zampara ferit20
profili

  • zeki demirkubuz ile nuri bilge ceylan kavgası

    arda turan, fatih terim veya dilan polat gibi isimlerin gündemde olduğu bir ülke için seviyeyi oldukça yükselten kavgadır.

    başlıkta daha önce söylenmiş ama, en az 3 saat sürer bu kavga.

  • 16 temmuz 2023 akaryakıta ötv zammı gelmesi

    ne yani kudüs mü düşseydi?

    ezanlar mı sussaydı?

    bayrak mı inseydi?

    eski iç işleri bakanımızın meşhur sözünü millete armağan ediyorum.

  • müdüre müdürüm diye hitap eden kurumsal yalaka

    (bkz: bizimkiler abbas)

    cıvık müdürüm afedersin.

  • yazarların 2023 seçimlerinde oy tercihleri

    tip diyen arkadaşları d'hondt sistemini araştırmaya davet ediyorum.

  • 8 eylül 2022 ferencvaros trabzonspor maçı

    abdullah avcı'nın kadro seçimi yüzünden giden maç. koyacaktı arda kardeşler ve ali şansalan'ı 4-1 almıştı maçı.

    olmazsa bir bakan falan girerdi araya. aa pardon burası avrupa ligi :)

  • damadın aile mirasına konması

  • araba sürmeyi zevksiz hale getiren şeyler

    sinyal vermeden şeridinize doğru yönelenler, ama aynı zamanda kendi şeridini de bırakmayanlar.

    bassanız şerit değiştirdiği an arka tamponunu indireceksiniz, basmasanız şerit değiştirmeyecek, şeridinizi işgal etmeye devam edecek siz de keyfinizin kaçtığı ile kalacaksınız.

    bu ikilem şerit değiştirirken sinyal vermeyenler yüzünden oluşuyor tabi kafada. o nedenle hep söylerim, sinyal vermeden şerit değiştirenler yakalanıp sağlam bir yaptırım uygulanmalı ki en azından kırmızı ışıkta geçmek kadar, bir daha cesaret edemesin.

  • 17 haziran 2022 motorinin 30 lirayı geçmesi

    17 haziran 2021: motorin fiyatı 7,23 tl

    17 haziran 2022: motorin fiyatı 30,14 tl

    %317 zam gelmiş bir senede. ortamlarda enflasyon %70 dersiniz. nasıl olsa sorgulayacak kimse yok değil mi?

  • çanakkale köprüsü'nden ilk gün 6 bin araç geçmesi

    yap-işlet-devret modeli sayesinde köprüye kadar gitmeden ödememi rahatlıkla yapabiliyorum vatandaş olarak. mesela merhum demirel ve özal tarafından yaptırılan boğaziçi ve fsm köprülerine ödeme yapabilmem için illa geçmem lazım.

    neyse ki yap-işlet-devret modeli var. böyle mükemmel bir modeli ülkemize kazandıranlara ne kadar teşekkür etsek az. *

  • laz ziya vs ramiz dayı

    ramiz gazinodaki en ön masaya oturmak için çakallık peşinde koşarken laz ziya 3000 kişiye racon kesiyordu.

  • kadıköy metrosunda bıçaklı saldırgan

    metroda o kadar insanın ortasında bıçakla bir kadına saldırabilecek cesareti kendinde bulabilen bir kişinin mutlaka daha önce de vukuatları vardır.

    sorun şurada: böyle potansiyel katilleri cezalandırmayan ve aramızda dolaştıranlar o koltuklarında neden oturuyor?

    bu arada kadına da helal olsun, hiç korkmadı.

  • squid game'de oynanabilecek türk çocuk oyunları

    (bkz: simit)

  • plazalarında başörtülü çalıştırmayan hesap versin

    adamlar üniversitelere başörtülü giremiyoruz seviyesinden nerelere kadar geldi. valla tebrik etmek lazım.

  • tarkan'lı trendyol reklamları

    2003 yazında yine tarkan'ın oynadığı opet reklamından kopyala yapıştır yapılmış gibi duran reklam. metin yazarı hiç düşünmeden reklamı alıp uyarlamış, firma da çok özgün bir esermiş gibi onaylamış.

  • starbucks'lardaki aşırı kalabalığın sebebi

    ikide bir sipariş vermen için tepende dikilen, sipariş vermeyince kalkman için gözünün içine bakan garsonların ortamda bulunmamasından dolayıdır. insanlar rahat bir şekilde vakit geçirebiliyor, ayrıca dışarıdaki cafelere göre gramaj/fiyat anlamında daha iyiler.

  • euro 2020'de olmayacak 4 futbolcu tahminleri

    gökhan
    mahmut
    efecan
    enes (hiç umudum yok ama insan bekliyor işte)

  • 2 temmuz 2020 cem uzan'ın vaatleri

    cem uzan'a sözlükte yapılan güzellemelere bakıyorum da bazen inanamıyorum. aşağıda yazacaklarımı üniversiteliler dahi hatırlamaz ancak hatırlayanlar çıkacaktır:

    rte, istanbul büyükşehir belediye başkanı olmadan önce 3 kez seçim kaybetmiştir.

    bunlardan ilkinde 1986 yılında milletvekili ara seçimini kaybetmiştir. daha sonra 1989 yılında beyoğlu belediye başkanlığına aday olup seçimi kazanamamıştır. üçüncü olarak 1991 yılında yine milletvekili adayı olmuş ve kazanamamıştır.

    seçim kazanma olayının başladığı 1994 yılında ise çok ilginç olaylar zinciri oluyor. 1994 yılındaki belediye seçimlerinde rte, refah partisi'nin istanbul büyükşehir belediye başkan adayı oluyor fakat favoriler arasında ilk 3'te bile yer almıyor. ön plana çıkan iki aday var biri shp'nin adayı zülfü livaneli diğeri anap'ın adayı ilhan kesici. plase ise 84-89 döneminde belediye başkanı olan bedrettin dalan. o dönem istanbul büyükşehir belediyesi shp'nin elinde. uzan grubu istanbul'da plaza dikmek istiyor ve burada belediye ile ihtilafa düşüyorlar. olay da şu: uzan grubu plazayı 20 katlı dikmek istiyorsa belediye de ben 15 kata kadar izin veririm diyor (sayılar farazi). medya gücü o dönem uzanların elinde; şimdiki gibi fazla fazla televizyon kanalı yok. sadece elle sayılabilecek derecede az özel kanal var ve bunların en önemlisi uzan grubunun elindeki interstar. belediye ile ihtilaf başlayınca hemen başlıyorlar karalama kampanyalarına. sabah akşam belediyeyi karalayıp başkan nurettin sözen'in itibarını sıfırlıyorlar.

    seçim zamanına gelindiğinde ise shp akıllı bir hamle yaparak nurettin sözen'i tekrar aday göstermiyor. zülfü livaneli, 1994 belediye seçimlerinde shp'nin istanbul büyükşehir belediye başkan adayı oluyor ki bu kendileri için büyük avantaj çünkü kamuoyunda shp'nin de ötesinde kitleye sahip.

    uzan grubu bu noktadan sonra saldırılarını yine arttırıyor. zülfü livaneli hakkında birçok iftira ve ithamda bulunmaya başlıyorlar. üstelik bunların bir çoğunu engin ardıç yapıyor. daha sonra zülfü livaneli bu asılsız iftira ve ithamlardan o kadar zor duruma düşüyor ki hepsine bir açık oturum aracılığıyla yanıt vermek istiyor. bu sefer karşısında pınar türenç var. isveç'te türk bayrağı yakmakla itham edilen livaneli, konunun asılsız olduğunu bu iftirayı atanların ispat sunmadan sadece sözle dile getirdiklerini belirtiyor. pınar türenç ise livaneli'nin üzerine sizin yakmadığınıza dair ispatınız nedir? siz ispatlayabilir misiniz yakmadığınızı? minvalinde sorularla gidiyordu. bu sırada medya gücünü elinde bulunduran uzan grubu, alttan alttan anap adayı ilhan kesici'yi pohpohluyordu.

    sonunda seçimler gelip çatıyor. sandıklar açıldığında livaneli'nin oy oranı sadece yüzde 20. dolayısıyla interstar'ın anti propaganda yapması faydalı olmuş. alttan alttan destekledikleri ilhan kesici'yi ise yeterince parlatamamış olacaklar ki o da yüzde 22 alıyor. dalan ise bu seviyelere bile ulaşamayıp yüzde 15 oy oranında kalıyor. tüm bunlar olup biterken aradan sıyrılan refah adayı rte, yüzde 25 ile belediye başkanı oluyor. sonrasını biliyorsunuz zaten, milli görüş gömleğini çıkarıp kendi partisini kuruyor. 2002 seçimlerine adalet ve kalkınma partisi'nin başında girecek.

    tabi bu 8 sene içerisinde rte memleketin en tartışılan siyasilerinden biri oluyor. burada fitili ateşleyen uzan grubu. 2002'de gerçekleşecek olan erken seçim öncesi ise uzan bir kez daha sahneye çıkıyor. uzan grubunun 46. yıl etkinlikleri kapsamında mitingler düzenleyen cem uzan, bakıyor ki meydanlara adam toplayabiliyor. parti kurmaya karar veriyor. fakat yeni partinin seçimlere girmesi için çok geç bir tarih. bunun üzerine yeniden doğuş partisi'ni yutarak bu sorunu çözüyor. star tv üzerinden tüm gün cem uzan propagandası yapılıyor. o da merkez sağdaki pastadan payını kapmaya oynuyor.

    2002- kasım seçimi gelip çattığında ise olabilecek en absürt sonuçlardan birisi çıkıyor. yüzde 10'luk barajı sadece akp ve chp geçebilmiş. akp yüzde 34 oy oranıyla 363 milletvekili çıkarıyordu. sonradan oylarını arttırmasına rağmen bu denli meclis çoğunluğuna hiç sahip olamadılar. fakat daha ilginci, tansu çiller'in dyp'si 9,50, bahçeli'nin mhp'si 8,4 oy oranıyla kıl payı meclis dışında kalıyordu. %7,25 oy alan cem uzan da aynı şekilde. yani cem uzan bu seçime girmese, dyp ve mhp meclise gireceği için akp yüzde 40'larda oy bile alsa tek başına iktidar olamayacaktı. böylelikle cem uzan ikinci kez rte'nin ekmeğine yağ sürmüştü.

    sekiz sene önce rte'nin popülaritesini arttıran uzan grubu, şimdi de rte'nin başbakan olmasına sebebiyet vermişti. 2002'den sonraki süreci biliyorsunuz zaten...

  • cem karaca'nın sesinin hiç güzel olmaması

    (bkz: beni siz delirttiniz) evet evet sizin gibi troller.

  • 17 mayıs 2020 hakan şükür'ün attığı tweet

    şu memleketteki bir gün gelecek herşeyi anlatacağım tribine de hastayım. anlat işte neyi bekliyorsun.

  • yunan basınındaki 23 nisan haberi

    eğer ülkedeki üstler yeni akit veya sabah gibi gazetelerin açık açık atatürk düşmanlığı yapmasına izin veriyorsa elin yunanı neler yapmaz... biz önce kendi ülkemizdeki atatürk düşmanı yazılı medyayı durduralım da yunanı sonra konuşsak daha iyi gibi.