nickin ne yabanci25
profili

  • murat kurum

    taksi sorunu çözülmesin diye ibb meclisinde önlerine gelen teklif üstüne tekliflere hayır diyenler taksi sayısı arttıracaklar. 20 yıl boyunca deniz ulaşımına tek bir ek hat açmayanlar deniz ulaşımını iki katına çıkaracaklarmış.

    5 yıl boyunca her şeye engel olup istanbulluya eziyet edenler bunları seçim vaadi olarak sunuyor.

    otobüs aldırma, biz alacağız. yol yaptırtma, biz yapacağız. proje onaylama, biz o projeyi yapacağız.

  • üçgenin alanını hesaplayamayan mühendis

    yarrak gibi üçgen çizersen bulamaz tabi. gayet normal. usta siktirsin gitsin işine baksın. mühendis arkadaşlara da tavsiyem iş konusunda ustalarla böyle sikindirik tartışmalara girmeyin.

  • reklam panosunda yayınlanan imamoğlu yardımları

    on numara harekettir. kim halkın yanında herkes görüyor. helal olsun verdiğimiz oylar kendisine.

  • elon musk'ın kitlesel yok olma açıklaması

    elon muskın en yeni boş lakırdısı. başka gezegende yok olmayacaksın sanki. altı üstü 40 sene daha yaşayacaksın pezevenk, yapabiliyorsan siktir git yerleş, milyonlarca gezegen var.

  • meral akşener'in tokat ziyaretinde ağlayan çocuk

    ben 40 yaşında adamım. bu ülkede krizler gördüm, zor zamanlar da oldu ama 17-18 yasinda çocukların dolar kuru hesaplandığına, gelecek kaygıları güttüğüne, yol parası ile yemek parası arasında seçim yapmak zorunda olduğuna ilk defa şahit oluyorum. çocuklar artık simit ayran bile yiyemeyecek hale getirilmişler.

    edit: bir yazar arkadaş ikaz etti. fiili gelmişler yerine getirilmişler olarak değiştirdim. böylesi daha doğru çünkü.

  • 3 eylül 2021 abd türkiye golbol maçı

    görmeden oynuyorsun. topu tutmak için sesini duyman şart. konumunu belirlemek için yerdeki kabartmaları, kale direklerini kontrol etmek zorundasın. bu kadar zor bir oyun yani bu. elemanın biri saçma diye eleştiriyor. sensin saçma. şu oyun sayesinde hayata tutunan insanlara sor bakalım saçma mı değil mi.

  • ersan şen

    geçen gün bir programda bu ülkenin acilen atatürkün kurduğu fabrika ayarlarına dönmesi gerekir dedi. artık insanların bunun farkına varması gerekli. atatürk ülkeyi kurduktan sonra ne yapıldıysa aynısı sırayla tek tek yapılmalı.

  • 4 yıl üniversite okumak yerine bir işte ustalaşmak

    bu sorunun en temel kaynağı türk toplumunun demografik yapısıdır. sonra ise eğitim sistemi gelir.

    bizim insanımız evladını tanımıyor, tanımak istemiyor. bu çocuk ne iş yapabilir demiyor. spora yeteneği var mı, sanattan dallarında nasıldır aklının ucundan bile geçmiyor. yahu çocuk belki çobanlık yapmak istiyor. bir salın şu çocukları artık. (bir akrabam var endüstri meslek mezunu. sanayi de yapamadı çocuk mutlu olamadı şimdi 100 küsür koyunu var ondan mutlusu yok).

    ikincisi bizim insanımız ülke gerçeklerinden uzak yaşıyor. sanıyor ki çocuğu üniversiteye gidince bir şey olacak. olmayacak. bu kadar çok üniversitenin, bu kadar üniversite öğrencisinin olduğu yerde kaliteli eğitim, kaliteli mezun olmaz. bu akp hükümetinin millete, devlete verdiği en büyük zararlardan biri de bu. üniversite eğitimini ayağa düşürdüler. ülkede zanaatkar kalmadı, ara eleman yetişmiyor, esnafın yanında çırak yok yetiştirebileceği. neden? herkes üniversitede çünkü.
    yüzdelik dilimde öğrenci almak gibi saçmalık kimin aklına geldi çok merak ediyorum. bu yüzbinlerce işsiz mezun bu işgüzar arkadaşın yaptığının sonucudur.

  • tv8 dizüstü bilgisayar desteği

    koskoca türkiye cumhuriyeti devleti köprüler ve otoyollardan geçmeyen binlerce araç için para öderken salgın yüzünden okuluna gidemeyen çocuklara tablet dağıtamıyor. ne kadar acıklı bir durum değil mi? 20 yılda akpnin ülkeyi getirdiği nokta bu. yandaşa var, vatandaşa yok.

  • bellini'nin bir eseri bu kadar ucuz olamaz

    bir haftadır yapılan bu kadar para verilir mi tandanslı algı çalışmları halk üzerinde karşılık bulamamış olacak ki bu sefer tablo çok ucuz sahte olabilir demeye başladılar. bakalım haftaya hangi moda geçecekler.

  • jahrein

    oyun oynuyor kendisi. beyin yerine sünger barındıran bir kitle tarafından da izlenip finanse ediliyor. 3 lira 5 lira neyse işte. biz cep harçlığımızla atari salonuna oyun oynama giderdik, zamane çocukları paraları bunun gibi yayıncalara yedirip kendileri izlemeyi tercih ediyorlar.

  • antalya'da hala güneşle su ısıtılması

    dünyanın en mantıklı hareketidir.

  • ermenistan'ın türkiye'den tıbbi yardım istemesi

    burada bazı arkadaşlar iyi niyetli düşünüyorlar ama yanıldıkları bir konu var. bakın yunanistanla da düşman gibiyizdir ama halklar arasında bir problem olmaz. çok az bir rum kitle var düşmanlık besleyen onlarda azınlıktırlar o grubun içinde. fakat ermeniler de bu durum çok farklı. siz bu adamları ölümden kurtarsınız dönüp sizi öldürürler. bunların düşmanlığı başka bir boyutta. açın instagramda facebookta ermenileri (ermenistan ermenilerinden bahsediyorum) bulup sayfalarına bir göz atın. adamların yaşam kaynağı türk düşmanlığı. fırsatını bulsalar dünya üzerindeki bütün türkleri katlederler ve nesiller boyu bundan pişmanlık bile duymazlar. hatta o günü bayram ilan ederler.

  • 18 ocak 2019 akhisarspor beşiktaş maçı

    dorukhan, oğuzhandan 4 yıldır beklediğimiz şutu çekti. çok güzel çekti.

  • 8 aralık 2018 trabzonspor atiker konyaspor maçı

    kaç yıldır sözlükte yazıyorum şu sözlüğün erman toroğlu zihniyeti değişmedi gitti. penaltının ağırı, hafifi, verilirdi, verilmeyebilirdisi olmaz. ceza sahası içinde faul yapılıyorsa penaltıdır. adam ister 35 takla atar, isterse ayakta kalır. sen bakarsın pozisyon faulse çalarsın penaltıyı, değilse oynatırsın. futbol bu kadar zor kuralları olan bir oyun değil. kendiniz zor hale getiriyorsunuz. hakemlerde böyle. orta sahada çalıyor faulü, ceza sahası içinde çalmıyor. yorumcu da ekranda verseydi ağır olurdu diyor. orada biri de çıkıp mal mısın kardeşim ceza sahasında faul olursa penaltıdır diyemiyor.

  • kuşlar buradan uçmaması gerektiğini anlamalı

    bunlar gerçekten cahil insanlar. bunların beyni cahil. en iyi hocalarla, en iyi eğitimi verseniz bile bu insanlardan dünyaya faydalı bir insan yetiştirmeniz mümkün değildir. tamamen içgüdüsel olarak hava akımlarını takip ederek binlerce kilometre uçan hayvanları eğiteceklermiş. insan olarak aldığın eğitimin faydasını görememiş adam kuş eğitmekten bahsediyor.

  • türkiye'nin dünyaya ihraç edebileceği şeyler

    mustafa kemal kitabında anlatılmış. atatürk nazillide sümerbankı kurmaları için ruslarla anlaşır. adamlara her şey dahil tesis kurdurur. tek kuruş para vermez. ödemeler narenciye ile yapılır. amerikan başkanına sandıklarla sigara gönderilir. yerli tütünden. 20'ye yakın pamuk çeşidi üretilir cumhuriyetin ilk yıllarında. macera aramaya gerek yok. atatürk 1938'e kadar ne yapmışsa oradan yola çıkılır yapılır. bu ülke toprağının kıymetini bildiği an dünyanın en zengin ülkesi olur. incir sende, fındık sende, narenciye sende, dünyayı beslemeye yetecek kadar ova sende (konya, harran) hububat sende. evet petrolün, doğalgazın yok ama allah sana da toprak vermiş. hem de en verimlilerinden. sen de kullanacak kafa yoksa yapacak bir şey yok.

  • beşiktaş'ın avrupa'nın yeni fatihi olması

    başlığı açan galatasaraylı, ona laf sokmaya gelenler galatasaraylı, taşşak geçmeye gelenler fenerli, sonra tineri çeken beşiktaşlı. ne güzel dünya be.

  • amanda cerny ile tweetleşen yozgatlı dayı

    - türkçen yog mu

    kısmıyla yarmıştır.

    senin de yok be dayı.

  • cenk tosun

    bir besiktasli olarak yaziyorum, umarim okursun. o soktugumun cimlerinde o beşiktaş forması ile kendini bir daha yere atma. o formanin bir haysiyetli var amk.