aziz bagirsaksiz18
profili

  • 30 yaş üstü erkeklerin taş gibi olması

    görsel

  • düz dünya teorisi

    görsel

    görsel

    görsel

  • ümit özdağ

    amacının ne olduğu hakkında kafamda biraz şüphe vardı. bugünkü tweetiyle konuyu tamamen açıklığa kavuşturduğu için kendisine teşekkür ederim.

  • doların tekrar 8 tl olması için gereken şey

    erdoğan'ın gitmesi.

  • commodore 64

    eski evimizin yakınında bir pasajda kafa ayarı yaptırır, oyun alırdım. ergün vardı, ergün'ün çok oyunu vardı, birlikte oynardık. atariye de giderdik, ataride de commodore 64 oyunları vardı o zaman. wizard of war, yie ar kung fu vs... bir gün ergün'ün alkolik amcası para alabilmek için kapılarına dayanmıştı, kapıyı kilitledik. o kapının önünde bize bağıra bağıra sızana kadar commodore 64 oynayarak vakit geçirdik, sızınca dışarı çıkabildik.

    pasaj en son tuvalet, uyuşturucu ve fuhuş için kullanılıyordu, içinde dükkan kaldı mı bilmiyorum. eskiyince commodore'u bir arkadaşıma sattım. ergün öldü. bir daha da hayattan o zamanki kadar keyif almadım.

  • rize'de yapılan ilginç yürüyüş

    ülkenin asıl sahibi oldukları iddia edilmiş. bu insanlar kimdir bilmiyorum, önemli de değil, ama eğer ülkenin asıl sahibi olsalardı yürüyüş yaparak kılık kıyafetlerini halkın gözünde normalleştirmeye uğraşmazlardı, zaten halk tarafından normal görülürlerdi. bunda da elbette bir sorun yok, her grup bunu yapma eğilimindedir ve bu bir haktır.

    edit: yanlış anlaşılma olmasın, sorunum birinin ülkenin asli sahibi ilan edilip diğerlerinin dışlanmasıyla ilgili.

  • 24 ekim 2017 suudi arabistan veliahtı açıklaması

    beklenmeyen şeyler değil, prensin kişiliğiyle de alakası yok. başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerjinin dünyayı domine etmesi kaçınılmaz. haliyle petrol değer kaybetmeye devam edecektir. suudiler belli bir ekonomik seviyede kalmak istiyorlarsa en büyük şansları turist çekmek, bunun için de daha düzgün bir imaja ihtiyaçları var. sike sike değişecekler.

    altyapı üstyapıyı değiştirir, hatırladınız mı?

    edit: şuna da göz atın: http://www.arabnews.com/node/1182501/saudi-arabia

  • gabriel garcia marquez

    "gitme zamanı gelmişse ‘dur’ demenin, zaman geçmişse ‘dön’ demenin ve aşk bitmişse ‘yeniden’ demenin hiçbir anlamı yoktur" gibi bir cümle kurmamış yazar. yarrak kürek endüstri lisesi hela duvarı yazılarını yamamayın şu adamlara.

  • 21 aralık 2016 el-bab'da 14 askerin şehit olması

    bir kez de ben anlatmayı deneyeyim. şu anda suriye'de olma sebebimiz kürt kantonlarının birleşmesini engellemek. peki neden bu duruma düştük? çünkü stabil durumdaki suriye devletinin stabilitesini bozdun. bunu neden yaptın? 364313241321 defa anlatıldı, katar doğalgazı için.

    suriye'nin stabilitesini bozup iç savaşı gazlarken oluşan otorite boşluğunda kürtlerin kendi yönetimlerini oluşturacaklarını neden hesaplamadın? çünkü esad birkaç aya düşer sandın. neden böyle sandın? çünkü dünyaya dincilikten bile dar olabilecek tek gözlük olan mezhepçi gözlükle bakıyorsun ve suriye halkının, sırf senin silahlandırdığın kafa kesiciler sünni diye onlarla birlikte isyan edeceğini sandın.

    mezhepçilik belası... temeli akılla, bilimle değil bu kadar uyduruk bir ideolojiyle attığın için bu temel üzerine attığın her adım kaçınılmaz olarak hatalı oluyor.

    bu arada muhalefet ne dedi? girme amına koduğumun ortadoğu bataklığına diye diye insanların dilinde tüy bitti mi? bitti. dinledin mi? hayır. her zamanki gibi gene sen haksız muhalefet haklı çıktı mı? evet. sıçtığını ne zaman anladın? putin'i karşına alınca...

    hep aynı döngünün içindeyiz. "cemaate devleti verme" dersin, 10 yıl sonra akılları başlarına gelir. "bak bu ergenekon falan hikaye, abd cemaat eliyle amerika karşıtı subaylara operasyon yapıyor" dersin, 10 yılda kafa yerine gelir. "suriye'ye bulaşma, suriye'nin toprak bütünlüğü bizim de lehimize", 5 yıl... "bu kadar ucuz dövizi bir daha bulamayız, bu fırsatı inşaatla harcama", 15 yıl... "rus uçağını düşürmek hataydı", bunu muhalifleri rusçulukla suçladıktan sonra putin'den yedikleri dayakla 1 yılda anlamayı başardılar.

    şimdi başkanlık sistemi diye getirilenin diktatörlük olduğunu, kuvvetler ayrımını tamamen ortadan kaldırıp meclisi ve yargıyı süs haline getireceğini, türkiye'nin bunu kaldıramayacağını anlatmaya çalışıyoruz. bakalım neler olacak.

    rusya ve iran'la suriye'nin toprak bütünlüğü üzerinde anlaştığımıza ve rusya'ya kazık atacak gücümüz olmadığına göre el-bab'ı esad'a vermek üzere almaya çalışıyoruz demektir.

    türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en beceriksiz, en etkisiz, en burnunun ucunu görmekten aciz hükümeti yüzünden bu haldeyiz. bu ülke kuruluş dönemi dışında hiçbir zaman rasyonel bir şekilde yönetilmedi ama bu kadar akıldan, mantıktan uzak bir yönetim de hiç olmamıştı.

  • eczane sahibi eczacılar ne iş yapıyor

    en kısa cevabı "sağlık danışmanlığı" olan soru. sürekli eczanesinde bulunan bir eczacı olarak bütün günüm, eczanenin işletmesiyle ilgili konuların haricinde, hastalara ilaçlarının kullanımı, yan etkileri, etkileşimleri ve hastalıkları hakkında bilgi vermekle geçiyor. hatalı yazılmış reçeteleri düzeltiriz, ulaşılamayan ilaçlarınıza ulaşmanızı sağlarız (bu da hasta açısından anlaması zor bir durum, ilaç tedariğinde çok ciddi sıkıntılar var), doğru doktora yönlendiririz, hesabı tutulamayacak kadar çok sayıda antibiyotiğin gereksiz kullanımını önleriz (antibiyotiklerin reçetesiz satılmaması uygulamasına yeni geçildi ve halk henüz bu konuda bilgilendirilmediği için insanlara sürekli neden antibiyotik alamayacaklarını anlatma işi de bize düştü). bunu böyle anlatınca pek gözde canlanmıyor tabi, akşam olunca bütün gün konuşmaktan bitap düşmüş durumda oluyorum. öğle yemeğine çıktığımda garson çocuk ilaç sorar, usta sorar, karşı masada oturan hasta sorar, akşam bira içmeye giderim, eczacı olduğumu bilenlerin soruları gelir, haftasonu hastalarım cep telefonumdan ulaşırlar... hastanın doktorlardan daha rahat ulaştığı ve doktor bilgisi gerektirmeyen konularda en rahat bilgi aldığı meslek mensupları eczacılardır.

    bakın şu insan komiklik olsun diye yaratılmış hayali bir kahraman değil, bu gerçek: https://www.youtube.com/watch?v=bdheev0m62y

    yazacak çok şey var aslında ama yazılmış, üşeniyorum da... denetimlerden bahsedilmiş, yılda 2 defa sağlık müdürlüğünün rutin denetimi dışında rutin harici, eczanenin başında bulunup bulunmadığımıza dair denetlemeler olur. nöbetlerde bulunuyor muyuz diye akşam veya gece saatlerinde de denetlendiğimiz olur. bölge temsilcisi olduğum için arada bir eczaneleri gezmem gerekir, genellikle de eczacıları işlerinin başında bulurum. buna rağmen eczanesine uğramayan bir tane eczacımız vardır, kendisi malum ilişkileri sebebiyle dokunulmazdır. eczanesinde olmayan eczacıları sağlık müdürlüğüne şikayet edin arkadaşlar. böyle bir şikayet gelince sağlık müdürlüğü eczaneye habersiz denetime gelir ve eczacıyı iş başında görmezse yaptırım uygular. siz de o eczaneye bir daha gitmeyin, eminim çok yakında eczacısı işinin başında başka bir eczane vardır.

    eczacı olmak isteyen gençler için yazayım yeri gelmişken, bu mesleğin çekici bir yönü yok artık. öyle kalfayı koyup gezmeler falan yok, en büyük ve çevresi sayesinde en rahat eczacılar insanların gözlerine battığı için onlardan bahsediliyor. balya balya para saydığımız yok, batanları kimse görmediği için iyi tutturmuş meslektaşlarımız konuşuluyor. eczanelerin en az yarısı işlerini borç harçla çeviriyor ve sürekli ihtiyacın üzerinde eczane açılmaya da devam ediliyor. hesabınızı ona göre yapın.

    markette ilaç satışı, halk için iyi fikir değil. abd'de karaciğer yetmezliğinin önde gelen sebeplerinden birisi otc ilaçlardır, hani şu masum olanlar. ilaçların bağımlılık yapma potansiyellerinin dışında (evet, otc ilaçlar da bunu yapabilir) hasta tarafından aynı etken maddeyi içerdiği bilinmeyen ilaçların kombinasyonları, bunların diğer ilaçlarla etkileşimleri (ppi-klopidogrel tartışması mesela? markette sizi uyarırsam patron beni işten kovar mı?) hasta için sıkıntılı veya ölümcül sonuçlar doğurma potansiyeline sahip. abd'de otc ilaçlar yüzünden acile başvuru sayısı 2008-2011 arası 1 milyonun üzerindeydi, buna reçeteli ilaçların hatalı kullanımı veya suistimali dahil değil. ekleyince sayı 4 milyonun üzerine çıkıyor.

    bununla birlikte burada yazılan şikayetleri çok ciddiye aldığımı belirteyim, meslektaşlarımın da almalarını sağlayacağım. bazı meslektaşlarımızı işlerini yapmaya zorlayacak bir sistem geliştirmek sağlık bakanlığıyla birlikte bizim de sorumluluğumuzda. konuşmak, yazmak iyidir. kendini dışarıdan görmek iyidir.

  • 28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlaması

    suriye'de karışıklık ilk başladığı zaman muhalefetin söylediği çok basit bir şey vardı, sınırları kapat, cihatçıları silahlandırma, türkiye'den geçmelerine ve türkiye'de örgütlenmelerine izin verme... bu bataklığa bulaşma, bizi de yakarsın dediler. fakat akp dinlemedi, çünkü iran doğalgazı yerine katar doğalgazının suriye'den geçmesi ve türkiye üzerinden avrupa'ya satılması gerekiyordu. çünkü rusya'yı avrupa karşısında zor duruma düşürecek plan buydu. elbette batı yandaşı bir hükümet gelip de esad'ın yerini alınca bizim iş adamlarımıza da yeni alanlar açılmış olacaktı.

    bunun gerçekleşebileceğini düşündüler çünkü adamların dünyaya bakışı sünniler ve diğerleri şeklinde... temelde dünyaya bakışın bu kadar sakat olunca suriye'ye bakınca şunu görürsün; dünyanın her yerinden gelen sayısız cihatçı çeteyi silahlandırıp buraya yollarım, ayaklanma çıkartırlar, nüfusun çoğunluğu da sünni olduğundan onlar da bize destek verir ve kısa süre içerisinde esad'ı düşürüp keyfimize bakarız. şam'da namaz kılar, inşaat yapar, telefon satarız. katar doğalgazını alıp avrupa'ya ulaştırır, buradan da kar payımızı kaparız. çünkü bu çok mantıklı, çünkü biz de sünniyiz, onlar da sünni, neden esad'ı desteklesinler ki?

    fakat çoğunluğu sünni askerlerden oluşan suriye ordusu cihatçılarla savaştı, ülkelerini bırakmadılar. sınır bölgelerinden çekildiler ama ülkenin para eden, biraz değerli bütün topraklarını ellerinde tutmayı başardılar. türkiye'nin batılı ortakları b planlarını devreye soktular, esad'ın boşalttığı bölgelerdeki sayısız kafayı yemiş çeteyle, yurt içindeki örgütlenmeleriyle biz başbaşa kaldık. şimdi göründüğü kadarıyla "bize desteği çekersen senin de canını yakarız" mesajını canlı bombalar vasıtasıyla veriyorlar. teknolojileri yok, devletleri yok, ticari yaptırımları yok, ellerinde canlı bombalarından başka bir şey olmayan bir it sürüsü elbette pazarlığı bunun üzerinden yürütecek. muhalefetin girme dediği bok çukurunun tam dibindeyiz, ergenekon'da, balyoz'da, cemaatte olduğu gibi bu konuda da akp tepeden tırnağa hatalı, plansız, ne yapacağını bilemez halde ve %50'lik kitlesini yalanlarla yanında tutmak dışında hiçbir planı yok.

    anasını siktiniz ülkenin, tebrik ederim. akp bugün çekilse, buharlaşsa, bu yıkımı geri toplamak en azından bir kuşak sürecek. almanya ve çin nükleer füzyon üzerinden yarışıyor, insanlık uzayın kolonileştirilmesine, meteor madenciliğine hazırlanıyor, biz silahlandırdığımız mağara adamları tarafından öldürülüp, okunmuş fasulye deneyi alkışlıyoruz.

    osmanlı diye diye çöküş dönemindeki osmanlıyı kurdunuz. türkiye'nin canına okudunuz ve toparlamaya şu anda başlasak azıcık normal bir ülkeye benzediğimizi çocuklarımız belki görecek; öyle bir toparlanmaya başlama umudumuz da yok. "1 saat baksana şuraya, az işim var" diyip dükkan emanet edemeyeceğin adamlara devlet yönettirirsen olacak olan budur.

    bize de yazıklar olsun ki bu halka gerçekleri anlatamadık. dünya kopmuş giderken aklın mantığın en temel ilkelerini çiğneyen uluslar için kölelikten başka gelecek yok. ya aklı seçecektik ya köleliği, biz köleliği seçtik. hadi kutlayalım, putin affetmiş seninkini.

    yapacağınız işi sikeyim...

  • zamlardan şikayet edip rte'yi öven kadın

    süper kadın. sonra bunlara beter olun diyince biz kötü oluyoruz. bu vesileyle tekrarlayayım, beter olun ablacım.

  • 13 ocak 2016 gülay göktürk'ün kovulması

    gülay göktürk kovulunca "bu kadar toleranssız olduklarını bilmiyordum" demiş. nasıl bilmiyordun ablacım? ya lan neyse, bir şey demiyorum.

  • topuklu ayakkabı

    diktatör olduğumda sadece ofislerde değil her yerde giyilmesini mecbur kılacağım ayakkabı çeşidi. babetleri dağ gibi yığıp halkın coşkulu alkışları arasında yakacağız inşallah, bu millet o günleri görecek.

  • nefise karatay

    lan tanımadığınız insanların evliliklerinin gidişatıyla morali bozulacak kadar gündemsiz ve güvenli hayatları nasıl yaşıyorsunuz aq?

    ismi tanıdık gelen kişi.

  • ege homeopati kongresi

    homeopati benzer benzeri iyileştirir ve ne kadar seyreltik o kadar iyi prensiplerine dayanan bir sözde tedavi yöntemi. bahsettiğimiz seyreltmenin sonunda suyun içinde herhangi bir etkin madde molekülü kalmıyor. sanki homeopatlar buradaki etkiyi tıpla, eczacılıkla açıklıyor gibi tribe girmeye gerek yok, adamların iddiası suyun hafızası olduğu ve hastalık etkenine temas etmiş suyun vücuttaki iyileştirici enerjiyi (neyse o artık) harekete geçireceği yönünde. bu da tıp, eczacılık, biyoloji ya da kimyayla açıklanmış bir mekanizma değil, suyun hafızası dediğin de başka bir bilim dışı hurafe.

    bu rezillikten derhal vazgeçilmesi gerekiyor. böyle bir tanıtımın altında bir üniversitenin bulunması konu hakkında bilgisiz bir çok insanı homeopatinin gerçek bir tedavi yöntemi olduğu yönünde manipülasyonuna ve dolayısıyla ölümlere yol açar.

    edit: hayır bir de aşı karşıtı bir sürü dangalak aşıya karşı homeopati öneriyorken homeopati karşıtlığını aşı karşıtlığıyla bir tutmak nedir?

  • vatandaşımızı kim öldürürse dünyayı başına yıkarız

    (bkz: soma)
    (bkz: roboski)
    (bkz: reyhanlı)
    (bkz: gezi)

    geçiniz...

  • passolig'in yenileme bedeli olarak 15 tl istemesi

    passolig kalkana kadar türk futboluna kuruş kazandırmama politikamı sürdüreceğim için beni etkilemeyecek olay. takım sevgimi malum şahsın yakınlarının paraya döndürmelerine izin yok.