annenin terlik isabet ettiremedigi evlat16
profili

  • 17 ocak 2023 muhalefeti eleştirmeye son veriyoruz

    bugün itibariyle başlattığım kampanya...

    geçici süreyle muhalefete muhalefet etmeye son veriyorum.

    sabah sabah gelinine kadro ayarlayan kayınbaba başlığı ile küçük çaplı bir cinnet geçirdim.

    aklıma, işçi emeklisi babamın beni ingilizce kursuna yazdırmak için parası çıkışmayınca arkadaşından borç istediği anlar geldi gözümün önüne. hayatımda hiç bu kadar üzülmemiştim. burası güzel değil baba evde çalışacağım dedim.

    şimdi şu düzene bakın! bir de onlarca sınava giren gençlere bakın.

    bakın ben de muhalefete çok sert eleştiriler yapıyorum yapıyordum.

    bitti!

    nasıl ki biraz çenenizi kapatın diyoruz ya bazen muhalif liderlere, azıcık sussanız oylar yükselecek diyoruz ya...
    tamam ben de susuyorum.

    parti liderine biraz sus deme hakkını kendimizde görüyorsak, türkiye'de en çok okunan sosyal medya platformu ekşi sözlükte muhalefete sataşmamayı becerebiliriz diye düşünüyorum.

    kim aday çıkarsa da öveceğim. kendi arkadaşım aday olmuş gibi yapacağım.

    yeterince güzel eleştiriler yaptık muhalefete. son 100 metreye girdik. dikkate alacaksa alacak 6'lı masa. almazsa zaten cumhur ittifakı siyasi suçlara idam getirecek bence. meralinden mansuruna, ekreminden babacanına silinecek hepsi.

    yeter susalım bir süre.

  • şehirlerarası yolda kırmızı ışık şovu yapan ilçe

    alkışlarla 1. sırada alanya bölgesi,
    hemen arkasından kıl payı farkla nazilli
    ve 3. olarak kürsüye çıkmaya hak kazanan akhisar.

    tekrar kuvvetli bir alkış alalım.

    tanım: kötü planlanmış ilçedir.

    edit: çevre yolu nedeniyle akhisar'ı listeden çıkarmam yönünde mesajlar geliyor.

  • hayvan gibi kullanılırken tedavülden kalkan ürün

    ihlas elektrikli süpürge.

  • 5 mayıs 2022 mustafa sandal'ın attığı tweet

    önce link

    --- spoiler ---

    zeytindalı harekât bölgesinde füze saldırısında yaralanan is. tğm. talha bahadır şehit oldu. diğer tarafta askere alınmamak için kendi vatanından kaçanlar bizim ülkemizde keyif çatıyor. vergi vermez, kural tanımaz ama benim vatandaşımın tüm hakedişlerine konar. sözümona sığınmacı!

    bu misafirlik uzadı artık geldiğiniz gibi gitme vakti!

    --- spoiler ---

    tanım: kaçak göçmen mevzusunun kolay kolay kapanmayacağını gösteren paylaşım.

  • ecevit 2002'si vs erdoğan 2022'si

    sağdan soldan duyduklarınızla değil, ciddi ciddi iki dönemi de yaşadıysanız davet ettiğim ekonomik versus.
    bir köşede yerin dibine sokulan rahmetli ecevit'in yönettiği türkiye, diğer köşede dünyaya ayar veren yeni türkiye...

    2002'de babam emekli, annem ev hanımı. oturduğumuz dairemiz ve mütevazi arabamız vardı. ben ve 1 kardeşim öğrenci. bir gün olsun evde geçinemiyoruz muhabbeti dönmemişti. faturalardan bazen annem şikayet ederdi ama kira gibi fatura gelmezdi. 1 gün bile babam şurayı söndür, şu cihazı açma fatura ödeyemiyoruz demedi. market zamları, lpg zamları asla evimizde gündem olmadı. belki inanmayacaksınız ama yazın 1 ay tatil yapardık (ev kiralama yöntemiyle. otel vs anlaşılmasın)
    bazen cumartesi günleri pikniğe, pazar günleri de lokantaya götürürdü babam.

    2022'de hem annem hem babam emekli. tüm kardeşler çalışıyor kendi hayatları var. annem babam doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemekte zorlanıyorlar. market harcamalarına destek veriyoruz.

    edit: ev hanımı nasıl emekli oldu diye sorular var. annemin gençken çalıştığı ve sigorta primlerinin emekli olmaya yetmediği bir durum vardı. çocukları olarak eksik primlerini yatırdık sgk'ya, yaşı da yetince emekli oldu. (annem 1953 doğumlu)

  • pahalılıktan yakınmayan ya hırsızdır ya deli

    ben demiyorum. cem yılmaz diyor.
    tarih: 06 şubat 2022
    türkiye'nin ekonomik olarak çöküşü için sanatçı cem yılmaz tarafından tarihe düşülen nottur.
    link

  • avrupa'da yaşanan ahlaksız şeyler

    fransa'dan almanya'ya doğru araç ile gidiyoruz. kongre vs derken yorulduk ve sınıra yakın bir kasabada gece konaklamak için mola verdik.
    ev sahibine market var mı dedik. 1 tane var dedi. tarif etti.
    gittik tarif edilen bakkal - manav karışımı markete. 1 tane personel yok. kapandı mı acaba dedik ama ışıklar yanıyor. alacaklarımızı aldık bekliyoruz sahibi gelsin ödeyelim. neredeyse yarım saat sonra biri geldi alışveriş için. sahibi sandık ama değilmiş. ürünleri aldı, masanın üstündeki ahşap kutuya para attı ve para üstü aldı.
    hemen sorduk sistemi.
    markette personel yokmuş, 24 saat açıkmış. fiyatlar zaten yazıyor dedi. kutuya atın dedi.

    ben böyle ahlaksızlık görmedim. müşteriyi siklemiyor bu avrupa. git kutuya kendin para at yok efendim para üstünü say ve al.

  • 5 l ayçiçek yağı 85 tl iken özil'i konuşmak

    sözüm meclisten dışarı rezalettir.

    edit: bazı yazarlar diyor ki
    " o zaman hiç eğlenceli aktivite yapmayalım.
    konsere de gitmeyelim, tiyatro da izlemeyelim"
    tam tersine... bence kendinizi mutlu hissettiren her aktiviteyi yapabilmek için fırsat kovalayın. üniversiteli gençlere hep söylüyorum: part time çalışarak 10 ay para biriktirin. sadece 4 bin tl ile 1 hafta avrupa'da 1 tane şehri gezin. bakın bunlar kendine yatırım yapmaktır. hiç para biriktirmeye fırsatım yok diyorsan arkadaşların ile kamp yap. bunların hepsi sana yararlı olacaktır. ama futbolcu transferini günlerce konuşmak nedir lan? sadece fb taraftarı için söylemiyorum.

    edit 2: 4000 tl ile avrupa'ya nasıl gitsinler demişsiniz.
    haziran ayında stutgard gidiş dönüş 820 tl buldum pegasus'tan ( biraz arasam daha ucuz destinasyon da bulurum)
    6 gece 7 gündüz yüksek puanlı hostel 580 tl booking'de.

    kaldı 287 euro. yani günlük 40 euro.
    geriye sadece güzel bir şehir turu için yüksek enerji ve rahat ayakkabı lazım.

  • burak yeter'in evi

    (bkz: çok fena şekilde sikiş döndüğü düşünülen yerler)

    edit : ulan adam dj, partyboy...
    millet diyor ki o paraya doğa içinde bahçeli bir ev alsaydı daha iyi olurdu. he aq domates biber de ekerdi arkaya... adamı emekli salih öğretmen sandılar zaar.

    komiksiniz yav

  • paralı poşet yüzünden kasiyer dövülecek ilk şehir

    adana diyenler olmuş ama ilk ayakta yatar kuponları. adana'da en belalı mahallede bile en fazla "gardaş niye uzatiyün ki al hele bi milyon sabun parası etsin saabi" der geçer.

    arabayı sattım şanlıurfa 'ya bastım.

  • yazarların akülü araba görünce hissettikleri

    geçmişe doğru hüzünbaz bir yolculuktur benim için.

    çocukken içten içe o kadar çok isterdim ki şu zamazingolardan birini kullanmayı bırakın benim olmasını tesadüfen bir başkasının akülü arabasını 2 dakikalığına kullanmaya bile razıydım. 34 yaşındayım hala merak ederim nasıl bir duygu bunu kullanmak diye. hiç binmedim.

    bugün 3,5 yaşındaki oğlum "keşke benim de akülü arabam olsaydı" dedi. demek ki çoktandır istiyor iç dünyasında sanki olmaz gibi düşünüp söylemiyor. jet hızıyla verdim siparişi. yarın hunharca binecek.

  • kortta akıl veren seyircinin oyuna davet edilmesi

    tenisçi kim clijsters'a laf atıp akıl veren bir seyircinin korta davet edilişi ve gelişen olayla bütünü.

    izleyin ve insanlar nasıl da mutlu bir görün

    biz de şikelere, kavgalara ve önüne gelene rahatça hakaret eden spor programlarına layığız.

  • 6 ekim 2016 yılmaz özdil köşe yazısı

    burdan okuyabileceğiniz yazıdır.

    kan parası mevzuunda sağlam geçirmiştir.

    ilgili yazı:

    karton bisküvi kutusunu düzleştirmişler, rögar kapağı olmayan kanalizasyon çukurunun üstüne örtmüşlerdi. dilara beş yaşındaydı, üstüne bastı, içine düşüverdi. tee dört kilometre uzakta, kanalizasyonun dereyle birleştiği bataklıkta buldular cesedini… senelik 15 milyar dolar bütçesi olan, rögar kapağı olmayan, bir de vicdanı olmayan istanbul'un kurbanı olmuştu. tüm türkiye, istanbul büyükşehir belediyesinin badem bıyıklı sorumsuzlarından, yandaş taşeron firmadan hesap sorulmasını bekliyordu. dilara'nın babası çıktı, “şirketle helalleştik” dedi, şikayetini geri çekti, tüm sorumsuz sorumlular yırttı. müteahhide ihale, allah'a havale'ydi.
    *
    konya taşkent'e bağlı balcılar beldesindeki kaçak kuran kursu binası gaz sızıntısından patladı, çöktü, 17'si kız çocuğu 18 insanımıza mezar oldu. binanın ruhsatı yoktu, itfaiye raporu yoktu, milli eğitim izni yoktu, diyanet izni yoktu, yurt izni yoktu, denetleyen yoktu, 18 cenaze vardı, sıfır şikayet vardı! gene helalleşilmişti.
    *
    istanbul'a alt tarafı yağmur yağdı, 21 kişi boğularak can verdi, ölenlerden 8'i kadın işçiydi, servis aracındayken sel sularına kapılmışlardı. asrın liderimiz “derenin intikamı” dedi. belediye başkanımız kadir topbaş, daha bilimsel bir açıklama yaptı, “sprey gazları ozonu deliyor, buzullar eriyor, bu şiddetli yağışlar ondan” dedi. 22 senedir istanbul'u, 14 senedir türkiye'yi yönetenlerin hiç kabahati yoktu yani, sprey kullananların suçuydu. pazarlığa kişi başı 60 bin liradan başlandı, 110 bine el sıkışıldı. kadın işçilerin aileleri şikayetlerinden vazgeçti, en başta spreyci kadir bey, herkes yırttı!
    *
    yandaş müteahhidin kule inşaatındaki asansör 32'nci kattan çakıldı, 10 işçi feci şekilde can verdi. hayatını kaybeden işçilerden bilal'in avukatı açık açık söyledi, “biz ve yedi aile şirketten tatmin edici para aldık, şikayetten vazgeçtik” dedi. çalışma bakanımız faruk çelik, kan parası için “olması gereken bir şey, iyi bir durum” dedi. ahmet kiziroğlu o zamanlar başbakandı, “şehit hükmündedirler” dedi.
    *
    akp'nin cankuşu ensar vakfı'nın yurdunda 10 erkek çocuğuna tecavüz edildiği, cinsel istismara uğrayan çocukların sayısının 45 olduğu, tecavüzlerin üç sene aralıksız devam ettiği ortaya çıktı. aile bakanımız “bi kerecik” dedi. şikayetçi olmasınlar diye, ailelere 10'ar bin lira sus parası verildiği yazıldı, davanın üstü apar topar örtüldü.
    *
    mavi marmara'da öldürülen vatandaşlarımızın hayatına karşılık 20 milyon dolar tazminat alındı. dünya tarihinde görülmemiş bir rezaletle, uluslararası kan parasına tbmm'de onay verildi. yandaş gazeteci televizyona çıkıp, pişkin pişkin izah etti, “bu para aileleri teselli eder, dertlerine derman olur” dedi.
    *
    en son…
    şehidin eşi şikayetten vazgeçti.
    sinan çetin'in oğlu sıyırdı.
    *
    kronolojik olarak “en son” dedim ama, aslında ne ilktir, ne de son… çünkü bir ülkede “adalet” olabilmesi için, kanun değil, millet lazımdır.
    *
    bir baba kızının cenazesi, bir anne oğlunun tabutu, bir kadın kocasının mezarı, bir erkek eşinin kefeni üzerinden alışveriş hesabı yapıyorsa…
    zavallılık bu seviyedeyse, tamah ölümüneyse… o ülkede adaletten de bahsedilemez, milletten de.
    *
    kaç paralık adamsın.
    bozuk para gibi harcandı.
    paran kadar konuş.
    üç kuruşluk tip.
    ciğeri beş para etmez.
    insanı tarif eden atasözlerinde bile para birimini ölçü olarak kullanan milletin… insan hayatının değerini parayla ölçmesi anormal midir?

  • türk otomobil sürücülerinin en çok yaptığı hata

    çok sık şerit değiştirmek.

    net. iddialıyım.

    bir çok trafik kazasının sebebi bu bence.

    antalya'ya kepez rampasından otomobiliyle inenler bilir. dik ve virajlı bir iniş vardır. 5-6 dakika sürer. burası benim için bir turnusoldür. sürücüler sadece hızını belli oranlarda sabitleyip, 5 dakika sabredip şerit değiştirmese hiç bir sorun olmayacak. ama nerede bizde öyle sürücü? 40 km ile iniyorum rampayı, adam 45 km ile beni sollamak için sol şeride geçiyor, eyvallah sollasın ama virajı alamıyor hooop tekrar benim önüme kırıyor, hızını alamayıp tırsıp en sağ şeride geçmeye karar veriyor, bakıyor ki yok o kadar tehlikeli değilmiş tekrar gaza basıp aynen sol şeride.

    sık şerit değiştirmemeyi bir süre siz de deneyin... hem araç kullanmaktan daha fazla keyif alıyorsunuz hem de emniyetli şekilde yolda ilerliyorsunuz. ilk başlarda sıkıcı gelecektir. ben polonya'da alıştım mesela. hala türkiye'de sürdürüyorum bu alışkanlığı.

    çok ciddiyim 3 gün deneyin.

  • kral selman'ın facia sorumlularını görevden alması

    suudi arabistan kralı selman'ın şeytan taşlama esnasında yaşanan faciadan sorumlu tuttuğu bürokratları görevden alma hadisesidir.

    mekke belediye başkanı
    mekke emniyet müdürü
    hac bakanı

    görevden alınmış.

    ilgili haber.

    aynı gömleği 3 gün üst üste giymediler zaar.

  • engelli rampası önüne park eden aracı boyamak

    şekilde görüldüğü gibidir.

    fotoyu açamayanlar için: engelli rampası önüne park etmiş sürücüye ait araca 20 cm'lik puntolarla rampa yazılması hadisesidir.