sercomputer20
profili

  • zenci kelimesi bir hakaret midir sorunsalı

    hakaret falan değildi bu kelime yıllar yılı. sosyal medyanın peydah olmasıyla her boka duyar kasan sikindirik bir tayfa var, o tayfanın götten uydurmaları bunlar hep.

    50 yıl boyunca "eti negro" olarak üretilen bisküvi bile bu duyarcı denyo gerizekalı tayfa yüzünden "eti nero" oldu.

    türkler zencileri her daim sevmiştir, hele hele sporcu olan zencilere özel ihtimam gösterirler, ayrıcalıklı sevgileri vardır. bu amk duyarcıları yüzünden hiçbir kötü anlamı olmayan kelime ırkçılıkla bağdaştırılır oldu, "siyahi" diye sikik bir kavram çıkarıldı.

  • edin dzeko

    son haftalarda kennet andersson'un son dönemine bağlamış olan santrafor.

    bir an önce şut çalışmaya başlaması lazım, böyle iş olmaz. karşı karşıya belki de harcadığı 8. gol pozisyonu bu akşam.

  • dusan tadic

    son dönemde paso penaltı kaçıran adam. dzeko varken ne sikime penaltı attırılıyor bu adama anlamak mümkün değil.

    bu ülkede 3 sene önce 1 gol farkla şampiyon belirlendi. bu denli laubaliliğin lüzumu yok amk.

  • memleket partisinin tarafsız kalması

    yazıklar olsun demekten başka bir şey yapmayacağım tarafsızlık. 2018'de sana verdiğim oyu da helal etmiyorum, hatta son derece pişmanım.

  • siz hitabına sen diye karşılık veren insan

    dağ ayısı olan insan. siz hitabı alındığında siz diye karşılık verilir. sen diye karşılık veren kalitesiz bir karaktere sahiptir.

  • istanbul'u tahliye etmenin yolu

    "deprem bütün dünyada olmakta" diyenleri gördüğümüz soru cümlesi.

    deprem tüm dünyada falan olmuyor. dünyanın sadece belli başlı bölgelerinde yıkıcı etki gösterebilecek faylar var. bunlardan biri de ne yazık ki anadolu toprakları.

    hele hele avrupa, o tertemiz bembeyaz haritasıyla italya ve yunanistan hariç deprem nedir bilmeyen, hayatında hiç deprem yaşamadan doğup büyüyüp huzur içinde ölen insanlarla dolu. deprem bütün dünyada falan olmuyor yani, kendinizi kandırmayın, beyninizi kullanın.

    istanbul da deprem tehdidiyle karşı karşıya olan bir şehir olarak göt kadar alana sıkıştırılmış bir tost makinesi gibi. bu şehrin nüfusunun 10 milyonun altına düşürülmesi lazım, iş imkanlarının anadolu'ya dağıtılması lazım, her bir sikimi istanbul'a sokuşturmamak lazım. uzaktan yapılabilen işlerin şehir dışından yapılmasına izin verilmesi lazım, illa ofise geleceksin laptop açıp burada oturacaksın denmemesi lazım, devletin bu işe el atıp şirketleri zorlaması lazım.

    ama nerde bizde o kafa, vatandaş bile "depremse deprem, dünyanın her yerinde oluyor nolmuş yani yaşarız göt göte" diye tepki gösterebiliyor böyle bir öneriye. bok her yerde oluyor, açın biraz araştırın inceleyin be kardeşim. bu toplumdan hakikaten bir bok olmaz.

    bok var istanbul'da. şirketim ofise 1 saat mesafede olmak zorundasın kuralını uygulamasa defolup gideceğim bu şehirden, gidemiyorum amk yerinden sırf para kazanıp aileme bakabilmek uğruna. para uğruna canımız her an tehlikede 50 senelik apartmanlar arasında.

    sikmişim istanbul'unu, ne bir yere gidebilirsin, ne gezip tozabilirsin, ne park yeri bulabilirsin. doğma büyüme istanbulluyum, nefret ettim bu amına koyduğumun şehrinden, derdinden, tasasından, vakit kaybından, stresinden.

  • remote çalışanların hayatı kaçırması

    eksik tespit.

    uzaktan çalışmaya gerek yok, çalışan her insan hayatı kaçırıyor zaten. sayıları az olan ve sürekli akarı olup gezip tozabilen, sürekli yeni yerler görebilen, yiyip içebilen insanlardır bu hayatı doyasıya yaşayan ve kaçırmayan. yani ekstra kaymak tabaka.

    dolayısıyla uzaktan çalışıyorum diye üzülme, diğerleri de ofise gidip ya da dükkanına gidip akşama kadar orda kalıyor.

    çalışmak hayatını kiraya vermektir, sike sike kaçırırsın zaten hayatı.

  • hala tiktok indirmemiş insan

    boka batmamış insan.

  • üç büyüklerin trabzonspor'u tebrik etmemesi

    tribünde açılan ve şiddeti meşrulaştıran rezil pankarttan sonra mümkün olmayandır.

    saygınlık alınmaz, kazanılır. saygın bir camia olmayı beceremiyorsan, saygınlığı hakedemezsin.

  • 10 ocak 2022 türk futbolunun çöküşü

    türk futbolunun çöküşü, balotelli'nin selçuksports hd izlemesiyle değil, 3 büyük takımın iyiden iyiye anadolu takımlarından bir farkının kalmaması ve üç lokomotif takımın üçünün de hocasız kalmasıdır.

    2011'de başlayan süreçle adım adım bugünlere gelinmiştir. şike kumpası, passolig, euro kurları ve şampiyonlar ligi'ne direkt gidememe derken türk futbolu göz göre göre dibe vurdurulmuştur.

    kimse bursaymış başakşehirmiş trabzonmuş izlemeyecek bir müddet sonra. üç büyükler ayağa kalkamazlarsa türk futbolu bir daha asla iflah olmaz.

  • vitor pereira

    2015-2016'daki asrın kadeosunu elindeki grande tall boy kahve ile piç ederek iki kupayı hediye eden, ne sikime bel bağlanıp methiyeler düzüldüğünü anlamadığım teknik olmayan direktör.

    var mı vitor hocanızın bir bildiği? defol git.

  • şahan'ın evini korumak için 50 kişi çalıştırması

    beğenirsin beğenmezsin, seversin sevmezsin. adam 15 senedir televizyonda, sinemada bilmem nerde iş yapıp çalışıp kazanmış bir ev almış. parası da var. bakmış ki yetkililerden yeterli hayır yok, basmış parayı, kendi ekibini kurmuş ve evini korumaya çalışıyor. ne var bunda onu anlamadım.

    hayır nedir yani, korumasın mı? yanmasını mı beklesin? senin orda bir evin olsa elinden gelen maksimum ne ise yapmayacak mısın? yangının yanında araban olsa çekmeyecek misin mesela? madem her yer yanıyor bizimki de yansın arada ne olacak mı diyeceksin?

    bunun paraya tapmakla falan ne ilgisi var. herkes gücü yettiğince canını da malını da korumaya çalışır. kiminin gücü eş dost çağırmaya yeter, kimi parayı basar 50 kişilik ekip kurar. bu kadar basit.

    şahan'ın sana bana borcu mu var, kamuya dair bir yöneticilik görevi mi var da kızıyorsunuz adama. bu adamlara kızacağınıza, illegal yoldan, başkalarının sırtına basıp ezerek haksız kazanç sağlayan ve sefasını süren insanlara kızın.

  • renault 9 broadway

    bizimkiler dizisinin başrol karakteri şükrü ile özdeşleşmiş otomobil. alüminyum alaşım jantları, otomatik ön camları ve merkezi kilit sistemiyle teknolojik bir şaheser olarak lanse edilirdi.

    ayrıca (bkz: renault 9 broadway jantı)

  • arda turan

    tüm yaptıklarından sonra kendisini hala galatasaray'a yakıştırabilen galatasaraylılar olduğunu gördüğümüz top tepici.

    galatasaray'a geleceği gün galatasaray'ın çöküşünün başlayacağı gündür.

    tüm yaptıklarını da fanatik fenerli acun yaptırmış ve geleceğini harcamış diyorlar. vay amk.

    edit: "fatih terim'in elini öpsün, galatasaray'a gelsin" diyen arkadaş kaçmış. :)

  • başakşehir'den 5 yemek vs bayern'den 5 yemek

    başakşehir'den 5 yemek rezillik, bayern munich'ten 5 yemek ise üzücüdür.

  • arabayı kilitledikten sonra kapıyı kontrol etmek

    göt kadar bir sinyal kesiciyle o kapıların ve bagajların kitlenmediğini farketmeyeceği için yarın öbür gün buralarda (bkz: x rezaleti) diye başlık açacak insanın eleştirdiği insan.

    arabanızı kitledikten sonra elinizle kontrol edin, eleştirileri siklemeyin, göte gelmeyin efendim.

  • 27 kasım 2017 çarşı'nın attığı tweet

    anlaşılamayan, anlamsız bir tuhaf tweet.

    galatasaray'ın amblemini koymayıp yerine -no image- ikonu koyunca beşiktaş daha mı büyük olmuş oluyor?

  • uefa şampiyonlar ligi'nin formatının değişmesi

    şampiyonlar ligi'ni avrupa futbolundan soyutlayıp, salt birkaç ülkeye peşkeş çekmek için yapılan değişiklik.

    kendi liginde üçüncü ve dördüncü sıradaki takımın şampiyonlar ligi'ne direkt gitmesi saçmalıktır. bunu savunmak da yalnızca güce tapmakla açıklanabilir. ulan hadi ilk ikiyi anlıyorum da, üçüncü dördüncü olmuşsun, ne şampiyonluğu, ne ligi amk?

    tamam, belli bir kaliteyi belli bir seviyede tutmak için 4 takım hak kazanıyordu zaten bunu anlıyoruz, ama ön eleme oynasınlar ki diğer ülkelerden gelen takımlar da şans bulabilsin. sürprizlere gebe olabilsin, heyecan artsın. belli bir kaliteyi tutarak ne kadar çok ülkeden katılım sağlattırırsan, o kadar çok benimsenirsin. kel yaptı yine yapacağını.

    oldu olacak ilk dört sıradaki ülke takımlarından oluşturun şampiyonlar ligi'ni. top sizin değil mi, oynatmayın amk.

    türk takımları için gelecek karanlık, şampiyonlar ligi müziğini unutun beyler.

  • 4 ekim 2015 fenerbahçe akhisar belediye maçı

    ülker, yandex, coca-cola, thy, integral forex sponsor, stadın 40 bini kombine, kadro muazzam; oynanan oyun ender gelişen osasuna atakları.

    kısacası, yapacağınız işi sikeyim.

  • fenerbahçe

    birilerinin her gün ısrarla "battı, batacak, galatasaray gibi olacak" diye ağladığı kulüp.

    ancak bir türlü anlaşılmayan bir şey var, fenerbahçe'nin içi galatasaray'da olduğu gibi boşaltılmıyor. bir yerlerden harcama yapılırken bir yerlerden de sürekli gelir kaynağı yaratılıyor. galatasaray 1996'dan bu yana kazandığı paralarla şu anda kat be kat daha zengin olmalıydı fenerbahçe'den. ama olamadı. önce oturun bunu düşünün, "galatasaray avrupa'dan kazandığı bunca paraya rağmen nasıl oluyor da yıllardır hep açız muhabbeti yapılıyor" diye bi kafa yorun, ondan sonra fenerbahçe'yi batırmaya çalışın arkadaş.

    kazandığın 4. yıldızı bile paraya çeviremezsen, tabi ki sürünürsün. fenerbahçe bok kazansa ertesi gün paraya çeviriyor ulan.