sallamakahve44
profili

  • 5 haziran 2023 apple türkiye fiyat güncellemesi

    burada 28.250tl
    ekstra %10 indirim yapmışlar.
    türkiye ile arada 40bin tl fark var. görsel

    uae-türkiye gidiş dönüş uçak bileti 5000tl.
    cihszın türkiye kaydı 6000tl
    burada da 1 gün zaman geçir, o da olsun 5000tl.
    toplam 44.000tl
    hala 28bin tl artıdasınız. onunla da bir tane daha alabilir, tek telefon fiyatına yurtdışı görür üstünede 2 telefon sahibi olursunuz.

  • marmara'da 7.6 üzerinde deprem bekliyorum

    1999 yılından beri söyleniyor.

    7 üstü deprem olacak, anladık bunu. halk olarak biz anladık ama yetkililer anladı mı? görünen o ki anlamamışlar. 24 senede bu bağlamda ne yapıldı? sıfır binalar deprem merkezinden kuş uçuşu 100-150km uzakta olmasına rağmen yıkıldı.

    mesele bu depremin dile getirilmesi değil, mesele 1999 senesinden beri önlem olarak neler yapıldı?
    koca bir hiç!

    bakın marmara 7.5 üstünü kaldıramaz. siz istanbul diye bakıyorsunuz olaya. marmara olarak bakın. körfez tarafı full akaryakıt tesisi. oralarda devasa boyutlarda sayısız akaryakıt ve amonyak tankları var. onların alev alması demek körfez bölgesinden batıda edirne sınırı, doğuda ankara sınırı, kuzey tarafın komple, güneyde izmir sınırına kadar bölgenin dümdüz olması demek. tüm hayatın sonlanması demek. ki bunu 1999 yılında kıl payı atlattık. kaynak.

    bölgede patlama olursa sadece bölge etkilenmez, türkiye denilen bir ülke kalmaz. ölü sayısı en az 30 milyon+ olur.
    sanayi tesislerinin türkiye geneline en düşük risk barındıracak şekilde dağıtılması lazım. bu bölgenin en büyük kozu sanayi.
    bölgede bulunan akaryakıt ve amonyak gibi depolama alanlarının 3-5 kuruş lojistik kârlılığı es geçilerek türkiye geneline en düşük risk oluşturacak şekilde dağıtılması lazım.
    aynı zamanda bölgede bulunan üretim tesislerinin türkiye geneline eşit şekilde dağıtılması lazım.
    şirketler "aman limana yakın olsun, 3 kuruş fazladan lojistik maliyeti vermeyelim" diye bölge resmen patlamaya hazır bomba haline geldi. bu türkiye için çok büyük bir sorun. gerek milyonlarca insanın hayatı, gerekse ülkenin çökmemesi için bölgede faaliyet gösteren sanayi şirketleri türkiye geneline dağıtılmalı.

    bu işin şakası yok. önlemler katı şekilde alınmalı. gerekirse 2-3 sene sürünelim, ben razıyım. dua edelim bu süreçte marmara depremi 7.5 üstü olmasın. hattâ mümkünse küçük depremlerle stresini atsın.

  • feyza altun'a gelen korkunç itiraflar

    eşim anadolu'daki 3 sene çocuk esirgeme kurumunda çalıştı. 10 üstü çocuk sorumluluğu altındaydı.
    koca bir bina baba, abi, dede, amca ve benzeri 1. derecede yakınlardan tecavüze maruz kalmış yaşı maalesef 3 ayıkla 16 yaş arası çocuklarla doluydu.

    yine maalesef ifşalar bana doğru geldi.

  • tema vakfının ağaçlandırma kampanyası

    "ülkemizde çıkan orman yangınları sebebi ile zarar gören bölgelerin tekrar ağaçlandırılması için 30 temmuz saat 12:00'da kampanyamızı başlatıyoruz.

    hep birlikte, yaşamı da umudu da yeniden yeşerteceğiz! ??"
    https://twitter.com/…tatus/1420868742469271554?s=19

    ************
    edit 2:
    şu şekilde bir iddia var. (bkz: #126312446)
    ************

    başışlar için:
    https://www.tema.org.tr/

    https://www.tema.org.tr/fidan-bagisi-secenekleri

    direkt iban üstünden bağış için:
    https://www.instagram.com/…7e/?utm_medium=copy_link

    havale/eft bağışlarınız için:
    türkiye iş bankası - levent şubesi
    hesap adı: tema vakfı
    şube kodu: 1035
    hesap no: 1488866
    iban sorunlu. şube kodu ve hesap no ile yollayın lütfen.

    hanım, ben ve kızım adına 10'ar adet fidan bağışladık.

    sms ile ne olduğu belirsiz kurumlara 10tl yollamaktansa tema vakfına 1000tl bağışlamayı tercih ederim.
    saati bekliyorum. bu kampanyaya sessiz kalmayın, destekleyin.

    edit:
    şu şekilde bir giri var. sadece alanında uzman kişilerce tartışmaya açık bir giri. (bkz: #126303509)
    bilgi pskologben yazar kişisinden geldi.

  • 22 haziran 2021 izmir depremi

    bodrum ortakent bölgesinde hissettirdi. öyle şiddetli değildi, 5-6 saniye inceden salladı.
    istanköy tarafında olduğu bilgisi var. bazıları çok şiddetli diyor. o şiddeti yatakta uyanık halde ben mi hissetmedim emin değilim ama öyle ciddi bir şiddeti yoktu, yumuşak bir depremdi. umarım bu öncü değildir.

    edit: ilk bilgi geldi. afad verisine göre şiddet 5.3
    lokasyon ege denizi, datça bölgesi.
    izmir tarafında hissedilmiş olsada merkez noktası datça-istanköy diyebiliriz. başlık ege denizi şeklinde güncellenirse iyi olur.

    https://twitter.com/…tatus/1407100894156570624?s=19

  • babanın en iyi olduğu konu

    benim baba küçük yaşta vefat etti tam hatırlamıyorum ama illa vardır iyi olduğu konu.

    ben de baba oldum, 7 yaşına basacak bir kızım var. sanırım en iyi olduğum konu yüz üstü kucağıma alıp o kahkaha atarken poposunu ve bacaklarını ısırmak olabilir.

    -baba yapma baba ahahahahaha yapma baba yapmaaaaaaaağğğ

    salak şey :))

  • doları düşürecek yöntem

    bu işin çözümü belli. olay sadece usd değil tüm ekonomi olduğundan genele bakmak lazım.

    1- tam demokratik sistem
    2- tam özgürlük
    3- güçler ayrılığı
    4- yargı ve hukukun tam bağımsızlığı
    5- eğitimin güçlendirilmesi

    bu 5 maddeyi yapsalar ve ekonominin başına necmettin'i koysalar o bile yönetir.

    açıklama editi:
    tam demokrasi olacak ki herkes sistemin sorgusuz demokratik temellerde işlediğini bilecek.

    tam özgürlük olduğu zaman baskı ve dikta rejimi, kısaca diktatörlük olmadığını bilecek.

    güçler ayrılığı olursa karar ve onama mercilerinin objektif kararlar almasını sağlarsın. bu şaibe ve şüpheleri büyük oranda bıçak gibi keser.

    yargı ve hukuk herkes için korkusuzca işlemeli. en önemlisi yabancı 3 gün sonra "yasa değişirmi acaba" diye düşünüp endişe yaşamamalı.

    eğitim en önemlisi. geleceğe yapılan en değerli yatırım bu. bir toplumun eğitim ve öğretimi ne kadar kaliteliyse geleceği bir o kadar güvence altındadır.

  • mustafa varank'ın beyin yakan lübnan açıklaması

    işte bu gibi riskler sebebiyle kanal istanbul civarına konut inşaatı yapmak son derece tehlikeli. değil mi sayın bakan bey?

  • geceye hayatta öğrendiğin bir şey bırak

    alttan almayacaksın. alttan alırsan altta kalırsın. şahin olacaksın, dişini geçireceksin, emri vaki yapacaksın, rica etmeyi hayatından çıkaracaksın.

    çünkü insanlar sen yapıcı olmaya çalıştıkça hayatını siker atar. kimsenin senin yapıcı karakterini takdir ettiğine şahit olmazsın.
    prensip dediğin şey sert duruştan başka birşey değildir.

    zamanı gelir bir lokma olur, zamanı gelir tırla yemek olur. sen toksan bile o bir lokmayı dahi ardında bırakmayacaksın, bunu da insanların gözünün içine bakaaa baka yapacaksın ki "bu adam geride bir toz bile bırakmıyor" düşüncesi herkeste sabit olacak.
    işte o zaman kimse ardından iş çeviremez.

    eskilerin bir lafı vardır, "hafif taş olursan herkes seninle götünü siler. ağır taş olursan sana kimse elini süremez" diye. hafif taş olmayın!

  • 29 mayıs 2020 donald trump'ın attığı tweet

    arkadaşım orada yaşıyor. söylediği kadarıyla kiliseye ayakkabı ile girip bira ve viski içmişler.
    ayrıca kiliseden çıkan ve ibadet görevini yerine getiren bir kadını bazı deri eldivenli ve deri pantolonlu vandal kişiler tartaklayıp daha sonra üstüne işemişler.
    görüntülerin medyaya düşmesi an meselesi. bugün cuma, bence bugün düşer.

  • işten çıkarmanın 3 ay yasaklanması teklifi

    dükkan kapalı, ofis kapalı, lokanta kapalı, şirket kapalı iş yok ama 3 ay işten çıkartmak yasak. dükkan veya şirket sahibi para devi mi, her ay cebinden insanlara nasıl para ödeyecek? işletme yeni veya eski önemli değil.

    tamam verin maddi desteği, ödesin personel maaşını. olması gereken zaten bu, burada sorumluluğu devlet üstlenmeli. ama her zamanki gibi sorumluluk almaktan uzak bir karar çıkacak.

    ne güzel be, çıkart kanunu işten çıkartmayı yasakla. işveren ne yapacak hiç kimsenin umurunda değil.

    edit:
    ücretsiz izin verebilir diyenler gerçekten ciddi ciddi mesaj atıyor. iş yeri sahibi neden ücretsiz izin versin? ha ücretsiz izin vermiş, ha işten çıkartmış. devlet burada çalışanı ve iş yerini kollamalı. 2+2=4

  • izmir'de kayıp olan arkadaşımızı arıyoruz

    moderatöre edit: kardeşim silme silme. bırak up kalsın, zart kalsın, zurt kalsın. her başlığı temizledin bi sırıtan burası mı kaldı? başlığın amacı belli hedefi belli. bırak silmeyi, başlığı düşürüyorsun! allah aşkına biraz mantıklı olun.

    tepe edit 21:36: en son izmir urla çeşmealtı'nda birileri görmüş (şok market önünde). birisi de otostop çekip çeşme tarafına gitmeye çalıştığını söylemiş. kameralar inceleniyor ama maalesef kadrajda olmadığından görünmüyor. urla ve çeşme tarafında olanların özellikle dikkatine, imkanı olanlar bi tur atabilirse çok seviniriz. tabi ki bu net ve kesin şekilde salih olduğunu ispatlamıyor, ihtimaller dahilinde hızlı hareket etmeye çalışıyoruz.

    tepe edit 18:40: şimdilik bir gelişme yok. ana akım medya olayla ilgileniyor. aile ile görüşen çok sayıda medya mensubu olmuş. gelişme olursa bilgilendireceğim. lütfen başlığı yukarıda tutmaya devam edelim.

    ismi: salih eryiğit.
    izmir'li yazarların özellikle dikkatine. konunun gündemde kalması için up yapmanızı rica ediyorum. çaylak mesaj alımına açığım, salih hakkında bilgisi olanlar mesaj yolu ile bana ulaşabilir.

    olayın kısa özeti şu şekilde. salih bipolar rahatsızlığı olan 23 yaşında bir genç arkadaşımız. kendisinin bugün ayrıca doğum günü. 25 aralık sabah 06:00 itibariyle izmir karşıyaka zübeyde hanım mahallesinde bulunan evinden kaybolmuştur. üzerinde mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler bulunmaktadır. cüzdanı ve özel eşyaları evde duruyor, üstünde telefon gibi bir iletişim aracı bulunmamaktadır.
    bipolar rahatsızlığının atakları zamanlarında kendini ifade edememektedir. eğer salih'e benzer birisini görürseniz ve kendisini iafde edemiyorsa lütfen kağıt kalem verip ondan yazmasını isteyin. bu gibi anlarda kağıda "salih" yazıyor. bilginiz olsun.

    hayatından endişe edilmektedir. aşağıda fotoğrafları bulunan salih'i görenlerin veya yerini bilenlerin ailesine bildirmesi önemle rica olunur. olay emniyete intikal etmiş olup, izmir emniyeti konuya hassasiyetle yaklaşmaktadır. aile tüm imkanlarını sonuna kadar kullanmaktadır.
    yeni bir bilgi gelirse başlık güncellenecek...

    abi ömer telefonu: 0505 490 97 88
    ömer'den daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

    https://eksiup.com/p/w3315581z6n2
    https://eksiup.com/p/ez315582wqkv
    https://eksiup.com/p/42315583se75

  • 14 şubat'ta sözlük erkeklerine hediye gönderiyoruz

    42 yaşında insanım, bana verilecek en güzel hediye beni bir dağ başına bırakmak olabilir.
    mesaj atıp "2. dünya savaşına katılmış mıydınız", aman efendim "atatürk'ün çocukluğunu bizimle paylaşır mısınız", "piri reis ile arkadaş olduğunuz doğru mu" vs vs türünden mesaj atmayın. mağara duvarına resminizi çizer sizi rezil ederim.

  • gelmiş geçmiş en iyi komutan

    gerçek zafer savaşmadan kazanılan zaferdir. başarılı komutanlar savaş başlamadan savaşı kazanan komutanlardır.

    zeki komutanlar bir kenti yakıp yıkmak yerine o kenti tümüyle ele geçirmenin planlamasını dikkatlice oluşturur. tümüyle ele geçirilmiş bir kent ve ordunun nimetlerinin bilincindedir. tarih bu komutanlara kan dökmediği için fazla yer vermez. çoğu başarılı komutanın ismi bilinmez.

    sun tzu - savaş sanatı

  • 10 temmuz 2019 tokat çocuk istismarı davaları

    özet: devletin kurumuna emanet edilen 9 kimsesiz veya ihtiyaç sahibi çocuğun 3 sene boyunca kurum çalışanı tarafından cinsel tacize uğraması.

    arkadaşlar bu işin peşini bırakmayın. işin içerisinde cinsel tacize uğramış 9 çocuk ve serbest bırakılıp daha sonra ev hapsine mahkum edilen bir şahıs var. yarın mahkeme var. bu çocuklar hepimizin, lütfen kendi evladınız gibi düşünün. şahıs umarım en yüksek noktadan ibretlik cezayı alacaktır.

    mahkeme heyetinden birileri eğer burayı görürse kamuoyu vicdanını hatırlamasını ve bu konuda oluşan tepkiyi okuması en büyük temennimdir. lütfen şahısa emsal olabilecek düzeyde bir ceza verin. bu cezaları verin ki olayların yaşanması yavaşlasın ve zamanla sonlansın. bu konuda söz ve karar mercisi sizsiniz, lütfen vicdanınızın sesine kulak verin.

    ortada devletin kurumuna emanet edilen çocuklara cinsel taciz var. bu tacizin organize şekilde saklandığına dair kuvvetli iddialar var. bu çocuklar zaten hayata çok geriden başlamışlar, bu yüzden devletin kurumuna emanet edilmişler. devlet evladına bunu yapar mı veya yapanlara göz yumar mı? sizlerin bu gerçeklikle hareket edeceğinize inancımız sonsuz.

    *******

    twitter üstünde denk geldiğim, insanlığa lanet ettiğim haber.
    arkadaşlar buna lütfen sessiz kalmayın. manyağın birisi 9 çocuğa 3 sene boyunca cinsel istismarda bulunuyor ve 2. duruşmada serbest bırakılıyor.
    neyse ki hakimlerden birisi şerh koyuyor ve zanlı için karar ev hapsine çevriliyor.
    9 çocuğa 3 sene boyunca cinsel istismarda bulunan birisinin hakkı ağırlaştırılmış müebbet olmalı! serbest bırakmak nedir allah aşkına? o hakim olmasa 9 çocuğa cinsel istismarda bulunan kişi yarın mahkemeye gelecek miydi?! siz hangi gerekçeyle 9 çocuğa 3 sene cinsel istismarda bulunan birisini serbest bırakabiliyorsunuz? bunun kabul edilebilir kısmı neresidir? kamuoyu vicdanını rahatlatan kısmı neresidir? bu karar kabul edilebilir değildir!

    "tokat'ta çarşamba günü davamız var. 9 kız çocuğunu istismar eden adam maalesef hala serbest. artık çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin" kaynak

    10 temmuz'da 2 ayrı dava var tokat'ta.
    biri tokat 1. ağır ceza mahkemesinde 9 çocuğun istismar edilmesiyle ilgili açılan dava.
    diğeri; turhal sevgi evlerinde çocuklara fiziki ve psikolojik şiddet iddiası ile ilgili açılan dava. kaynak

    bu arada istismar davasından okul müdürünün haberi olduğu doğrulandı. onu da detayları burada olay git gide iğrençleşmeye başladı.... madem haberiniz var neden işlem yapmıyorsunuz? sizin işlem yapmama sebebiniz tam olarak nedir? burada bir çıkar organizasyonu mu var?

    haberde dikkatimi çeken en büyük detay şu: "benzer istismar suçunu işleyenlerin yaklaşık 20 yıl yattığı ülkemizde.. 9 çocuğu 3 yıl boyunca defalarca istismar ettiği gerekçesiyle tokat'ta yargılanan a.a. henüz ikinci duruşmada serbest bırakıldı.
    allah'tan hakimlerden birinin şerh koyması sonucu tahliye kararı verilen zanlı için karar, ev hapsine çevrildi. ev hapsi. sanırsın diplomat, sanırsın siyasi suçlu."

    9 çocuğa 3 sene boyunca cinsel istismarda bulunan bir kişi nasıl 2. duruşmada serbest bırakılabilir? yarın da bu şahıs yine serbest mi bırakılacak?!

    edit:
    şahıs hakkında bilgileri okuyabilirsiniz. konu geçen sene medyaya düşmüş ama gündem yoğunluğundan kendine yeterince yer bulamamış.

    ayrıca ülkenin sahipsiz veya istismara uğrayan çocuklarının olduğu bir kurum mahkemelik olmuşsa burada bir sorun vardır. hatta orada olan herkeste bir sorun vardır. orada bulunan ve misafir edilen evlatlarımız nelere maruz kaldı? yöneticilerin burada rolü nedir demiyorum zira adı üstünde "yönetici". mesuliyette sen de sorumlulukta. olası bir sorun veya kaos durumunda hesap sorulacak isimler bellidir. lütfen bu kurumda bulunan evlatlarımız tek tek incelensin ve durumları tespit edilsin. kurumun çürümüş yönetim kadrosu altında çocukların acı çekmesi veya sorunlar yaşaması kabul edilebilir değildir.

    ayrıca;
    üstte ki twitter adresi konuyla ilgilenen avukata aittir. kendisine bu konuda sürekli ihbar gidiyor, yeni bilgiler ulaşıyor. onlarda bunları işliyorlar ve değerlendiriyorlar.
    eğer konu hakkında bilginiz, duyumunuz varsa lütfen kendisiyle iletişime geçin. bu çocukları yarın bu pislik içerisinden çıkartırsa avukatların güçlü bilgileri kurtaracaktır. lütfen bu konuda bilginiz varsa sessiz kalmayın, bu insanlık dışı konuya ortak olmayın.

  • 12 haziran 2019 gud seçim anketi

    anket sonrasında verilen mazbatayla görevine başlayan yıldırım, ilk icraat olarak.....

    edit: trolleme yapmış. ekşi hava yolları iyi uçuşlar diler.
    şunu da şeeele bırakayım millet merak eder ne yazmış diye.
    https://eksiup.com/p/oe31038tim26

    üst komşuya cevap editi:
    şimdilik buradasın, ss almanın hatıranı yad etmek adına yapılmış bir eylem olduğunu unutma. bir de çok gürültü yapma, aile var alt katında.

  • ekrem imamoğlu ve danışmanlarına tavsiye

    burada söylenenleri dikkate almasın, ne yapıyorsa onu yapmaya devam etsin.
    kimse senden iyi bilmiyor, bu çizgiyi bozma başkanım.

  • momo çizgi filmi tehlikesi

    tepe edit, içerik ondan sonra:
    instagram'da bu içeriği paylaşan ve çoğu insanın öğrenmesini sağlayan pembe kurdeleli nur'un sayfasından da içerik instagram tarafından kaldırılmış. hatta hemen hemen instagram üstünde bulunan tüm içerikler imha edilmiş görünüyor.
    bu iyi haber, neden derseniz en azından dikkat çekilmiş ve konunun önemi fark edilmiş.
    şu başlık altında "momo diye bişi yok tamam mı" diyenlere selam olsun.

    ayrıca ulusal medyanın dikkatini çekmiş olacak ki hemen her internet sitesinde ve medyada konuya yer verildi. sanırım yine çoğu pedagog konu hakkında açıklamalarda bulundu ve dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

    olayı neflix virali şeklinde yorumlayanlar oldu, olabilir bu da onların takdiridir. netflix dışında da çok sayıda uygulama var. hatta bunların büyük bölümü tamamen ücretsiz olup yaşa göre hedefleme yaparak sadece o yaşa uygun içerikleri çocuğunuza izlettirebilirsiniz. bende de netflix var, çocuk için kullanıcı oluşturdum oradan kendine uygun olanları izliyor. ayrıca diğer uygulamaları keşfettik, keşfetmeye devam ediyoruz.

    ****************************
    içerik aşağıda:

    2-8 yaş arası çocuklar için tehlike potansiyeli yüksek olan yeni youtube saçmalığı. çizgi film, animasyon. ilgili paylaşım eğer daha önce çocuğunuz tarafından izlendiyse muhtemel bir sorun içerisindesiniz demektir.

    kısaca bahsetmek gerekirse video çocuklara evde kesici ve delici aletleri nerede bulabileceğini anlatıyor. bunu görsellerle destekleyerek kesici ve delici aletleri videoda gösteriyor.
    eğer bileklerinden kırmızı şeyler çıkarsa doğru birşey yaptığını söylüyor. (çocuklara bileklerini kesmekten bahsediyor)
    şayet bunu yapmazsa gece o uyurken gelip onu bulacağından bahsediyor.

    paylaşımın altında yüzlerce yorum var ve maalesef çok sayıda aile karaktere ait görsel ya da videonun görülmesi sonrasında çocukların aşırı tepki vermesinden, korkmasından, ağlamasından bahsediyor. bu yüksek ihtimalle 2. mavi balina sorunu oluşturabilir. burada ilgili birimlerin devreye girerek kamuoyunu bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

    bununla ilgili youtube arama geçmişinden kontrol sağlanabilir. varsa bu konuda çocuğunuza dikkatli şekilde yaklaşmanız tavsiye edilir. çocuğun ikinci bir travma yaşamasına sebep olacak yaklaşımlardan lütfen kaçının.

    anladığım kadarıyla sponsorlu gönderi şeklinde çıkıyor. çoğu ebeveyn ve çocuk buna izleme arasında denk geldiğini söylemiş, bu açıklama buna delalet.

    şayet google sponsorlu reklamla gösterim yapılıyorsa google böylesine travma yaratacak kadar vahşi bir reklama nasıl onay veriyor?

    yorumlar gerçekten ürkütücü. bizim kıza annesi sormuş, elif kaçamak cevaplar vermiş umarım izlememiştir. telefonu fellik fellik ettik ama bulamadık. zaten sponsorlu video gösteriliyorsa bulmak imkansıza yakın diyebilirim.

    edit: haber portallarına düşmeye başladı.
    https://www.sozcu.com.tr/…omo-ve-digerleri-3798843/

    https://www.bolgegundem.com/…keli-midir-760897h.htm

    http://halktv.com.tr/…r-dikkat-turkiyeye-de-sicradi

    https://www.aktuelbilgiler.com/momo-oyunu-nedir/

    https://www.internethaber.com/…debilir-2005299h.htm

    https://www.acunn.com/…keli-parcaladi-1128908-haber

    https://www.yenisafak.com/…-tehlike-saciyor-3449961

    https://www.gzt.com/…eyen-yeni-tehlike-momo-3488724

  • chp ve lord voldemort iş birliği

    açık şekilde ingiltere'de ilan edilen yeni chp ve ingiltere işbirliği.
    ünlü ingiliz iş adamı lord voldemort uzun süren görüşmeler sonrasında chp ile ittifak kurma konusunda uzlaşmaya varıldığını ilan etti.
    gringotts bankasının finanse edeceği bu işbirliğine onay veren yetkili ingiliz birimin başında ingiliz kadın bakan dolores umbridge ismi bulunuyor.

  • sözlükçülerin ilk işleri

    doğup büyüme semtim beşiktaş/dikilitaş. fulya şan öktem tesislerinin biraz yukarısında oturuyorduk. 1978 doğumluyum, 86-87 senelerinde ticarete atıldım.
    öğlen saatlerine doğru evden bidonla soğuk su alıp bakkala geçerdim. bakkaldan da 10-12 paket çekirdek alır fulya tesislerine inerdim (şu an selenium residence ve 2 gökdelen var orada).
    beşiktaş’ın antrenmanını izleyenlere su ve çekirdek satardım. oradan da hurdalığın karşısında (hurdalık şu an polat tower) bulunan çiçekçiden kazandığım 3-5 kuruş parayla anneme saksı alır eve geçerdim. bu döngü tüm tatil günlerinde sürdü.
    (bkz: buz gibi soğuk sudan içen)

    hemen tüm topçular ve seba başkan tanırdı beni. bir gün gitmesem sonraki gün mutlaka birisi yanıma gelir ve “hayırdır oğlum dün gelmedin” diye sorardı. güzel günlerdi. özellikle feyyaz uçar veya başka bir futbolcu beni eve arabayla bıraktığında mahallede havamdan geçilmezdi*.

    edit:
    vay vay vay. yazar karpuzekirdegi "sallama istersen" dedikten sonra "ulan ne sallaması" diyerek bir kaç fotoğraf atayım diye nette dolanmaya başladım.
    geçmiş insanı gerçekten duygulandırıyormuş! çocukluğumuzun geçtiği yerlerin eski hallerini görünce gözlerime inanamadım.
    sağolasın @karpuzekirdegi sayende nostalji turu yaptım.

    fulya şan öktem tesislerinin benim çocukluğuma son derece yakın bir görüntüsünü buldum.
    https://eksiup.com/a1b586fcb264
    siyah ok evimizin olduğu binayı gösteriyor ama binamız görünmüyor.
    kırmızı ok altında görülen tribün antrenmanın izlendiği tribün. ben burada su ve çekirdek satardım.
    yeşil ok altında gördüğünüz toprağın kaymasını önlemek için yapılan istinad duvarıdır. aynı zamanda duvar ve saha arasında dere vardı. benim çocukluğumda o dere kuruma noktasındaydı. derenin ismi beşiktaş ana caddesine adına veren "ıhlamur dere"dir.
    mavi çizginin olduğu alan şu an 2 gökdelen ve selenium residence'nin olduğu alandır.

    fulya tesisleri ilerleyen senelerde alt yapınında faydalanması için yarısı çim, yarısı kum olmak üzere ikiye bölünmüştü. https://eksiup.com/d20579510622

    daha eski zamanlarda fulya tesisleri şu şekilde görünüyormuş. https://eksiup.com/1a5b83d15621
    kale arkasında tepede gördüğünüz yer mecidiyeköy ortaklar caddesinin başlangıç noktası oluyor. en tepedeki bina ve kale arasında kalan kısımda şu an polat tower var. tabi ki sayısız binayıda eklemeyi unutmayalım.

    1972 senesine gittiğiniz zaman şunu göreceksiniz.
    kırmızı ok fulya tesislerini, yani şu an ki haliyle 2 gökdelen ve selenium residence,
    yeşil ok ise polat tower'ın olduğun yer.
    https://eksiup.com/94697360e730

    son bir fotoğraf daha. burada turkuaz ile gösterilen ok oturduğumuz bina, mor ile gösterilen ok feyyaz uçar'ın oturduğu bina.
    https://eksiup.com/42d1f2a06839
    evin işine yakın olacak vizyonu adamda çok uzun zaman önce varmış meğerse.*