sacmaladi bu yine15
profili

  • dövme yaptırılası latince söz

    latince dövme yaptırmak, "burada ne yazıyor, anlamı ne" muhabbetine maruz kalmaktır. ben direkt türkçe yazdırırdım, latincesini bile. insanlar görsün, okusun," aa ne kadar güzelmiş, sekreterini siken çayı kendi alır yazıyo, tam anlamı ne" diye sorsunlar, felsefik derinliğine beraber girelim.

  • her şeyi bir anda muhteşem yapabilecek o mesaj

    ölmüş

  • satırla köpeğin patisini kesen cani kadın

    vietnam'da yaşanan iğrenç olay. köpeğin adı mina, söylenenlere göre zincirde olmasına rağmen komşu ördek ve tavuklarını kovaladığı için komşular şikayet ediyormuş, sahibi olan kadın da bunun üzerine patisini kesiyor.

    zavallı köpek uzun süre tedavisiz kalmış, oradaki birkaç hayvansever mina'nın tedavisini yapmışlar ama iyileşemeyen doku sebebiyle kolu bir miktar daha kesilmiş. vietnam'da hayvan hakları olmadığı için köpeğin patisini sardıktan sonra sahibine geri teslim etmek zorunda kalmışlar, ancak bunun için açılan bir imza kampanyası var.

    bakışına bak kuzumun

    ekleme: guv2000 sağolsun, mina'nın son hali hakkında bilgilendirdi. olay eylül 2017de olmuş. 1 kasım 2017 den beri koruma altındaymış. köpek sahibine geri verilmemiş, zaten köpeği almaya gittiğinde zinciri çözüldüğü an kadından kaçıyor garibim.

    son halinin videosunu ekleyemedim ama aşağıdaki linkte var, mina oldukça mutlu görünüyor.

    tüm ayrıntılar için: link

  • öğrencilerinin önünde dövülen anaokulu öğretmeni

    koca kıç diyen kadın hakkında 2000 yorum,
    bir öğretmeni saçından tutup sürükleyen adam hakkında 100 yorum.

  • survivor kameramanının öldürülmesi

    acun'u sevmesem de kameramanının ailesine bakacak bir karakteri olduğunu biliyorum, nadir bulunan iyi patronlardan kendisi.

  • velilerin çocuklarının piremses ve oğluş olması

    sınıf öğretmeni eşimin söylediği söz.

    zümre toplantısında "okullarda sağlık, çocuklara sorumluluk bilinci kazandırma, temizlik" gibi değerlerle ilgili tartışıyorlarmış.

    öğretmen arkadaşlarından biri sazı eline almış: "geçen yıl çocuklarıma kendi çevrelerini temiz tutmayı öğretmek, yere attıkları çöpleri temizleyen hizmetlinin bir köle olmadığı ve onun da yorulabildiğini öğretmek için 3 hafta boyunca kendi sınıfımı kendi öğrencilerime temizlettim." demiş.

    cidden işe yaramış, çocuklar hem yere çöp atan diğer arkadaşlarını uyarmaya; hem de kendileri de yere çöp atmamaya başlamışlar. üstelik öyle dip köşe temizlik yaptırmadan, sadece resim dersinde kesilen kağıt parçaları gibi kendi döktükleri çöpleri toplatıyor, bu aşamada da yanlarında öğretmen çocuklara yardım ediyormuş.

    4.hafta velinin biri gelmiş, "benim oğluşuma nasıl çöp toplatırsın sen, hizmetçin mi bu çocuk senin?" diye çıkışmış. "o kadar temizlikçiye para veriyoruz, o yapsın ama benim çocuğum yerden ot bile toplamayacak" diye bağırmış. veliyi zor sakinleştirmişler.

    iyi de bu çocuklar ne olacak? nasıl sorumluluk sahibi, kendi işini kendi gören, kendi ayakları üzerinde duran, farkındalık ve özgüven sahibi bireyler olacaklar? anası yemeğini yediriyor, babası pantolonunu giydiriyor, kendisi yerden bir çöp alamayacak kadar nazlı, dersler onları sıkmamalı, aman azıcık çalışmaya gelmemeliler.

  • avm'nin kaybettirdiği değerler

    cinemaximum tekelinde yaşama zorunluluğudur.

  • ösym'nin sınav saatinde binaya girişi yasaklaması

    sıkıntı yaratacak gelişmedir. zaten önemli bir sınav, öğrenciler gergin; kuralları okumadan gelen öğrenciler de kapıda gerginlik çıkaracak, stres olacaklar, kavgalar çıkacak. sınav binasına zorla girmek için tartışma yaratacaklar.

    halbuki insanlara azıcık güven duyulsa... kendi yarattıkları güvensizliği, sınava girecek insanlardan çıkarıyorlar.

  • 2 eylül 2016 annemin dolandırılması

    başlığı sadece içimi dökmek için açıyorum.

    bundan 2 gün önce annemi telefon dolandırıcıları aramış ve telefonda korkutmuşlar. telefonuna gelen şifreyi onaylamasını istemişler ve büyük miktarda parasını almışlar. 2 gündür ağlıyor ve onu teselli edebilecek hiçbir şey söyleyemiyorum. banka, işlem onaylandığı için hiçbir şey yapamayacağını söylemiş. savcılık ve polis de "bu tür dolandırıcılıklar çok oluyor, yakalanmadığı müddetçe bir şey yapamayız" deyip yardımcı olamamışlar.

    bu başlığı para yardımı ya da rezalet başlığı olsun diye açmadım. o yüzden kişisel bilgilere, hikayenin ayrıntılarına girmeyeceğim. ilgili başlığı verip bitiriyorum.

    (bkz: telefon dolandırıcılarının yakalanmaması)

    giden para olsun, can yakıcı bir miktar olsa da sağlıktan önemli değil diye düşünüyorum. ama annemi bu kadar üzdükleri, emekli maaşından başka bir şeyi olmayan yaşlı bir kadını sabahlara dek ağlattıkları için öfkeliyim. onun başına sırf bu üzüntüden ötürü bir şey gelir diye kahroluyorum.

  • kerimcan durmaz

    boş insan.

    hetero/straight bir insan aynı niteliklerle, aynı işten aynı parayı kazansa, aynı tepkiyi verirdim.

    --
    debe editi, kerimcan bir işe yarasın.
    alıntıdır: "3 sene önce başkaları için yola çıkmıştık. şimdi bizim kök hücre nakline ihtiyacımız var! yardımınız gerekiyor.
    isterseniz tek tek bile yalvarabilirim."

    (bkz: #62104342)

  • akit'in kel adamın kafasını sansürlemesi

    allam nefes alamıyom

    https://s.instela.com/…it-gazetesi--i744703-600.jpg

    .
    .
    .

    --- spoiler ---
    izmir'de elektronik müh. arayan var mı? kardeşim için. prismaa4@gmail.com
    --- spoiler ---

  • türban takmamak için saçını kazıtan iranlı kadın

    https://www.facebook.com/…793485944/?type=3&theater

    dinde bug bulmuştur.

    ekleme: losemiyle savaşan küçükler için saçını bağışlamış ama bağış noktasından dışarı çıkınca "başörtümle gizleyecek saçım da yok, neden takayım ki?" diye düşünüp, başörtüsüz gezmeye karar vermiş. bunu da facebook'daki başörtüsü özgürlüğüyle mücadele eden bu sayfaya göndermiş.

    debe editi: 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun. nice özgür günlere...

  • kızlık zarı diktirmek yasaklansın kampanyası

    (bkz: önce hele bir namus cinayetleri yasaklansın kampanyası)

  • her kanalın kendi debe'si olması

    debe'de yani dünün en beğenilen entryleri listesinde 50 tane entry var, bunun yarısı futbol. ya her kanalın kendi debesi olsaydı, nasıl olurdu?

    5 tane ana kanal olsa; gündem, ilişkiler, spor, siyaset, ilginç gibi.
    tuvaletten çıkınca poposunu yıkamayan kız başlığına verilen ayarı ilişkiler başlığında okusak?
    ekşi hesabı olmayanlar sadece siyaset ve spor başlığını görse falan...

  • mhp akp ile koalisyon yapar mı

    vatan haini dediğiniz hdplilerin mhplilerden daha şerefli olduğunu gösterecek olaydır.