spaykymoon38
profili

  • kılıçdaroğlu anketlerde 1-2 puan geride çıkıyordu

    türkiye'de iktidar sorunu yok, muhalefetsizlik sorunu var.

    nokta.

  • beyoğlu esnafının iş yapamıyoruz isyanı

    şu tweet'e konu olan isyandır!

    --- spoiler ---

    yılbaşı gecesi bu tablonun oluşmasında bir kasıt olduğu aşikar. diyanet günlerce, “yılbaşı kutlamak haramdır” diyerek, yılbaşı kutlayan insanları hedef gösterdi. bu görüntüler, “kutlatmayız” görüntüsüdür.

    onlarca işletme bu tablo yüzünden yılbaşı gecesi açılmadı. taksim’deki onlarca işletme, yılbaşı gecesi neredeyse boştu. bu tablonun oluşmasında kimlerin payı olduğu açıktır.

    taksim’de bir taraftan akm açılıyor, kültür yolu projeleri yapılıyor. diğer tarafdan bir el taksim’i çöküntü alanı yapmaya çalışıyor. taksim’de son 20 günde birisi kanadalı diğeri abd’li 2 turist öldürüldü. haber bile olmadı.

    --- spoiler ---

    şahsen bu durumunuza hiç üzülmedim. gezi eylemlerinde siz zaten tarafınızı belli etmiştiniz. şimdi gelsin "palalı sabri" abiniz kurtarsın sizi...

  • 27 aralık 2021 ekrem imamoğlu açıklamaları

    ibb başkanı sayın ekrem imamoğlu'nun "saplayarak" yaptığı açıklamalardır. troller dinliyor, yandaşlar izliyor; gözlerinde yaş kalplerinde sızı ile !!!
    şahsi fikrim ekrem imamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını gayri resmi ilan ettiği açıklamalardır. hayırlı olsun (inşallah)...

    "biz cesareti, yurt sevgisini ve mücadeleyi senden öğrendik atam..."ekrem imamoğlu tweet'i

    önemli not: başlık altında bolca kuduran aktrol bulunuyor. bu şans bir daha ele geçmez! engelle geç, az ötede kudurmaya devam etsinler..

    canlı yayın 2

    ibb başkanı ekrem imamoğlu: "bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. vatanseverliğimize, bayrağımıza, cumhuriyetimize olan duygularımızı sorgulayacak kişi henüz doğmadı."

    imamoğlu: " yanlış bilgilerle konuşan, "aldatılan" bir cumhurbaşkanımız var."

    imamoğlu’ndan erdoğan’a mektup yanıtı: "sayın cumhurbaşkanı utanılacak bir mektup arıyorsa seçimlerin hemen öncesinde cezaevinden (abdullah öcalan’dan) rakibim lehine alınan mektuba bakmalı." video
    (aboooooooovvvvvvvv)

    imamoğlu'ndan soylu'ya: "bunları tespit etmiş bakan, yerinde oturuyor, gevrek gevrek basın önünde söylüyor. o kişiler de ibb'de görev mi yapıyor şu anda? hemen içişleri bakanı görevinden istifa etsin o zaman."

    imamoğlu: "içişleri bakanlığı'nda oturan zat, 12 aralık'ta ibb'de 557 terörist olduğunu iddia etti, bir gün önce toplam terörist sayısının 160 olduğunu söylemişti. kendisi her verisi yanlış olan bir bakandır."

    imamoğlu: "ibb'de işe giriş prosedürü bellidir başvuru yapandan adli sicil kaydı istenir. bu kayıt adalet bakanlığı'ndan alınır. soruşturma açılacaksa adalet bakanlığı'na açılmalıdır."

    imamoğlu: "ne teftişi? sen bakanlıksın. tespit ettiysen kaç terörist olduğunu tut kulağından at hapse."

    imamoğlu: "devletin, twitter'dan soruşturma başlattığına ilk defa şahit oldum. böyle olmaz."

    imamoğlu: "cumhurbaşkanı konuştu, soylu rol kapmak istedi."

  • 10 aralık 2021 ekrem imamoğlu açıklamaları

    imamoğlu’ndan soylu’ya: "bağımsız tıp kuruluşlarını göreve davet ediyorum. tıbben bu beyefendiyi analiz etsinler, incelesinler, ülkemize daha fazla zarar vermesin diye."

    imamoğlu'ndan soylu'ya: toplumun ruh halini bozacak, toplumu daha da karamsarlığa itecek tavırları gösteren bir bakanla karşı karşıyayız; allah milletimizi de onun gibi yöneticilerin karşısında korusun."

    https://twitter.com/…?t=amljotv5ib6uopzhtjj60w&s=19

    ibb başkanı ekrem imamoğlu: (ibb’ye soruşturma) "müfettişler görevlendirilmiş, vergi daireleri görevlendirilmiş, masak görevlendirilmiş. ben ilave edeyim; fbı, cıa kim varsa yollayın. buyursunlar bekliyoruz."

    ibb başkanı ekrem imamoğlu: "içişleri bakanı ibb'de 557 terör örgütü üyesi olduğunu iddia etti. 2 gün bekledim, iddia ettiği 557 terör örgütü üyesini almaya gelirler belki dedim. kimse gelmedi. yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil."

    https://twitter.com/…?t=yicbxa8_j7wmqd2zqw9_mq&s=19

  • 1 kilo şeftalinin 18 tl olması

    hamdolsun bu sene yaz meyvelerinden faydalalanamadık! dün istanbul k. ilçesindeki manavdan 3 şeftali aldım. bunun için 12 lira 38 kuruş ödedim! pişman değilim; kızım gelirken şeftali al demişti...

    bir kilo şeftali 17.90! 4 ağustos 2021, türkiye...

  • 1 temmuz 2021 zam darbesi

    yeter artık yeter! vallahide billahide çocuklar meyve istiyor; manavdan tek tek alıyorum. buna sebep olanların allah bin türlü belasını versin!

  • 18 mayıs 2021 sedat peker tweet'i

    sedat peker ilk yurt dışına kaçtığında 'üniversite eğitimi için' gittiğini belirtmişti. ben şahsen ikna oldum. kesin hukuk okumuştur!
    yargı dağıtıyor mübarek!

    not: çomaristan'da kartlar yeniden dağıtılıyor!

  • cumhurbaşkanı adayımız muhterem tayyip erdoğan'dır

    "türklüğü reddeden, tc'yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkarcıdan türkiye cumhurbaşkanı olmaz, olamaz, olamayacaktır. kısacası iki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, recep tayyip erdoğan’dan da cumhurbaşkanı olmaz!"

    (bkz: devlet bahçeli), 8 nisan 2014

  • yazarların en çok para gömdüğü zevki

    benim için en temel ihtiyaçlardır. peynir, ekmek, sebze, meyve, ısınma, barınma vb. zevk falan aldığım yok. hayatta kalmaya çalışıyorum. burası türkiye...

  • ali koç'un recep tayyip erdoğan'a ziyareti

    -ne olacak bu fenerbahçe'nin hali ali bey?
    -2023'te lozan bitiyor.şampiyonuz inşallah efendim.

    arka fonda dombra müziği son ses açılır ...

  • sinema tarihinin en sağlam korku filmi karakteri

    (bkz: süt kardeşler) filmindeki gulyabanidir benim için. o ellerini açarak yavaş yavaş yürüdüğü sahne çocuklukta travma sebebidir.

  • 31 ağustos 2020 erdoğan'ın giresun mitingi

    ama 30 ağustos etkinlikleri yasak!
    çünkü pandemi var; yersen tabi.

  • bir gün mutlaka gideceğim denilen yer

    (bkz: peru)
    (bkz: machu picchu)

    daha edirne'den ilerisine gidemedim ama var bir hayalimiz işte. büyük ihtimal 'gidemedim' diye editlerim!

  • dünyanın en güzel kadını

    iki çocuğumun annesidir. bir gün olsun sesini biraz yükselt, bir gün olsun gülümsemeni eksik et, bir gün halinden şikayet et, bir gün olsun umudunu yitir, bir gün olsun aşkla bakma be kadın!
    iyi ki varsın...

  • pakistan'da ağaç fidanlarını parçalayan insanlar

    şu linkte görülebilecek insanlardır. twitter'dan yapılan paylaşıma göre; pakistan hükümeti ağaç dikme projesi başlatmış. ortada dolaşan iki iddia var. birinci iddiaya iddiaya göre : 'ağaç dikmek islam'a aykırı' diyen bu insanlarda ağaç fidanlarını yerlerinden söküp parçalamış. diğer bir iddia ise, hükümetin peştun yerlilerinin topraklarını ağaçlandırma projesi adı altında işgal ettiği yönünde.

    twitter'da (bkz: umbertoarte) olayı şöyle özetlemiş;

    "yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin''(buharî, el-edebül-müfred s. 168) bu hadisleri sadece bize mi öğretiyorlar anlamadım ki."

    edit: başlık açarken ayrıştırıcı bir üslup kullanmaktan özenle kaçındım. ortaya atılan iki iddiayı da yazdım. kendi fikrimi açıklayan yorumu da ekledim. durum böyleyken; olay yok öyle, yok şöyle deyip mesaj atanlar, hakaret edenler var. siz gerçekten şaşırmışsınız, fidanları parçalayanlardan bir farkınız yok!

  • cesedin yanında denize giren insanlar

    böyle haberler görünce aklıma gelen ilk şey; dostoyevski'nin suç ve ceza romanındaki şu meşhur sözü oluyor;

    “önce biraz ağladılar ama alıştılar şimdi. aşağılık insanoğlu her şeye alışır”

  • 41. komando tugayı

    15 ay askerlik yaptım. bu kadar teşhis ve teşbihte bulunmadım!

    edit: askerlik ocağını 'butik otel sevenler derneği' olarak tanımlayıp, eleştiri yapanları küfürle cevaplayan entryler doluşmuş başlık altına. eleştiriye 'amk' gibi kelimelerle ile başlamak sizi çok havalı yapmıyor 'tatlı su komandoları'. eleştiriye saygıymış bak sen!

  • neredesin mustafa kemal askerlerin nerede

    tweet'in altına yazılan şu yorum duygulara tercüman olmuştur!

    "muhtemelen sadece 1 caminin acilmasini mekkenin fethi sanacak kadar aptal olmadiklari ve corona kapmak istemedikleri icin evdeler"

  • 24 temmuz 2020 ayasofya hesabından atılan tweet

    tweet atan bir camimiz bile var hamdolsun!

  • süt kutusundaki gökkuşağından rahatsız olmak

    ne yapacaklarını şaşırdılar artık. halka faydası olmaz dedikleri chp belediyeleri halka hizmetin en güzelini, kalitelisini getirmek için canla, başla çalışıyorlar; başarıyorlarda! son çırpınışlarınız bunlar. ilk seçimde gideceksiniz, biteceksiniz...