nickson45
profili

  • domatese bibere zeytinyağı döküp kahvaltı eden tip

    kekik de eklemiyorsa ağzının tadı eksik kalır.

  • koronavirüs'ün erdoğan'ı koltuğundan edecek olması

    ekonomik krizin derinleşme sebebini halk akp'nin yanlış politikalarından değil; dünya çapında salgın hale gelen koronavirüs'ten bileceği için akp bu süreçte güçlenebilir. maalesef, yine dört ayak üstüne düştüler.

  • atm ile işi bir türlü bitmeyen insan

    teknoloji gelişti, herkesin elinde akıllı telefon var ama inatla doğalgaz, su parasını atm'den yatıranlar var. bunları beklemekten ağaç olursun özellikle kamu bankaları atm'lerinde. "akıllı telefon uygulamalarından anlamıyorlar" diyenin ağzına kürekle vururum. her sikimden anlıyorlar, ellerinde telefon facebook'tan çıkmıyorlar. (emin olun çoğu karı düşürmek için millete özelden yazıyorlar)

    hepsi yaşlı da değil, geçen amk malı en fazla 40 yaşında ağaç etti atm önünde bizi. baktım doğalgaz faturasından abone no okuyor, bir yandan atm'ye giriyor falan, lanet gitsin deyip bir süre sonra uzaklaştım oradan.

    bence hala atm'den yatırmalarının sebebi, internet bankacılığındna yatırırsak belki ödenmez, belki sisteme işlenmez eski kafalılığı. bunun başka açıklaması yok.

  • birkaç tane şehidimiz var

    bak işte bak! tam da bu şahsa oy veriyorsunuz vatanını sevdiğini iddia eden (!) akp'liler ve çakma milliyetçiler.

    bu gurur size yeter!

    tanım: "birkaç şehidin" tabutlarına elini koyarak miting yapıp, rutinini tamamlayacak akp genel başkanı açıklaması.

  • nato'nun türkiye paylaşımı

    biz (akp iktidarı) yanar döneriz sayın nato.

    rusya, ışid petrollerinin satıldığının belgelerini yayınlar, 15 temmuz'a dair bir şeyler fısıldar oluruz rusyacı, avrasyacı...

    abd haşmetlimizin devasa servetini ortaya dökeceğini söyler, vakıf adı altında yapılan usulsüzlük (iddialarını) ortaya atar oluruz nato'cu, amerikancı...

    so,

    we are opportunist, like you.

  • 16 şubat 2020 kendini asan tır şoförü

    insanlar açlıktan, borçlarından kendini asarken; yakarken tek gündemi futbol ve acun'un kitle uyuşturma yarışmaları olan bir ülkeyiz.

  • ismail saymaz

    türk muhalif seçmenin bel bağladığı bir balon daha. tıpkı portakalgiller gibi.

    ulan muhalifler! aklınızı çalıştın ve sorun: amacı gerçekten muhalefet edip doğruları konuşmak olsa, uzun zamandır havuz medyasının amiral gemisi olan hürriyet'te hala çalışabilir miydi? ya kovulur, ya istifa etmez miydi?

    edit: ismail saymaz hakkındaki bu entry'yi inanın intihar eden kardeşler tweet'ine karşı yazmadım; tweet'ti bu entry'mi yazdıktan sonra aşağıdaki yazıları okuyunca gördüm. kendisini takip eden biri değilim sosyal medyada. sol frame'de adı görününce günlerdir aklımda olup yazma fırsatı bulamadığım düşüncelerimi yeri gelmişken yazdım.

    ismail saymaz ve fox'taki ikili tamamen kontrollü muhalifler. ismail saymaz'a havuzda ülke kamuoyuna, fox'takilere de abd menşeili bir kanalda dünyaya "bakın, türkiye'de muhalefet de istediği gibi hükümeti eleştirebiliyor. cezaevindekiler gazeteci olsalardı tutuklanmazlardı, onlar gazeteci değil terörist" algısı yaymak için kontrollü muhalefet yaptırılıyor.

  • 1 ocak 2019 plastik poşetlerin paralı olması

    vatandaş marketten bedava aldığı poşeti eve getirdikten sonra sokağa atıp çevreyi kirletiyor sanıyordu halktan kopuk akp. çünkü "çal"ışarak kazandıkları trilyonlarla akp sokağın nabzını tutamayalı çok olmuştu. halbuki o poşet eve gelince çöp poşeti olarak hayatına devam ediyor, sonrasında konteynere atılıyordu. yani poşeti paralı yaparak, vatandaşın hem markete para vermesine hem de ayrıca çöp poşeti satın almasına neden oldular.

    kıt kanaat geçinen vatandaş da kendisine atılan iki kazığın sonucunda zincirleme etkiyle yerel seçimlerde akp'ye hezimet üstüne hezimet yaşattı. tabii ki oy kaybının tek nedeni poşet değildi ama büyük etki etti sosyal hayata ve oy tercihlerine.

    rahmetli demirel tarafından türk siyasi tarihinde edilmiş en isabetli laf olan: "boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur" sözünü akp'ye hatırlatır; böyle yanlışlara devam etmelerini cenabı hakk'tan niyaz ederim efenim.

    edit: "konteynere atılan poşet çevreyi kirletmiyor mu?" diyen sivri zekalar çıkmış ortaya. peki market poşeti yerine, koroplast çöp poşeti alınca nereye atıyorsun? çöp poşeti konteynere atılınca çevreyi kirletmiyor mu? yoksa evine geri dönüşüm sistemi mi kurdun paraya kıyıp? ah benim saf kardeşim, akp çevreyi düşünüyorsa konteynerden çöpü alan kamyon onu ümraniye çöplüğü yerine direkt akp'nin kurduğu geri dönüşüm tesisine götürsün ayrıştırıp enerji elde etsin. hem doğaya hem ekonomiye katkı sağlamış olur. (akp ve tesis kurmak aynı cümlede çok komik durdu farkındayım, ben bile güldüm yazdığıma)

  • doları 3 liranın altına düşürecek olay

    malum şahsın yurtdışındaki tüm servetini iç piyasaya sürmesi. iç piyasadaki döviz mevduatı çoşar, dolar 3tl'te düşer. şaka falan yapmıyorum, türkiye'yi kurtaracak kadar servet biriktirmiş bir adamdan bahsediyoruz.

  • chp bu ülkenin en büyük iç güvenlik problemidir

    (bkz: chp siksin alayınızı)

  • yeşil göz

    samimi insanların göz rengidir. ulan dünyanın %2'sinde bulunan en nadir görülen gözlere sahibiz, kaçımızı tanıdın da samimiyetsiz diyorsun?

  • beden eğitimi dersinden akılda kalanlar

    5 dakika atlama zıplama çalışması 35 dakika serbestsin ne halt edersen et. dolayısıyla öğretmenler arasında en çok yata yata para kazananlar beden eğitimciler, ikinci sırada rehberlikçiler.

  • 14 ekim 2019 bahçeli fotoğrafı

    derin devlet tarafından proje olarak yetiştirildiği günden beri sinek kaydı tıraşla karşımıza çıkan adamın, tıraş olmaya bile mecali kalmamış. dünya bu işte sayın bahçeli. hepimiz bir gün gidiciyiz, önemli olan arkamızdan ne konuşulacağı. senin hakkında bil bakalım ne konuşacak çoğunluk?

  • sony mobile'ın türkiye pazarından çekilmesi

    üstten ve alttan bir km çerçeve bırakma huyu ve ısrarı bitirdi güzelim firmayı. tamam çentik koyma ama kısalt su çerçeve genişliğini, zor mu? 5-6 yıl aynı telefon tasarımını yeni model diye tanıtırsan millet de japon harikası demez bir kalemde siler atar seni.

  • 9 ekim 2019 barış pınarı harekatının başlaması

    ne güzel değil mi? savaşa hayır diyen terör sevici olur, herkes cebini yakan ekonomik krizi unutur ve akp oyları tekrar konsolide olur. sonuçta seçmen "kriz var ama vatan için savaşılıyor, savaş zamanları böyle darlık olur." der. böyle yazınca trabzonlu olan bana bile eşek sikici, kürt diyor allah'ın dangalak akçomarları. :)

    neden türk askeri gidiyor ki sınır ötesine? bir sürü vergilerimizle beslenen sülük akçomarlar var işte etrafta. onlar gitsin savaşsın. en azından cana geleceğine mala gelmiş olur.

    bin kere milyon kere yazacağım: akp bu ülkenin başına gelmiş en büyük kötülüktür. ne vatan, ne millet, ne din gibi bir derdi olamaz. tek derdi güç, iktidar ve paradır.

  • 28 ağustos 2019 erdoğan'ın idam çağrısı

    istese bir kararname ile idamı getirir, meclis falan hikaye. halkın gazını alma çabası. üstüne ekim ayında meclis açılınca genel bir af çıkaracaklar, o zaman içeriden çıkacak katillerin yeni cinayetler işlemesini bekleyecek bu millet.

    edit: kağıt üstünde yetkisinin olmadığını ben de biliyorum ama bazı naif arkadaşlar yapamaz diye mesaj atıyor. hak, hukuk, anayasa mı kaldı ülkede? tanıyamadınız mı yeni rejimi hala?

  • işten çıkarılan ibb çalışanlarının eylem yapması

    fotoğraflarda tek adam görüyorum o da atatürk. gerisi bindirilmiş kıta.

    17 yıldır yemedik hak bırakmayan akp'ye destek ol, üstüne torpille işe gir; sonra liyakati esas alan bir başkan başa gelince siktir edilip ağla!

    edit: "orada ispark işçileri var, fiş kesmek için işe alınan adamda ne liyakatı?" diye birçok mesaj geldi. "liyakat, layık olmak, hak etmek" hepsi aynı kökten geliyor. teknik bir işi mühendislik diploması olan bir adama vermek liyakati esas almaktır bunda hemfikiriz. ama ispark'ta diploma istenmeyen bir işe de, "sen imam hatiplisin", "sen akp bağcılar il başkanının referansıylasın yarın gel başla"" diye işe alınanlar da liyakat esas alınmadan işe alınmıştır. o işe bu torpilli ile birlikte 10 kişi başvurduysa, sırf bu akp'li diye işe alınıyor ve işi yine ehline verilmemiş oluyor. belki diğer 9 kişi hak ederek, hizmet gayesiyle yapacaktı o işi.

  • devlet bahçeli'nin hüzünlü aşk hikayesi

    yüreğim parçalandı ya. bir ömür başkasıyla evlenmemeye yemin etmişler ve tutmuşlar. gerçek sözünün eri devlet bey, düne kadar "tekeden süt sağılmaz, tayyip'ten de başkan olmaz" diyordu. sonra tayyip'ten daha çok tayyipçi kesilerek onu başkan yapan adam oldu. nerede verdiği eski sözler?

  • tıbbın ölüyü diriltememesinin sebebi

    kansere çare bulamayan tıptan, ölüme çare bekliyorlar. hatta bırak kanseri, sedef hastalığına, tinnitus'a, onları bile geçtim saç dökülmesine çaresi yok modern tıbbın. aslına bakarsan hastalıkların %90'ına direkt bir çaresi yok, sadece çok ilerleme kat ettik diye illüzyon ve göz boyama ile insanları kandırıyorlar...

    edit: entry'me sayısız mesaj geldi özelden. doktorlar çok kızıyor, hakaretler ediyorlar ve kendilerini savunuyorlar. iyi de benim lafım size değil ki sevgili hekimler, siz kendinizi neden fasulye gibi nimetten sayıyorsunuz? türkiye'de hekimler daha hastanın yüzüne bile bakmadan, klişe olarak "git şu filmi çektir" diye görüntüleme merkezine yönlendiren ve sabah 9 akşam 5 çalışan birer memur değil mi? ben tıp bilimine araştırmalarıyla katkı yapan bilim adamlarından ve ilaç sektöründen bahsediyorum. sizle hiçbir ilgisi yok konunun yani.

    edit2: hakaretler devam ediyor ama katılan arkadaşların mesajları daha fazla. halbuki ensesinden giren kurşunun beyni delip burnundan çıkan ibrahim tatlıses'in veya düşüp aylarca komada kalıp kurtulan mehmet ali erbil'in "mucizevi" şekilde kurtuluşuna karşın; benzer olaylara maruz kalan garibanların yakınlarına tamamen "duygusal" sebeplerle "maalesef hastayı kurtaramadık" denilmesi konusuna hiç girmemiştim bile.

  • 30 haziran 2019 ahmet davutoğlu açıklamaları

    boş yapma küçük enişte! 2016'da tayyip seni başbakanlıktan kovduğunda yaptığın açıklamada ne diyordun? "varlığımla benliğimle padişahımız, haşmetlimiz tayyip erdoğan'ın kulu kölesiyim".

    o zamanlar "seçimde iyi kötü ben seçildim, sen beni görevden alıp milli iradeye darbe yapamazsın!" diyebildin mi? şimdi baktın ekrem başkan geliyor, tayyip güç yitiriyor hemen deliğinden çıktın değil mi? hadi canım oradan!