ravinrabbid43
profili

  • ele dökmeli eritilmiş çikolata tatlısı

    "görgüsüzlük nedir?" diye sorana bu videoyu gösterin, net bir cevap olur.

  • geceye bir kedi fotoğrafı bırak

    görsel

    dikkat aşırı güzellik ve şapşallık içerir.

  • türklerin cadılar bayramı kutlaması

    özellikle amerika'nın kültür ihracı konusunda bu kadar başarılı olmasının en büyük nedeni işin eğlence boyutunu çok güzel vurgulamaları ve çocuklara ve gençlere hitap etmeleridir. bizde bayramlar büyüklerin elini öpmek üzerine kurulurken onlarda çocukların bu gelenekleri benimsemesi için işin eğlence boyutu da ön plana çıkarılır, sonuç olarak çok daha başarılı olurlar. amerikalılar ramazan bayramı kutlamaz, çünkü ramazan bayramı eğlence vadetmez ama türkler cadılar bayramı kutlar, çünkü doğal olarak eğlenmek isterler.

  • kontağı kapatıp araçta bir süre sessizce oturmak

    canlı müzik yaptığım ekibimle sık sık şehir dışı sahnelerine gidiyorduk eskiden, aramızda bir tek benim eski arabam hepimizi aldığı için de çoğunlukla bendim şoför. gece sahne bitiminde ekibi sağ salim bırakıp eve döndüğümde hem fiziksel hem de mental yorgunluğun etkisi, sesten şişmiş kulaklarım ve kazan gibi olmuş kafamla kontağı kapatıp dakikalarca oturuyordum arabada. terapi gibiydi adeta.

  • chp'li meclis üyesinin başörtülü hekime hakareti

    yahu zaten chp'lisin, sürekli partin aleyhinde haber yapmak için yırtınan bir medya var, en azından koz vermeyecek kadar aklının çalışması gerek. söylenen söz büyük bir denyoluğun yanında gerçekten de hakaret bu arada, o noktaya gelebilmek için yıllarını vermiş, filyasyon ekibinde 1,5 yıldır canını dişine takarak çalışan insana böyle bir laf edemezsin.

    akp'den kurtulamıyorsak, tayyip erdoğan'a tanrı-kral muamelesi yapanlar kadar böyle denyolar da etkili. yapılacak iş mi bu?

  • erzincan terzibaba camii ve ışıltılı lüks minberi

    (bkz: pokeimam)

  • 140 suçtan kaydı olan 13 yaşındaki çocuk

    tam yaşını ve suç sayısını bilmiyorum ama izmir'de de buna benzer, suç makinesi halinde dolaşan polat adında bir çocuk var. son birkaç gün içinde bile çok kez motosiklet ve bisiklet çalarken yakalandı, sokaklarda elini kolunu sallayarak geziyor hâlâ.

  • uğur şahin'in aşı patentini açmamaktaki ısrarı

    bilimin sistematik bir şekilde bitirildiği bir ülkede yaşayan insanın, kendi topraklarında bilimin köküne kibrit suyu dökenlere değil, hayatını bilime adamış insanın emeklerinin karşılığını almak istemesine tepki verdiği olay.

    farz edelim ki uğur şahin korkunç bir adam, seni ona muhtaç edenlerle hesaplaşman gerekiyor. neden türkiye inaktif aşı üretmeyi bile başaramadı? neden türk asıllı insanlar bilimsel başarıya ancak türkiye'den uzaklaştıktan sonra ulaşıyor? neden tübitak yarışmalarında bile böyle şaibeler dönüyor? bunları bir sor, sonra başkalarına laf edersin.

    bilimde ve teknolojide ilerlemek bu yüzden önemli işte. bilimde yoksan medeniyete yetişmen imkansız, hep böyle başkalarının eline bakarak yaşamaya devam edersin.

    edit: evremonde nick'li yazar arkadaş işin teknik detayını iletti:

    "bu işin içindeki birisi ve biontech firmasını 7 yıldır yalkip eden bir bilim insanı olarak şunları paylaşabilirim.

    patent dediler şey, mrna dizilimini değil. bu dizilim biliniyor. varsa teknolojin üret aşını kullan. dna ve rna dizilimleri patentlenemez (en azından almanya da böyle) . adamların patentledikleri şey, yüksek kalitede mrna üretimi ve saflaştırma metodu, işin analitik kısmı. bunu yapmalarının sebebi çok anlaşılır aslında. bu firma covid-19 dan önce kişiye özel mrna tabanlı kanser tedavisi üretmek üzere çalışma yapıyordu. yani mrna üretimi ve izolasyonu konusunda kadrolarında çok iyi elemanlara sahiptirler ve mrna üretimi zaten hali hazırda yapıyorlardı. adamlar aslında covid-19 sonrası için sirket stratejisini koruyor. aklı mantığı (vicdanı) olan herkes (bedava para kazanan boş beleş insanlar hariç) uğur şahin'in yaptığını yapar. çünkü tekniğin patentini açarsanız, bunu sadece covid-19 aşısı üretimi ile sınırlandıramazsınız. yarın, başka başka firmalar kişiye özel kanser aşısı üreterek sizin işinize ortak olur."

  • almanya'nın ülkücü hareketi yasaklaması

    (bkz: ülkücü hareket engellendi)

  • dacia'ya çarpan volvo

    araçların ön kısmı darbe anında akordeon gibi katlanarak sürücünün ve yolcuların alacağı darbeyi asgari seviyeye indirecek şekilde tasarlanır. tek derdimiz "aman kaporta bükülmesin" olsaydı çok daha dayanıklı arabalar yapılabilirdi ama bu sefer ufak kazalarda bile insanlar ön camlardan fırlayarak, kafalarını konsollara çarparak ölürdü. güvenlikten/sağlamlıktan kasıt insan hayatıdır, arabanın kaportası değil.

  • sahibinden.com'un kapatılması gerekliliği

    ısrarla anlamıyorsunuz arkadaşlar. devletin serbest piyasaya müdahalesi sadece sandığınız gibi fiyat kontrolüyle kalmaz, hayatınızın her yerine girerler, anlamazsınız.

    piyasadaki abartı fiyatların en büyük sorumlusu devlet zaten, aracın bedelinden fazla vergi alıyor. çözüme çok yanlış yerden yaklaşıyorsunuz, sıfır araba fiyatları bu kadar artmasa ikinci elde de kimse öyle fiyatlar çekemez. ülkede doğru düzgün bir ekonomi yönetimi olsa, paramız bu kadar değersiz olmasa zaten bunları yaşamayacağız. böyle bir iktidar altında en son ihtiyacımız olan şey bir de sitelerin kapatılması, devletin olaya müdahale etmesi. o yola girersek birkaç ay içinde kendimizi akp’li tanıdığı olmayanın site bile açamadığı, devletin ikinci elden bile komisyon aldığı bir noktada buluruz.

  • ekrem imamoğlu'nun maskeyi yanlış takması

    haklı eleştiridir, lakin gün içinde akp medyası tarafından "yanlış maske takarak halkı darbeye teşvik ediyor" diye tweetler atılmasına neden olacaktır.

  • adı ömer faruk olanların ortak özellikleri

    esmer ve sakallı, gençken ortalamadan daha zayıf ve biraz büyük kafalı olmaları.

  • bu ülkeyi biraz araplaştıracağız

    "yallah arabistan'a" denecek açıklama.

    niye uğraşıyorsun ki, tamamı araplardan müteşekkil ülkeler var, git oraya, arap'a doy be adam. düşünsene, kafanı nereye çevirsen arap, daha ne istiyorsun? hayatının geri kalanını arap içinde geçirirsin işte ne güzel, sen de mutlu ol biz de mutlu olalım.

  • görünen o ki chp ikazı anlamamış

    ülkücülerin membasından yetiştim. okuduğum lisede reisleri vardı, ülkü ocaklarında çok aktif roller alan akrabalarım oldu. bunlar ancak kalabalık olduklarında, bellerinde silah olduğunda cesaretleri yerine gelen tipler. tehlikeliler, çünkü her an sürü halinde dolaşıp saldırıya hazır yaşıyorlar, ama karşılarında direnç gördükleri anda da ne yapacaklarını şaşırıp kuyruklarını kıstırarak kaçıyorlar. bu yüzden, bunların bu açıklamalarına pabuç bırakmamak lazım. ancak öfkeleriyle gündeme gelebilirler çünkü ne bir fikirleri, ne bir düşünceleri var. salt öfke, onun dışında bomboş tenekeler işte.

  • binali yıldırım'ın gümbür gümbür gelmesi

    olsa olsa binali yıldırım'ın lambur lumbur gelmesidir o. yapı itibariyle böylesi daha olası.

  • havaalanında dindarlara kin kusan yaratık

    ifade özgürlüğü falan değil, baya hakaret etmiş, hatta üstüne bir de insanların izni olmadan görüntülerini alıp o esnada hakaret ederek baya mahkemelik malzeme çıkarmış bir aklı evvel işte. ülkenin geriye gittiği doğru da ileriye götürenin senin kafan olmayacağı aşikar.

    edit: adam aktroll çıktı rıza baba.

    (bkz: türbanlıya hakaret eden adamın aktroll çıkması)

  • 2018 yılı türk jandarmasının utandıran görüntüleri

    kötü dans etmeleri dışında neden utandırdığını anlamadığım olaydır. jandarma oldukları için daha disiplinli olup daha çok çalışmış olmaları bekleniyorsa anlarım, ama diğer türlü "jandarma dans etmez" yaklaşımı söz konusuysa asıl utanması gerekenin kim olduğu büyük bir tartışma konusudur.

    edit: itibar öyle dans etmekle falan zedelenmez, kusura bakmayın. tamamen gösteriş peşindesiniz. itibar askerlerinin kafasına çuval geçirilmesine rağmen devlet adamların ses çıkaramadığında, ordunun üst kademesindeki komutanlarını haksız yere hapse tıktığında, verilen binlerce şehide rağmen teröristler davul zurnayla karşılandığında, tüm askeriyeye yerleştirdiğin cemaatçiler sana karşı darbe girişimi yapıp da 250'den fazla vatandaşını öldürdüğünde, bu vatandaşlar gariban erlerin boğazını kestiğinde zedelenir.

  • 2019'da chp'nin izmir'i kaybetmesi

    chp'nin yönetimindeki belediyelerden hiç memnun değilim, lakin akp'nin izmir'i alması durumunda kordon'da, bostanlı'da oturduğumuz çimler aile çay bahçelerine dönüştürülecek, alkollü mekanlara bilumum zorluk çıkartılacak ve insanların hayat tarzına müdahale edilmeye çalışılacaktır. chp izmir'i kaybetmeyi hak edeli çok oldu ama aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

  • türk kızlarının telefon numarası vermeyi büyütmesi

    türk erkeğinin çoğunlukla durdan anlamamasındandır. numarasını verdiği zaman işler beklediği gibi gitmeyince "demek ki hoşlanmıyor" deyip susmak yerine hayatı zindan eden hemcinslerimizle yan yana yaşıyoruz beyler. bunu görmek bu kadar mı zor?

    edit: yazar dostlar, yine bir meramınız varsa tabii ki yazın yine ama erkeğim ben :) erkeklerden bahsederken "hemcinslerimiz" demişim, yeterince anlaşılır sanmıştım ama yanlış anlaşılmalar olmuş belli ki :)