kurremkamerruk19
profili

  • ateistlerin nasıl emin olduğu sorunsalı

    tanrı vardır veya yoktur, bunu ispat etmek benim işim değil, umurumda da değil. öldükten sonra yargı vardır veya yoktur bu da umurumda değil.
    fakat benim anladığım kadarı ile sizin taptığınıza ben tapmak istemiyorum. çünkü anlatılan dümdüz bir psikopat. sırf eğlencesine insan yaratmış, sonra kendi yarattığı ve kendisine isyan eden bir melekle sidik yarışına girdiği için yarattıklarına ceza veya ödül vereceğini söyleyen bir güç var. ben böyle bir tanrıya tapmam hoca, haydi var diyelim aynen de yazdığı gibi olacak, yarın ölürüm kalkarım beni sorguya çekerler, eğer bir iki soru hakkım olursa sırf yanlış yerde doğduğu için ölen bebekler varken siz burada ne yapıyorsunuz diye sormak isterim, dünya sınavdır falan lafı da yemez birader, insan demişsin salmışsın, biri yemen’de doğuyor aç ölüyor, öteki suud prensi çöpe attığıyla ülke doyuyor netin adaleti lan bu? he benim aklım yetmez o adalete he mi? hadi lan oradan, kendini kandırdın ona itirazım yok ama ben kanmıyorum birader.
    sonra kitaplara bakıyorum, saçma sapan kurallar, olur olmaz hikayeler, kişiye özel emirler, olmuyor abi, oturmuyor bende, ha sende oturuyordur, sen inan ağa benim meselem değil o.
    sonra inananlara bakıyorum, her türlü boku yiyip başkasına ahlak satan bir sapık ordusu. ama gerçek müslümanlık o değil tabi, bir tek kendi biliyor gerçeği ne ama hesapta dininin emrettiği kuralllara uymuyor, sadece işine gelen peşinde. infak dedin mi donuyor mesele, islamda ruhban yoktur, cemaat yoktur, mezhep yoktur dedin mi kuduruyor. ben bu malla aynı yerde durmam. bir tane kitabı var onu okumaktan aciz, ama kerameti kendinden menkul kılıksız tipleri kendine şeyh, pir, gavs, zart, zurt belleyip uydurdukları hadisler üzerinden kendi kafalarına göre din yaratan tipler lan resmen. bak ne yapmak istiyorsan ona göre cemaat bulurum ben sana, ölü yemek istiyorum de kesin vardır bir hocası tarikatı. iğrenç bir hal bu yahu.
    ben kendimden neden eminimin de cevabı şu, çünkü okudum, uğraştım, akıl var mı bu işin içinde diye baktım, bulamadım.
    ben bilmeden inanmam birader, bilmeden inanmaya razı olmuşun da kafası buna basamaz, o yüzden, anlayamazsın.

  • altınını darphaneye getirene sertifika verilecek

    şimdi bende 500 gram has altın var diyelim, ben bunu kuyumcuya teslim edeceğim, bana kapıt verecekler. sonra ne zaman istersem kuyumcu bana 500 gram altınımı geri verecek, hiç bir karım zararım olmayacak. tabi sertifikayı götürdüğümde kuyumcu bana altını ne kadar zamanda geri verecek, veya sertifikayı verince abi altın yok bende al şu tl’yi derse ne olacak, veya hükümet tamam abi altınlarınızı tl yaptık biz istediğiniz hesaba yatırıyoruz derse ne olacak, ki yapmazlar diyemiyorum, nasıl olacak o iş? kuyumcu veya devlet benim altınımı işletecek bu işten benim karım sadece risk.
    öte yandan, bunu tam olarak neden yapacağım? ekonomiyi kurtaralım diye he mi? peki altınımı ekonomiyi kurtarsın diye kime emanet edeceğim? ekonomiyi batıranlara.

    e güzelmiş bu.

  • sokak röportajındaki büyuk provokatör

    fuxx nickli yazarın tam böyle bir şey olduğunu düşünüyorum.

  • nusret gökçe'nin ingilizce ile imtihanı

    adam ingilizce derdini anlatıyor ki bu bizim ingilizce eğitim veren üniversite mezunlarının çoğunda olmayan bir durum. kolundaki saat platin patek philippe nautilus 5711/111p-001, hiç yoksa 500,000 doları var, oda bulabilirsen.
    şimdi hoca, bu beyefendinin dalga geçilecek çok tarafı var eyvallah, iyice karikatür gibi oldu, persona buldu oynuyor, oynadıkça daha da bir garip oluyor, da ingilizcesi en son dalga geçilecek tarafı. adam kasap çıraklığından buraya kadar geldi, ha doğuş destek oldu zart, zurt, kasap çıraklığından geldi diyorum.
    senin ingilizce native seviyede de ne oldun güzel kardeşim, bu ne biçim siksikçiliktir.

  • borcun olan kişinin ölmesi

    senin nasıl biri olduğunu kendine göstermen için fırsat yaratır. hırsız mısın, dürüst müsün şıp diye anlarsın.

  • akp'nin 20 yıldır iktidar olma sebebi

    akp tabanı haklıdır, onları sevmiyorum, üstten bakıyorum çünkü hal ettikleri yer orası. yaptıkları ile hak ettikleri kuyu dibinin derinliğinin hesabını yapamam.

    akplilerin cahil, hırsı aklından bol, yüzsüz, kendini geliştirmekten uzak, kendini geliştirene düşman, yalancı ve de güç sarhoşu olduklarını, bunun sonucunda da ülkenin tam orta yerine sıçtıklarını düşünüyorum.

    bunu bir tek ben de düşünmüyorumdur diye tahmin ediyorum.

    akp başta kalmasın diye bu güruha canım cicim yapacak mide yok bende, olana da selam olsun.

    bu güruha iyi davranamam ben yahu, pusulasız insan sevmiyorum, çıkarcı insan sevmiyorum, ne yapayım?

    benim bundan sonraki adımım seçimde akpye oy vermek kardeşim, gavura vurur gibi mührü ampüle vurmayı düşünüyorum, sebebi de aman akp ülkeye fayda edecek diye değil, bu güruh daha da beter olsun, birbirinin etini kemiğini yesin diye başla bir şey değil.

    yoksa olacak olan belli, yeni gelecek her kimse aldığı enkazla cebelleşirken, yirmi küsür senedir ülkenin kemiğini iliğini, senin benim kemiğimi iliğimi sömürmemişler gibi bak akp gene iyiydi bunlar yapamıyor demek.

  • kırmızı oda ve masumlar apartmanı izlemeyen insan

    benim, hiç bir şey kaybettiğimi de düşünmüyorum, izlemediğim için süper bir insan olduğumu da düşünmüyorum, izleyenlerin de herhangi bir çeşit insan olduğunu düşünmüyorum. dizi lan bunlar, kimsenin ne olduğunu veya ne şekilde düşündüğünü gösterecek barem değiller.

  • trabzon'da 300 işçili fındık fabrikası kapandı

    fındık üreticisiyim, hortum ve itfaiye ile geliyorum, benim istediğim kişiler seçilmediği için değil, seçenler yanlış sebeplerle insanları seçtiği için, seçenler seçtiklerine hesap soracaklarına bana saldırdıkları için, ülkede olan zırnık kadar iyi iş için seçtiklerini yere göğe koyamayıp ülkenin anası bellenirken ses çıkartmadıkları için.
    su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim.
    kapanmakla kalmamalı fabrika bir an önce avmye çevrilmeli, o olmuyorsa ederinin onda biri fiyata ferreroya devredilmeli, ha o da olmalı bir a 101 açılmalı oraya.

    edit: fabrika ferreronunmuş zaten, tabi hıyarlık bende, para kazanan ne ferreronun değil ki anasını satayım fındık işinde.

  • saç dökülmesini engellemenin yolları

    yoktur

    not: profesyonel kelim

  • furkan bölükbaşı yalnız değildir

    tabi değildir yahu ortam yavşaktan geçilmiyor, tek değil.

  • yıldız teknik üniversitesi kampüsüne el konması

    yahu adam gençlere önem veriyoruz derken okuyan, kafası basan, soru soran gençlerden bahsetmiyor, hadi canım denince sokağa çıkıp bağırıp, çağıracak, gösterdiğine saldıracak, hiç bir şeyi sorgulamayacak gençlerden bahsediyor. sen neden üstüne alınıyorsun ki canım benim?
    son sekiz senedir zaten ben dediği hiç bir lafı üstüme alınmıyorum çünkü benden bahsetmiyor. burada da durum aynı, üniversite okuyan çocuk umurunda değil ki adamın, bina hoşuna gitmiş, almış işte. ne de olsa babasının çiftliği ülke.

  • odtü'lülerin devrim stadına hayır yazması

    orada evet yazılsa odtü nün ne kadar da güzel ve de mükemmel okul olduğunu yazacak cahil cüheyla tayfasının zoruna gitmiş harekettir.

    birincisi, ulan çük kafası, odtü uluslararası alanda başarılı değilse, ki türkiye nin çok çok üzerinde hala, malum hocaları direniyor, yoksa şimdiye kadar oraya da nerede ölü balık bakışlı ince bıyık intihalci yalak varsa doldurulup piç edilmişti okul, bu anasının suya götürülüp susuz getirildiği çamura dönmüş eğitim sistemi ile ilgili bir sorundur.

    bu kodumun okuluna uzaydan öğrenci gelmiyor, sen cehaletin para ediyor ya şimdi piyasada, işte o piyasadan aynı senin gibi sabahtan akşama propaganda dinleyip, beyni uyuşanların arasından sıyrılanlar geliyor. ha onların başarılıları da zaten sen ve zihniyetin yüzünden bu ülkeden bir an önce kaçmak durumunda kalıyorlar. çünkü sen ve zihniyetin, soran, sorgulayan, merak eden insana düşmansınız. sen cahilsin, kafanı bir boka çalıştırmıyorsun ve kalabalıksın diye cehaletin iyi bir hal olduğuna inanıyor ve geri kalan herkesi düşman belliyorsun, normaldir bak bu, cahil insan her şeyi bildiğini düşünendir zaten, fakat ben istemiyorum abi senin gibi olmak cehaletin getirdiği rahatlığı ve her şeyi biliyorum duygusunu istemiyorum.

    bak canım benim, bu okulun en önemli özelliği şudur, bu okulda sana kimse hiç bir şeyi zorla öğretmez, derse girme mecburiyeti çoğu derste yoktur, derslerin çok büyük kısmının sınavlarında da derste anlatılan konu birebir sorulmaz. öğrencinin öğrenmesi ve yorumlaması beklenir. öğrenmek için çaba göstermen beklenir. bu okulun öğrencisinin ödevinin altında bu ödevin cevabı şu kitabın şu bölümünde bulunabilir diye yazmaz. dolayısı ile çok büyük oranda aslında konudan ziyade öğrenmeyi öğreten bir okuldur. o yüzden bu okulun öğrencisinin çoğunluğu önüne manda boku gibi atılan istatistik fahişeliğini yalayıp yutmaz, önce bir bakar ne lan bu diye. mesela sana türkiye avrupa nın en büyük tarım üreticisidir dendiğinde sen alkıştan avuç içini patlatırken, buranın öğrencisi nasıl olur o diye bir bakar, ve bir görür ki meğer toplam üretim miktarında birinciymişiz, çünkü avrupadaki en yüksek nüfusu olan tarım ülkesi biziz, sonra bakar üretim metrekaresine ne düşüyor, kişi başı ne düşüyor, bir anda görür ki bu önüne konulan kocaman bir yalan ve tepki gösterir, ve sana anlatmaya çalışır bak bu böyle böyle diye, fakat senin 8 bit beyin onu alamaz, çünkü ilk giren bilgi dışında bir veriye yer yok maalesef orada.

    velhasıl, odtü öğrencisine ve yaptığına dil uzatmadan önce, lan ben en son neyi merak ettim ve araştırdım diye bir sor kendine. gerçi bunu yapabilsen cehaletinden sıyrılırsın belki, ondan sıyrılmaya başlayınca zaten olay bombok bir yere çıkıyor, ülkenin ve vatandaşının halinin gerçekten ne olduğunu görüyor ve sıkıntıya giriyorsun. bakıyorum da sen gene yapma öyle, çık deki bönüm vörgümle oraye heyir yezemazler. sen böyle iyisin, rahatsın sen. karıştırma o sıfır kilometre kafanı, böyle işlerle, hadi bakam.

  • almanya ile türkiye arasındaki en bariz fark

    almanya da insanlar kurallara, kanunlara kendi istekleri ile uyarlar, hatta kendi durumlarının kurallara etki etme riskine bile girmezler, çünkü kurallara uymamanın herkese zararı olacağını bilirler.

    bizde kurallara uymamak alkışlanır, hatta kurallara uymuyorsun diye kurallar sana uydurulmaya çalışılır.

    ha bir de almanya da kanunsuzluğu seçim ile aklama ihtimalin yoktur.

  • mehmet şimşek'in ingiliz vatandaşı bir kürt olması

    mehmet şimşek hakkında, tüm hükümet içinde ekonomiyi bir bilim olarak algılayan tek kişi olduğu gerçeği dışında hiçbir gerçeğin önemi yoktur.
    ingiliz vatandaşı olması eğer ingiliz ajanı olduğu ispat edilebilirse önemli olabilir, ki öyle bir durum yok. kürt olmasının da konuya sanki kötü bir durummuş gibi eklenmiş olması da ekleyenin ayıbıdır.

  • kangalın iyi bir dövüş köpeği olmaması

    dövüş köpeği yoktur, orospu çocuğu vardır.

  • derdini kimseyle paylaşmayan insan

    derdini paylaştığında yarın bir gün kendisine silah olarak döneceğini bildiğindendir

  • yayın yasağının ne olduğunu anlamayan cahiller

    iktidar yalakası arsız olmaktansa cahil olmayı tercih ediyor olabilirler.

    edit: buradaki küfür amacını fazla aşmış sakinleştikten sonra bakınca, düzeltme yapar özür de dilerim.

  • misafirlikte maruz kalınmış en kötü yemek

    kurban bayramında ziyarete gidilen aile dostu büyüğümüz yaşattı o tadı bana.
    abi aşiret reisi, eve gittim, koca salonda sandalyeler duvar diplerine dizilmiş, sen de 50 ben diyeyim 70 tane koca koca adam, sandalyelere oturmuş eller dizlerin üzerinde kafa önde oturuyorlar. bizim abi de ikili koltuğa oturmuş tespih çekiyor, arka bahçede de kurban eti pişiriliyor.
    neyse abi beni severdi çağırdı, gittim yanına oturdum konuşmaya başladık o arada önümüze et getirdiler, abi de bak bu eti öyle herkese vermem gel beraber yiyelim diyince dedim çok güzel et geliyor, taktım çatalı attım ağzıma, lan çiğne çiğne gitmiyor, ağzımda büyüdü de büyüdü yutamıyorum eti.
    abi de nasıl beğendin mi güzel mi diyor, ağızdaki et bir lokmayken bir kilo oldu çiğnenmiyor anasını satayım.
    sonunda abi bu et ne eti dedim, cevap verdi ama anlamadım ne dediğini, bir daha sordum

    taşşağı oğlum taşşağı dedi.

    zaten yutamamışım, e çıkarsak çok büyük ayıp. bir on dakika daha çiğneyip güç bela yuttum ama üzerinden neredeyse on beş sene geçti, şunu yazarken bie tadı geliyor ağzıma.

  • stephen curry

    hiç gobelliğe gerek yok, adamın dediği kafamda en iyi benim, çünkü rakiplerimin karşısına başka bir düşünce ile çıkarsam başarılı olamam. gayet doğru laftır, aradan cımbızlamak ta ayıptır.
    iyi topçudur.