimize geldiği gibi yan çizmedik. o yüzden sorgulamanız gereken bir milliyetçilik var ise; dönün kendinize bakın.

  • netflix terör örgütü

    haklı bir tasvir.

    çünkü yerel seçim zamanında netflix yetkilileri öcalan’ın mektubunu eline alıp mealini yapmıştı. hatta öcalan’ın kardeşi de netflix’e çıkartılıp seçimi yorumlamıştı.

    devletimiz en iyisini bilir.

  • banka hesabında 10 milyon tl görünce yapılacaklar

    önce bankayı arar gelen paranın kaynağını öğrenir, daha sonra da bana ait olmadığını yazılı bir dilekçe ile bankaya bildiririm. dilekçemin kopyasını alırım, savcılığa başvururum.

  • bacak kıllarını almayıp şort giyen erkek

    çok şaşırdım. gerçekten alalım mı hanımlar?

    ben bir kere almıştım. elimi bacağıma sürdüğümde şeyim kalkıyordu. korktum. daha da kesmedim. fjdshf.

  • yazarların sosyal medyada mesajlaştığı ilk ünlü

    (bkz: levent üzümcü)

    10 sene evvel tanıştık. öğrenciydim. hatta oyununa davet edip, en önde bilet vermişti.

    okul bitti, iş serüvenimdeki bütün gelişmeleri haber verdim. her zaman tam destek verdi. doğum günlerinde, özel günlerinde ararım, hal hatır sorarım.

    adam gibi adamdır.

  • czn burak

    hayatımda gördüğüm en itici insan.

    at kırbacıyla her gülüşünde tokatlayacaksın. bir daha gülebiliyor mu amk.

    bana verin onu, on beş günde eğitirim.

  • 18 kasım 2018 formula 3 kazası

    virajı kasıtlı bir şekilde içten almayan pilotun geçirdiği kaza.

    viraja girmeden zaten başka bir araçla teması var ve kontrolü kaybetmiş bir şekilde hızla geliyor. akabinde de virajdaki başka bir araca çarparak yükseliyor.

    yorumlar biraz incelemeden yapılmış. fren yerine gaza basması ya da virajı içten alması vs.

  • her 10 kasım'da put gibi dikilmek

    --- spoiler ---

    birkaç dik bakış dışında bugüne kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım.
    --- spoiler ---

    neden çünkü demokratik bir ülke burası! atatürk'ün kurduğu türkiye cumhuriyeti. osmanlı devam etseydi de o zaman görseydim taşağını, padişaha saygı duruşunda yürüyüp gittiğini.

    amk kadir bilmezleri.

  • pahalısını almada hiçbir mantık olmayan şeyler

    tuvalet kağıdı yazanları esefle kınıyorum.

    götünüze değer değmez oracıkta ıslanıp yok olan tuvalet kağıtlarından ne anlıyorsunuz be arkadaş?

    ben fillere emdiriyorum kıçımı.

  • whatsapp'ta last seen'i kapatan insan

    keşke 'çevrimiçi' özelliği de kapansa diye bekleyen insandır.

    öyle sıkıldım ki whatsapp triplerinden.

  • 23 temmuz 2018 ankara'da duyulan patlama sesi

    üst edit: kahramankazan'da mürted hava meydan komutanlığı'nda f-16 uçuşu sırasındaki sonik patlamanın neden olduğu belirtildi. (dha)

    ayrıca: ankara valisi ercan topaca: "ankara’da bir patlama olduğu yönündeki ihbarlar üzerine, yapılan incelemede, söz konusu patlama sesinin, f-16 modernizasyon projesi kapsamında, tai genel müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır. söz konusu test uçuşları yetkili mercilerden izin alınarak yapılmış olup herhangi olumsuzluk bulunmamaktadır" dedi.
    16:00

    korkulan olmadı. tüm ankaralılara ve ülkemize geçmiş olsun.
    ___

    tamam anladık arkadaşlar. ankara'nın her yerinden duyulmuş. şimdi bir sakin. olay hakkında bir bilginiz yok ise sessiz sessiz oturup bilen birinin bir şey paylaşmasını bekleyin.

    edit: şimdilik füze test atışları olduğu söyleniyor.
    ankara valiliği

    arkadaşlar gerçekten inanılmazsınız. sokaktaki yol çalışmalarındaki kepçeyi saatlerce izleyen insanlardan bir farkınız yok kusura bakmayın.

    - aman nooolmuş? bomba mı patlamış? vah aaaah! ölü olmasa bari.

    edit 2: bir de böyle bir bilgi var. (profilini kapatmış aptal. muhtemelen ilgi çekmek için yazdı)
    yenikent jandarma birliği'nde patlama

    edit 3: bu da hürriyet linki. ayrıntılar birazdanmış.
    hürriyet

    edit 4: karar gazetesi'nin de (!) gelişmeleri buradan takip edip 'öne sürülüyor' şeklinde habercilik yaptığını da görmüş olduk.

    karar gazetesi

    edit 5: lütfen karar gazetesi linkine tıklayıp da trafik kazandırmayın. az önce 'mke'de patlama ölü ve yaralılar var' başlığını silip 'bazı sosyal medya paylaşımları böyle' diye değiştirmiş. el insaf.

    edit 6: ankara'da endişeye neden olan patlama sesinin ilk belirlemelere göre, kahramankazan'da mürted hava meydan komutanlığı'nda f-16 uçuşu sırasındaki sonik patlamanın neden olduğu belirtildi. (dha)
    https://www.dha.com.tr/…ni-belli-oldu/haber-1591024

    ayrıca bazı entry'lere cevap olarak: bak arkadaşım bilgi böyle girilir. senin ay şurada patlama sesi duyuldu tarzı çekirdekçi teyzeler gibi açıklamaların yalnızca bilgi kirliliği. neymiş olayın çapını hesaplıyormuş? eğer o kadar yetiye sahip olsan 'ay çok korktum inşalla bişiy olmamıştır' şeklinde paylaşım yapmazsın. oturur neymiş ne değilmiş ona bakarsın. yine yaz ne yazacaksan ama binlerce insan böylesine ehemmiyetli bir durumda reel ve içi dolu bilgiye erişmek istiyor. acaba şuradan da duyulmuş mu şeklinde entry aramıyor!

    bir de alınganlık yapmıyorlar mı? hey allahım.

  • flac varken spotify'a ciddi ciddi para ödemek

    flac: torrent'e flac aranır. dosya bulunur, indirilir. itunes'a atılır. iphone bağlanır. senkronize edilir. track dinlenir.

    dezavantajları: kolay kolay her şarkının flac formatını bulamazsın. bulsan da birkaç albüm hayvani yer kapladığı için mobil aygıtının sabit belleği çabucak dolar. eklediğin albümlerden sıkılırsın ve her seferinde senkronize etmek için göbeğin çatlar.

    spotify: uygulamayı açarsın. arama kısmına 'eşeğin siki' yazarsın ve tatlı tatlı dinlersin. ne aramayla, ne indirmeyle, ne senkronize etmeyle, ne de disk doldu uyarısıyla uğraşmazsın. parasını öder eşeğin sikini bile anında yüksek kalite dinlersin.

    edit: başlık başa. e arkadaşım 20 liralık kulaklığınla burada flac çığırtkanlığı yaparsan öyle yazdığını silip bir köşede ağlarsın. yazma demiyorum, yine yaz ama önce bir gel birlikte spotify'da 'eşeğin siki'ni dinleyelim. :)

  • akşener-kılıçdaroğlu başkanlık ittifakı

    büyük yanlış olur.

    günümüz siyaseti her ne kadar inkar etse de chp hala sol, akşener de sağ olarak bilinmektedir. akp'nin bu kadar güçlenmesinin nedeni de sağ cepheyi tamamen eritip kendisinde toplamasıdır.

    chp seçimlere ayakkabısını aday koysa yine aynı oyu alır.

    akşener'in burdaki görevi sağı parçalamak. eğer kılıçdaroğlu ile yakın flört ederse sağdan ona oy verenlerin sayısı azalır. hatta chp'nin bile oylarını düşürebilir.

    sağa, akp'ye darbe indirebilmeleri için birlikte hareket etmemeleri gerekir.

  • fitch'in türkiye'nin büyüme oranını %100 artırması

    'ekonomi batıyor tayfası'nı vatan haini sanan güruhları sevindiren haber. ama haber. haber sevindiriyor adamı. linki, içeriği. neden sevindiriyor? taş atmak için. 'noldu lan ibneler' demek için. yoksa sikmişim ekonomiyi kafasında.